Защо денят започва така?

Защото над 49 хиляди дванайсетокласници се явяват на матурата по български език и литература.

От днес всички спортни съзтезания се провеждат с публика, но до 50 процента от капацитета на залата или стадиона. А ако искате да се ваксинирате, можете да го направите, но трябва да дадете предимство на възрастните хора.

А може би, защото Етър изпадна от елита на българския футбол след драматична загуба у дома.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Почти на финала на учебната година, в която учениците от различните випуски се редуваха да ходят в клас присъствено, а в някои от седмиците всички бяха затворени вкъщи, здравното министерство разреши връщането на всички в класните стаи от 31 май, понеделник. Това означава, че голяма част от малките ученици ще се видят, за да отпразнуват старта на ваканцията, въпреки че образователното министерство удължи втория срок с три седмици за децата от 1 до 3 клас и с две седмици за тези от 4 до 6 клас. Реално обаче допълнителните седмици през юни ще използват около 300 училища, които са спрели обучението на учениците в края на миналата година. За по-големите предстоят изпити.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.