При мъжете уменията са по-важни от дипломите

При мъжете уменията значат повече от дипломите в търсенето на работа, докато за жените образователните постижения са по-важни.

Обратно в новината

Коментари - При мъжете уменията са по-важни от дипломите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И една грешка в изследването - за жените образователните постижения били по-важни от уменият. Не е вярно! Щото в леглото и 100 дипломи не помагат, а ако имаш умения и тя е доволна и на тебе ти е гот. :-))

В България не се назначават специалисти, а роднини и познати и затова нашите предприятия не са конкурентни. В западните фирми се ценят специалистите, а в българските - доносниците и интригантите. За действителността в България е показател народното ни събрание - що тъпунгери има там без образование, без стаж в реалната икономика, които нищо не могат да работят освен да взимат държавна заплата не е истина. То така и баба знае да управлява теглиш 20 милиарда лв дълг, а народа /друг/ да ги връща и на всичкото отгоре тези пари не отиват за стратегически инвестиции в Българската икономика.

Много точно, но бих добевил още нещо. В България и експерти и истински професионалисти почти няма - професионалист, експерт е, когато босът се вслушва в мнението му. У нас експертите служат за оправдаване на тъпотиите на босовете и техните "хранени хора (вкл. любовниците им)" и залъгване на електоралните единици. Така е от кварталния магазин та до Дондуков 1 и 2.

На жените уменията не се вписват в диплома...

Като счетем,как се купуват изпити и дипломи в България,кое е по важно за работодателя...?!?!? Разбира се,че уменията ще са по важни от образованието,което не струва и две пари в България! 300-та дипломи,ако не умееш това,което искаш да работиш!!! В България дипломите се дават или продават,но не се изкарват!

Правдиво изследване за българската действителност. Забавно е, че американката се учудва. :)

Сетих се за вица - Като знам какъв съм инженер , ме е страх да ходя на доктор. С изключение на 3-4 университета в България, останалите са печатници за дипломи.

Сегашните дипломи не са по ценни от тоалетна хартия. Особенно, ако обучението е било по болонската система. На днешния свят не са нужни умни и знаещи хора, а алчни, нагли и тъпи потребители.

Е този мъж от снимката притежава умението вместо с ръце, да щрака с у по клавиатура.

В продължение на 25 г.се направи всичко възможно за съсипване на образователната система..Тя е инертна и плодовете вече са на лице.

Едно е сигурно в България - за да си шеф не е нужно да си умен, дори пречи :)

Чий го мерят с тоя Longitudinal Survey?

Жените се подразбира, че така и така няма да се оправят с работата - поне по диплома да стават. И най-вече - по-снимка!

Малко щибано платено репортажче. Работодателите искат по два езика за продавачка в магазин, умения за програмист от обикновен сис админ или диплома за висше юридическо образование от човек,който ще пише само разписки и ще попълва фактури, а плащат като за китайци от сдухано предградие на Шанхай. Друг е и въпросът, че тук всички знаят и могат всичко, а накрая системата им е виновна.