Жители на варненско село на протест заради съмнителна сделка със земя

19 декара обработваеми площи са били продадени на безценица заради стари задължения на училищното настоятелство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

tonk11

А някаква отговорност от тия дето не са подавали декларации?

Ами откупете я сега тази земя по 4000 лв/дка или общо 80 000 лв. Няма закон в България който може да анулира подобна сделка. Така приватизираха навремето, така заменяха кокошка за кон - т.е. едни умни и красиви алчници придобиха земи по Черноморието срещу гори, ливади и чукари в планините. Духайте супата - друго константиновци не могат да направят.

Има закони естествено - незаконни сделки по коледа вечер се разтурват - например Национална Спортна Академия е напът да си вземе Акротирия - голям комплекс до морето. Като има даказана вина, законо позволява. Да се докаже и да се вземе обратно.. ясно и просто..

Само е на път, кога ще стане , не е ясно.

ДА СЕ РАЗСЛЕДВА. както каза някой, глобите най-много 25 хиляси лева. КМЕТИЦАТА е замесена! За пример на крадящите- поне бой с тояги по телевизията... да видят другите и да не смеят. Мамка им.

Колко са заплатите на училищното настоятелство за тия 50 месеца? Никой не им е виновен, че не са си подавали ДДС декларациите! Да извадят парите за глобите от джоба си!

И после се чудим защо ни смятат за най-корумпираната държава...Защото всеки се мъчи да пооткрадне, да поизтарикати където каквото може. А това става с % за даващия, обикновено даващ общественото. Лесно се дава общото срещу комисионна в собствения джоб. Когато спрем да даваме подкуп на катаджията, на доктора, на одобряващите проекти в общините, на продаващите обществено имущество, когато има повече като тези хора, които се борят за своето, чак тогава ще станем нормална държава.

Ако има още 20 декара за 3500 съм навит. Даже ще дам и още 6500 лева горница, ако се разсмърдят нещата. Лошото е, че икономическа полиция и те са в играта и може да се напъват само дотолкова, доколкото си получат и те дела. Не че заплатите и на кметичката и на икономическа полиця не се плащат от данъкоплатеца де.

PEYTSCH

Кой е този ТОЙ който дава общо 10 хилки за 19 декара? Именцето му моля !

PEYTSCH

Мамка му, също...

То всеки ще даде 10 хилки за 19 декара там. Въпроса е не кой яде баницата, а кой му я дава. Това се нарича безстопанственост и си има части от наказателния кодекс посветени на нея.

Във всяко населено място в България кметът участва в имотни сделки и взема комисионни ....дори да е много тъп! Бели петна ,промемено разположение на имоти , кадастри ,водни цикли и други подобни .Кметовете са за бесене почти в цялата държава !

Разследвайте кметицата. Тя е намазала от далаверата. Може и друг, но случайно.

по тия географски ширини няма нищо случайно...

обича да си купува земица, колкото може повече и колкото може по евтино, не че ще я ползва но ей така за далаверата, а и да има къде да го копат

3 500 лв за 19 декара обработваеми площи или по 129 лв на декар . 1296 население село Константиново . Или по 2,70 лева на човек . Даже и по 20 лв да е. Но никой не предлага такава сделка на хората от Константиново ....... КОЙ Е КУПУВАЧА НА ЗЕМЯТА .Нещо се мълчи за това ??? Кметицата защо не го е предложила на хората от селото първо ?

Че нали ако им я предложи зимята на тази цена някой ще вземе да я купи.

Така е, след като превърнахте и училищата в търговски дружества, точно както и болниците. После очаквайте образование и здравеопазване - ами те търговските дружества си гледат печалбата. Учители-бизнесмени, лекари-бизнесмени, политици-бизнесмени... важното е келепир да има, да върви търговийката. Не държава, а битпазар.

Кметицата яко лъже (и облизва меда по пръсчетата ...) Всеки гепи ...

Кметицата да не смята 50 месеца х 10 000 лв глоба = 500 000 лева . Глобата е от 500 до 10 000 лева. Или сметнато по друг начин - 50 мес х 500 лв = 25 000 лв . Защо кметицата манипулира народа ? Селяните можеха също да го купят този терен х 129 лв на декар до Варна . Но кметицата не го е предложила ..........................

имам една парцела лозенце. До мене е пак същото ама келеме - малко повече от декар. В момента го продава съдия изпълнител и цената му след няколко търга падна до 350 лева за декар. Мисля да поизчакам да падне докъм 200 и да се прежаля

не се надявай то вече е дадено на когото трябва....