С какво ще запомним този ден? 

"Всяко домакинство може да спестява, най-вече от голямото количество храна, което изхвърля" - още от коментара на Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители" ще чуете в Podcast новините. 

И още от темите, които ще чуете:

400 лева еднократна помощ за отопление ще получат хората, които са подали документи за целева помощ за отопление, но искането им е отхвърлено, защото диференцираният им доход за отопление е равен или по-голям от 40 лв. или защото имат регистрация в бюрата по труда по-малко от 6 месеца, обяви след днешното заседание на кабинета служебният министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров. От ведомството му очакват около 50 000 души да се възползват от тази помощ.

Президентът Румен Радев започна политическите консултации с парламентарните сили преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство. Първи на "Дондуков 2" отидоха от ГЕРБ-СДС. Президентът се интересуваше от позициите им за бюджета, за модернизацията на Българската армия и за предоставянето на военна помощ за Украйна. По време на откритите за медиите 45 минути от консултациите, Радев влезе в спор с депутатите от най-голямата политическа сила в парламента за предоставянето на военнотехническа помощ за Киев. 

През август по време на уикенда за Гран при на Белгия "Ауди" обяви, че влиза във Формула 1, но без да уточнява с кой отбор точно ще си партнира. Сега стана ясно, че "Заубер" ще даде път на германския производител в най-популярното автомобилно състезание, като освен всичко "Ауди" ще купи и дял от компанията, предаде "Корнер". Към момента "Заубер" е в партньорство с "Алфа Ромео", което ще продължи и през 2023 година. Очаква се то да не бъде нарушено и за 2024-а и 2025-а преди на сцената да излезе "Ауди". "Алфа Ромео" ще продължи да използва двигателите на "Ферари". Стефано Доменикали, който е президент и главен изпълнителен директор на Формула 1, приветства новината с думите: "Страхотно е, че "Ауди" ще си партнира със "Заубер" за дебюта си във Формула 1 през 2026-а. Комбинацията от тези две имена е вълнуващ момент за нашия спорт.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Новият британски премиер Риши Сунак дължи голяма част от богатството си на своята съпруга. Нейният баща Нараяна Мурти е милиардер, а едно пътуване до България играе ключова роля в живота му, пише "Дойче Веле". За какво става дума, чуйте в Podcast новините.