Защо денят започва така?

Защото пазарът на нови коли в България се раздвижва - над 191% ръст през април тази година спрямо същия месец на 2020-а. 

Състоянието на изчезналата криптомилионерка Ружа Игнатова се определя на около 13 милиарда долара в биткойни. 

А може би, защото нито е мъж, нито е жена - към Деви Ловато вече ще се обръщаме с "тях". 

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни вSpotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

А какво ще кажете за това?

От 15 юни в Италия отново ще бъдат възможни големите сватбени тържества, които досега бяха забранени заради коронавирусната епидемия. Защо ви занимаваме с това? Защото oрганизаторите на събитието трябва да наемат така наречения COVID мениджър. Това е нова професия, която в скоро време може да се окаже доста актуална, не само в Италия, а в цяла Европа. 

COVID мениджърът е този, който ще се грижи дали се спазват правилата за социална дистанция и носене на маски по време на сватбените тържества. Той ще следи и дали хигиената е на ниво. Ковид мениджърът освен това ще трябва да провери дали всички участници и гости в церемонията имат сертификат за изкаран COVID-19, или сертификат за поставена ваксина срещу коронавируса, или пък негативен тест за вирусa, направен до 48 часа преди деня на събитието.

И нещо много важно! COVID мениджърът ще съхранява и списък на присъствалите на тържеството 14 дни, така че в случай на зараза да бъдат проследени бързо контактите. Тази професия може да се адаптира за всяко по-голямо мероприятие, като например наградна церемония, конференция, кръщене и др. 

Ето защо решихме да ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.