Три дни търсят избягала от зоопарк вълчица

Трети ден продължават опитите за залавянето на вълчицата Лупи, която в неделя избяга от зоопарка в Благоевград.

Обратно в новината

Коментари - Три дни търсят избягала от зоопарк вълчица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прекрасно животно.Хванете го и го изследвайте.По умни и по добре са от хората

Ще има ли санкции за безотговорно отношение за хората, които са отговаряли за нея??? Още повече, че случаят не е първи и единствен. Или е умишлено пусната?

Сигурно е вече оплодена от бездомните псета и се е интегрирала в глутницата им...

Не е вълчица, а 8-месечно вълче. Като е влизало в клетката да яде, защо не са го хванали, или го търсят само в работно време. Май по-вероятно е вълчето да намери търсачите.

Ами минава за улично куче. как да го намерят :-)

И вълчицата е в Гърция. По-сладко им е агнешкото там.

Мястото на дивите животни е сред природата. Поради глупост, някои от нас се опитват да ги гледат в клетка, обаче дивото си е диво и иска свобода! И като я намери, когато избяга, трябва да се намесят ловците и да убият дивото животно в името на безопасността! Точно така, както стана и с мечката от Ловеч! И дано най-накрая на глупавите им дойде малко акъл и се откажат да затварят диви животни. А който иска да гледа мечки и вълци - да ходи в гората, ако му стиска!

Вълчицата е ЕМИгрирала. Не я търсете.

Ако е тарикат като адаша си(Ал.Томов)няма да я хванете.

добре де , де са тия от Еко-то ? да вървят и да хващат животното, а не само да стоят на столовете си и да взимат пари за това. да чакат някой да гръмне дзвера и след това да квичат като на умряло.

Обявете я навреме за международно издирване / то не било вълчица а камуфлиран терорист на ИД/. Ей го избяга и иди я търси може да е в Германия с 3 кила тротил вече...

Горкото животно ... в български зоопарк ... нито да живее там, нито да избяга ...-

При втори такъв случай се отнема лиценз на зоопарка. Ккаво като не ечастен, а е общински?! И държавен да е. Щом не могат да опазят хищниците, не са никакъв зоопарк, а опасно за наслението учреждение. Следователно затваряне до пълно гарантиране на сигурността, което вероятно е свързано и с подмяна на персонала и правилата в зоопарка. Всеки друг коментар е излишен! Чакате някой да стане закуска на лъва ли?!!!

Абе, ''бежанците'' ли да гоним, глутници от вълци ли да гоним. Пуснете хищниците от зоологическите градини и паркове, да тичат след бежанците. По-бързо ще стигнат до Германия : )

скивайте тем да не открадне некоя кола и да стане международен проблем не е лошо да включите нато,фбр,и секви други

Имам опит с животинки. Не бих взел вълк в къщи. Докато са млади са добре, като куче. Но не може да се предвиди какво ще направят. Особено ако са зле или се разболеят.

НАЙ-ВЕРОЯТНО ВЕЧЕ СЕ Е ИНТЕГРИРАЛА В НЯКОЯ УЛИЧНА ПОМИЯРСКА ГЛУТНИЦА И НАПРАЗНО Я ТЪРСИТЕ.

,,Весегоньская волчица" , руски филм! После говорете!!!

филма е ,,един път".Страхотна сибирска природа и любов на човек към животното.

Аз го видях , снощи към 21:30 беше на паркинга пред BILLA в Нова Загора. Стори ми се изплашено горкото животно. Не знаех на кого да звънна. Няма страшно с него бяха Мики Маус и Пинко розовата пантера ....

Кумониски като кучки лутаха, по Пет години, докато си намерят пес във Партията "Герп"? Отнесете се хуманно, към това животно, викайте го нежно, катопримерно: Цецкее...Мундаа... Борянче...къде сибе? Д-р Миро Мършата

да не вземат пак да гръмнат вълчето, то е още в детска възраст, не може да навреди на никого !Преди в Ловеч уплашеното животинче търсело дупката в оградата да се прибере, идиотите го застреляли!?!

ако съм директор на зоопарка в Ловеч ,тия простаци ще ги съдя. Кой глупак е наредил да се застреля до оградата животното? За него за плащани пари, и то не малко!

моето куче е немец, връзвам го, изтегля си главата от каишката и се катери по мрежата 1,80 минава в другия двор. Как не го заграждах, няма и няма!

По-вероятно да е нигериец - те се катерят по-добре!

Моето черно коте иска бяло мляко!

ако се набута в кметството при Камбитов ли, къв беше? Направо мое смени местната власт!

Бягай, бягай надалеч! Че нали помниш какво се случи с Алонсо? И Мъри за малко да го сполети същото!

Не бъди наивна да си мислиш, че някой въобще я търси. Животното снощи се е прибрало в клетката но не е имало кой да го затвори.

къде е бат Бойко,защо не се направи нещо така че да открият вълчицата още днес жива и здрава

Цената на друга вълчица е шише ракия за горския и примка, която горския си я има.

ДО ОТО- ТЯ,СНОЩИ СЕ ПРИБРА,ХАПНА И ПАК ОФЕЙКА!!!

Пазачите са пили ракия в кръчмата и са бистрили политиката. Лошо няма.

..едната мечка е открита ( мъртва ли ?) а другата е била простреляна с упойваща стрела ( обаче без да е била открита ) ...!!???

Защо я търсите , мястото и е на свобода !

Ако не я гепят тези дни ще подивее и ще офейка.

Защото трябва да им се плати а денги нет.

100% вълчицата е по- умна то онези, които я чакат и никога няма да се върне, защото е лошо отглеждана. Освен това по- хубаво от свободата няма, колкото и да боли!

Ще се върне да плюска в клетката и ще я затворят.

Ами тя се е върнала снощи, хапнала е и хайде пак на разходка. Уж пазели да я хванат... Абе това да не е на г-н Томов личното животно? Може да я е пуснал на разузнаване за нов футболен отбор, който да купи...

и тя бяга към Германия...

баа мама му едно куче не моат намерят на една шепа площ? Че нали има др. ловни кучета бре кат не мое душите те моат! Нямат ловна дружинка? 3 денаа

Авджиите са проста измет и ша го гръмнат като мачката у Ловеч. За това не ги викат.

Колега, прието е сред ловджиите, че вълкът е напаст , защото избива питомните животни. Аз не мисля, че е напаст и дано вълчицата избяга на свобода завинаги, защото по- хубаво от свободата, освен децата, в тоя живот няма.

Сигурно любимият ѝ е свуркал през оградата! Ще се върне, ама заплодена...

Тръгнала си е. Не е избягала.

Може би има нещо верно, защото ние хората подценяваме чувствата на животните, не ги разбираме и от надменност не искаме да ги проумеем. Вълкът е роден, за да бъде свободен! Затвориш ли го в клетка, бъбреците му се разболяват и се вмирисва, а на свобода не можеш да разбереш, че е до теб в храстите.

Само така, зоопарковете са голяма глупост! Преди десетилетия са излагали индианци и африканци в някои зоопаркове. Ако средата не е максимално близка до реалните условия това си е чист затвор за животните.

Много видове съществуват само в зоопарковете. В дивата природа отдвна са избити.

Ако не са те, едно дете родено в града друго животно освен куче, котка или гълъб никога няма да види на живо. При това хубавите зоопаркове са много близки до естествената среда на животните - достатъчно е да мръднеш малко извън България, в Истанбул, примерно.

Преди години ,когато беше гордост да убиеш вълк,пред горското стопанство,на един малък град,бяха изложени простреляните ,безжизнени тела на двойка -вълк и вълчица.Беше тягостна ,безнадеждна гледка.Но такива сме ние -дребни хорица, с дребни душици.Боже пази Лупи и не позволявай да и се случи това ,което сполетя ягуара Алонсо ,който потърси свободата от един друг провинциален зоопарк и заплати с живота си

Отдавна никой не стреля по вълци. Пари не се дават, дърва не се дават, а месото не се яде.

Ти пък откъде изпълзя с едрата душица? Я си вземи няколко вълка и няколко циганина вкъщи, да покажеш на практика колко си едра...

Абсолютно сте права ! Познавам само едно пораснало момиче с голямо сърце, която е спасила малко вълче и после го е върнала в природата. Майката вълчица е била убита. И...аз мразя ловците. Гадни комплексари! Като са такива пичове, да си стрелят по началниците.

Особено ако е Гербераско плевенско куче, но с вишо!

Избягала е при Путин :) Алфа Вълка в световен мащаб!

При комунизма за убит вълк даваха на авджията 120лв и три кубика дърва. Сега това го няма и никой не трепе вълци. А чакалите са си направо в селата.

Когато бях граничар съм утрепал десетина с калашника. Но кинтите ги прибираше старшината на заставата и купуваше разни работи за войската. Дървата също оставаха за заставата.

Ти сигурно и Христос или Мохамед си бил някога... На всяка манджа - меродия...

Сложете примка някъде из Балкана и ще си хванете няколко. Популацията е нараснала неимоверно защото вече никой не ги избива а горските не слагат отрова както при комунизма.

Ни вест ни кост от бате Бойко, вече няколко дни те ни занимават с некакви си проскубани вълци? Еври- пенцйонери

Ти си проскубан ш.....к

оставете животно на мира бе, идиоти

Оставили са те вече на мира, какво се пенявиш?

Почакайте още някой и друг месец, да си формира глутница и по-лесно ще я откриете.

И органайзъра на ПП ГРОБ- Цв.Цв, ще Й помогне с квото може? Охх, дано само оня 123 не ме излови , дето лута в Интер-нета, да лови, кой клати WC кабината.

зоопарковете са морално остарели идеи и трябва да бъдат ликвидирани. да държиш животни в клетка и да ходиш да ги гледаш е пълна идиотщина. Ако искаш да видиш животни - иди в дивото им местообитание, а ако те е шубе си купи документален филм. От друга страна вълците са уникални животни и трябва всички да се трудим за тяхното опазване. в бг често са презследвани заради стадата.

Да заловим вълчицата във ФБ. Шервайте и лайквайте. Там можем всичко.

Оставете животното на мира-не е избягало от хубаво! Природата е по-силна от човешките прищевки да ползват животните за зрелища!