Какво се случи до този час? 

Депутатът от ПП Искрен Митев прогнозира пред bTV, че служебният кабинет ще се опита да върне страната ни към изпълнение на договора с "Газпром". "Вратата към "Газпром" не е окончателно затворена", коментира пред Нова телевизия и председателят на Съвета на директорите на "Булгаргаз" Иван Топчийски. А върнатият като председател на КЕВР Иван Иванов пък изброи пред БНТ три крайно необходими, по думите му, мерки, които е трябвало да бъдат предприети срещу енергийната криза у нас: да бъде подготвен дългосрочният договор с "Газпром", да бъде пуснат възможно по-бързо газопроводът "Комотини - Стара Загора" и до края на следващата година да бъде завършен терминалът в Александруполис.

Заради по-високите разходи за тол такси превозвачите са на ръба. Какви спешни мерки ще поискат от служебния министър на регионалното развитие, чуйте в Podcast новините.  

Григор Димитров стартира днес седмото си участие на турнира във Вашингтон, като неговият мач е трети поред в програмата на корт №4. Тя започва в 19:00 часа българско време. Григор ще се изправи срещу французина Адриан Манарино. Двамата са се срещали три пъти досега, като и трите победи са за Григор. Той е фаворит и днес, според букмейкърите. Ако спечели, българинът ще се изправи срещу Себастиан Корда (САЩ) или Себастиан Баес (Аржентина) в следващия кръг.

"Добрите политици и дипломати преследват интересите на народа си. Никой нормален управляващ не трябва да си позволява крайни решения, взети в резултат на моментни изблици" - това е само един от знаковите коментари по днешния ни въпрос "Правителство №100 започна работа. Очаквате ли "обръщане към Москва"?".

Кои други ваши мнения ни впечатлиха ще чуете в обедните Podcast новини: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Тестваха успешно първата детска ваксина за деца срещу бронхити и пневмонии. Къде са проведени тестовете и кога се очаква готова ваксина? Ще научите в Podcast новините.  

А какво ще кажете за това?

"Правителство №100 започна работа. Очаквате ли "обръщане към Москва"?" - това ви питаме във втория ден от встъпването в длъжност на служебния кабинет с премиер Гълъб Донев. 

До този момент превес имат отговорите "Да". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.