Шествие на жени прекоси демилитаризираната зона в Корея

Участничките в шествие на жени за обединение на двете Кореи прекосиха демилитаризираната зона край Кесон.

Обратно в новината

Коментари - Шествие на жени прекоси демилитаризираната зона в Корея | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Северна и Южна Корея са единствените места на света, където все още може да се говори за противопоставяне между комунизъм и капитализъм. Никъде другаде в света НЯМА такова нещо вече! Наистина не разбирам някои хора защо продължават по инерция да живеят с мислене отпреди 30 години, и да сравняват днешната Русия, днешния Китай и Виетнам, с едно-времешния СССР и Китай при Мао! Вие не четете ли, не виждате ли, че навсякъде по света всичко е пазарна икономика- както в САЩ и ЕС, така и в Русия и Китай! Или с други думи- най-естествено и най-логично е САЩ, Русия, Китай, ЕС и т.н., да са "в един лагер". Кой и защо обаче продължава да ги противопоставя? И кои лесно манипулируеми хорица в България така лесно се подвеждат и те да се противопоставят между "русофили" и "русофоби", отъждествявайки се с отдавна несъществуващи системи като комунизъм и фашизъм? За мен това е някаква лудост- някакво изкуствено противопоставяне без реално съществуваща причина (или ако съществува такава причина, тя в никакъв случай не би могла да бъде "комунизъм срещу капитализъм"- това отдавна е в историята!)

няма никакви русофили и русофоби в България. Има Путинофили и Путинофоби. Никой от тези тука не виждал руснак на живо освен богатите туристи, но дори и с тях на са разменили дума. Цялата работа е че е едните се кефят на идиота, а другите се дразнят от това.

ти си тъп трол живеещ в някакъв свой си глупав от ограния свят.

" Кой и защо обаче продължава да ги противопоставя?" - Това е правилният въпрос! Ако можеш да четеш между редовете историята на света в стил "световна конспирация", щеше да знаеш и отговора, а той е прост: шепа ционисти, които дърпат конците на целия свят (забележи: не визирам евреи или юдеи), с единствената цел, явяваща се и средство - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ. Така е, глобалните неща, всъщност са концептуално прости...

Да, но по-важното е друго: защо тези, които правят това разделение (които и да са те), успяват? Те не насилват никого де факто, да мисли по този начин. Но защо толкова много хора по света им се връзват? Защо толкова хора по света се влияят толкова лесно? Не виждат ли, че всъщност и в САЩ, и в Русия, и в ЕС, и в която и да е друга страна, хората са си хора, всички искат да работят, да живеят нормално и да бъдат щастливи- в това всички са еднакви всъщност. Оттам нататък другото какво друго е, ако не- "мухи в главите им", носещи само проблеми? Ето аз например не се влияя от такива неща, и не съм нито русофил, нито русофоб, просто съвсем трезво виждам, че както САЩ, така и Русия, се състоят от...хора. Обикновени хора като мен и теб. И си имат и добри, и лоши страни- нормално е- именно защото все пак са хора, със своите добри страни и недостатъци. Дори и политиците, а пък дори и конспираторите за които говориш- и те все пак са хора като всички останали.

Западняците са най-големите Атакисти във Вселената! А иначе знамената са им Гейски. А постъпките им нагли и подли защото те разделиха Корея И сега иска да угробят Северняците! Както у нас угробиха Северозапада! Бог да е на помощ на Северняците!

напишете в тубата северна корея има няколко документални филма на един немец,просто мизерiaта е пулна

да,има и един филм на един руснак в които мизерията не е пулна а, на теб маи ти е пулен задника с матерял от някои от работодателите ти американци(демократи) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Режимът на малкия убиец е в пропастта и въпреки това лети тържествено надолу. Дано се сгромолясат скоро, но пък с кого ще плашат американците занапред.

Кесонската индустриална зона е обща за Северна и Южна Корея.Там работят както от Северна ,така и от Южна Корея.В Северна Корея има доста положителни неща.Развива се във всички области,включително и корабостроенето.Населението живее в пълен синхрон.Обръща се внимание на спорта,строят се детски площадки,плувни басейни,развива се селското стопанство.Но продажните медии са свикнали да плашат света със Северна Корея,представящи я в лъжлива светлина.

Не ти е леко и на теб.

съгласен съм с тебе. Самата статия подсказва, че пропагандата при "нас" е много манипулативна и очерняща. Забележете, че тази акция е започнала от Пхенян-столицата на Северна Корея, която според нашите манипулативни медии е изключително мракобесна...

Ако се обединят ,няма смисъл да правим бронирани корейски каруци България!

Южна Корея е силно развита в технологично отношение страна. Електронизацията и електронното правителство е може би е по-развито дори и от Япония. Северна Корея е съвсем изостанала и едно обединение ще изисква Южна Корея да изтърси маса пари за да започне оправянето на Северна Корея, така както Западна Германия направи, а Източната част още не може да достигне нивото на западната. За да се почувства някакъв напредък в Северна Корея трябва да минат з0 - з5 години при яко финансиране. Къде социалистическите държави не са изостанали? Нека Путин да каже, защото Русия, под неговото бездарно управление е стигнала нулевото ниво на развитие. Северно корейците разбраха, че социалистическия строй не носи нищо добро. И Путин го знае, но се страхува да не би съдбата на Чаушеску да го сполети и него.

Защо ли пропускаш Китай, в който наистина има социализъм и е най-силната икономика в света

Развита държава- да. Щастлив живот- едва ли.. кой би работил във фабрика за сглобяване на телефони(примерно) за 1 долар на час?

Само да те питам, ти олигофрен ли си???

Ти, къде си ходил? В Северна Корея, Южна Корея, Русия? Виждал си се с Путин? Или всяка сутрин виждаш тъпата си ксенофобска мутра в огледалото?

Жените правилно искат ,двете кореи да се съешат!

Обединението на двете кореи под мъдрото ръководство на комунистическата партия, е една много правилна позиция. Аз също призовавам нашите братя от Южна Корея към обединение.

Ама то никой в Южна Корея не ще да се обединява чак толкова... Чий го търсят феминистките там и кой им плаща, се пита в задачата?

Не е баш така около 1992-1994 година по времето на президента Чун Ту Хван двете Кореи бяха постигнали споразумение за обединение, само дето южнокорейските студенти се надигнаха и в един момент Чун Ту Хван го свалиха за корупция и обединението се разсъхна а Доналд Ръмсфелд стана пръв приятел на Северна Корея. А от 2003 година двете Кореи имат поносими икономически връзки материализирани в Индустриален регион Кесън разработван от Хюндай Асан, дъщерна на корпорацията Хюндай.

Трябва доста да се потрудите, за да разберете какво е Южна Корея ... Трябва малко да си спомните или леко да се огледате /към една федерация/, за да разберете какво е Северна Корея... Става дума за един народ в две държави...

Феминистките от Зимбабве дали си оправиха собствените проблеми, та чак и в Корея ходят да правят шествия? Де ти Ямбол, де ти Стамбул!

Е па България като се присъедини в ЕС да не би да станахме по-добре? Та така ще е и между СК и ЮК. Аз на практика не виждам как могат да се обединят тези две държави, на какви принципи?! Едната част подкрепяна от Китай, другата от САЩ... Корея е като Украйна, Сирия, Ирак.. само дето има замразен конфликт там.

комунистическата демилитаризирана зона, най-милитаризираната зона в света

Голяма напаст са тези феминистки, щом ги допускат свободно дори на места, където всеки нормален човек би бил насолиен здраво с куршуми.

Някъде бях чел, че при сегашната разлика в икономическото развитие на двете Кореи, просто обединението е невъзможно, защото ще струва на Южна Корея колосална сума, която няма да и е по силите. Имаше там някакви числа и сравнение с Германия.

Ако изобщо се стигне до някакво обединение ЮК ще се върне поне 50г. назад с ресурсите си......бил съм в Германия след обединението и зная колко им струваше това като пари и време а са все германци.....за корейците не ми се и мисли и най-много от това ще спечелят японците

Май нито една севернокорейка не си е жертвала живота. Комунизъм, кгб стил...да очакваме ли скоро и една голяма държава да настигне севернокорейците, като права, стандарт?

Мунчо, сравнението ти е тъпо. Южна Корея са много добре, единствено и само заради работливия си и свестен народ. След войната, в която Америката ядоха яките шамари, са били най-бедната държава в света. Досега за вместо поздрав те питат: ял ли си? Народът не се поддаде на американизация толкова, колкото ние са 25 години. На първо място са в света по грамотност на населението, но учат по 12 часа на ден, доброволно! А наште - дай им само чалга и ако може не ги занимавайте с учене!

Какво виждаме ??? "Умен" проповедник на тъпия комунизъм или обикновен прост динозавър ....:)))

Виждаме един смотан трол на 3 ракии в твое лице :D

И в Китай също питат "ял ли си", така че това сравнение не върви. В Китай съм, и чувам този поздрав всеки ден. Но разбира се- не защото са гладни, а просто ей така, по традиция. Иначе китайците са толкова преситени в момента, че не можете да си представите- просто защото са тръгнали по пътя на капитализма, не си мислете че е заради някакъв комунизъм- тук комунизъм отдавна НЯМА!

Има нещо гнило в тая акция!

Южна Корея просперитет надхвърлящ фантазиите ви... Северна Корея примитивизъм надхвърлящ фантазиите ви... Капитализъм и комунизъм... Изберете сами ... :)))

мунчо, я ходи виж комунистически Китай или Виетнам и тогава говори за просперитета на Южна Кория или до там с магаре се стига трудно

Батко/Како, не ми говори за Виетнам, защото наскоро бях в Сайгон (или Хо Ши Мин по комунистически) и просто не можеш да си представиш колко са в каменната ера тия хора. Това че има западни фабрики там, не значи нищо за местните е трагедия и то пълна - никакво развитие. Корупцията е по-безобразна и от най-наглите представи на Българите - пълен ужас!!! Китай е друго нещо ама и там е корупция и мизерии на властимащите. Но Виетнам е без думи...

Абе човек, не сравнявай Китай и Виетнам със Северна Корея и комунизма. Разберете най-после, Китай и Виетнам НЕ СА КОМУНИСТИЧЕСКИ СТРАНИ! От поне 20-30 години насам НЕ СА такива! И затова наистина икономиката им расте бързо, и стандарта на тези две държави, особено Китай, наистина настига най-богатите страни в света! Забравете за комунизъм в тези две страни (единствения остатък от комунизма там е само еднопартийната политическа система, и името на управляващата партия, те по традиция не си сменят името, не заради друго! Иначе няма никакъв Маркс, никакъв Енгелс, никакъв Ленин, нищо друго подобно!), няма такъв!

явно зенитното оръдие е засекло.

КОМУНИЗЪМ 2015 хора къде сте

е че този ненормалник , може да натисне копчето.... (За тролчетата - не визирам Путин)

е че този ненормалник , може да натисне копчето.... (За тролчетата - не визирам Путин)

"Постигнахме целта си - да осъществяваме гражданска дипломация" Господи.... колко тъжно.. та те са един народ...

Като се върнат от родната страна на границата Ким Чен Ненормалния ще им види сметката. Ужасно е да живееш на такова място, където ако не ревеш на погребението на дикатора - ще те убият

То и на мен ми се реве като видя нашия жив...

Ми, плачи... Кой те спира?

пак налазиха :(

Там където стъпи АМЕРИКАНЕЦ, ТАМ ЗАПОЧВА НЕСПИРАЩА ВОЙНА ЗА ПЛАСИРАНЕ НА АМЕРИКАНСКО ВЪОРЪЖЕНИЕ И РАЗГРАБВАНЕ НА РЕСУРСИ!

как разграбиха Южна Корея......

И Западна Германия... Добре, че Източна Германия се нави да ги приеме след това... Гладни, боси, жадни...

американец стъпи в ю корея = самсунг, хюндай , киа , руснак стъпи в с корея = ? ... ти си

като гледам от кои дъжави са участничките явно е поредната провокация на англо-саксите

А от Русия най - голямата държава няма представителка ? Да не обидим Ким ?

Кимчовци още Елцин ги обиди като ги отряза през 1992 година-)

ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО!! ТЕЗИ ДА СА ОЖИВЯЛИ. СИГУРНО СЕ ОБАЖДАТ ОТ ОНЯ СВЯТ!!

Няма как да се обединят. Южна Корея произвежда автомобили и електроника, а в Северна Корея гладуват като кучета, защото така му харесва на вожда.

ти инструктор по анален секс ли си. понеже в северна корея гладуват са 18 милиона, но в европейска, натовска, просперираща България българите изчезнаха. а не ти си фактор за обединението на кореите.

си казва мнениетосвободно!!! И ако може трлчетата - вън!!!

Мирише ми на масови екзекуции...

Няма нормален човек, който да мисли за обединение на двете Кореи, при наличието на отвратителния комунистически, диктаторски и садистичен режим в КНДР. Поддържан само от Русия и Китай, където положението с гражданските свободи, не е особено по-добро, макар че няма чак такива изстъпления.

вече не ги поддържа материално.

УСА наблюдава и подслушва целия свет. Огромна полицейщина. Не спазва никакви права, но много говори за спазването им. По отвратителна и лицемерна е само Исраел.

Маринкин

Всъщност към момента, въпреки мнението на останалите членове на шесторката сиреч Китай, Русия,Япония и Южна Корея, САЩ едновременно ни заливат с анти-Кимовска риторика и поливат с пари режима в Северна Корея, ако ти се струва невероятно просто потърси в сайта на библиотеката на американския конгрес 10 годишния отчет за връзките между двете страни-)