Защо денят започва така?

При 100 процента обработени протоколи: "Има такъв народ" печелят предсрочните парламентарни избори.

Премиерът на Северна Македония се обиди на Слави Трифонов, заради определението "северномакедонец". Поиска коригиране в името на добрите отношения между двете държави.

В памет на Диего Марадона - шампионите от два континента Италия и Аржентина подготвят приятелски двубой.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Чистият месечен доход на работещ човек, живеещ сам, трябва да е поне 1 069, 25 лв., за да може да покрие разходите си за издръжка, включващи храна, жилище, образование, здравеопазване, облекло, транспорт. Брутната заплата за издръжка е 1 378 лв., съобщиха от Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ.

Синдикатът настоява доходите в България да се увеличават ударно преди и след влизането на страната в Еврозоната, като средната работна заплата стане 2 450-2 560 лева през 2025 г., а минималната - 1 239 лв. От 1 януари тази година минималната работна заплата у нас се увеличи от 610 на 650 лв.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.