С какво ще запомним този ден?

Тежките организационни и корупционни проблеми, пропили цялата държавна машина, не могат да се решат само с промени в законодателството - още от коментара на инж. д-р Богдан Милчев от Института за пътна безопасност чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете:

Няма да задържат на границата български камиони и автобуси за неплатена толтакса. Това предвиждат поправки в Закона за пътищата, които да спрат трупането на няколко глоби за едно и също нарушение - липсата на винетка или неплатена толтакса, внесени от БСП.

Без обсъждане депутатите отхвърлиха проекта на декларация, предложен от "Продължаваме Промяната", за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание и мерките, необходими за тяхното постигане. Против бяха 84-ма депутати, само 63-ма я подкрепиха, 30 се въздържаха.

Едностранното руско прекратяване на огъня, наредено от Владимир Путин, влезе в сила днес по цялата линия на фронта. За това съобщи самият той по националната руска телевизия. По-рано днес украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е скептичен към намеренията на врага да прекрати огъня.

Футболната легенда Джанлука Виали почина на 58-годишна възраст след боледуване от рак на панкреаса, предаде "Корнер". Италианецът пребори болестта в средата на 2020 година, но в края на 2021-а тя се появи отново, а състоянието му в последните седмици се влоши. Днес италианските медии информираха за неговата кончина в лондонска болница. Тя идва само половин месец, след като рак погуби и сръбската легенда Синиша Михайлович.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко?

Какви са реакциите на Слави Трифонов и Лена Бориславова след бурната обществена реакция на "Песен за Лена", публикувана преди ден в YouTube канала на "7/8 ТВ"? Чуйте във вечерните Podcast новини.