Месото пълно с антибиотици

България се нарежда на осмо място в Европа по употреба на антибиотици при лечение животни.

Обратно в новината

Коментари - Месото пълно с антибиотици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А хората не се ли лекуват БЕЗКОНТРОЛНО с антибиотици и разни други отрови без нужда?В зависимост от подкупите на търговските представители на фармацевтичните фирми?

Копуфайте балхарското, бъдете патреоте! Щоту с дръфените си глафи само ривете как ЕС искал да извърши геноцит па не се виждате кфо сте жалко племенце дето само се чуди кого да прецака да мое да е тарикат!

Фалшиви или не , новините ни карат да се замислим: как оживяват пилета, пуйки , патки, свине и говеда във фермите бъкащи от Ешерихия коли- най големият килър от китката на всички бактерии. Да , на животните се дават АНТИБИОТИЦИ, НО ПО СТРАШНОТО Е , ЧЕ СЕ ИЗПОЛЗВА КОЛЕСТИН , антибиотик използван в краен случай за тежки и резистентни инфекции , приложим и при хора. Ако направите справка, ще се убедите , че прахообразните антибиотици слгани във водата или храната съдържат два антибиотика, единият от тях е колестин. Естествено е, че ние примаме част от тях с местната храна, млякото и млечните продукти, като по този начин развиваме резистентност към прилаганите антибиотици. И кое е по добре, да не умират заразените животни или ние да сме носители например на супер резистентни Еше рихия коли, които лесно водят най- често до уро сепсис .

поднесени фалшиви новини. Това ли е амплоато на Дирко?Винаги има будали, които се хващат.Предлагам 2 нови, подходящи заглавия - 1. Конкурс за най-красив гербер в Мало бучино. 2 .Таско Ерменков изкривил стрелката на тъпомера при контрола

ЕТО ЕДНА ФАЛШИВА НОВИНА, КОЯТО МОЖЕ А ИЗМИСЛИ САМО ЕДИН ПРОВОКАТОР КОМУНОИДИОТ !! ТЕЗИ ИДИОТИ, НЕ СЕ СПИРАТ ПРЕД НИЩО, ДОРИ ДА ОСТАНАТ САМИ НА ТОЗИ СВЯТ !! ЕЙ ТОГАВА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ИСТИНСКИЯ КАНИБАЛИЗЪМ !!! НЕЩАСТНИЦИ ГАДНИ !!!

Гледам всички са врякнали щото много разбират, тровели ги. 120 mg ма килограм прави под 30 mg на ден ако човек яде всеки ден по 200 грама месо, това да му е кахърът. Който толкова врещи да си купува месо без антибиотици - което няма как да е толкова евтино разбира се.

На свиньете давам лекарства, но пък на доматите сипвам отровни хербициди. Да ви йе слатко.

А секс с овцете правиш ли? Само стандартен или и отзад?

А на теб защо ти е толкова любопитно това? Че и в такив подробности? От професионален интерес питам.

Е добре че не ядем българско месо много че 70 процента е внос кво се правят на ощипани -Нали всичко идва от запада . Там месото нали е същото -

Имам примерно 20 крави и телета или прасета и без никакви видими симптоми отивам в частна лаборатория-ама опасявам се нещоо.Няма проблеми г-не,може и без проби -ето ви 10 кашона от това и вие доволен и ние като дистрибутори. Ами да.

Българското сирене е с палмово масло, кравето масло също, българските салами са със соя, сега се оказа , че и самото месо е некачествено. Яжте само българско, да ви е сладко!

Никога не може да сме на загуба! Това е пара, храна, гледане! Как ще изгубя 20 крави?! Луди ли сте?! Веднага се третира с лекарства и се продава на половин цена! Преди някой да се усети! Вие изядохте ирландския военен резерв от 1960 година, за мойто ще претендирате! НА МЕН ТОВА СА МИ ПАРИ!!! ВСИЧКО Е ПАРИ!!!

Аз ще продължавам да набивам българско месо щото съм голем патрЕотар.

С антибиотик се лекува или докрай, или изобщо не се прилага. Това важи и за животните и за хората. Какво значи "докрай" могат да го решат само лекари/ветеринари. Една седмица, две три, пет. Ако не се доизлекува една инфекция с антибиотици докрай, то терапията с антибиотици е просто една тренировка на бактериите, с която те стават по-силни, по-хубави и по-красиви.

И ветеринарите като лекарите сигурно им е най лесно да предписват антибиотици!

Другарката Курнела Нинова каза да ядем само българско месо, за да не купуваме и лекарства. Много е умна, затова синчето и учи в Хамерика.

Нали ривахте против вносното месо в големите вериги?

То е па най-големия боклук!

Хапвай си бугарско с антибиотици тогас.

Че кое ни е НАРЕД та искаме и това да бъде???????

Сигурно от антибиотиците нашето свинско е много по вкусно от испанското и френското месо!

"други лица"-няма такива едно и също е.Статистиката се прави на общо количество продадени медикаменти.Повечето от пишещите предполагам се досещат в частните лаборатории колко лесно изписват,точно както е изписано в статията-"за щяло и нещяло".

,,Промишлените,, технологии са въведени в селското стопанство и унищожиха НОРМАЛНИЯТ процес на растениевъдството и животновъдството..Всичко в името на ПЕЧАЛБАТА И ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА.Съкращаването на,,производствените разходи,,,стига до патологични размери.И се компенсират с подобни идиотски решения...Ако си спомняте скандала с хормоните във фуража на пилетата и СЕКСУАЛНОТО РАЗВИТИЕ НА 4/5 ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА.И той така мина---новина и мълчание.

Ако един пациент, бил той човек или животно иска да живее, дори медицината остава безсилна.....

И сигурно БГ е на първо място по използване на антибиотици на хората! При всяко посещение при лекар се изписва анитбиотик, няма как - фармацевтичната мафия е гладна!

Тя фармацевтичната мафия отдавна те цака за хапчета от нишесте и вода.

Да Ви е сладко! :)

тревите ви са пръскани със светена вода:)))

Ти па ако си мислиш, че не ни е сладко, много се лъжеш. И вегетарианци и месоядни все на едно и също място ще идем.

Либералната идеология, каквото и да значи това, изисква да не се намесва държавата безпричинно където падне и не падне. В случая "безконтролно" е глупост измислена от автора на статията. Разбира се, че фермерите не наливат безконтролно антибиотици в телетата. Най-малкото защото разбират, поне на примитивно ниво, от животновъдство, и след това, защото е безсмислено да ги наливат безкрай с антибиотици. Пък и те струват пари. Та няма начин да е безконтролно използването на антибиотици. Мислещият индивид, да ме извинява аудиторията, сигурно има предвид, че държавата, т.е. в случая Бойко не контролира процеса на поемане на антибиотици от телетата, кравите, овцете. Аз, макар да не съм либераст, смятам че е по-добре засега да си остане текущото положение. Нека Бойко да рита мач например.

Е тва е проблема на такива "мислещи индивиди" като теб - че си въобразяват че са големи мислители и всичко знаят. Щом комунизма е лош, значи капитализма е добър. Дотолкова ти стига логиката. Хората по цял свят реват от антибиотици и хормони в животните и най-вече в страните в които се използват най-много, наш Ганьо обаче е контра на всичко.

Яжте Сръбска скара с българско месо!!! Аха а

държава пълна с идиоти, какво остава за месото да е нормално :) знам хора, които дават на кравите си да ядат месни отпадъци и какво ли не... абе

Като гледам затова повечето граждани са също така запенени ,както телето на снимката.

Докато в същото време , родните производители се борят големите вериги да продават само български антибиотици.

Храним се с боклуци, пием боклуци, дишаме мръсен въздух, получаваме си и облъчване от разни апаратури и GSM, живеем в стрес, лекуват ни с химикали.... нема да говорим ......

Отиваш си на село в Долно уйно, завъждаш 3 мършави козички и си пей сърце.

Това че живееш в град не те прави автоматично "циливилизован".

Ко сЪ УплакватИ бе... пържола на ден и ще сте здрави. Chicken a Day Keeps the Doctor Away.

Че кой уважаващ себе си човек си купува месо от магазина в днешно време? Ако има такива са луди. Има села къде за дребни пари и прасе и помета ще ви гледат. Ама тъп народ и това си е

ами да го преоценят пък ниж и сантибиотиците мозем го оползотвори...

Какви са тия простотии!? В съвременнното промишлено производство на месо е невъзможнода не се използват антибиотици!! Какво ми дават примери с Норвеги и Исландия - там сигурно има 5 кози в планината! Да покажат фермите им за сьомга, която наистина произвеждат индустриано, да видите там за какво чудо става дума, не за 5-те крави дето са в Норвегия да и давате данни. Все едно да се сравнява нивото престъпни банди в Лос Анджелис и в село Калиманци, Каспичнаско!

Според теб излезе че ако гледаш много добитък може да използваш антибиотици. За малко добитък - не. Да ама не.

"Norway has cut antibiotic use in salmonone of the principal foods consumed in the country and a major exportto virtually zero." За който не знае английски в превод Норвегия е намалила употребата на антибиотици в отглеждането на Сьомга почти до НУЛА. НУЛА! Статията е от Оцтомври 2015 година. Нямам какво повече да кажа по темата.

Пръскам с химикали и продавам,слагам тор.Животните ги тпча по специална рецепта със специални храни. Много съм доволен, хората си плащат за всичко това. Специално за всички соросоидни демократ-пееееази

По-вероятно е аз да съм астронавт, отколкото ти земеделец :)

Като знам от познати земеделци как ръгат пестициди и по полето само и само да докара максимално килограми реколта. Никой не проверявал при изкупуването..

Затова сме на първо място по СМЪРТНОСТ И ИНФРКТИ. По едно време се внасяше тридесет годишно месо от държавнияр резерв на Ирландия,изядохме го на салами,сега ни тровят с наше некачествено месо,ама истинската причина е пак КОРУПЦИЯТА ТА ДЪР.ОРГАНИ СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ,А НАРОДА БАВНО ГО УМЪРТЯВАТ,ПЪК И В РАЗВЕТ Е ФАРМАЦЕФТИКАТА КАТО ПИЕМЕ ЕЖЕДНЕВНО ЛЕКАРСТВА С МАЛКО ДА СИ УДЪЛЖИМЕ ЖИВОТА,а някой трупат богатства за сметка на нас,та всичко е навързано.Боже ,Боже колко сме щастливи хора,защото незнаеме,,колко сме нещастни,,

НЪли искаш еФтинко?

Друг е въпросът, че ако попаднете на месо с антибиотик, това си е жива профилактика против простудни заболявания. Това е предназначението на антибиотика - да убива инфекциите. Но ако месото е българско няма да извадите този късмет. Ганю е стиснат и пари за ветеринар иантибиотик не дава. Предпочита да направи животинката на суджуци а не да се набутва. Дори и суджук гейт имаше наскоро.

че ганю е тука отпреди твойте да се домъкнат от средна и южна Азия

Ганю е смесица от 60 народа живели по тези земи през вековете.

Вижда се че Ганю е и тук във форумите. Наш Ганю пръв в целия свят е измислил мотото "антибиотик за профилактика" и е ударил къде що има учени, лекари и други такива тюфлеци у земята.

Eto zashto kato otida v Norvegia se razbolqwam... a to.. spiram si antibiotitsite

"месото" е животинска плът от убити животни. Наричайте нещата с истинските им имена.

,,веганията,, е ,,опасно,, заболяване... десет от аминокиселините ни се вземат от животински прогукти... между другото...!!! знаеш ли че и растенията ,,усещат,,...??? първо спрете ,,воините,, че там умират хора а след това се залавяите с ,,животните,,...!!! но може да нямате нищо против ,,човекоядството,,...??? хората не са животни... да се ,,пазят,,...!!!

Растенията може и да "усещат", но нямат нервна система нито психика, следователно понятието "болка" не е уместно за тях. Ако не виждаш разликата в това да причиняваш болка на едно животно, чийто страх и сълзи в очите и предумиращи стонове можеш да видиш и да чуеш и да отрежеш едно листо (а то голяма част от веганите се хранят с плодове и ядки които изобщо не нараняват растенията), значи имаш сериозни психо проблеми.

А салатата е жива плът от убити растения. Защото отрязаният стрък магданоз, при подходяща температура, влажност, осветление и почва, може да пусне корени и да даде начало на ново растение, докато пържолата няма да стане отново на прасе, което да грухти. Чудя се само как им дава сърце на веганите да разкъсват със зъбите си живи, мислещи и чустващи организми, само и само за да натъпчат бездънните си търбуси!?

Да използваш понятието "мислещи" за растенията, които нямат нервна система и психика, е меко казано неуместно. А и "чувстващи" в случая означава реагиращи на биохимични дразнители, не може да става дума за "болка" в смисъла в който това важи за животните. Между другото веганите се хранят до голяма степен с плодове и ядки, които по никакъв начин не нараняват растенията, но дори в другите случаи не може да се говори за същтот нещо като това да заколиш едно теленце докато гледаш ужаса изписан в очите му и слушаш отчаяното му и безпомощно мучене. Който може това да го изтърпи без угризения не е далеч от това да стори същото с едно детенце.

Много хора (аз включително до скоро) не разбират проблема с антибиотиците. Антибиотици се дават за да компенсират лошите условия и хигиена във фермите. В положението в което се намират повечето български ферми животните просто биха се разложили живи от рани, гной и зарази. С тези химикали се опитват да ги държат до клане. Положението е потресаващо. Това се прави защото е по-евтино да натъпчеш животните с антибиотици отколкото да ремонтираш и поддържаш чиста фермата. Разбира се и заради липсата на държавен контрол. Откакто видях (и помирисах) за какво става въпрос ям месо само от домашно отгледани животни.

Още преди 40 години Бернард Гжимек публикува невероятни факти и за отглеждането на животни, и за примесите в храната им, и за ефекта върху здравето - не че има кой да го чуе. "Мълчанието на агнетата" е бледо копие на това, което причиняваме на животните и вторично - на самите себе си. Уви, домашното скотовъдство е на изчезване или пък остава само за дома.

Мислите и, че този антибиотик при третиране на месото с 200 градуса темепература по Целзий/печене, пържене/, ще остане активен? Същия въпрос важи и за хормоните.

При 200 може би и не. А при варене под 100С? Ами какво става при сурово пушените и сушени колбаси/филета/шунки? За производните мляко, желатин, глицерин и др.?

каймата кокали ,карантии

Поредната глупост на идиотите от евростат. Антибиуотиците са скъпи и българинът не купува антибитици дори за себе си когато се разболее а се лекува с греяна ракия и греяно вино и понякога макар и рядко с горещ чай. Да напишеш, че Ганю ще кине кинти за антибиотици за говедата и свинете е висша форма на идиотизъм. В булгаристан открай време когато някое добиче се разболее се коли и се изяжда или става на суджуци. За да твърдиш, че Ганчо тъпче със скъпи антибиотици животните трябва да си по голямо говедо от животинката.

Не яжте страх и ужас!Това са очите на кравата от картинката!Месото освен антибиотици е заредено с неописуем страх, това давате на себе си и на близките!

Ей по таз причина го отказах преди 3 години!

"Засега Агенцията по храните се въздържа от коментар." .... бе тая агенция нещо знае ли и въобще работи ли?????

ша жуля без мезе тогаззз.

Ами не яжте месо. Яжте ми хоя.

кажи им го бе ото. някакви тъпи мързеливи скотове по цял ден мрънкат, все едно някой е длъжен да рине лайна на животни и да има дава евтино и хубаво месо. За мизерни скотове като тях - толкова.

Две вратни пържоли, пълни с антибиотик - три пъти дневно с малка салата и голяма ракия лекуват всякакви болести :)

ОТРОВИХТЕ НИ

В България има няколко доста големи ферми с хиляди животни. Е, собствениците не са случайни хора. хората, които навремето ринеха лайната на животните в собствените си дворове и за Нова година колеха прасета и пълнеха луканки отдавна измряха. Съвременният българин предпочита да си го купи от била.

Сега е моментът Бойко Борисов пак да излезе и да каже как сме изпреварили Норвегия и Исландия.

Абе идиоти, яжте пасти, не яжте месо ако сге здрави.