Варна може да бъде ”откъсната” от Златни пясъци

Огромно свлачище затвори крайбрежната алея във Варна. Пукнатина е тръгнала и в основите на земните маси, укрепващи моста по пътя Варна-Златни пясъци.

Обратно в новината

Коментари - Варна може да бъде ”откъсната” от Златни пясъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То не бяха строежи, не беше чудо! И към всеки по няколко тоалетни, басейни, поливки....тя водата отдолу си тече и бавно ,но сигурно подлива и подкопава.Може и да не е основната причина това,но има значение.Не след дълго очаквам Бояна, Драгалевци, Симеоново бавно и сигурно дъ тръгнат към София. И там е пълно със " септични" ями, бани, басейни,сонди блъскат и чудото ще стане.

тоя късмет !!

Разговор между две мутри- Моята вила се свлече в морето-казва единия. А ти да видиш, какъв палат слезе в моето място!

Закон за кадастъра и имотния регистър, алинея 7: "Преместванията на земни маси в резултат на природни бедствия НЕ ПРОМЕНЯТ ГРАНИЦИТЕ на поземлените имоти в кадастъра, освен в предвидените в закон случаи". Та вицът май не е виц, а юридически казус ...

Член 51, ал. 7 ...

Няма такова нещо. Стройте още стройте! Всичко е 6. хххххххххххххххххххххххххх

Шило

Май се очертава остров "Златни пясъци" И от към Кранево има свлачища, сега и от другата страна... Ще си имаме курорт- остров. Несериозно го говоря. Дано да успеят да спрат процесите.

си спомняш дълги години беше забранено да се строят бетонни къщи и вили около Кабакум и Трифон зарезан. После дойде демокрацията и нещата се изродиха. Така ще стане и около Почивка където няма канализация и прочие. Но кой каквото си направи това ще сърба.

обожавам свлачищата - това е отговора на природата срещу алчността и глупостта човешка.

Във вилните зони масово се полива нонстоп маркучите са включени преди водомерите. Леенето на вода се чува и вижда от далеч. Инкасаторките ги е страх да вземат показания заради лаещи кучета и злобни стопани. В същото време инкасаторките сменят водомерите в апартаментите щото били над 10г. без нещо сериозно да им има.

Какъв е проблема Бургас ще стане морската столица

това е отдавна целта на герб - не случайоно бб нарече варна едно голямо село

Бетонираха плажовете и сега няма достъп до тях.Харесвам.Даже един Марешки си направил "фитнес" къща на пясъка-и сега няма достъп.

25 години ограбване на българския народ,няма начин да не доведе до сътресения.И на природата и писна от така наречения преход при който масата от народа обедня до просешка тояга.

господ е с нас. Долу мутромилиционерската мафия.

Някой да се сети, че земетресението в Непал не е само проблем за непалци и че пропадането на Еверест не е само техен проблем и че Земното кълбо е едно цяло? Проблемите на другия не са само негови проблеми. Българите сте свикнали да си мислите, че докато не дойде у вас не е ваш проблем. Ще дойде, ще дойде!

ей, не си ли чувал че Индия се блъска в Азия и така се получават земетресенията и Хималаите там? Нямаш основни понятия, но смело даваш оценки - типичен българин:)

Африка се блъска в Европа и тресе ежедневно Гърция,че и Турция. Потопа е по нашите места станал - езеро станало море (Черно) и т.н. Скоро пак. Грашни сме, алчни, завистливи, боклуци правим...

преди 3 хиляди години хората са били наясно с дренажа и са го ползвали масово. Хората около Черно море. Но не са били българи и затова са се справяли със свлачищата;) Сега пухкавата дама ще оправи нещата с некой еврофонд, няма страшно

Бях дете,когато четох една биографична книга за Ванга и там жената казва,че Варна ще потъне.

А само да можеш да виждаш, защото всички гледат, но малцина виждат. Същотот нещо е и с Лос Анжелос. Огледайте го отгоре и става пределно ясно, че този град е обречен. Не е нужно да сте чели предсказания за бъдещето му и за геологическия разлом в района, отнасящ се за по-голямата част от Калифорния. Достатъчно да можеш да виждаш!...

Може би е имала предвид кораба "Варна" (има ли такъв)? Спомни си как парадоксално се сбъдна предсказанието й за Курск ("Курск").

в/у което е разположен гр. Варна е по принцип опасно откъм свлачияни процеси. Качете се на един хеликоптер и огледайте терена. Бъдещето на Варна не е розово от гледна точка на терена. И трябва отсега да се мисли и вземат мерки.

Като липсва предвидливост и разум, сега няма да има нищо! Ако не ползваха този път като магистрала и по нея не минаваха огромни камиони, сега да му мислят. Този път трябва да е само за велосипеди!

Христо Кирчев се оплакваше и предупреждаваше, че софийската мафия не пита варненци , а най-безскрупулно презастрои, завладя и осра черноморието около Варна. Повечето бетонолайнория и мутрофекалия е забъркана в София, естествено и с помощта понякога на местната власт, но вината е главно на централното ръководство. Ще си плащаме бедните. Кое първо - на тиквата заема ли, свлачищата ли, новите оръжия ли, магистралите еднодневки ли - не знам?!

какви софиянци, варненските мякащи селяндури осраха всичко ОТ-ДО. Сигурно и таксиджиите лятото са софиянци на Златните ?!

Централната власт слугувайки на мафията презастрои и осра черноморието, а чак в по-ново време местната власт направо задминаха и Бай Ганю в келепира. Резултати има - видно е.

и това си е истина, има и много бакшиши шопи дошли "по морето"да направят далаверата и они не мекат

Ти пък, всеки знае кой държи Варна, къде ги намесваш софиянци...

говорим за преди 20 години време - ерата преди Кирил Йорданов и ТИМ. Чувал съм лично оплакване от Хр. Кирчев, че нито Кадастур нито РДНСК могат да направят нещо - всичко тръгва от София - т.е. централната власт. Напълно си заставам зад думите. Мафията осрала района на Варна е толкова дебела и висока, че не е варненско явление, а национално - в смисъл Софийско. Смяна на столицата. Долу софийския боклук.

п ропадна рида с ресторантчето "Св. Трифон Зарезан" и няколко тузарски вили /май и на Гяуров беше едната/. Какво пък, срещу природа дори крадлив чиновник или бизнесмен е безсилен. нека пропада...каквото остане, поне ние българите ще си го ползваме и няма да гледам и слушам дебели рускини, упиниращи на плиткото в морето, или изперкали немски бабички.

не можеш я излъга. Винаги си взема своето, колкото и да не им се вярва на дребните алчни душички дето се имат за велики тарикати и баровци.

Има ли осъден архитект и кмет,дали разрешение да се строи на подобни места. Природата отхвърля чуждите тела и се възстановява.

Нещо не можах да схвана. За какъв мост става въпрос в района на Карин дом. И какво общо има крайбрежната алея с пътя за Златни пясъци. Бая неграмотник е писал статията. От мястото на свлачището до пътя за комплексите има сигурно 1 км разстояние. Хайде стига с глупавите статии.....

Че "преди години" свлачище при "Трифон Зарезан" затвори пътя за Златни пясъци, да се уточнят, че става дума за.......16 години! За толкова време не можаха да възстановят пътя и това си е!

Не им стигат парите сигурно... Мушмороци...

Тоя път три пъти го откриваха (разбирай рязоха ленти) и още не е пуснат.

отряза им се достъпа на руснаците. Очень хорошо!!!

и мазохиста! Магазинер на бакалия да се радва, че няма купувачи!

Какъв магазинер бе, лебед? Мнозинството българи не са виждали море от четвърт век, а и децата знаят, че в туризма се перат огромни мангизи. Да плаче ли тогава?

Дреме ми ! Варненци ми паднаха в очите , когато от половин милион българи избраха украинец за кмет и то човек със съмнителна репутация !

ти пак - от кога народа избира в булгария - ти нормален ли си !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ти откъде си сигурен, че сме го избрали доброволно, просто герб трябваше да спечели, защото бай киро от бсп го държаха два мандата - не знам дали знаеш във варна в центъра има една градинка, открай време си я знаем като градинката на севастопол - точно там по времето на бай киро мутрите решиха да направят подземен паркинг - хиляди хора се подписаха против унищожаването на градинката, между другото бай киро насмете като никога архитекта, който беше издал разрешителното за паркинга и градинката оцеля - мисля си, че ако тогава беше на власт това момче с потника не само, че нямаше да съдейства, но и със сигурност щеше да си " купи" поне десетина паркоместа

верно ли ? кеф ми е , така им се пада на гагаузите , егати кефа.

Според мене за тази постоянна варненска свлачищна история трябва радикално решение. Очевидно е, че природните рушителни процеси си вървят бавно и неотстъпно на широк фронт въпреки укрепителните кръпки тук и там и от това спасение няма. Строителството може и да ги е поускорило, но не е то основната причина. И ако не може да се измисли някакво широкообхватно укрепително мероприятие, което да блокира развитието на процесите поне за следващите 50, 100 и повече години - аз мисля, че не може - вероятно трябва да се мисли за възможностите за развитие на града и курортите в други посоки, колкото и смехотворно да изглежда такова нещо и на пръв, и на втори поглед. Ние не сме нито Холандия, нито Дубай по икономически възможности и техните чудеса не са ни по джоба.

Потопа е бил в черноморския регион. Това сега е нищо. Природата ще си вземе своето поради нашата алчност и безмозъчност.

Навремето Кольо Фичето какви мостове строеше..... ехх

ама тогава не е имало свлачища. Те се появиха по-късно, след 09.09.1944 и преврата на шумкарите - комуняги. От тогава - само свлачища. Всичко се свлича.

Плюв!Няма значение , че е тъпо! Ами тези съсипани заводифабрики, птицеферми и кравеферми, дето им стърчат скелетите, върху кои свлачища ги построиха, бре мозъче аспиринчено?

всичко, че ченгесарокомунистите и бойкомутристите и царелапачите и дпссекачите е..ха мам..а на държавата.

d4

а в района на свлачището дали има подозрителна миризма на фекалии?? щото не се сещам там да има пречиствателна станция. казват, че морето било кристално чисто. подозрително е... бетон, асфалт и лайна. неочаквано добра комбинация!

Сега да дойде бай ви Киро Йарданов, да си оправя бакийте с безкрайните си разрешителни за строежи.

ха! какъв киро, какъв йорданов? той си пие сега ракията със салата, по пет мешени скари изяжда, по десет килограма лайна изсира... къде го търсиш да оправя бакии. той си живее в комунизъм. ама истински комунизъм. не като тоя дето ние бъхтахме като роби преди десети

Значи колкото и ГАДНО да звучи такива вести за тоя регион там ме радват! То не беще асфалтиране на плажове, то не беше изсичане на гори то не бяха 20 етажни бетонни бункери наречени хотели, то не беше застрояване едва ли не 100 метра навътре в морето то не беше премахване на дюни то не беше бетониране на къде що има некое местенце по морето! И сега какво!!?? Аз съм ПРОТИВ държавата да отпуска ПАРИТЕ ОТ МОИТЕ ДАНЪЦИ за укрепване на МУТРЕНСКИТЕ хотели и вили и пристанища и къщи и прочие МУТРЕНСКИ ГУИНА и то СТРЕНИ С ОТКРАДНАТИ НАРОДНИ ПАРИ! Да се потапя там целия тоя раьон и да се свършва! Инак в най-скоро време ше ни искат да им и работим безплатно за да им укрепваме имотите!

Ако я полеят с вода няма ли да се оправи. Пръстта в моите саксии като изсъхне се напуква по същия начин.

да бъде откъсната от Люлин някой ден?

Има много римски и тракийски селища под морското равнище. Процесът не е от вчера и няма и да спре. В Дубай отвоюват територии от морето - мие губим територия. Губим от крадените мутренски хотели. Хак да им е. Варна е нараснала много за 25 години. Аз също съм си купил нещичко там ако и да не съм варненец. Само, че тази втора по големина ъгломерация в България дето реално започва от Балчик и свършва на р. Камчия е строена по мутренски. Мутренско-хотелиерската евроусвоителна буржоазия родна да яде какалашката. Хак да им е. Все пак да не забравяме, че и потопа е станал именно в черноморския басейн. Това сега е нищо. Чакайте ДПС и мангалите да поосекат още гори за да видите как загива държава.

хак да им е, казваш на мутрите - те си построиха хотелите, изпраха си парите, опустошиха цялото крайбрежие, изгониха туристите, а сега всички ние ще плащаме - на кого му е хак, не знам - поименно трябва да се задължат всички хотелиери, дето надстрояваха до безкрайност за да могат за три месеца да изкарат пари за няколко години напред, да построят отново пътя към златни пясъци и да укрепят свлачището с крадените от тях пари - те забогатяха на наш гръб, и не виждам защо целият народ трябва да плаща за нови пътища и укрепване на свлачища , те направиха това умишлено и от прекомерна алчност, така че трябва да си понесат последствията

Принципно сте прав - плащаме бедните винаги. Само, че ние и така и така ще плащаме, винаги, за всичко и докато сме живи - нека малко усетят и мутрите. Да не говорим, че нашето черноморие си има 2 месец лято - ни повече, хи по-малко. Нагоре към Каварна няма и толкова. Половината хотели ще си отидат не от свлачища, а от ниска заетост. Ден година храни не работи тук. В Гърция и Турция сезона е двойно по-дълъг. Конкуренцията ни няма да издържи, особено с мутренски мениджмънт.

Да ги откъсне с все всичките им хотели построени с откраднатите пари на народа....

Па те тия хотели у Златните не са ли от байТошово време уа?

Епа 2 - 3 може и да са, ама останалите 2003 хотела не са баш от бай Тошовото време!

Разбира се, беше въпрос на време. Откъснаха цяла част от морската градина и дигнаха огромни къщи! Района там винаги е бил със свлачища. Да не говорим, че това беше градина за всички, а стана градина на мутрите. Какви ли подкупи да дадени не ми се мисли. Не знам как Варненци допуснаха това да се случи- в никоя нормална държава не биха го позволили!

няма да е зле и слънчев бряг и златните пясъци да се" откъснат", че да си почине малко природата и морето от тая строителна мания

липсва ми някогашния слънчев бряг. и някогашния несебър... ресторант морски звуци, мелницата, стария винпром и спирката пред него... всичко ми липсва. днес хоня на лозенец и на синеморец, но мутрите са хвърлили око и на лозенец... лоша работа. трябва ни един истински рамбо да избие мутрите

Даже Ралмата ми липсва на Сл.бряг Глобус беше в строеж.

Рамбо е филмов герой. Ама виж трите хикса да зарязва кеча и уговорените мачове в американското кеч първенство и да идва тук с голи ръце да чупи костите на гергов, домусчиев, ганчев, венци стефанов, гигов, милен велчев, стамо от лозенец, цар киро, и така докато не избие всички до един. ако има един такъв сигурен съм и народа ще даде своя дан

Основаваме една българска "Иби-са", и става ексклузивен курорт за руснаци, ингилези, митничари (duty-free), и полицаи. Предлагам на първа линия да има караулки с all-inclusive кафе, вод(К)а и цигари, за да могат пенсионерите да следят кой влиза, кой излиза от водата - и с какво. На брега - пропусквателни пунктове през 50 метра, ЕU citizens - 50 евро да излязат на плажа. Българите знаят как ;)

Най-после да затворят тази алея край морето за автомобили и да си ходим спокойно пешеходците край морето без да ни газят колите !!! Добре,че е природата - иначе малоумниците които искат да си закарат дебелите задници точно до заведението - сега няма да могат !!!

Основният проблем не е природата, а човешката алчност. На всеки грамотен гражданин е известно, че цялото варненско крайбрежие е огромно свлачище. Въпреки това, разрешат им 50 кв м, те строят 500. И резултатите не закъсняха.

"Златни пясъци" Ще стане подводен курорт...

А дано... ще с създаде тогава нов бряг и дано тогава разберат, че не трябва да се строи безконтролно и масово с бетонни небостъргачи и блокове

абсурд паисий, нали знаеш какво се пълни, но проста глава не може да се напълни

Финала на статията бих го определил като доста неграмотен.....

Искате да кажете, че "ЗавършекЪТ", или, "ЗаключениеТО" на статията е доста неграмотен/но, може би?

Вярно, че бързах и не се изразих добре :) Поздрави за забележката ! Цялата статия е зле и то не само граматически :D

ами ще си бъде супер атракция - златни ще се превърне в остров

От подвеждащото заглавие на дира и аз реших, че златните ща стават на остров и тръгнах ги търся на картата. Понякога журналята надминават и най-смелите фантазии.

беше лош хумор от моя страна, в действителност не е весело, тъжно е. но пък и собствениците на земи в този апетитен район (по правило мутри) сами си го правят. то толкова бетон........

не се настроиха по това Черноморие, ей!!! Ама като ви погълне морето - ще видите!

Алчност, алчност, алчност.......... Най-красивата част на нашета Черноморие. Северната. Жалко! Не стават хотели без канализации,а на септични ями, не разбрахте ли ?