Какво се случи до този час?

Жълт предупредителен код е в сила в цялата страна - в западната половина заради ниски температури, а в източната - заради силни ледени ветрове със скорост до 24 метра в секунда. В Сливен вятърът достигна над 100 километра в час и събори клони, скъса кабели и бутна билборд. В местността Карандила няма ток. Огледите на общинските служители продължават. Минус 17 градуса измериха в Пампорово в малките часове на деня. Пътищата в област Смолян са проходими при зимни условия, като заледените и заснежени пътни участъци са обработени. През изминалото денонощие са регистрирани общо осем тежки катастрофи, при които един човек е загинал, а деветима са ранени, съобщиха от МВР. 

Продължават протестите в Кралство Великобритания. Хиляди медицински сестри и служители от Бърза помощ излизат на стачка, която се очаква да бъде най-голямата в националното здравеопазване за 75-годишната му история. До късно в неделя профсъюзни лидери отправяха призиви към министрите и лично към премиера Риши Сунак за по-добри предложения за решаване на трудовия спор за заплащането. В крайна сметка те обявиха, че не се е стигнало до "пряк контакт" с премиера.

Григор Димитров запази своята 29-а позиция в световната тенис ранглиста. В началото на класацията при мъжете нямаше почти никакви размествания, защото през изминалата седмица се играха мачове от Купа "Дейвис", които добре знаем, че не носят точки за ранглистата на АТР. От останалите български тенисисти единствен Адриан Андреев не бе част от отбора ни за Купа "Дейвис", победил Нова Зеландия, като взе участие на "Чаланджър" турнира в Кобленц, където отпадна във втория кръг. Това все пак му донесе лек прогрес в ранглистата и той вече е №201, с девет позиции зад втората ни ракета Димитър Кузманов, който е №192. №1 в света продължава да е Новак Джокович, следван от Карлос Алкарас и Стефанос Циципас. При дамите първата ни ракета Виктория Томова изпадна от топ 100 на света, като от днес е на 101-а позиция.

Кои са другите ваши коментари, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Година, след като изтече мораториумът върху изграждането на 5G мрежа в Балчик, градът вече разполага с технологията. Преди две години той стана единствената община в България, която наложи мораториум върху изграждането на 5G мрежа, а в продължение на 12 месеца бе забранена за използване новата технология. Какво е положението към днешна дата чуйте в обедните Podcast новини. 

А какво ще кажете за това?

В края на миналата година е имало стопиране в ръста на цените, но сега те отново са тръгнали нагоре, отчете министърът на икономиката Никола Стоянов. Според него става дума за спекула. "Уверен съм, че на база на по-сериозни проверки и разговори с пазарните играчи, както и с предвидимостта на цените на газа, електричеството и транспортните услуги, има доста фактори, които би трябвало да допринесат цените да тръгнат надолу", обясни министърът пред Nova TV. Стоянов каза, че до две - три седмици ще започнат масирани проверки за намаляване на цените.

Ето защо ви питаме: 

До този момент превес има отговорът "Да". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail podcastnews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.