Индонезийски военен самолет се разби в жилищен район

Индонезийски военно-транспортен самолет се разби в хотел и къщи в жилищен район на град Медан, в северната част на остров Суматра. Жертвите са над сто.

Обратно в новината

Коментари - Индонезийски военен самолет се разби в жилищен район | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей,не млъкват политическите словоблудци при каквато и да е новина!Дали горките Путин,Меркел,Обама и Ципрас имат представа колко български молитмършояди им дъфчат кокалите за щяло и не щяло.За една авиокатастрофа например...Затова на дърво без корен не се качвам!

Според цените на билетите и ниските заплати на екипажите би трябвало да летим на чисто нови самолети.Сравнете цените от 60-те,70-те и началото на 80-те години със сегашните.Оказва се обаче,че ни возят като животни в претъпкани самолети, плащаме си за всеки грам багаж отделно,няма включена храна и напитки,а самолетите са от 1964!!!Някой кешира милиарди,а нас ни стрижат като агнета и даже ни колят като такива- виждате сами.Къде са медийте,контролните органи и съда и прокуратурата?Никой не смее да пипа там щото да не му изстине мястото нали? Е утре самите вие ще сте в някой такъв самолет г-да и дами малоумници с власт и полжение!!!

А ти дали прочете новината? Дали разбра, че става въпрос за... военно-транспортен самолет?!?

С други думи - трошка

Не че е толкова важно при такава трагедия, но... "През септември 2005 г. ... загинаха 143-ма души, от които 30 на земята." Тоест в самолета тогава е имало 113 души. Толкова са и сега. Какво съвпадение...

как винаги самолетут е индонезииски? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

АМЕРИКАНЦИТЕ ПРОВЕЛИ ТРЕНИРОВЪЧНИ БОЕВЕ МЕЖДУ Ф16 И НОВИЯ СУПЕРСАМОЛЕТ Ф35 :))) ... РЕЗУЛТАТА 25 :0 .... ЗА Ф16 :))))

ОКАЗВА СЕ ЧЕ Ф35 Е БАВЕН И НЕ МОЖЕЛ ДА ЗАВИВА БЪРЗО КАТО Ф16 :))) ГРЕШКАТА БИЛА ФУНДАМЕНТАЛНА - В АЕРОДИНАМИКАТА :))) .... КАК СА СЕ ПРОВЕЖДАЛИ БОЕВЕТЕ - ПУСКАТ ЕДИН Ф16 ПРЕД Ф35 И Ф35 ТРЯБВА ДА СВАЛИ Ф16 :))))

Индонезийски военен самолет разби жилищен район

Как така самолета е спрял на две места?

Като аФтобус на спирка да качи пътници.

Офф, в първото изречение прочетох Мадан и като ме хвана една студена вълна...

Мадан, Майдан, Медан.. - навсякъде все американска каша .....!

Лоша работа !

Няма кой да каже една добра дума за америк.самолети тук! А бе къде са дежурните соросоиди, бегейци, >>> и т.н. Да не са ги пуснали в отпуск днес? Ще отработват явно на 4 юли - за празника!

Моля споменавайте в заглавията къде точно се случват събитията.

Бог да прости загиналите! Обаче азиатска му работа, ако и тия са като индийците, сами да си подържат самолетите, то нормално да имат технически проблеми. Същата работа е и с индийските Миг-ове има, нема, па некой падне, че го ремонтирали с тел и лейкопласт.

Обикновено самолетите се поддържат от фирмата производител. Затова например на Софийското летище има харгари с надписи Луфтханза.

Не знаех, че Луфтханза е производител на амолети763

За Ваша информация, Луфтханза не е производител на самолети, но част от дейността й е да извършва сервизни/ремонтни дейности на някои части на самолетите и то на строго определени самолетил

По принцип не си прав :) Самолетите се поддържат не от фирмата производител, а от лицензирани такива фирми и се влагат сертифицирани резервни части (лично аз до сега не съм чул Луфтфанза да е произвела дори един самолет, ремонтирали са хиляди, но не се произвели нито един). В случая вероятно става дума за техническа повреда, която не е задължително да се дължи на лоша подръжка, скапана част или проблем с инженеринга.... повреди стават винаги и от тях не може да се избяга (аз затова и мразя да летя със самолет.... човек може да плува, ама въпреки това, корабите имат спасителни жилетки, спасителни лодки и т.н.... ама до сега не съм видял нито един човек да може да лети и въпреки това не дават парашут в самолетите). Наистина не бива да се политизира случай на катастрофа, каквато и да е тя. Разбирам дълбока иронията в долните коментари (Аз също мразя меренето с двоен аршин и именно затова съм критичен към западната политическа и военна система и намесата им навсякъде по света), но се въздържайте от политически коментари.

Паисий

след като купиш самолет, в цената има и сервизна поддръжка с годишна такса. Производителят лицензира фирма, която да я извършва. У нас такава е Луфтханза. Може би не се изразих правилно и подробно.

Дългата ръка на Путин достига всяка точка и запетая на Земнуто Клъбо!

ГЛУПОСТИ!!!!!

Така говореше преди време и един мой познат! После дълбоко съжаляваше, че не си е сложил тенекийката отзад, както го съветвах!

такава е ползата от кирливите фуражки и милитаризма

Има построени около 2000 "Херкулеса". Миг-27 - съща около 2000 броя. Няма разбира се сравнимост, защото единият е товарен и може да се ползва като граждански, а другият - изтребител и е само за военни цели.

Простите азиатци, дето са свикнали да търчат по пижами и с джапанки не трябва да им се дават високи технологии щотото ще се изпращат някъде както с този самолет.

не са виновни азиатците. Самолетът е имал ТЕХНИЧЕСКИ проблем. Ясно си го пише в новината. Поискал е аварийно кацане заради проблем.

Пълни глупости!

Тия ам.самолети падат като гнили круши и разните им там космически апарати.

Платените национални предатели използват всяка трагедия за да изкарат някоя копейка за купичка с ориз... Жалко за изгубените човешки животи и семействата им.

Прав си за националните предатели,те подкрепяха Фердинанд Сакскубугорготски при Първата Национална Катастрофа. Те подкрепяха Тристранния Пакт начело с Хитлер при Втората Национална Катастрофа. Те отново и днес подкрепят следващата национална катастрофа.

моля, хората с т.нар. "искрени съболезнования" към жертвите на америк.самолет да изкажат такива и за загиналите нощес в Донбас от украинската артилерия и на техните семейства.... Да не забравят и да съчувстват на загиналите в Сирия, Либия и Ирак от америк.бомбардировки. Както се казва, проявете малко човешки чувства към жертвите.

Съболезнования. Защитавай си майката Русия при политическите новини.Не под тия съобщаващи за трагедията на стотици хора. Сирийци, украинци, русанци, американци - това са хора, живи ХОРА. Набий си го в празната глава.

Паисий

А ако не ви плащат за такива постове от посолството, направете го като частни лица, не като тролове, и с друг ник!

Hе знаех че павел спада към платените национални предатели като росица плявата,благодаря за информацията

Разочарован съм да видя, че коментарите са полазени само от редовните форумни тролски бесове. Нито един коментар на искрени съболезнования, всичко е според това кой бяс коя част на света го сърби и дразни. Затова ще призова точно към това. Мир на праха им, светлина на душите им. Пред нейна милост с косата всички сме равноправни и равнозадължени. Нека починалите да намерят покой, а близките им - утеха съгласно разбиранията, убежденията и вярванията си. Амин.

Ти не си ли трола с този ник,който постоянно пише за "пияните руски мурзилки"? С тоя ник не се сещам да съм срещал коментар,който да изказва съболезнования за запалените в Одеса и цивилните жертви убити от хунтата в Донбас,Близкия Изток и т.н. Нека почиват в мир жертвите в всички катастрофи,конфликти и войни.

Не, троле загубен, НЕ съм твой колега/опонент или друго от посочената едноклетъчномозъчна категория и няма да ти подям стотинките. Просто ползвам цифрата, за да посоча кое е първото нещо, което прави един що-годе възпитан човек при новина свързана с катастрофа с много жертви. Кой друг къде е писал под име "1" не знам и не ме интересува.

Причината да се рабиват повече американски самолети е че има по-голяма бройка от тях. Почти всички авиокомпании имат бойнг, но много малко имат ТУ. Просто американското се предпочита повече.

хубаво. това ще ти го припомня, когато вземеш пак да обясняваш колко МиГ-ове се били разбили в Индия

Изстребител МиГ-21 на индийските военно-въздушни сили се вряза в сградата на една от банките в северния град Джаландхар, щата Пенджаб, съобщи Ройтерс. По последни данни са загинали най-малко седем човека, други 15 са били ранени. На мястото продължават спасителните работи.

Причината е,че просто американците не могат да произвеждат сполучлива военна и космическа техника. Виж за реклама и рекламиране на техни продукти няма кой да ги стигне. Но рекламата е едно,реалната експлоатация съвсем друго. Не става само с ядене,трябва и акъл.

Да но това само ти го знаеш, а шефовете на авиокомпаниите са тъпи и затова купуват "скапаната" американска техника нали така

Ей тъпи комплексирани форумни плъхчета, това са човешки животи. Ако ще и марсиански да е самолета, няма никакво значение. Но какво да обясняваш на задклавиатурни мишки, които не са постигнали нищо повече от няколко стотин коментара...

Зависи дали жертвите са "пияни блядове" или "подържници на цивилизования свят". Ако беше се случило в Русия,никоя "цивилизована" медия нямаше да пожали жертвите,а щеше да пише за некачествената руска техника и "диктатора" Путин.

това повод ли е, да падаш на нивото на хамерска медия? или на платена от хамерите българска...

Онзи ден се взриви американска космическа ракета,сега пък военно-транспортен самолет американско производство. Изилза,че САЩ освен хартийни долари,банкови измами,финансови кризи и военни агресии друго май не могат да произвеждат. Добре,че Бретен Ууд-ската система все още крепи долара,иначе ще станат развиваща се държава и пак ще трябва да въвеждат робството като либерален пазарен механизъм.

А ти пердашиш глупавата си пропаганда на компютър с архитектура и елементи разработени в САЩ, ползваш предимно американски софуеър, измислен в САЩ интернет. Търсиш в Гугъл и имаш Фесбук профил, караш кола с американски бордови компютър и си глупав руски трол.

Изобретателят на компа е Атанасов, а конструкторът на хамериканскитр "летящи крепости" от ВСв.В. е Асен Йорданов

Паисий

Google не е ли на руски евреин Сергей Брин?

Уффффффф! Колко пъти им казват на моите, че е най-евтино да взривяват хотелите! А те не ме слушат! На едни им режат колоните Други ги бутат със самолети!... Творци ми се пишат! Новатори!

самолети изпадаха. Докато падаха в окена добре, но взеха да падат и върху къщите на хората. Пак ли Путин се е преоблякал като терорист и го е свалил?

Предположението ти не е лишено от логика

важното е, че хората умират с Айфон в ръка!

гледаш си в айфона, а в това време самолета си пада ли, пада. Ей туй му се вика жив участник в катастрофата.

Когато някаква руска военна техника се разбие някъде всичко се пази в дълбока тайна(примери много - но Курск е най показателен

С-130 "Херкулес" - това скапан руски самолет ли е? Някой от соросоидите, които редовно плюят руските самолети и всичко руско като техника, да ми отговори.

остави това, че е "руски" ами и очевидци са забелязали отдолу Путин с Бук1М да го сваля. И за да е по подло на ракетата написал на украински - "героям сало" ;) Това по CNN го гледах ако не вярваш ;)

и една американска космическа ракета се взриви вчера...

И там Путин е виновен. Предната вечер боядисал резервоарите и в цвета ба прайда ;)

твърди, че са я направили с дефектни руски части. Ей шапка му свалям на тоя Путин, бе. Дълга ръка има, къде пипне се мазало праи.