Отложиха референдума в Трън за добиване на злато

Референдумът в Трън за добива на злато в района се отлага за по-късна дата, няма да се състои на 26 март.

Обратно в новината

Коментари - Отложиха референдума в Трън за добиване на злато | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стаке, г-н Николов, За измамата с имоти на умрели хора ти се размина. За прегазеното дете ти се размина....И ти реши, че си Господ. Не си ! Защо не направи референдум кога изсекохте гората ? Защо не посадихте поне едно дърво? Зад Вас само голи чукари останаха. Заплашваха хората да не започват работа в информационния център-по твоя поръчка. Крадохте, не се наядохте. Та и Рачков наркомана от телевизията извикахте. Кмете, Що не направиш референдум трънчани да не се топлят на дърва? С твоите цигани от глад не ни уморихте, барем от студ .

Кадето има злато има и уран. Не е опасен но си е уран. Направиат ли мина забравете за природа, с новите технологии в радиус 50км всичко измира. Водата ще се замърси и почвата. Хвостохранилището е удобно за терористични прояви. Мислете и не го допускайте. А тази дето казва че имало само сапун в водата я закарайте в едно действащо Хвостохранилището и я накарайте да се изкъпи с челетта си там ...

правете референдум, няма лошо! затворете и мините, и си гледайте природата! но от сега си знайте, че ще стане като село куклен и кцм! първо: затворете кацемето, изтрови ни децата! и хората го спряха. после : отворете завода, че децата ни умряха гладни!

Престъпникът цоцорков не се задоволи с лакомията си да съсипе красивата природата община на Панагюрище , ами иска да докара до екокатастрофа още една община. Мислете и действайте навреме щото след това , щото след това измъкване няма, напълно ще ви завземе , както Панагюрище , ще диктува кво да правите и мислите и ще му играете по свирката и приумиците. Ще пиете и ядете мед , кадмии и живак , ще се къпете в отрови, които вие ще виждате с очите си, , а ще са невидими за купените контролни органи и няма да можете да обелите срещу това .

Ако четете сайта на минното предприятие за мед в Пангюрище, може да си помислите , че става дума за няква еко организация . Каква е реалността разбрах при екскурзия до Крепостта Красен на 3 километра от с. Бъта , което пук е на 8 от Цоцорковград/Панагюрище. Между селото и крепостта тече рекичка , която е най -отвратителното място , което съм виждал, реката толкова видимо отровена и с наслаквания от неествствено сини отлагания , че ме беше гнус да не стъпя в този отврат , че обигалях половин час да намеря място откъдето да премина за отсрещния бряг. Наколо пасяга животни ими се гадеше като гледах в какакво е превърнат този край. После четох , че в реките дори и микроорганизми няма , а целият край е гробница, която ползва само двамата местни братя Цоцоркови , единия шеф на партията в региона през комунизма.

Ами да идат и да видят сините реки в Панагюрище , околните села , Оборище и на 30 километра от тях , и да свикнат с мисълта , че ще станат като крепостни на както Панагюрище на комуноидното изчадие Цоцорков, който дори написа сам книга за себе си и държи цялата власт в региона. Да забравят за земеделие и туризъм и връзка с белия свят, от който ще бъдат отделени чрез дерибея и отровната природа, както и да забравят за пенсия , която едва ли ще доживеят.

Ще копаят ! Тва е положението. Ако не днес, утре. Но ще копаят.

Оказва се, че златодобовът е разрешен с подпис на министър Нона Караджова, 17 дни преди да встъпи в длъжност като министър. ЦОЦОРКОФФФ

Където има злато, има и уран!!!

Има едни престъпници, които се интересуват само от комисионните които ще вземат за да дадат разрешение да се направи от този китен край пустиня. Те няма да си направят хвостохранилище с отрови около собствените си домове, но когато е за при чуждите за тях няма проблем. Какво прави прокуратурата по този случай в който явно има извършени престъпления за лично облагодеталстване. Защото нито държавата ще спечели нещо значимо нито е в интерес на местните хора. Спекулира се с това че щели да се открият ограничен брой работни места за определен период в един безкрайно мръсен и вреден производствен процес. Ако управляващите са загрижени за поминака на хората е редно в чист район да се откриват чисти производства, а не да го превръщат в пустиня като в Мери Члери. Как искате северозападните райони да се задържа население като унищожавате дори природата защитена в Натура 2000 с един подпис и едно решение подписано от престъпници.

Концесия само когато концесионера дойде със семейството си на място да живее докато му трае концесията , ако иска , ако не иска ще се намери друг.

По-лошото е какво остава след края на концесията. Защото този ще дойде, ще осере и отрови района, ще си вземе парите и ще иде да живее на Карибите, а мизерията ще остане завинаги.

И в това находище никаква полза за народа.От другото Канадците забогатяват,1%за държавата.КАДЕ ПО СВЕТА ИМА ТАКИВА КОНЦЕСИЙ???ЗАТОВА ТОЗИ БЕДЕН НАРОД НЕНАВИЖДА ПРОДАЖНИТЕ СИ ПОЛИТИЦИ,ПРОДАДОХА НИ НА БЕЗЦЕНИЦА/С ТЛЪСТИ КОМИСИОННИ/

къде е воленчо сидеров да покаже как се добива злато за държавата:):):):)

Воленчо го заболя устата да повтаря как ни ограбват, ама това тъпо поколение ни приема ни предава. След като ние сме тъпунгери защо трябва да лишаваме децата и внуците от благата на земята ни? Ние сме примитиви, но когато му дойде времето следващите поколения ще извадят златото по безопасен и разумен начин.

пак ще пързулнат хората при концесиите ако някой иска концесия получава я без значение какво искат и мислят хората......

С добива на това злато ще си подпишат смъртните присъди. Отпушите ли урана - готови сте!!!

Някой сеща ли се,защо в държавата България не добиваме златото си сами ??

Ми не искаме. И не можем.

Прости хора сме и такива ще си умрем - бедни и прости.

Ти си от вторите...

На тия и злато да им дадеш, ще ти рекат на пук "не, не щем"..

Доста си прост!!!

Зависи от това, какво ще вземеш. Защото никой не е дошъл да предлага злато безвъзмездно до момента.