Какво се случи до този час? 

Четвърти случай на болен от маймунска шарка е установен у нас, съобщиха от Националния център по заразни и паразитни болести. Заболелият е 23-годишен мъж, който наскоро се е завърнал от Италия. Той е настанен в пловдивската Университетска болница "Свети Георги" с температура и обрив. Общото му състояние е добро. Междувременно Световната здравна организация обсъжда дали да обяви маймунската шарка за глобална криза. 

Заболеваемостта в страната от COVID-19 на двуседмична база у нас е 227 на сто хиляди души население, сочат данните от Единния информационен портал. Най-висока заболеваемост се отчита във Варна - 365 на сто хиляди, следвана от София, Бургас и Перник. От днес се въвеждат временни противоепидемични мерки в областите Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград, Стара Загора и Хасково. Мериките изискват носене на маска в болници и социални заведения, дистанция, хигиена и дезинфекция, работа от разстояние при възможност. От събота противоепидемични мерки се въвеждат и в област Ловеч, информира БНР. Такива вече има и в София (от днес задължителни маски и в градския транспорт), Бургас, Добрич, Ямбол, Габрово, Варна, Враца, Сливен и Силистра. 

Украинският президент Володимир Зеленски коментира в традиционното си видео обръщение от снощи визитата на първата дама на Украйна Олена Зеленска в Съединените щати, където в емоционална реч пред американския Конгрес тя отправи призив за повече помощ в борбата срещу Русия и поиска още доставки на оръжия. Първият резултат от посещението ѝ е, че сенаторите представиха проекторезолюция, признаваща действията на Русия в Украйна за геноцид, каза Зеленски. И добавя: "С всичките си терористични атаки срещу украинците и страната ни Русия сама се погребва".

От "ИТН ще каже "да", защото според социолозите те няма да влязат в следващият парламент" до "Не очаквам, но ако все пак се случи, ще е окончателният им край" - в тези две крайности са коменмтарите ви по днешния ни въпрос Очаквате ли ИТН пак да каже "Да" на "тази коалиция и на тази агония"?

Кои други ваши мнения ни впечатлиха чуйте в Podcast новините:  

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Военен боеприпас, наподобяващ торпедо, изплува на български плаж. Къде се случва това и има ли опасност за летовниците, ще научите в Podcast новините. 

Какво ще кажете за това? 

"Очаквате ли ИТН пак да каже "Да" на "тази коалиция и на тази агония"? Ви питаме днес. Въпросът е провокиран във връзка с тазседмичните преговори за съставяне на кабинет с мандата на БСП. До момента превес имат отговорите "Да".

Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.