Какво се случи до този час?

Премиерът постави задача - до края на юни да бъде приета актуализацията на бюджета, която ще влезе в сила от 1 юли. Темата е била обсъдена на коалиционния съвет късно снощи, а днес Кирил Петков обяви пред министрите, че ще се работи активно за това. На днешното редовно заседание на кабинета трябва да бъдат обсъдени нормативни стъпки, свързани с плана за възстановяване и устойчивост, които изискват предприемането на 22 мерки до края на годината.

От днес можете да пътувате до Италия без зелен сертфикат. Документът остава да важи само за медицинския персонал, обслужващ болниците и домовете за възрастни, и това ще е така до 31 декември. До 15-и юни остават задължителни предпазните маски в обществения транспорт и на културни и спортни събития на закрито.

Над 100 издателства участват в тазгодишното - 15-о издание на Пролетния базар на книгата, открито на 30 май в пространството пред Националния дворец на културата. С 60 шатри и повече от 140 изложители от асоциация "Българска книга" казват, че това е най-мащабното изложение, което са правили досега. Кои заглавия са сред най-търсените и очакваните тази година и има ли препоръки за приятни летни четива, питаме Темз Арабаджиева - мениджър "Маркетинг, ПР и реклама" в издателство "Сиела". Чуйте в Podcast новините. 

Очаквате ли курсът лев-евро да се промени? - това ви питаме днес, а коментарите по темата варират от " Очаквам да стане едно към едно, ама надали" до " Ако не дай си Боже въведем еврото, ще обеднеем още повече, защото цените ще се закръглят нагоре". Какво още споделихте до момента, ще ви разкажем в края на подкаста.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Деветгодишно американско момиче оцеля по чудо след като е било нападнато от пума, съобщиха защитници на дивата природа и членове на семейството, цитирани от "Франс прес". Какво се е случило с малката Лили, чуйте в Podcast новините. 

А какво ще кажете за това?

"Очаквате ли курсът лев-евро да се промени?" - това ви питаме днес във връзка със заявката на депутата от БСП Румен Гечев, че този курс не би могъл да остане същият, тъй като отдавна се е променил. Изказването беше направено по време на кръгла маса за инфлацията и икономическия растеж, на която беше обсъдено и предстоящото въвеждане на еврото в България.

До този момент превес имат отговорите "Не". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.