22 отрицателни проби за антракс, ваксинират 600 животни

Започва ваксинация на животните в с. Млада Гвардия, където човек почина от антракс. Открити са всички яли от заразеното месо, 22 проби са отрицателни.

Обратно в новината

Коментари - 22 отрицателни проби за антракс, ваксинират 600 животни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво село само - Млада Гвардия?

как иначе да си продадат ваксините - трябва да измислят нещо

В тая връзка е добре всички журналисти и журналистчета да отворят речник и да видят ударението на думата: "антрАкс". По радиото 10 пъти случах за "Антракс" (ударено на първото А).

редно е да се ваксинира първо една да се изчака карантинен срок поне седем месеца и тогава иначе сег а излиза че продавачи на ваксини с а заразили поне петстотин крави

в който не е умирал кон в циганските квартали. И, никога, такъв кон не е изхвърлян. Продава се обязкостен на транжорните по лев за колограм. И, няма транжорна, която да върне такива търговци.

Питам се, дали мляко от кравата не е проникнало в мрежата -прясно или вече подквасено.Коя фирма изкупува млякото от района?В България всичко е възможно.

Антракс с мляко не се предава.

Браво, този път адекватно се справиха.. жалко само, че трябваше 1 човек да пострада. Иначе, овладяна е ситуацията и други не би трябвало да имат проблеми вече.

А ако се окаже че всички животни са с ушни марки, ще накажат ли някой чиновник за липса на работещо преватнивно ваксиниране? Или само ще наказват, ако има животно без марка - защото собственикът ще е от плебса?

А защо ваксинациите се извършват постфактум?

Новината за починалия се появи в събота,но ваксинацията започва в понеделник,понеже чиновниците без почивка не могат.

Дойдохо краварите и антракса плъзна!