"12 писма до дванайсетокласниците" е инициатива, която започва миналата година, заради пандемията, но продължава и през тази. Целта ѝ е, под формата на писма, опитни, умни и човечни личности - да споделят възгледите и идеите си за живота с 18-годишните.

А какво мислят самите 18-годишни за мечтите и плановете, за живота и за истината? Какво писмо в бутилка биха пуснали към човечеството? Чуйте от самите тях - Зора и Денис. Двамата участват в новия епизод на "Trendy", заедно с Емилия Славова, инициатор на "12 писма..." и преподавател по английска филология.

Чуйте аудиото:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Ето някои от посланията в писмата:

"Мечтите ти трябва да следват теб. Като питомни дракони от "Игра на тронове" - спиращи дъха, летящи сред облаците, огнени, но... подчинени на волята ти". (Мария Спирова)

"Всяка добре свършена работа, променя нещата към по-добро". (Кирил Златков)

"Имаш правото (и времето) да започваш и да се отказваш, да тръгваш и да се връщаш, имаш правото на грешка. И правото да я поправяш. Ползвай това право." И още - "Но сега ти ще спасяваш света, твой ред е". (Георги Господинов)

"Каквото и да правите, гледайте в него да има радост, за вас и за другите. Между гордостта и радостта винаги избирайте радостта". (Зорница Христова)

"Накъдето и да поемете - не забравяйте, че тази красива малка България има нужда от младите си хора. Аз разчитам на вас и вярвам във вашите мечти". (Мартина Апостолова)

"Ако някога и вас ви обземе усещане за провал, имайте едно наум: навярно се е пропукала само конкретната ви представа за постигане на нещо". (Петя Кокудева)

А какво вие бихте казали на 18-годишните?

Снимка: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic