Коментари - 1069 лв. е издръжката на човек, живеещ сам. Имате ли ги? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъща ми е сама, бивша учителка, отдавна вече пенсионер - няма тези 1000 и кусур лева, има около три пъти по-малко. Т.е. тя следва да се счита за 1/3 човек ... ако въобще пенсионерите се броят за хора ...

Докато съм в таз кочина, ще крада. Балъметата да бачкат

Това обаче е ако не плащаш наем.Я да видим: 3 яденета на ден са 20 лева или 600 лв на месец.За транспорт в София 40 лева.Кола не можеш да притежаваш с мин.стандарт.Наем 400 лева в гаден квартал.Дрехи,обувки и зъболекар не си позволяваш .10 лева за телефон и 10 за ток и вода.Това са 1070 лева грубо.Ако това е минималния стандарт то той е за светци и мъченици .Между другото с тези пари на Запад получаваш и социални помощи, да не говорим че си позволяваш повече.

Ами, хо̀ди пеша бе, хо̀ди пеша!

Йорданка Фандъкова е дясна, а София е прекрасна!

Да, имам ги, но гледам и майка си, а нейната пенсия е 300.00 лв. + 90 лв ТЕЛК. Така че при преразпределението излиза друго.

ЗА "ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО" ОСТАВА САМО ВРЪТКАТА 69.......

Педагок съм от Търново,не ми стигат парити.

Ами, спри цигарите бе, спри цигарите!

Нормално за интелекта ти, неграмотник.

Аз сам простутутка вав Холандия. Правя над 8000 евро на месец. Който няма мозак да рабори за 800 лева .

С мозъка ясно... Който няма пОтка какво да прави?

На колко си години бепче, имаш ли си фр? Питам щото като си позагубиш търговския вид и телефонът спира да звъни. Имаше една такава оборотна в квартала, Ваня, с едни големи бомби. Сега е касиерка в Била.

Аз на минималната,но ми дават 525 лева. Ще се обеся ,ако ме уволнят.

На мен само цигарите са ми 200 лв. на месец, джакчето още 400, те ги 600. Режиини още 300 лв., храна 500 лв., гориво 400 лв. и други още 400 лв. Всичко равно на 2200 лв. грубо. Де ги видяха тия 1068 лв. не ми е хич ясно. въпросът е, че който работи - изкарва, та оплаквания няма.

Доходите на хората да ги вдигаш с дигане на минималната работна заплата е пълна простотия. Така се вдигат единствено заплатите на тези които работят на бюджетна издръжка. Как по-точно ще се вдигне и минималната и средната работна заплата в частния сектор, при положение че като надуеш заплатите по този начин частника просто ще почне да уволнява хора. Административното вдигане на заплати води единствено до по-голяма безработица.

В Търново един учител взима 1100 лв.Една квартира е 350 - 400 лв (най-ниските на пазара).Е как да гледа жена и малко дете с 600 лв. на месец?КАК?Само памперсите са 120 лв. на месец!Интернет и ТВ - 20 лв,телефон 20 лв.,детска кухня - 100 лв .а месец!И като теглим чертата са за въже всичките през последните 20 г!

За никой дясен човек наличието на толкова пари не е проблем! Проблем е единствено и само за алчните комунисти, които все се оглеждат да откраднат нещо и се оплакват! Голямата част от народа сме с дясни убеждения, привърженици на ГЕРБ-СДС, единствената афтентична дясна европейска народна партия, партията на канцлерката Меркел!

Твоят проблем е аВтентичната ти неграмотност. Одѝ копай компири.

Само че нещо не съм съгласен с начина на формиране. На лекар отивам сигурно два пъти в годината. Пари за образование не давам. Не оставям по 200 300 лв всеки месец за дрехи. И разполагам със собствено жилище. Разходите ми за месеца-говорим както става въпрос тука за крайно необходимите нужди са доста под тия 1000 лв. Иначе имам и харча повече. Ако нямах нямаше.

Докато един хамалин в склад на "КауфлЪнд" взима 1600 лв,а един учител - 1100 лв. НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ!

Такава заплата на хамалин в Кауфланд може да е само в София, в провинцията няма ракова нещо . Казвам ви го от опит.В малките градове заплата на служител е 800лв бруто.

1 000 лв заплата няма никъде в ЕС освен в България,където феодалите си мислят,че дават големи заплати,а това е заплата по ниска от минималната заплата в другата най бедна държава в ЕС - Румъния! Тук изостанахме в заплащането на труда до такава степен,че държави извън ЕС с много по ниски цени са по добре с заплащането на труда! Албания ни стигна по доходи,в Косово,дето не е държава дават подобни заплати,като тук и вървят нагоре,до година ще са по добре! Тук заплатите са замразени буквално с това вдигане по 40 - 50 лв!

В Европа и навсякъде по света на частника работодател държавата ли му нарежда да вдига заплатите? Дали като вдигнеш със закон заплатите съответния работодател няма да започне да уволнява хора?

И като ги уволни кой ще свърши тяхната работа? Останалите ще бичат извънредни заради уволнените и то без пари щото чорбаджията да пести? Направо си го представям.

1069 за сам човек..... А да попитам - за 4 членно семейство дали просто числото да е умножено по четири, или трябва да добавим и семейни разходи? Като например допълнителните частни уроци на децата, които са си заложени в образователнанта ни система /понеже е актуална тема в момента/. Всички знаем, че материалите, давани на матурите не се покриват от нормалния учебен процес и за да изкараш трябва да дадеш за чстни уроци. Това беше просто един от безброй многото примери за неизбежен семеен разход.

С толкова пари си клошар.

1 069 лв е издръжката в провинцията,където почти никой не взима такава заплата,а издръжката в София е 1500 нето минимум!

Ела да видиш как е на морето и продължавай да си мислиш, че само при теб е скъпо. Аман от шопи, които не виждат по-далеч от табелата за изход от кочинката им !

Ние сме 4 членно семейство. В момента жената работи аз не. Не е до нежелание, просто отказвам да работя за 600 лв. А там където дават 900 или 1000 пък трябва да се работи по 230- 240 часа месечно, не мерси, играл съм го вече това хоро. Тъй че въпроса е принципен. Нито желая да си клатя краката на работа, нито желая пък само нон стоп да работя и да ходя като лунатик. Не съм и умрял 2000лв да взимам на готово, но да минават всички че българина бил мързелив, производителноста на труда била ниска, ала бала, тези приказки не вършат работа. Който работодател буксува, цеди от заплати и т.н ... ами не е мой проблем да затваря кепенци и финито. Ще седя гладен и все ми е тая,.. таман да се вталя.

Що, бре? Аз взимам чисто 4К на месец и работя 40 часа на седмица. Строго регламентирано. 36 дни платен отпуск на година, нито съм си строшил краката, нито блъскам по 12 часа на ден.

Докато сте на мнение, че бачкаторите трябва да мизерстват България ще е на тоя хал. "Ама аз взимам 4 бона, вие какво се жалвате". Ами ок, ама после да не се чудиш като останете една София и останалото индиански поселища.

Който има тези пари, е връзкар. Всичко в тази държава е картел. Масово идват, уж западни компании, които правят картел и се работи на 3 сменен режим. Нощен труд не се заплаща, а чистата заплата е към 800лв. Всички в парламента се правят на приятно разсеяни, че нищо не се е случило. Аз пък не им влизам в скапаните магазини и всичко си купувам от чужбина.

Всички фенове на ИТН и Славчо ги имат тези пари месечно :))))

Само за хляб и кофичка кисело мляко на ден ти трябват към стотина лева месечно!!!

Ето затова казвам, че не можете да смятате.... Трябват ти 60 лева затова, а не 100. Освен това искам да видя как ще изядеш 1 хляб за 1 ден.

Ами то като няма друго за ядене, може и да не ти стигне един хляб.

Като си цял ден на хляб, ще го изядеш и още как. Отделно, самият хляб е с намален грамаж. По БДС трябва да е кило, но провери колко производителя дават такъв хляб, да не кажа никой :). Масово си взимат пари за кило, но реално хляба е 500-600гр. Умишлено го оставят влажен, за да компенсират още към 200гр.

Хляб 1.50, млякото пак толкова. Три кинта по 30 дни горе-долу стотина лева. И запомни!!!! Гладът е по силен от тока!!!!

Бачкай физически труд на едно кисело мляко да те видим. Той и ортопедът много скоро ще те види.

В София едностаен 700 лв наем + консумативи и от тия хиляда лева що останат само за закуски и си до там

Ами намираш някой, с който да се кооперираш... Взимате 2 стаен за 600 лева и делите наема. Ти тъп ли си? То има едно стайни и за по 1200 лева наем... По твоята тъпа логика, трябва да живеем на улицата, защото заплатата ни е 1000 лева. Като не можеш връщаш се на село при мама и тате. Оставяш на тези, които знаят и могат.

Нещо сме злобни и недоволни

са естествен източник на корупция и престъпност. Като се прибавят слабите закони и липсата на желание за прилагането на законите се получава това, което става в България. Така че увеличаването на доходите и намаляването безработицата ще намали по естествен начин корупцията. Законите също трябва да се изменят така, че да се завишат наказанията за корупция. Правоприлагащите институции трябва да си изпълняват задълженията. Наказанията за служители, които не прилагат закона трябва също да се завишат. Хората трябва да изпитват страх от санкциите на законите и от възможността да си загубят добре платената работа.

НА ЧОВЕК ПРИ ЦЕНОВИЯ СТАНДАРТ ОТ ПРЕДИ 19 ГОДИНИ.........

Не разбрах дали в разходите е включен наем за жилище,защото това си е сериозен разход

Имам двойно! Учих, специализирах и се усъвършенствах, когато вие продавахте чалъми по пазарите... Сега имам двойно Може да го дуате или да учите...

Къде се изучи бе Лешпер!?! В УНСС на примоция с едно прасе ли!?!

Ходи да Дуааш при Кръсто...

Прекарал си се, в нашата фирма висшисти или не такива заемат еднакво, няма смисъл да си харчиш парите и губиш времето за 4-5 г. Докато другите изкарват и правят кариера преди теб

Има толкова учили хора в България, които едва свързват двата края. Трябваше да уточниш какво си учил и по-важното какво и къде работиш с тези си умения.

3 членно семейство сме... Разход на месец за 2 възрастни и едно дете под 7 години ни е 1200-1400 лева в зависимост от сезона. Всеки уикенд сме на заведение. Не пием и не пушим. 2 пъти в годината ходим на почивка по 5 дни за общо 1500 лева. Не плащаме наем, автомобилът ни струва 2000 лева. Годишно спестяваме 10-12 хиляди лева. Искрено съжелявям хора, които не могат да си правят сметката. Дупе знае 2, знае и 200.

Само да вметна, че докато бях ергенче пиех, пуших и излизах почти всеки ден 1500 лева не ми стигнаха!

Са имали вашите… по цял ден си пиел и пушил от къде си вадил пари бе пияницо…

Хубаво ти е когато мама и тате са имали пари да те изпратят да учиш някъде. Ами ние от бедните семейства?? Аз бях добър в баскетбола но в България нямат навика да дават стипендии на добри спортисти… Е ако бях роден в една Гърция например след 12 клас и с успехи в спорта щяха да ме вкарат в университет без пари ама сме България….затова и спортът ни е под всякаква критика.

Така е, изпратиха ме. Вместо да уча аз работих... Там не ми стигнаха 1500 Евро....върнах се и завърших български университет, средно престижен... 200 лева семестъра ли какво беше... Добре, че с годините поумнях, че бая зор щях да видя... Като повечето мой сънародници. Хич не са наясно, че айфона е за бизнесмени или хора с високи позиции. Не можеш да си барман примерно и да имаш айфон 11... Ами как да ти стигат парите? Или да си работник в склад, пък да караш ауди а6.... То няма логика.

особено това с Айфона - преди години подобен случай - миячка на половин работен ден с парцала(не го казвам като неуважение към труда на миячките) мъжът ѝ, прост бачкатор във Франция, ѝ купи Айфон последен модел. И миячката с чисто нов Айфон, подпряна на смешен, изхабен парцал за 2-3 лева сигурно и усмивка от няколко липсващи зъба - пак не го казвам като подигравка към хората, които не могат да си позволят зъболекар. Та въпрос на приоритети и организация на времето. Разходите и доходите в София и провинцията са много различни. В София, ако не приемат детето в детска градина и търсиш частна, май започваш от около 600 минимум. Само за да е някъде детето, докато работиш. Ако си свикнал да си поръчваш храна и не можеш и не искаш да се научиш елементарни неща да си готвиш - минимум още 300-400 лева за храна на месец. Ако си решил, че трябва да караш кола, която ти е 10 пъти заплатата, а не 2-3 пъти. Че трябва да сменяш телефона на 6 месеца, макс година. Че трябва да си купуваш точно тези маратонки през няколко месеца за поне 200 лева. И подобни - въпрос на приоритети. Както каза един колега, който се върна в провинцията и имаше проблеми, съответно тогава за няколко месеца цепеше стотинката на две - "може да се изкара дори и с минимална". А принципно ревеше, че 2500 не му стигат. Та така. А за развитието на спорта и стипендиите, че хвърляш топката, тичаш много или те бият здраво по главата, но носиш на бой - не, мерси, не от моите данъци, ако може. Нещо за квази образованието или медицината по-скоро, но за "стимулиране на спорта" - не, мерси.

750лв заплата и то 1 година бачкане докато то ги вдигнат на 750лв… Къде ги видяхте тези 1100лв?? Ааа тая статия е само за хората в София… яснооо… останалите градове да го духат а?

Ами да то България е София и провинциалната, ама колко тя е малка провинциалната няма ресурс да издържа столицата. Виж ако бяхме една голяма държава с голяма провинция щеше да е доста по развито в София и пари и храна

Всички тука имат повече.

Пари колкото да си купиш едно въже и да се обесиш...

Тия числа са подвеждащи. Има разлика в цените в различните области така че в някои може и под 1,000 да стигат.

Да, пари имам любов нямам. Иначе Мурви и секс си купувам!

Ако се включат ипотеки, наеми и лизинги на коли, както и др разходи по колата.

нямате кола, не излизате никъде да пътувате и ядете само основни неща и си пазарувате дрехи само на намаления на последни бройки, каквото е останало иши втора употреба. А недай Боже да имате и наем или лизинг за изплащане. Глупости на търкалета... Взели заплатата на един учител и сега му обясняват, че му е достатъчна.

Говориш по навик. Точно учителите ги оправиха...

Абсурд! Много 4-членни семейства преживяват с една минимална заплата!

Като ги мързи така ще е!

това е вегетация...