560 лв. нужни на човек да се издържа за месец

В края на юни стойността на необходимата издръжка за живот на човек от четиричленно домакинство е 559.95 лв. 23,3% от домакинствата са под прага на бедността.

Обратно в новината

Коментари - 560 лв. нужни на човек да се издържа за месец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сравнете заплатите на евродупетата с нашата статистика и казвайте че не са корумпирани Още със заплатата корумпират нашите евродепутати от европарламента и ги правят послушни маши на западналите демокрации!Винаги ще бъдем използвани като санитарна зона за европа!

560лв е минимума,всичко над тази сума е добре дошло.Проблема е,че количеството (хора,стоки и т.н) надвишава значително качеството. Просто казано,има твърде много от всичко, но твърде малко е качеството. Грамотните хора напускат, университетите бълват дипломирани незнайковци,защото зависият от бюджет базиран на бройка. Като цяло положението е плачевно. А бизнеса, няма бизнес в България, има само малка производствена мощност и държавна администрация. Всичко останало е "далавера" без визия за бъдещо развитие. Посоката не е към спад или упадък, а към изчезване.

Какво му е доброто .Беднотията по нашите села е толкова голяма , че се сещам за стих. Яворов Градушка . ...Поглеш и пак Дии воле дии.." Само че днес ние не орем а крадем Пари в банки , под банки Пари кеш и пак поглеш Пак не стигат Защото крадците станахме повече от лъжците И едните и другите лъжат А от другите партии дето уж им симпатизират в коалиция без коал. споразументие -мажат То пори имало не да нема ама законно нямалокак До кога ?

Като гледам какви ги пишете имам чувството, че тук има само пенсионери?? Съжалявам единствено пенсионерите и трудоспособните над 55 годишна възраст. Останалите с един прост английски стартирате на над 800лв в кол център. Има и глад в сферата на IT услугите....липсват на бг пазара 20000 (да, двадесет хиляди) специалисти!!! Там стартовата заплата е от 1500лв нагоре! Мързи ви да се преквалифицирате, не вярвате в собствените си възможности и чакате някой да ви оправи... Е, хубаво ви оправят! Българина иска да работи тарикат - хем малко, хем на височка заплатка, хем ако може да погепва, хем всичко това бидейки силно НЕквалифициран!!! 50 годишните днес са били на 25 89та година и никой не ви е виновен ако за 25 години не сте успели да се ориентирате и сега имате ниско мнение за себе си.... Едва ли някой от ревящите тук си е направил труда да се запише в програма за преквалификация като например "Аз мога повече", която е безвъзмездна и изобщо за какво говорим - унил, ревящ, некадърен матриал....

call center, :-), но тенкю. И стига с това IT, на България и трябват инженери и изобретатели. Трябват също професори, които да обучат тези инженери и да създадат школа. Трябва да има тясна връзка между университет и бизнес. На България също много са нужни образовани интелигентни политици, които да направят всичко писано по-горе реално. Иначе сме бананова република в сферата на услугите - фризьорки, таксиджии, търговски представители, обикновени далавераджии от типа вземам го за 2 лв и го пробутвам за 20, държавна администрация и малка клика от връзкари натикани по телевизии и кабеларки.

Прав си и не си. Първо за да изобретиш нещо трябва да знеаеш какво целиш, у нас такова нещо като цел не съществува. Хубаво е да има инженери, но все пак само с инеженери не става трябва и работници. IT сектора е важен, защото освен като самостоятелен елемент той е и спомагателен за много други отрасли, което в днешно време си чиста симбиоза, и ако едното е зле, то другото може да спре да съществува. Без сферта на услугите икономиката няма да функционира. Проблема не е в инженерите, а в квалифицираните кадри на ниско и средно ниво - работници. Малко са онези, които знаят че от качеството на тяхната работа зависи не само фирмата но и те самите. Или просто казано ако не уважаваш труда си, тогава кой да го уважава (не става дума за заплащане).

560 лв., но ако човек живее на село и си има всичко в градината. Дори ще му бъдат малко!

и за какво ще ги харчиш тези пари ако си на село и имаш всичко? Примери моля.

В категорията "редовна помощ от роднина в чужбина", как в коя?!

Роднина в чужбина, ако имат.

Ама сме втори по фискален резерв в ЕС след Латвия!Аааааааа! Синдикати-бивши ченгета и мафиоти!

560 лв не са никаква статистика - а минимални разходи изчислени по дадена методология. А статистика е това че над половината българи са под този МИНИМАЛЕН праг! Няма я социалната държава в България. Защо сме с 10% плосък данък. В САЩ например, уж било неравно ама са с 40% данък на богатите, затова има пари за пенсии, които са средно 1600 долара на месец и стигат.

Толкова са нужни ,за да мизерства!!!! Изобщо не стигат за нормален живот - без лишения!!!

не 560 лв. а 560€ мили мои!!!

АБЕ АЗ ИМАМ 155 лв НА МЕСЕЦ ЗА 2 човека бе ???? КАК СЕ ЖИВЕЕ ! АДЕ УМНИ КРАСИВИ И БОГАТИ КАЖЕТЕ МИ ПО ДЕМОКРАТИЧЕН НАЧИН КАК ДА ПРИЖИВЯВАМ ??????? ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА ВЗИМАХ СЪЩАТА ЗАПЛАТА АМА МНОГО ДОБРЕ СИ ЖИВЕШЕ СЕГА КАКВО СЕ ПРОМЕНИ ДАЖЕ НЯМАМЕ НИЩО В ТАЗИ ОГРАБЕНА ДЪРЖАВИЦА ??? ПИТАМ КАКВО Е ПО РАЗЛИЧНО ОТ ПРЕДИ ??? ПАК ЯДЕМ ,ПАК СИ ИМАМЕ ДОМ ПАК РАБОТИМ Е НЯМА ЗАВОДИ,ПАК УЧИМ Е САМО ВРЕМЕТО СТАНА ПО ЛОШО АМА ТО ЩЕ СЕ ЗАТОПЛИ!!!!???

Темата е дълга да ти обяснявам. Накратко, по времето на соца карахме на заеми, демек някой друг е плащал обяда за да може на теб да ти е евтино. ПРодукцията ни не беше конкурентна и беше изцяло зависима от СССР. Ние не можехме нищо да направим сами без разрешението на големия брат. За 45 години комунистите опропастиха всичко. Най-вече селското стопанство, като национализираха земята на хорицата, направиха ги работници в безмислени заводи и ги натъпкаха в панелки.

Всики тези синдикати инспеции по труда защита на потребителя и други такива "защитници" трябва да бъдат закрити защото само лапат пари от нас и нищо абсолютно нищо не зависи от тях

Ето затова сме ,,отличници " пред ЕС.Затова ни хвалят.Ако работиме и си даваме цялата заплата на ЕС ще ни харесат повече и ще сме за ПРИМЕР . Прост,ама много прост народ сме.При бай Тошо имаше така наречените ППО/първични партиини организации/,които слухтеха и топеха хората ,но получаваха БОНУСИ за това. Сега такива структури са герб.Цялата АДМИНИСТРАЦИЯ в България БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ слухти ,топи и получава БОНУСИ.Народът прост до БЕЗПАМЕТНОСТ и пак иска ПОЖАРНИКАРЯ за вожд.

Участвайте във Тото-то, другари То с печалби ще ви натовари! Участвайте с по две, с по три заплати Накрая яжте х*я ми с домати!

Напълно подкрепяйки Абсолютно-Всички публикувани коментари/реплики които Са де-факто Еднозначно-ЕдноПосочни - позволете да запитам Всички-Ни : - Тогава ?!, какво друго Решение Виждате освен Двустъпковата

...Нека се върнем към социализма,когато "ножицата" м/у най-ниската и най-високата заплата не надхвърляше 7-8 пъти... ...Нека ,нЕкои другари се поограничат в незаслужените си заплати от 3-4 до 50 000 на месец да си оставят по нормалните за живот 1 000 - 1500,а останалите пари бъдат справедливо преразпределени към останалите работещи или насочени в социалната сфера ..здравеопазване,образование... ...защо му е на депутат няколко хиляди заплата като всичко му е безплатно,дори кюфтаците евтини,работят по няколко часа в седмицата и поне няколко месеца са във ваканции и отпуски... ...А нЕкой си шеф на банка,какво ще ги прави 50 000 на месец...само черен хайвер да яде неможе ги изяде и ....ще ги носи на оня свят може би...защото няма дори наследници... ЛАКОМИЯТА Е ПРИ ХОРАТА... ...ДОРИ ЗВЯРЪТ СЕ ХРАНИ ДОКАТО НАДУЕ ТУМБАКА,СЛЕД КОЕТО ОСТАВЯ НА ...ДРУГИТЕ....

Жалка картинка! Представените цифри са само за някакво нещастно оцеляване на ръба. Необходимите средства за прилично нормален живот, без всякакви екстри, са далеч над посочените. Тъжно, защото имаме само един живот и той няма да ни стигне, не и в тази бездържавна държава, за да си осигурим достойно съществуване.

Това е минимома живот които може да получиш за 211лв. Така ли ? По-ниско от това са , кофите за смет . Нима никой от нас не проумява как се преживява с 211 лв на месец . Всички знаем. И тогава какво да направим ! Отговор може би ще ни дадат участниците в новните избори . Лошото е че тази цифра е спаднала при сравняване с със предишния период. Беднотията ще ни задушама до като издържаме След това ...?

Много сме бедни . И много тревожни от тази беднотия , 80 % или 4 милн. наши сънародници са под прага за бедност т.е . живота им минава в много ограничения трудности за да оцелеят . Това е повече от страшно. Техните деца когато пораснат те ще носят чертите и характера на бедноста. мъчно ми е за тях защото знам , колко много трябва да направят политичите днес за да се измъкнат от бедноста в бъдеще.

TMontana

Тия луди ли са та публикуват подобни статистики....само да дразнят хората! Известно е,че болшинството от хората живеят с 1/3 -1/2 от посочената сума!

Това са потерсаващи данни! Абсурд е МРЗ да е 340 лв. /след данъци и осигуровки около 270 лв./ а издръжката на 1 човек да е 560 лв. Това означава работещия да не може да издържа себе си. След предсрочните избори, ще има нови такива, защото българите са принудени да плащат европейски цени с български доходи. Това очевидно не е възможно.

Не, това е на един член от четиричленна комуна, на комунален принцип. При всички случаи с тези пари си е мизерия. И да, МРЗ е 340 лева. И да, добре дошъл в България! Ти досега къде беше?

а колко е 150 лв пенсия при нужни/560лв,каква скапана управленска безхаберна сметка,поне не дразнете народа.....долни бездържавници,търсите ни само за избори,проклети да сте до един

За какво заделяне говорите, това е абсурд. Тези пари едва стигат за сам човек, а ако имат деца....А и какви ми ти 23%, какви са тези простотии, 50 % са под прага на бедността....

И 50% са малко мисля... едно към 70% от народа е с по-ниски заплати...

Вярна е сумата.. ако живеят ден за ден.. не заделят нищо за бъдеще.. тяхно или на децата си. Ако ядат полуфабрикати и храсни със съмнителен произход, не се разболяват, не ходят да почиват никъде освен в близкия до жилището им парк.. и ако живеят в собсвтено жилище разбира се.. и не им се налага да плащат за частни деткси градини...

Да това са пари за оцеляване ..забележете ..много хора ги нямат като работни дори . а какво да говорим за пенсиити добавка 3 лева Целта на живота е човек да не живее като животинския вид. .да мисли само за храна. Защото у нас млад 60 годишен човек..Да млад е болен съсипан и уморен А аз не приемем това

ама вие сериозно ли? С тази сума в София може би един пенсионер и то здрав физически може и да оцелее в голяма мизерия ако има собствен апартамент. Махнете режийните поне средно 150 лв и остават 410 лв. на 30 дни по 13.66 на ден? Що за живот ще е това? И то за пенсионер. Добре че става въпрос за статистика, а не за реални данни.

И ! --> Отново : Бизнесът - 'бизнес', И ! - Доказано-'наш'. Банките - тоже. Управлението - Хептен ! => Двустъпковата, Българ(к)и ! това Е А-то и Я-то ЗА Изправянето на България и Нас-Всички.

Не лъжете! И вие сте подлоги на управляващите! 2240 лв не стигат на месец. Те стигат това 4-членно семейство да бъде на ръба на оцеляването. За да живее що годе нормално, на 1 човек в София му трябват поне 1300 лв чисто (това е минимума). Умножете това по 4 и ще получите колко трябва за 4-членно семейство

Че те не стигат за един депутатски обяд слят с вечерята ,бе.

Средна заплата 796 лв? Интересно откъде я изкопаха, като голяма част от работодателите си водят хората на 4-часов работен ден, осигуряват ги на половин минимална заплата и им доплащат под масата. А инспекциите по труда спят, будят се на датата на заплатата.

МНОГО са ни алчни работодателите! Те това е проблема ни! Искат да им работим ангария ако може! Ама аз не им цепя басма я те ми бъркат в джоба като ме ощетяват като не ме осигуряват , а аз ги крада като за световно! Ако се наложи и винкела играе! ГОЛЕМИ мушеници са яко ни ограбват , а държавата да и е.а мам.т. си затваря очите и профсъюзите също са слепци с очи УВИ! Е НЯМА КАК ДА ИЗЛЯЗАТ НИКАКВИ СМЕТКИ КАКТО И ДА ГИ ВЪРТИТЕ , ОНАЗИ РАБОТА Е ВСЕ ОТЗАД!

...защо не вземат да видят само на учителите в детските градини например колко от заплатите са над 550 ля...?!?

4 членно семейство месечни разходи: 3 Карти за градски транспорт х 30 лв = 90 лв. Семеен автомобил - 50 лв застраховки + 50 лв ремонти и обсужване + 100 лв гориво = 200 лв Мобилни телефони - за услугата като мин = 4х25 лв = 100 лв Мобилни апарати = 4400=1600 при смяна на 2 години = 70 лв месечно Компютри - мин 2 бр1000 = 2000 при смяна на 3 години = 60 лв. месечно Интернет и тв услуга = 30 лв ТВ х2 смяна на 3 години = 60 лв Ток, парно и вода = 200 лв. Лекарства = 60 =================== Общо 870 лв. Тук не слагам изобщо закупуване или смяна на кола, закупуване на жилище или плащане на квартира. ======================= 2 деца х 5 лв ( за пица на парче ) джобни на ден = 10 лв.*30 = 300 лв джобни 2 родители х 8 лв ( скромна супичка някъде )джобни на ден = 480 лв джобни = 780 лв Тотал 1550 лв. Семейна вечеря - 30 х15 лв = 450 лв Тотал 2000 лв. ======================= Остават 200 лв за обличане на 4 човека, учебници за 2 ученика, екскурзии за всички, непредвидени разходи, море, планина, допълнително обучение и т.н......... Найс а.

Мда...объркал съм първия тотал. 1650 лв. е. +450 -------- 2100 или до 2200 имаме 100 лв за останалите разходи за 4 човека. Ако сметнем плащане на жилище и кола, както би трябвало...... То имаме.... 2100 + 700 ( жилище ) + 150 ( за 10 годишен дръглич ) = 2950 лв. Или вече сме назад с 800 лв всеки месец, а тапърва 4 човека трябва да се облечем, трябва да купим книги и учебници, трябва да отидем на почивка......... Мдаааааааааа

добре казано.

два телевизора в къщи, че и смяна на телевизора и на мобилните телефони на две години? смяна на Компютрите на 3? неам проитив но не мрънкай, че не можеш да си го позволиш или пък започни да вадииш повече парички. Същото важи и за колата - ако имаш 4 карти за градски или 3 карти и едно колело ше ти е доста по-евтино. Не ме разбирай погрешно, но си е разточителство и ти го казвам като човек който вади много повече от 2 хилки на месец.

Тука всички сте милионери и по цял ден пишете коментари. Не мога да ви разбера.

4 мобилни * 400 лв.??? смяна на 2 години.... шантаво не мислиш ли.... Моя лаптоп струваше 2000, и е на 4 години, нямам намерение да го сменям /мога да си го позволя/ Телевизора ми също е на 4 години, значи миналата е трябвало да го сменя :) Техника се купува като старата те предаде, не защото в технополис са пуснали нов модел :)) то за това е и приказката на гол тумбак чифте пищови :)) Е една приятелка имам все се оплаква че няма пари, нова пералня смени, щото си купила хладилник в цвят инокс, пък бялата пералня не му подхождала ....

ама много доволни хора има в 21 век може би трябва да се мисли за хляб ,ток и парно..няма що ? А ясно ли ви е че има хора ,които барабар с възрастните карат с под 1000 лева

А кино, а театър, а някакви частни уроци, я математика, я език? И не е лошо да сложиш повече разходи за храна, че с тия пици и супички, дето ще ги ядат по два пъти на ден, няма да изкарат много дълго.

Абе вие нормални ли сте : колко струвал боба и леща та . Я ми кажете какъв е социалният минимум в Унгария на пример

Работя във финансовата сфера и нетната ми заплата е 550 лв. Приятелят ми работи в мобилен оператор и средната му заплата е 730 лв. Тези пари ни стигат за храна, сметки, елементарни разходи и евентуално веднъж в месеца да отидем на кино. Добре поне, че нямаме кредити и живеем в собствено жилище.

Не се срамувай, а направо си кажи, че си мизерствате. А как си представяш да сте и с деца?

Вероника, като дойдат деца, ще рече още толкоз.

Предполагам, но тогава ще трябва да се оправяме с тези пари, защото повече не виждам от къде ще дойдат.

Честно казано ако така върви тази държава, не мисля ,че заслужава човек да се пенсионира в нея за да получава 200 лева за целия си труд Всичко е целено долни лъжи ..има пари за какво ли не..

Ако позволите- тази държава не "върви" сама, нея е "карат" по този начин именно,за да я напуснете и да я оставите на други.

Ето така синдикатите работят срещу хората, а не за тях. Като приравняват нормалният жиовт с мизерния. Питам, как се живее с 559.95 лв. когато трябва да имаш покрив над главата, прилична храна, транспорт, дрехи, за почивка не знам дали може да се мисли....

Какви са тези безработни 15-годишни. Не трябва ли децата да ходят на училище, не да ги вкарват в някакви измислени статстики?

Представи си ги с тен и ще разбереш какви са...

Писна ми от долин лъжи 25 години управляващата клика набива в главите на хората че не работят и трябва да получеват 150 евро.. Никога няма Разберете го да има промяна в тая държава с това мислене..има нещо което белиет държави са ги измислили минимална стафка за труд

Кой дава тези пари? Снаха ми и зет ми са общо двамата със 710 лева, а имат и две деца. Трудно мога да ви опиша с какви евтини и некачествени боклуци се хранят.

Ами за да получаваш добра заплата, трябва да си образован, да поемаш повече отговорности. Всеки човек планира живота си и никой не му е виновен.Дай да направим две деца , а пък после ще му мислим?

По принцип си прав, ама не съвсем .... Какво предлагаш да се гради кариера и после да се мисли за деца ли, или щом на българския работодател не му се дават пари да не раждат българките?!?!

Исках да наашрая уточнение - става въпрос за Враца, един от градовете в северозападна България. Там безработицата достига 36% и е съвсем естесвтено тези които работят да се съгласяват на 350 лева иначе ще дойде веднага друг гладен.

Поредната доза небивалици от НСИ. 500лв стигат колкото да не умреш от глад... тия "експерти" все още живеят в измисления си свят....

Понеже ще ме обвинят,че съм комунист,ще си послужа с илюстрация на проблема с обяснение от един от стълбовете на капитализма в САЩ- Уорън Бъфет. Последният е обсебен последните години върху растящата диспропорция бедни-богати и изчезването на средната класа; във връзка с това апелира към повече данъци на богатите като него.На пръв поглед човек може да си помисли,че въпросният тип е изперкал от старост или се опитва да се прави на светец на стари години.Всъщност г-н Бъфет е върло загрижен за собствената си кожа,знаейки,че подобно увеличаване на пропастта между крайностите на класите води до революции и преразпределение на благата-процес, в който той не иска да участва по разбираеми причини. Прекрасно знаем колко хора в България взимат парите,позволяващи им като двойка да осигурят цитираната сума на двете си деца. В един момент на хората ще им писне и този момент наближава. Богатите се самозабравиха,преследвайки печалбата и от предприемачи-бенефициенти на обществото се превърнаха в паразити-в това е проблема в световен мащаб. В България след 1990 г. пък богатите никога не са били различни нещо по-различно от второто:-).

Не знаеш колко си прав в разсъжденията си!! За съжаление няма да съм жива да дочакам тоя момент- на българина да му писне наистина и да помете по-голямата част от днешните самозбравили се и все по-алчни новобогаташи.!

Във връзка с международните събития и припряността на нашите западни доброжелатели смятам,че до този момент остават около 2 години. Българинът ще бъде принуден да се раздели с овчедушието си съвсем скоро,повярвайте ми.

да му писне на българина,от несметните богатства дето притежава ли(къщи,,апартаменти,вили,земи,гори,коли,спестявания в банките),99% са безбожно богати,тези които наричаш алчни и самозабравили се,това е този народ-алчен и самозабравил се,добре си го казал

НЕКА ДА НЕ СЕ ЛЪЖЕМ!ПРИ РЕАЛНО ЖИВЕЕЩО НАСЕЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ ОКОЛО 6 000 000 ДУШИ, НЕЩАТА СА КАКТО СЛЕДВАТ: ТАЗИ 1/4 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО /1500 000 / СЕ ФОРМИРА ПО СЛЕДНИЯ НАЧИН: 1.ОКОЛО 700 000 ЦИГАНИ -ТОВА Е МИНИМУМА!! ЗА ЦИГАНИТЕ,ТЯХНАТА ПРИРОДНА МЪРЗЕЛИВОСТ,ЛЕНИВОСТ И КРАДЛИВОСТ,ПРОФЕСИЯТА СОЦИАЛНО СЛАБ.....С МНОГОДЕТНО СЕМЕЙСТВО Е КАТО ШЕСТИЦА ОТ ТОТОТО!СКОРО ЧЕТОХ НЯКЪДЕ ЕДИН МНОГО ДОБЪР АНАЛИЗ НА ТАЗИ ТЕМА.С ДВЕ ДУМИ 1ЦИГАНИН +ЖЕНА+4ДЕЦА=ОКОЛО 1 200ЛВ ЧИСТ СОЦИАЛЕН ДОХОД!И ЩЕ ГО ХВАНЕШ БАЙ МАНГО ДА ТИ РАБОТИ...ДА АМА НЕ!!!НЯМА ДРУГА ДЪРЖАВА НА НАШИЯ ХАЛ С ТАКАВА МАЩАБНА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА КЪМ МАНГАЛИТЕ!КОЙ И ЗАЩО НИ Я ВМЕНИ КАТО НАЛОЖИТЕЛНА МЯРКА, ОСТАВАМ НА ВАШЕТО ТЪЛКОВАНИЕ! 2.ОКОЛО 350 000 БЪЛГАРИ МОХАМЕДАНИ-ПОМАЦИ И ТУРЦИ ,КОИТО ЖИВЕЯТ ПО ПЛАНИНИ И ПАЛАНКИ В КРАЙНА МИЗЕРИЯ И ФЕОДАЛИЗЪМ, ДОБРЕ ПЛАНИРАН И ОРГАНИЗИРАН ОТ ТЯХНАТА МАЙЧИЦА ЗАКРИЛНИЦА ДПС!ТОВА НАИСТИНА СА МНОГО НЕЩАСТНИ И УПЛАШЕНИ ОТ ЯТАГАНА ХОРА! 3.ОКОЛО 450 000 БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕРИ,КОИТО НАИСТИНА НЯМА НА КОГО ДА РАЗЧИТАТ И СА ОСТАВЕНИ НА ПРОИЗВОЛА НА СЪДБАТА!....БАВНА СМЪРТ!!! ИМАМЕ 2 500 000 РЕАЛНО РАБОТЕЩИ В БЪЛГАРИЯ! НЕ ДЕЛЯ СИВИЯ ОТ НОРМАЛНИЯ СЕКТОР,ЗАЩОТО И ДВАТА СЪЗДАВАТ ПРОДУКТ И ПРИНАДЕНА СТОЙНОСТ! 1500 000 ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО МАСОВО РАЗЧИТАТ НА ДЕЦАТА СИ...АПРОПО ОКОЛО 2 000 000 ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ДЕЦА ЖИВЕЯТ В ЧУЖБИНА И ПО ОФИЦИАЛНИ ДАННИ ГОДИШНО ПРЕВЕЖДАТ ОКОЛО 2,5 000 000 000 ЛВ. В БЪЛГАРИЯ! 500 000 ДЕЦА, СТУДЕНТИ И БЕЗРАБОТНИ МЪРЗЕЛИВЦИ!!! ТОВА Е КАРТИНКАТА...ФАКТ! -

Съгласна съм с вас, че многобройно слабограмотно и нагло малцинство паразитства на гърба на работещите, но не казвайте, че сме единствената държава с такава уредба. Такава е наложена във Франция, в Англия и др. При това там държавата дава далеч по-щедро. Издържат паразити от бившите си колонии, в Англия и собствени бели лумпени в огромни количества: жилища, разходи за ток, вода, телефон, лекарства, пари за издръжка в брой - всичко това с обществени средства, те само се размножават, недоволстват, ненавиждат обществото, понякога се вдигат на бунтове и палят коли, трошат витрини и разграбват магазини. Почтеният гражданин не смее дума против да обели, че ще го съдят за расизъм и враждебна реч. Това, на което сме свидетели в България, е надробено от нашите политици, но и от чуждите, защото един куп международни организации защитават правото на циганите да безчинстват, а Европейският съд по правата винаги присъжда в тяхна полза.

Как се живее с 270лв.пенсия за 37 години непрекъснат стаж като инженер.Какви са тези средни заплати , в държавната сфера са максимални.За това има корупция.

обичам родината си и се стремя да създавам добър имидж за нея навън. Но това е нещо, което никога няма да и простя в живота си - за последните 30 години България обрече родителите, бабите и дядовците ни да живеят недостойно и в мизерия!

През последните 25 години/не 30/, се "демократизирахме",оттам и всеобщото благоденствие,особено за по-старите-те не произвеждат и са просто "баласт" по мерките на капитализма.

Уви, именно бабите и дядовците не спират да си гласуват за партията любима, а партията любима хич и не се вълнува от тях. Не искам да прозвучи грозно, но те са си виновни. Не изключвам и собствените си близки. Жал ми е за тях, но това не значи, че ще си сложа розовите очилца. Пълно е с баби и дядовци, на които не им е жал за нищо, освен за тях, озлобени, освирепели, готови на всичко, за да им вдигнат пенсията с ... 3 лв., а те да продължат да мучат за партията любима, в такива моменти, даже и жал не изпитвам, само омерзение.

Аз пък не обичам "родината" си. Няма общество, няма държава. Някаква територия с име, което половината свят бърка така или иначе. Никой нормален човек не знае тук Македония, Румъния, Сърбия, Гърция или България е и не го интересува.

им дават на тези бабички и дядовци,за това,че си клатиха краката цял живот,ако си се осигурявал на 100 лв,полага ти се пенсия от 50-60 лв,не повече,а те получават по 200,къде по света има пенсията да ти е 200% от заплатата

Иванова,шайката от БСП,ДПС и АТАКА си гласуваха 500лв. само увеличение към основната им заплата.Тоест,за 40 години труд вие не може да вземете колкото на тези разбойници само надбавката.При Борисов за 4год заплатите бяха замразени-факт.Направете си изводите,защото това за мен е гавра.

humfry

Отново политически дивиденти, а? Няма Борисов, няма Станишев, то отдавна се видя, че са едни и същи.

А на пенсионер колко са му нужни за издръжка при условие че пенсията му е 200 лева?????

"Те не са хора, нямат нужда от издръжка въобще...:("

за съжаление доста повече от 560лв защото внуците се нуждаят от подаръци...

Добре де, като извадя калема и започна да правя проста сметка излиза , че ние живеем от нищото! И как така оцеляваме се чудя , като сметката не ми излиза! Нация от кръчмари ли сме!

Не, нация от длъжници за поколения наред!

не е верно - българина се разпростира според чергата си - не яде, не почива, не си позволява лукс и оцелява. Длъжниците са такива като скандинавците, които не произвеждат нищо, но харчат за световно, но то ше излезе на яве както излезе с гърция.

Абе верно е че и аз виждам доста се увеличи списъка в тефтера ми с длъжниците! Влизат искат да пият и ядат и накрая ми викат пиши ми го на сметката в тефтера! Ама нещо много набъбнаха тези техни сметки , и накрая като Орешарски по една студена вода ще им дам!

Брей....Европейска работа..

Добре де,кризата отмина,защо доходите на българите не растат,имам на предвид на работниците??? Кризата живее единствено в мозъка на алчните ни робовладелци и единствено в България!!!

Време е за реклама : Това изследване е проведено със съдействието на Peevski & KO :)

Въпросът е КАКВО НАПРАВИ КНСБ ЗА ДА СЕ ПОДОБРИ ТАЗИ СТАТИСТИКА? .......Според мен НИЩО!

Уви, и Подкрепа нищо не прави. . .