С какво ще запомним този ден?

От 1 октомври ще влизаме във Великобритания само с международен паспорт. Трябва да е с валидност за целия период на планирания престой. Изключение ще бъде правено единствено за получилите статут на уседналост или временен статут на уседналост на Острова. Те ще имат право да влизат на територията на Великобритания с лична карта най-рано до края на 2025 г.

Удължиха със седмица националното преброяване на населението. Обходите по домовете ще продължат до 10 октомври. От статистическия институт смятат, че удълженият срок ще осигури нужното време преброителите да съберат цялата информация за домакинствата у нас.

Сформираха кризисен щаб за решаване на ситуацията със заседналия край Камен бряг кораб. Работи се по 5 сценария за безопасното извеждане на кораба, включително вариант с изнасяне на товара чрез хеликоптери, обясни министърът на транспорта Христо Алексиев, и увери, че към момента всичко е под контрол. А заради "сериозна неадекватност" уволни шефа на ИА "Морска администрация" кап. Живко Петров.

Ако цялото количество азотен тор, превозван в кораба "Вера Су", попадне в морето, замърсяването ще се равнява на това, което отделя голям град като Варна за цяла година - още от коментара на Петко Цветков от Коалиция "За да остане природа в България" ще чуете в подкаст новините.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic