Зоран Заев: България и българският народ дават подкрепа за Северна Македония в ЕС

Вярвам, че макар и понякога малко разочаровани, все пак няма да се откажем, заяви премиерът на югозападната ни съседка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да разбера какво им се молим на тия тъпаци да си признаят че са българи. Вместо те да драпат да се отъждествят с най-великия народ, живял някога на Балканите, ние ходим да ги убеждаваме. Като им харесва да ходят да лижат задн...те на сърбите, дето са били едни смотани диваци със старейшини и сламени колиби, когато българите са градили най-големите градове в Европа и света. Дори Франкската империя не е смеела да ни нападне, въпреки неколкократните опити на Византия в това отношение. Сърболяци, хървати, и друга такава паплач са били данъкоплатци и поданници на Българската Империя. Но това даже не е най-важното. По-важното е че са били пълни аборигени в сравнение с нас - нито държави нормални са имали, нито военна организация, нито култура. Те и досега нямат, както се вижда.

Зоран Заев и Кирил Петков - двама патологични лъжци, облечени във власт. Още едно потвърждение, че България и Македония са един народ.

С гърците няма как да сме един народ. Може би имаш предвид северномакедонците.

Каква подкрепа, бе, лъжец? Българският народ е отвратен от вас. Виждали ли сте границите на България според Лондонския мирен договор от 1913-та година? Ние доброволно изхвърлихме възможността да сме водеща сила на балканите за да освободим Македония. Вместо Одрин и Бяло море, България избра Македония и получихме само неблагодарност.

Вето! Вето! Вето! Само това за тебе Зайко!

Заев е сръбски еничар и национален предател. Ако го срещна някъде, ще го заплюя в лицето. На България еничари не й трябват.

Заев, ама ти сериозно ли? Вероятно в последно време си пребивавал на Мелмък и затова ти напомням - България и българският народ ти дават само едно огромна ВЕТО. Друго нищо!

Трай Зайо за зелена трева.

Аноне, чети какво си написал...руси и украинци, молдовци и власи(румънци) ...били един народ преди. Иди им кажи на украинците, че са били един народ с русите. Впрочем руси или руснаци или какво?

Българския народ не е приел потурчените българи пради векове Българския народ НЯМА ДА ПРИЕМЕ И ПОСРЪБЧЕНИТЕ БЪЛГАРИ от Република Северна Македония! ВЕТО ДО ДУПКА НА ТЕЗИ!

за съжаление България направи всичко възможно да съсипе собственото си лоби в Европа. Тя систематично не даваше пари за пропаганда. чуждите учени и общественици, които познавха нашата проблематика 1988-89 г. бяха в пенсионна възраст днес те са на близо 90 години., а мнозина следва да са покойници. междувременно С.Македония 30 години водеше активна пропаганда на Запад, България много изостана. България трябва да води активна дипломация, за да наваксва. Западът не е наясно защо ги спираме. в момента ние изглеждаме "лошите"

Този е голям шмекер.Да ние подкрепяме, но със условия. Това че те не ги изпълняват е техен проблем. Договора за добросъседство не е изпънен в нито една подточка. Какво иска България (основно) 1. Македония да признае, че езикът и коренът на населението са български. Да, днес вече може да са македонски, но в миналото те са били българи, т.както германци и австрийци са били един народ, руси и украинци, молдовци и власи(румънци) и пр. Ако се признае че до 1944/45б/47 на тази територия са живели българи, и че те са говорили на някакъв диалект на българския език това ще е важна стъпка 2. Македония да се откаже от всякакви териториални претенции. България също ще се откаже в знак на реципрочност 3. Македония да признае, че БПЦ е наследница на Екзархията, а не МПЦ. 4. Македония да изясни която е нейната църква - държавната (Скопската) или тази който еретичната, но е призната от Всеправославния събор? Впрочем и двете са пълни с агенти на УДБА. 5. Македония да спре езика на омразата (и не само езика). Ние нямаме проблем те да са самостятелна държав, но искаме да сме братски държави, да сме една майка от тях. За тях - които воюват с гърци и албанци - България е най-големия враг. зам-министри наричат нашите министри с нецензурни имена. 6. В историята и литературата да се придържат към фактологията и изворите. А не да говорят ма "Македонски песни" на Миладинови и да държат корицата отворено, за да не се вижда, че пише български или да представят Битолския надпис за такъв от времето на Йоан II Асен, въпреки че десетки чуждестранни учени, са признали че е на Йоан I Владислав Това са по-елементарните неща, а има и ред други.

От българският народ имаш едно колективно ВЕТО! Едва ли някога сме били толкова единни. Какви политически глупотевини плещи

Подкрепа на кукуво лято! Този май е на две големи.

Във връзка с коментара, че нашата дипломация нищо не е могла да направи пред партньорите, за да обясни нашата гледна точка. Та е необясняема, камо ли да е разбираема! Искаме да не крадат общата ни история! А защо пък да крадат общата ни география, или общата ни матеатика, общата биология? Кражби в науката няма. В религията има догми, който се отклони от догмата се обявява за еретик. Еретиците ги отлъчват. Нещо подобно се случва с нашите политици и историци. Нашата историчска интерпретация се смята за догма, а другата за ерес. Това ни дава право да ги отлъчим от ЕС. Подобно е очакването македонците да признаят българските си корени. Заев може да признае сабствените си български корени. Той няма право на такова признание по отношение на другите министри, на родвините си, на сисъседите си. Затова на това право му викат право на самоопределение, а не право на премиероопределение! Едно негово подобно признание не може да обвърже никого! По отношение на езика, да признаят, че македонският език е стъпил на диалекна форма на българския език от 1945 година. Само че политиците не могат да правят такива признания. Политиците не признават съществуването на официални езици или диалекти. Единственият политически акт по отношение на езиците е записването в конституцията на официален език на съответната държава. И друг път съм задавал въпроса на коментиращи, че не трябва да признаваме същестуването на македонския език. А ние признали ли сме същестуването на френския език?

Увага, македонист у чата!

Пак се обърка! Македонизмът е сръбска доктрина, в основата на която е отдалечаването на Македония от България и отродяването на македонците от българските им корени. Аз съм всичко друго, но не и македонист. Никаго не съм се стремил за отдалечаването на Македония от България, а обратно, винаги съм бил за прибощаването й!

Българската позиция е ясна и с малки изключения непроменяна от 1987 досега. Тя е разбираема за всички, но се прави опит да не се уважи или пренебргене. Историчеката наука (не само българска) е на ясно и няма дилеми относно общата ни и необщата част в историята ни. Правото на самоопределение не ти дава право на волни интерпретации и груби манипулции "за да ти се получи". Личното право на самоопределение на тоя или оня сегашен повардарец не е било никога тема на разговор у нас! Винаги сме говорили и интересували основно за българите, които реално днес са пренеберижомо малко там. Е, ако на тоя фон, обаче, е държавна/национална доктрина да осигури "(северо)македонскто право на сопоорделение" на база българско историчеко наследтво, като грубо го размазваз и предствя като нещо собствено, е наше право е да кажем НЕ и НИКОЙ не може да ни го отнеме. Всичкото това е и фиксинирано в договор с тях (какъвто, такъв). ВЕТО + отнемане на паспортите (след изтичането им) на измамниците от севромакия!

1987 = 1879

Българската позиция е ясна и с малки изключения непроменяна от 1987 досега. Тя е разбираема за всички, но се прави опит да не се уважи или пренебргене. Историчеката наука (не само българска) е на ясно и няма дилеми относно общата ни и необщата част в историята ни. Правото на самоопределение не ти дава право на волни интерпретации и груби манипулции "за да ти се получи". Личното право на самоопределение на тоя или оня сегашен повардарец не е било никога тема на разговор у нас! Винаги сме говорили и интересували основно за българите, които реално днес са пренеберижомо малко там. Е, ако на тоя фон, обаче, е държавна/национална доктрина да осигури "(северо)македонскто право на сопоорделение" на база българско историчеко наследтво, като грубо го размазваз и предствя като нещо собствено, е наше право е да кажем НЕ и НИКОЙ не може да ни го отнеме. Всичкото това е и фиксинирано в договор с тях (какъвто, такъв). ВЕТО + отнемане на паспортите (след изтичането им) на измамниците от севромакия! А защо се прави този опит българската позиция да не се уважи или пренебрегне? Защото ни мразят? Напротив, тя е необясняема! След като историческата наука е наясно с общата ни и необща история, какво искаме от македонците? Някой политик да направи заклинание? И ако го направи, какъв ще е лезултатът от това? Вероятно на нито един македонски историк няма да ме даде сърце да се отклони от заклинанието! Напротив, винаги се е говорило, че искаме макенонците да признаят българските си корени! Иначе си прав, това е лично право на самоопределение, всеки един политик, историк и т.н. може сам за себе си да направи това признание. Съвършено правилно, ние сме длъжни да се интересуваме от българите, които са съвършено малко там и за техните права. В резултат на джафкането след декларацията на парламента антибългарските настроения са се увеличили невероятно много. Само 0,5 % от макаденците са смятали, че България е основен техен враг до декларацията, а след декларацията те са станали 24"%. Т.е. 48 пъти са нараснали антибългарските настроения. Защо българите там са толкова малко, при положение, че са попълнили декларация за български произход. Това доказва, че българският произход не е равнозначен на българско самосъзнание. Негов предшественик е бил с българско самосъзнание, но той е с македонско самосъзнание. Относно договора, в него имало конкретни неща и те са изпълними, като инфраструктулни проекти. Но абстрактни неща естествено са неизпълними! ВЕТО НЯМА!

От колкото и кладенци вода да носите, ВЕТО-то е ФАКТ! Факт е и липстата на условия за неговото отменяне. Както и отрезвяванто у нас относно тази отродена пасмина. И, като жонглираш с % - напълно измислени и изсмукани - я дай, нещо и от България "про и контра" бановината сега, преди 10, 20 и 30г. Или като е за българи - кучете ги яли. ВЕТО, чокалия!

Зоране, сърбско подлого, дека я виде тази подкрепа от страна на българския народ, бе мискинино? Дорде ни сметате за татари и фашисти нашата Орда нема да ви пусне в ЕСС! Понимаш, или как е това там на албански по вашему?

Gugnelid

Егати заглавието! Аз досега не съм видял нито България, нито народът й, да дават подкрепа на Северна Македония! Този е супер демагог, говори глупости и копае на едно място. Присъединяват се към България, стават "Македонска област" с няколко общини и проблемът им е решен.

Голям мерак е присъщото на простите хора,каквито са македонците в случая,българите,албанците,румънците....горе долу това са! Мерак да се влиза в ЕС ?!

Заьо да не види нещо, видя мунчо с вдигнат юмрук, сега и той така…

Айд пак....

май не е съвсем в ред... додет не се научи правилно да говори на български а не на сърбо-македонски диалект нема кой да го подкрепи за нищо

Имат договорка с Мунча и хунтата му да клекнем!

Пръдльо си ти бе глупак. какно се правиш на велик българин от който зависи нещо. Например влизането на РСМ в ЕС. Всеки има право на самоопределение. Не си ти пръдльото който ще му каже на какъв език да говори. Та ти си неграмотен и дори ти не говориш правилно български. Ти ще кажеш кой какво да прави. Тъпанар. Не виждаш по - далече от носа си. Далновидна политика е висш пилотаж за теб. Малоумен си и не разбираш за какво става въобще дума. Чувал ли си израза загуба на пешка зада спечелиш топ. Разсъждавай защо ти го казах това и защо споменах далновидна политика. Кой влияе най-много на РСМ. От кой трябва леко да ги отдалечим и към кого да ги приближим и сплотим. Това не става с репчене- простажко комунистическо като муджахидини, а с разум, който за съжаление го няма в българите. Ние действаме така- паднахте ли ни сега, а да видим, а и вие да видите кои сме, колко сме голяма работа. Но докато се изживяваме като такива РСМ ще се сплоти още повече с други, а ние ще лапаме мухите.

Имат те право на самоопределение. А, нещо за нашето право да кажем НЕ, ако това сомоппределение се гради на яростен анти-българизъм, идиотско тълкуване и брутална кражба и преиначаване на историята? И не знам за какъв "виш" дипломатисчеки пилотаж бълнуваш, като с тия от 30г. няма елементерн диалог. И, Бога, ми, не заради нас! Освен това има договор. Без изпъкнеието му: ВЕТО ! Такива са ЕУ практиките. А, вие, петоколонашите си плямпайте и плюите по Българя, ама, поне от кумова срама се сещайте и за някоя критика към посърбашката популация в северомакия.

Ни се в час! Нямаше никакъв антибългаризъм, лично съм бил в Македония. Той започна откак парламента прие резолюция за недопускане на Македония до преговори за ЕС! Относно коментара на Геортиев, евала, това е патриот, така се защитават национални интереси, които винати са дългосрочни! Ти си обикновен бабаит, който тропайки по масата, се мисли за велик, че от него най-после нещо зависи, като каже ВЕТО! Опитай се да се мислиш трезво, човек!

Ма, разбира се, ние (пак) и за всичко сме виновни. А, северомакедонците са супер и света вода ненапита. И тепръва (след 30г.) ще става незнам си какво, ама първо да влязатв ЕУ, щото .. там каквото са ви казали. В този ред на мисли за теб, Георгиев и компания "патриоти" една "бабаитска" и от сърце: Я, си ЕПМ !!! И вденето най-накрая, за обикновения българин "националния интерес" започва с ЧОВЕШКО отношение към неопетите си деди, чиито кости са нейде из бановина. Ма, вие петоколонашите сте като свинята и кладенчовата вода. ВЕТО, бе, чокалиия !!!

КЛ, не е и работа на обикновените българи да могат да определят националния ни интерес, затова си имаме политически и интелектуален елит. Тревожното е друго, че мнозина от тях също нямат този капацитет, Той не е това, което ни се вижда от пръв поглед и не зависи от конюнктурата, чувствата ни, джафкането и т.н. Това е концепция. За нас тя е много ясна, без граница от Дунав до Бяло море и от Черно море до Охрид! Достатъчно е политиците ни да разсъждават как да се осъществи тази концепция и ще достигнат до верните решения. Така че ВЕТО НЯМА, иначе ЕПМ е мъжко!

Концепция, базиранана на компромиси и отстъпки на българската идея - а за това имам загинал пра-пра-дядо - е автоматичнино в категория: ЕПМ! И така сме преобладавщите от имащите се за българи. Т.е. ВЕТО + ЕПМ на всички посърбаци от повардарието и петоколонашките им "навиачи" у нас! BTW: Като "не е и работа на обикновените българи да могат да определят националния ни интерес", ти като какъв се изживявш с тези конверганистко-пораженчеки изказвания.

Сус бе чапкънин! Ние не можем да се отървем от ДС и руски клоуни 30 години, камо ли вие с вашата сръбска/руска агентура. Кой ще ви вземе в "Унията". Ако мислиш, че нещо зависи от нас, то някой те е излъгал. Отделно сте фифти-фифти шиптъри.

Подкрепям ги , само като Българска Област , и тогава няма нужда от преговори и става веднага !

А, само албанци ни липсват...

След войната в Косово немалко албанци отидоха в Северна Македония и може да им се дадат финансови стимули да се върнат в родната си държава Албания.

Баце, кусур после и тия да викат, че сме ги репресирали и да си направят второ ДПС или да се присъединят към първото. Опитът ни с изпращане на чужденци по родните места веднъж даде откат, благодарение на "умни" политици, не ни трябва втори такъв автогол.

Групата на Мравояда е най-непредсказуема,защото е соросоиден тумор.От тях в следващото народно събрание ще очакваме големи изненади ,вкл, и спрямо Северна Македония.

Дълги години в България си мислехме, че Македония е една малка приятелска страна на която в някаква степен дължим нещо, тъй като след Освобождението, те са останали в рамките на Османската империя. Този скандал ясно разкри две неща: - северномакедонците ни мразят. За РСМ България е най-омразната държава и от самото им създаване, ние сме най-големия им враг. Отделно нямаме нищо общо с тях, защото те са си от тези земи, а ние сме преселници татари; - нашата дипломация е гола вода. Щом малка немощна държава като РСМ може да настрои целия свят против България, то имаме сериозен проблем с дипломацията. Крайно време е всички калинки в тези среди да си тръгнат и да издигнем на по-високо стъпало добрите дипломати, които да водят битките в защита на българските национални интереси.

Анексиране....

Русия винаги е била срещу една голяма държава на Балканите. В момента това е ЕС. Това го доказва историята. Само продажните русофили са против влизането на Северна Македония в ЕС.

Аз сьм отявлен русофоб и сьщо сьм против!!!

Не знам русофил ли трябва да си или русофоб, за да си против влизането на Македония в ЕС, но определено трябва да си българомразец, за да подкрепяш Македония.

А бе нямате проблеми, подкрепяме ви, само жалко че скоро няма да ви има, а за комшии ще имаме албанци.

Подобни нелепици са плод на Шизофренията на Зайо Баев,копиращ дословно в поведението менталния си гуру - Боко Тиквата.

ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРОБЛЕМ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ Е… СЪРБИЯ Не военните победи правят една държава велика, а мъдрите и решения. Тия които пишат за Самуил и “Зайо” са прави. Но забележете, че се задоволявате само с констатация, а пропускате анализът. Не виждате ли, че коренът на всичките ни междудържавни проблеми е Белград. Откъснете Македония от Сърбия и тя ще стане българска. СТРОЙТЕ ПЪТИЩА, ДОРИ В БУКВАЛНИЯТ СМИСЪЛ МЕЖДУ ДВАТА НАРОДА, НО НИКОГА НЕ РАЗРУШАВАЙТЕ МОСТОВЕ.

Хейтърската политическа класа в С. М. не позволява на Македония да се завърне към българските си корени. Необходими са не празни приказки, а дела: 1. Признаване на българите в С. М. 2. Отказ от кражба, манипулации и превратно тълкуване на общата ни история. 3. Смяна на всички учебници с нови, отразяващи реалната и общопризната от целия цивилизован свят история. 4. Допускане на всички български радио, тв, вестници и книги в С. М. 5. Законова забрана на гласа на омразата в С. М. 5. Дострояване на ж.п. и магистрала Скопие-София. 6. Отваряне на всички досиета от юго-време. 7. Премахване на всички паметници от юго-време, насочени срещу България и българите. 8. Грижа за българските паметници и български военни гробища в С. М. 9. Пълно разкриване на фактите за репресиите на над 130 000 и убийствата на 30 000 българи в С. М. заради българското им самосъзнание. 10. Отказ на старата политическа класа в С. М., закърмена в юго-дух и още чувснваща се зависима от Сърбия, от хейтърския и подстрекателски говор, настройващ С. македонците в омраза към всичко българско. 11. Законово улесвяване на всички икономически, делови, търговски и културни връзки с България.

Повечето неща са заклинания, от рода, отказваме се от кражбата на общата ни история! Ще напишем каквито учебници кажете и т.н. Ама дали някой ще учи от тези учебници? Кой може да задължи един преподавател да ползва определен учебник? Това беше при соца!

напъни на един сръбски слуга,да си пие хапчетата.

Е аз съм част от българския народ и не че някой ме е питал, но не давам разрешение на Македония да се присъедини към Европейски съюз. Със сигурност ще размисля, когато излязат и кажат истината за историята си, колкото и болезнено и трудно да е това за тях.

И аз.......

Докато не престанете с анти-българските простотии и манипулации - ЕС през крив макарон!

12 процента от населението му с български паспорти, а той вика няма българско малцинство. Тва ЕУ сляпо ли е, та не вижда, че тоя е психично болен.

В Северна Македония 100% от партиите отхвърлят българската/и световната версия на историята и историческия факт че Цар Самуил е български Цар. Дори отказват да го направят при блокада за ЕС. Дори когато целият свят е срещу тях. Същевременно в България 15% от партиите (Христо и Мая) са готови да вдигнат блокадата и да се съгласят че Цар Самуил е северномакедонец. Зоран като гледа българите какви са будали когато гласуват и как започнаха да вкарват македонисти в парламента сигурно се пръска от смях...

Браво, много яка предизборка. Сега остава да кандидатсваш за северомакеднско гражданство, та да се наредиш покрай тарикатите. .. той и Бойко ни ги редеше 12г. подобни без да направи НИЩО, вместо да набие обръчите овреме на чокалиите.

Партиите ще потвърждават или отхвърлят исторически версии! Те сега с медицински се занимават!

Ти да видиш, селски хитрец....

Тоя субект нещо много силно се е размечтал.. Мечти..

Зайо, аре да не говориш от името на българския народ, ако обичаш.

Нека си даваме и сметка, че северомакето дудне тия глупости пред и за косоварите, които са силно и изключително за ЕУ. Утре като се събере с Рама у Вучич на среща на "Отворени Балкани", има да припка около тях и приказва съвсем други работи. Отделно като го привика Вучич около "Српски свет" и му подхвърли 5-6000 китайски ваксини произведени (всъшност само китосани) в Сърбия, северомака веднага запява песента за "бугари-татари". Чокалии, сър, най-долна посърбашка порода.

Той може да говори различни неща, но действията са му такива каквито ги говори вътре при тях. Има една приказка че не се гледа какво говори а какво прави. По едно време се опитаха да ни накисват пред немците че сме ги били изнудвали и не им се получи. Това ни чака ако ги пуснем в ЕС ей така, ще ни забиват нож в гърба тогава когато това ги устройва. Тия хора трябва да проумеят че така не може да се държат. Не може да се краде и да се пренаписва историята. Или признават истината или си стоят в крадения им фалшив свят.

Булгаристанците се правят на големи защитници на българската история, култура и българските национални интереси, Обаче после отиват и си пускат гласа за ДейБъ Ристе Иванов и македонистиките му приятелчета. Нема по загубен народ от бългсрският, честно ви казвам. Или както казват в Скопие: бугарите се будали.

България е членка на ЕС, а Македония е Юго клоака и съвсем скоро ако не се осъзнае ще е част от велика Албания. Нищо добро не чака макетата с лидери като Заю.В скоро време пак ще сте с изути гащи и ще питате кой ви сра в гащите.

Не. Не с нас Баьо Заьо...Много грешно смяташ. 2014 и особенно 2015 досега сте за носа водени. Никаква патия и кабинет в България няма да сложи таралеж в гащите си.

То и Одрин е български - в събота и неделя !

Абе, Заев, куре сплескан, северомакедонците, които додрапаха да си купят български паспорти какви граждани са, бе! Като в Конституцията ви имате какви ли не малцинства, но не и българи! Отговори на този прост въпрос, бе капут!

Решението на така наречения Македонски въпрос е съединение на България със Северна Македония. Разделението на два народа е историческа грешка която трябва да се поправи.

Съединението е възможно, но трябва да се иска от двете страни и засега няма такава воля. А за да се поиска, трябва много дълго да приятелстваме и много вода ще изтече. Това, което ще стане сега, присъединяването на Македония към ЕС е в тази посока, на приятелстването и сближаването, а не на разделението!

В Българската история има пресен пример на съединение с отделената територия Източна Румелия, тогава не ни е трябвало дълго приятелство защото един народ лесно може да се разпознае от другата страна.

А имало ли е джафкане между тях!

Тоя албанците яко го дрогират преди да държи реч.

“ Вярвам, че макар и понякога малко разочаровани, все пак няма да се откажем, заяви премиерът на югозападната ни съседка” Толуп. Продължавайте да ни дразните и плюете и си вярвайте, гледайки ЕС през крив макарон, вече няма български политик да дръзне да ни продаде!

СевероМакедонско миже да кандидатства за Български паспорт. В България вече дават БългРски паспорти на диказани Българи.

Зайко ,така като си зинал бих ти го пуснал в устенцата.

Зайо трябва редовно да си взема лекарствата!

Първият аншлуц в съвременна Европа, който ще мине с 90 % о добрение.Бих спестил страданията на Зайо като го заместя на поста му до констицуиране на обединението на Република България със Северна Македония.

Присъединяването на Македония към ЕС е еквивалентно на обединение с България при съвременните условия!.

Как ще е еквивалентно като в ЕС всяка държава е равноправна на другите. Пълни глупости.

Така де! Да съм написал, че не трябва да са равноправни? Какво точно не можеш да разбереш, наясно ли си поне?

Не ми се спори с кон с капаци. Не правиш елементарна разлика между съюз и обединение.