Европейският съюз активно се ангажира с по-надеждното и качествено съдържание в Интернет - сигурно и безопасно за децата и за поколението Z.

Не се ли губи смисълът от евродирективите, когато личната интернет хигиена не е добра?!

Участници:

  • Венцислав Олег Василев - криейтър, инфлуенсър и представител на поколението Z
  • Момчил Игнатов - член на младежкия отбор по киберсигурност на България и дипломиращ се технически предприемач
  • Михаела Георгиева - експерт социални мрежи и представител на поколението Z
  • Константин Веселинов - основател и управител на фирма Centio #Cybersecurity, работеща в сферата на киберсигурността

Европейският съюз активно се ангажира с по-надеждното и качествено съдържание в Интернет - сигурно и безопасно съдържание за децата и за поколението Z. Но какъв е смисълът на европейските директиви, когато личната Интернет хигиена не е добра?! Gen Z отдават личните си данни на големите tech компании и гигантите в социалните мрежи без да се притесняват, но срещу това искат по-добра услуга и повече личен подход (personal experience). Дали това е разумно?

Отговорите, плюс притеснителни истории от реалния живот, чуйте тук.

Знаят ли за двустепенната верификация? Ползват ли? Има ли страх в TikTok?  Интернет хигиената, или по-точно Интернет грамотността, заложена ли е в учебната програма? Предлагаме ви професионалния поглед на експерта по киберсигурност Константин Веселинов, заедно с преките наблюдения на представители на поколението Z.


Подкастите от поредицата "Generation Z / Поколение Z" са съдържание, предоставено от европейската радиомрежа Euranet Plus, която се състои от 13 водещи медийни оператори в Европейския съюз. Съдържанието е продуцирано от БНР и достига до вас благодарение на партньорството с Dir.bg.