Какво се случи до този час?

"Законопроектът на Корнелия Нинова за колекторските фирми не обхваща цялата дейност, която генерира задължения, и залага на тълкувания. Нужно е оттеглянето му и цялостното му преработване" - още за позицията на Асоциацията за защита на потребителите ще чуете в обедните Podcast новини.

Заровените край сметище до София тела на възрастни хора може да се окажат много повече от седем. Задържан е 51-годишен погребален агент, който признал за измамна дейност и 50 заровени тела, близо до гробищен парк. Разследват схема за незаконни погребения.  

COVID-19 вече е зад гърба ни, цялата страна е в зелената зона по заболеваемост. Готвим се обаче за маймунска шарка. Цялата страна е в зелена зона по заболеваемост от коронавирусната инфекция на двуседмична база, показват данните на Националния център по заразни и паразитни болести. Заболеваемостта е 50 на сто хиляди души население. И докато COVID остава зад гърба ни, от Центъра по заразни и паразитни болести публикуваха инструкции, в които се уточнява как се събират, съхраняват и транспортират клинични материали за диагностика на въпросната вариола. При съмнение за разпространение на шарката у нас, пробите се изпращат именно в НЦЗПБ. 

"Очаквате ли войната в Украйна да промени обичайното ни ежедневие?" ви питаме днес. От "Тя вече го промени" до "Не Русия, а Западът стъжнява живота ни" са коментарите ви по темата. 

Кои са другите ваши коментари, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това? 

"Очаквате ли войната в Украйна да промени обичайното ни ежедневие?" ви питаме днес. До този момент превес в анкетата ни имат отговорите "Да". Повдигаме въпроса след като унгарският премиер Виктор Орбан въведе извънредно положение в страната заради икономическите сътресения и скока на цените, вследствие на войната в Украйна.

Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.