НАСА откри нова форма на живот

Научно изследване, финансирано от НАСА, промени фундаменталните знания от какво са изградени живите организми на Земята.

Обратно в новината

Коментари - НАСА откри нова форма на живот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зомби вирус.

Това не е никаква новина за мене. Само един типичен закостенял модерен учен може да сметне подобно нещо за невероятно.

Не е никаква новина, че за пръв път от човечеството е открит организъм, който в ДНК-то си има арсен вместо фосфор?!?!?!? Да ти имам критериите за новини ...

Ами не е невероятно, защото винаги съм приемал за напълно реална възможност животът на други планети да не е базиран само на въглерод и др. познати градивни елементи. Да, чудесно е че имаме и доказателство вече, но да цъкаш с език и да казваш "Никога не съм го предполагал" е малко пресилено.

Ех, този Център за Трансфер на Технологии ! Наистина са върха, хелал да им е бюджетирането !

ОТкрили сте...колкото и кацнахте тогава на Луната. Нещастници!

Абе кацнаха и не само веднаж, а цели шест пъти! Е, забавиха се с 22 дни за първия космонавт, ама какво да се прави, сигурността преди всичко.

Ого, ходи си пий хапчетата, че много започна да си фантазираш ...

Ние познаваме и други, които се хранят с арсен!

Ааа и много се забавляваме;)

Ааа, ама никак не е смешно! Ще ни изядат арсеника!

Човек вижда само малка отсечка от живота.

до радка:права си ,но хлебарките живеят с нищо ,а в БАН ДА ЗНАЕШ С КАКВИ ДОГОВОРИ РАБОТЯТ---------става дума за хиляди ,но пищят ,че нама пари и са им малки заплатите..................

-Има ли по полезни същества от нашите учени в БАН - Да има - хлебарките!!

С такива мисли като твоите, скоро тук ще останат само хлебарки и такива като теб и Дянков!

хеи радко недеи обижда хлебарките. може да са отвратителни,но за разлика от ''граяднки и граждани" като тая са много интелигентни. трябваше да кажеш само "такива като теб и Дянков!" *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Наш БОКО отдавна ги е открил тези форми на живот!! По-същото време някъде откри и лош генетимен материал на Балканския полуостров!

До: аз Не бе, Руснаците не пият просто водка! Руснаците провеждат свой собствен астробиологичен експеримент с който целят да докажат, че е възможно да има живот поддържащ се изцяло от алкохола и следващата им стъпка е да открият планета изобилстваща от алкохол. За да имат стимул да пратят там товарни кораби които да натоварят наобратно към Земята!

Прав си те освен товарни кораби и да ти ползват за мулета друго не успяват да направят.

друго си е българина - умее да произвежда единствено туршия и компоти, но тъй като това е толкова огромен принос към останалата част на човечеството, на него не му е и нужно да се занимава ида произвежда нищо друго, а единствено да коментира останалите.

Да, но много бързо забрави, че само преди 30 години точно с тия компоти, трушия сирена вина и т.н. продукти оцеляваше братския руски народ.

Towa:'Арсенът, които по химичен състав е подобен на фосфора'" neshto ne go swanah!

Арсенът не е "токсичен химикал", а е химичен елемент 33 (4-и период, 5-а група) от Периодичната система на химичните елементи. Поограмотете се, драскачи!

Абе то и живака е елемент от Менделлевата таблица ама е токсичен.Първо прочети и тогава пиши "При поглъщане в малки дози ежедневно води до хронична арсенова интоксикация завършваща в крайна сметка със смърт".Освен това арсена не стои в чисто състояние а реагира с други елементи, а неговите съединения са известни със своята токсичност да си чувал за арсеник!!!!!

под определението "токсичен химикал" може да се поставят както синтетични химични съединения, така и химични елементи, които под формата на химични съединения имат токсични своиства. що не измилиш друг начин да си избиеш комплексите бе, чедо!

А през това време Руснаците се черпят с поредната водка в знак на радост от откритието.

Добър ден, хехе

Това са наистина нови хоризонти. Може би живота няма да е в нашия вид, в който сме- човешкия. Може би да е по разумен, толерантен и добър този разум, които неминуемо ще се появи.

Разказваш виц от преди 35 години, но тогава този виц беше за милиционери. Измисли нещо ново.

открихме нова форма на живот-бездипломна калинка с микрофон.

правилно, май нас това откритие повече ни интересува :)

Предполагам, че ако им дадат вещества от МакДоналдс бактериите няма да издържат на толкова високи токсични нива ...

Консервативните учените винаги са по - назад от всеки средноинтелигентен човек на планетата! След няколко години ще разберат неща които категорично са отричали.

Рядко тъпо изказване.

Химичният елемет, за който става дума в изложението е АРСЕН, не арсеник. Арсеник е отрова за мишки :)

Арсеник (arsenic) всъщност е арсен, но на английски, също както и силикон (silicon) е силиций, но българите обичаме да заемаме думи.

Извънземните идват,ама Б.Б. ще пусне Ц.Ц. срещу тях и ще ги избие!

Хубаво е, че има учени, които не са ограничени от понятието "не е възможно". Трябва отдавна да сме осъзнали, колко елементарни са познанията на човечеството. Това откритие е ребовюция в познанията ни за начините на съществуване.

Нали именно учени са стигнали до извода, че фософора може да бъде заменне от арсен. Просто "консерватизма" е задължителен за сериозния учен. В повечето случай революционното откритие може просто да се окаже грешна интерпетация или постановка на даден експеримент. Както съм и убеден, че и настоящото откритие не станало миналата седмица, а преди месеци, а може и години, но вероятно е трябвало да бъде доказано достатъчно точно и сигурно за да бъде оповестено.

Да не се окаже само, че на Марс има живот, просто ровърите и сондите преди тях не са могли да го разпознаят поради недостатъчната информация?

Сега остава да потвърдят наличието на живот на една от луните на Сатурн където има подходящите арсенови условия.