Камион прегази млада жена на пешеходна пътека

Водач на камион е блъснал на пешеходна пътека в Бургас 29-годишна жена. Жертвата е починала на място.

Обратно в новината

Коментари - Камион прегази млада жена на пешеходна пътека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много убийства стават до западните магазини Билла ,Лидъл ,Кауфланд ,все прегазени все убити ,явно съдбана си казва ,България да няма общо със запада.

Последните години винаги съм преминавал точно през тази част от град Бургас( с Транзитен автобус...),защото е единствената свързваща АМ Тракия(гордостта на Герб и на кмета на града Николов?) и южните курорти.Ако пътувах с влак сигурно изобщо нямаше да знам къде са магазини Билла/Технополис/Метро.Но точно там следва скоростна отсечка с ограничение на скоростта 80 км/ч.Задължително е изграждането на надлез за пешеходци,или при невъзможност премахване на досега съществуващата пътека и насочване на пешеходците през кръговото - което пък да стане пешеходен остров.

Аз живея точно там и мога да кажа,че това си е жилищен район.Там трябва да ИМА постоянно работещ светофар,има и училище в задната улица.Редовно стават инциденти точно в тази отсечка,защото никой не спазва ограниченията.Има камера малко по-нагоре от мястото,където е станал инцидента,която редовно я чупят или ръсят със спрей.Не защитавам БИЛА,но това е населено място и не може да се кара с 90км/ч,а понякога съм виждала и с повече да карат там.

Дир-а можеше и да не публикуват снимката на тяло между гумите на камион, изглежда достатъчно шокираща за да се показва изведнъж без никакво предупреждение. А колкото до пешеходните пътеки, за съжаление има такива на които "по традиция" не можеш да спреш дори и да искаш. То не е ей така щрак с пръсти, крака на педала и - колата спряла. Като кара зад мене някоя блондинка долепена плътно до бронята ми, как да спра. Да влезе в колата ми, или? И на мен не ми е приятно като не ми спират, също така не ми е и приятно като карам да не спирам. Но често изборът е да отнемеш предимство на пешеходец, или да направиш ПТП със задната кола. За съжаление не избирам втория вариант...

Много хубаво мислене имаш за избора.....Ами ако пешеходеца вече е стъпил на пешеходната пътека какво ще направиш?!Ще го блъснеш,за да не те удари кола от зад ли?!Нямам думи,дано по-малко хора мислят като теб.Човешкия живот е по-ценен от една ламарина,ама какво да ти обяснявам аз,нищо не разбирам...

Стефан

Може би не се изказах достатъчно добре и ме разбирате погрешно. Имам предвид ако стои на тротоара и гледа дали ще му спрат. Ако вече ходи, разбира се че изборът не е този. Няма да убия някой за да спася колата си!

За този тратичен инцидент вина има само и единствено този, който е поставил там пешеходна пътека. За тези, които коментират, без да познават обстановката ще кажа - на това място трафикът е ЧУДОВИЩЕН. Абсурд е да се допуснат пресичещи пешеходци и то само за да се задоволят капризите на няколко търговски вериги и най вече на БИЛА. На минута пеша е кръстовищато, регулирано със светофар. Всяко преминаване на друго място е опит за самоубийство. Бъдете сигурни, че в рамките на десет дни тази пътека ще изчезне, както и яловият светофар и бетонната разделителна мантинела ще бъде продължена. Да, ама след нелепата смърт на млад човек и разбития живот на шофьора.

Жалко за загиналата жена ,жалко за водачана камиона сега ще го влачат по съдилища,проблеми с работата да не говорим какво му е на душата след този инцидент.спорет закона пешеходеца е с предимство пред автомобила но не мога да си обясня случаите когато пешеходеца скача на пешеходната пътека и не го интересува идва ли кола или не.все едно той не е длъжен да се пази а всички около него са задължени да го пазят,поне някакво чувство за самосъхранение няма ли .аз съм шофьор ,и пешеходец но когато пресичам винаги се оглеждам .най опасни са пенсионерите уж едвам ходят а на пътя скачат като нинджи не знаеш от къде ще се появят.

и в закона и в някои коментари! Явно закона са го натворили хора с азиатско мислене.

Какво е минималното разстояние до връхлитащ към пешеходна пътека автомобил, пред който пешеходецът може безопасно да мине по пешеходната пътека?

Няма. Или пробвайте...

някои са пробвали и резултатите ги публикуват.

Светофара не работи от 5 години... Пешеходната пътека се е изтрила наи- вероятно защото не е виждам.... А на път с толкова много платна, и толкова много натоварен с МПС се прави подлез или надлез, както всяка една нормална държава в ЕС. Само в БГ са на това пиложение пътещата, и винаги страдат невините хора :(

Колко често ми се случва докато чакам колите да ми дадат предимство на зебрата изведнъж през мен да се изстреля някой "привилегирован" цар пешеходец, карайки шофьорите да набият яки спирачки... Разберете че зебрите не са божествена защита от смъртност. И въпреки готината шарка, обикновените закони на физиката важат. Зебрите просто по закон карат шофьорите да ти дадат предимство. Но трябва да си поискаш първо - не да изскачаш като олигофрен и да очакваш компютърна реакция и Стар Трек спирачки да спрат няколко тона метал в движение. Кифлата е зяпала фейсбука с таблета, без да се е съобразявала с реалния свят около нея. Жалко за шофьора, че е му се е сговнясал деня. Не се тревожете за нея, едва ли е усетила болка, отишла си е с последната мисъл как да рефрешне нюз фийда.

Ако "кифлата" ти беше близка роднина пак ли така щеше да смяташ? Дано камион убие най-близкия ти човек на пешеходна пътека в най-скоро време. На некролога може да напишеш "Кифлата умре!".

Нека и аз да коментирам темата...На това място няма място пешеходна пътека защото на 30 метра се намира най натовареното кръстовище в Бургас - Трапезица. Само ако се направи подлез това решава положетието. Там колите от светофара тръгват изведнъж като поток и след 30 метра хоп пешеходна пътека, защо е там тази пътека, веднага да се направи подлез на това място и Билла да го финансират защото те имат интерес ....Отдавна не се прави надлез на Трапезица и то умишлено за да се създава хаос на това място, как не намериха пари да направят един надлез , пречело им бензиностанцията на Лукойл ами махнете я бе тъпаци....вечер към 17 часа на Трапезица наставя хаос по 3-4 км. колони коли и не могат да минат и нито един полицай няма там за да регулира движението и да пуска повече време потока на повечето коли...това е безобразие и този кмет ще ви се бие в гърдите че нещо е направил....

Чл. 113. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) При пресичане на платното за движение пешеходците са длъжни да преминават по пешеходните пътеки при спазване на следните правила: 1. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение; 2. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение; 3. да спазват светлинните сигнали и сигналите на регулировчика; 4. да не преминават през ограждения от парапети или вериги. Чл. 114. На пешеходците е забранено: 1. да навлизат внезапно на платното за движение; 2. да пресичат платното за движение при ограничена видимост;

Опитайте се да кажете това на някой пешеходец. Ще бъде изцяло потресен и възмутен. Ще чуете от него дълга тирада за това как управляващите ... корупцията ... на запад ... когато другите започнат и той ... Ще получите обвинение че сте комунист, защото сега не е комунизъм, има демокрация и т.н.

Прав сте. Тук един кресльо се дере с цяло гърло и дава съвети да прочетем закона на Германия, пък момичето го сгазиха в нарушение на нашия закон или по-точно спазвайки нашенските правила да не спазваме законите и даже да си измисляме права...

Според мен пешеходците си го знаят. А водача на камиона си е убиец както и да го погледнете.

Глава двадесет и седма. ПОВЕДЕНИЕ НА ВОДАЧИТЕ КЪМ ПЕШЕХОДЦИТЕ Препратки от статии Препратки от практики Препратки от процедури Бележки Чл. 193. Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към децата, към инвалидите, в частност към слепите, които се движат с бял бастун, и към престарелите хора. Препратки от статии Препратки от практики Препратки от процедури Бележки Чл. 194. При приближаване към място, където на пътя или в близост до него се намират деца, водачът на пътно превозно средство е длъжен да намали скоростта, а при необходимост - и да спре. Препратки от статии Препратки от практики Препратки от процедури Бележки Чл. 195. При подаден от водач на организирана група деца сигнал с палка "Стоп! Деца", с червен флаг или с ръка водачите на пътни превозни средства са длъжни да спрат и да изчакат преминаването на децата. Препратки от статии Препратки от практики Препратки от процедури Бележки Чл. 196. При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да намали скоростта, а при необходимост - и да спре, за да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци. Препратки от статии Препратки от практики Препратки от процедури Бележки Чл. 197. Когато преминаването на пешеходците през пешеходна пътека се регулира с пътен светофар или от регулировчик, водачът на пътно превозно средство е длъжен: 1. при подаване на сигнал, който забранява преминаването - да спре пред пешеходната пътека; 2. след подаване на сигнал, който му разрешава преминаването - да пропусне пешеходците, които все още се намират на пешеходната пътека; 3. да не навлиза на пешеходна пътека, ако не е убеден, че няма да бъде принуден да спре и да остане на пешеходната пътека след подаване на сигнал, който забранява преминаването. Препратки от статии Препратки от практики Препратки от процедури Бележки Чл. 198. Когато на платното за движение има вода, кал или дребни камъни, водачът на пътно превозно средство е длъжен да преминава с такава скорост, че да не причини изцапване или нараняване на пешеходците.

от плевен съм,не че това има голямо значение.Пътуваме с моя автомобил и приятелят ми прави коментар по този повод като повечето от пишещите тук-водачът е длъжен следователно е и виновен.Аз обаче му предложих движейки се през половината град да отбележим колко пешеходни пътеки са маркирани подобаващо.Още но първата се вижда,че е изтрита,едва се забелязва маркировката в дясната част защото там понякога има паркирали коли.Говоря за бул.Хр.Ботев,движим се към Медицинска академия.От 5-6 обозначени п.пътеки само една се забелязва,тя беше показана и със знак.Другите са изтрити почти напълно и не са отбелязани с пътни знаци.А сега кажете кои са виновни:водачите ли,или пешеходците?Аз ще кажа само ,че огромното множество от пишещи тук не разбират същността на проблема,защото първо трябва да се спази закона от държавата и общините и тогава да се търсят други виновни.

сигурно си е мислел, че изглежда доста ВНУШИТЕЛНО и жената няма да мине по пешеходната пътека,!

Пешеходната пътека е просто място, препоръчано за пресичане. Предполага се, че водачът в около 95-96% от случаите (не повече) ще го забележи и ще внимава. Това е всичко. Предимство е само когато и колата и пешеходецът спрат, спогледат се и тогава пешеходецът може да мине пръв. А те дори не се оглеждат !?!?! Втурват се внезапно ! Изскачат иззад препятствието. Неразумно. Пешеходната пътека не дава никакви гаранции. Само дава някакви шансове и някакъв ред. Иначе пазене и пак пазене и 3-кратно оглеждане ! Но 90% от пешеходците не го разбират. И водачите също не го разбират. Жалко наистина. Пешеходната пътека дава едно лъжливо усещане за "предимство", "безопасност", "законност". Дали няма да намалеят жертвите, ако се премахнат ? Като знаят пешеходците, че нямат никакво "предимство", дали няма да се оглеждат и пазят повече ?

ДА ПИШЕТЕ! НО ХОРАТА НА ЗАПАД ОТДАВНА СА ИЗМИСЛИЛИ ТОПЛАТА ВОДА И ХОДЯТ РЕДОВНО НА БАНЯ! В ГЕРМАНИЯ НЯМА ТАКОВА ИЗИСКВАНЕ! НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ПЕШЕХОДЦИТЕ СА С ПРЕДИМСТВО И ТОЛКОВА!

Отдавна хората на запад а и у нас не ходят на баня, щото се къпят у дома си. И не крещят...

Прав сте! В края на Втората световна война, в западно-европейска страна се видели в чудо от големия брой произшествия и жертви с пешеходци. Решили проблемът радикално - на пешеходната пътека пешеходецът е с безусловно предимство. Извън пътеката водачът е можел да го гони като заек. След няколко месеца, около три, "войната" по пътищата свършила. Всички се усмирили. Жертвите, включително и нарочно убитите при преследване от водачи не били повече от обичайното, преди въвеждането на новата мярка. Мисля, че страната беше Португалия но не съм сигурен. Със сигурност при нас това не може да се приложи, манталитетът, т.е. "чипът" е друг и ще започнат безкрайни "Пунически" войни...

Грешиш. Пешеходната пътека е място, където пешеходеца, който е стъпил на нея е с предимство пред всички нерелсови МПС. Водача на МПС е длъжен да намали скоростта или да спре за да пропусне пресичащия пешеходец. Има го закона в частта му отнасяща се за водачите на МПС някъде долу под твоя цитат за задълженията на пешеходците. Не видях нищо пожелателно в правилника. Длъжен е!

Никога не учи децата си да постъпват по подобен начин, за да не се тръшкаш след това. Кое е незаконно, и кое е по желание, не е твоя работа да разсъждаваш. Незаконни са и кражбите, измамите, изнасилването и фалита на банки. Кажи ми, че всички го спазват, и никога никой не е пострадал от подобно нещо. Ти искаш ли да си от пострадалите? Ами, пази се сам тогава. На тази, пострадалата, вече изобщо не и пука какъв точно е закона!

ИМА ЕДНО ГЛУПАВО ЗАДЪЛЖЕНИЕ, КОЕТО ЗАДЪЛЖАВА ПЕШЕХОДЦИТЕ ДА СЕ ОГЛЕЖДАТ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА! ТОВА ИЗИСКВАНЕ ВОДИ ДО ЛЪЖЛИВА ПРЕДСТАВА В ШОФьОРИТЕ, ЧЕ ПЕШЕХОДЕЦЪТ ЩЕ СПРЕ ПРЕД ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА И НЯМА ДА МИНЕ!

Грешите или лъжете! Задължителното оглеждане е преди да сте стъпили на пътеката, т.е. преди да сте започнали пресичането, бре...

ТОВА ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДАВА ЛЪЖЛИВА ПРЕДСТАВА НА ВОДАЧА, ЧЕ ВИНАГИ ПЕШЕХОДЕЦА ЩЕ СЕ УПЛАШИ ОТ НЕГО И ЩЕ СПРЕ ПРЕДИ ДА МИНЕ ПО ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА! РЕЗУЛТАТИТЕ СА НАЛИЦЕ!

Когато пресичам на пешеходна пътека, винаги се оглеждам и внимавам, защото когато ме блъснат на свети Петър ли ще обяснявам, че съм бил с предимство. Животът е мой и ако на мен не ми пука за него и не се пазя, защо да очаквам някой друг да го направи?

ВОДАЧ , КОЙТО ЩЕ СПРЕ И ЩЕ ТИ ДАДЕ ПРЕДИМСТВО? АКО В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ВОДАЧЪТ РЕШИ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ИЛИ НЕ ИСКА ДА СПРЕ, А ТИ СИ РЕШИЛ ДРУГО!

ПЕНСИОНЕР, КОЙТО ВИЖДА НА 5 МЕТРА? ОТИДЕТЕ В ГЕРМАНИЯ И ВИЖТЕ КАКВО СТАВА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА! ПЕШЕХОДЕЦЪТ МОЖЕ ДА ОСЪДИ ШОФьОР ЗА ПРИЧИНЕН СТРЕС НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА.

Шофьорите понякога отстъпват,пешеходците обаче правят това много рядко.

ПРЕДИМСТВО! ЗАЩО Колко жертви още трябва да има на пешеходна пътека , за да могат тъпунгерите да го проумеят?

Не оспорвам предимството,имам пред вид елементарната предпазливост.

Вярно е, че пешеходците са с предимство когато стъпят на пешеходната пътека. Но предимството не е безусловно, и пешеходците имат заддължения, преди да започнат пресичането, т.е. преди да стъпят на пешеходната пътека. Прочетете отново закона, не е трудно...

Горката жена, Бог да я прости! Съболезнования на семейството и! И, DIR, снимката с трупа под колелата, която сте показали, не е за хора със слаби нерви, а и е страшно за близките и да гледат това, изтапанено на първа страница!!! Но вие в редакцията, както винаги, не сте особено съобразителни, нито пък тактични! За грамотност - да не говорим!

Няма снимка с труп. Разгледай всички снимки и на една от тях ще видиш човека - здрав, прав и корав. (познава се по облеклото)

Ама си ходил по другите снимки да гледаш за прилики и разлики, нали? А защо трябва да има имената? Абе пълна порнография са дир-а.

Пешеходците да се научат да не се втурват на пешеходните пътеки без да се огледат. Гледайте движението, а не зебрата ако искате да оцелеете. Също така общината да се погрижи да обновява маркировката и нощем да освети пътеките. Знаци със светлинна сигнализация за зебра са много ефективни.

Да, прав си, НО това важи с по-голяма сила за водачите на МПС какъвто съм и аз. Винаги когато има хора около пътя следя И за тяхните реакции особенно деца, а когато пък наближавам пешеходна пътека задължително наблюдавам хората в близост до нея с готовност да спра веднага.

magit@abv.bg

Чест и почитания за което, но не можеш да се опазиш от всичко. Изпада човек в такива ситуации за, който не си е и мислил. Това е огромен стрес и напрежение. Ако и пешеходците не се съобразят, ако родителите не контролират децара, то не можеш да знаеш от кой ъгъл ще ти скокне някой. Може дори човек да залитне и падне. На мен ми се е случвало близо до Лъвов мост.Хората си стоят на спирката на пътя обаче, една жена се свлече пред колата ми. Спрях на два пръста от нея...

генът, семката, материалът или както искате го наречете на българина е ИЗРОДЕН!

Смъртно наказание за водачите на мпс убили пешеходци, както и на всички други убийци!

И аз съм за сурови наказания в такива случаи, обаче точно в този водачът няма вина. Жената е била със слушалки в ушите, с поглед забит в таблета и се е навряла отстрани между гумите на камиона, докато МПС-то е било в задръстване.

Жалко за убитото момиче,но къде е КАТ,защо получават заплати?Дремят в колите по двама,чакат радара да открои поредната жертва.Началниците по места са направили стройна организация за даване платените номера,платежноспособни клиенти да избягват опашките и изобщо не мислят,че на натоварено кръстовище без светофар трябва да има регулировчик.

съгласен съм напълно с теб! полицаите цял ден се чудят, къде да се скатаят, само и само да не работят - на кафенце безплатно, на автомивка безплатно, хапване безплатно, удряме по някое и друго фишче на някой заблуден шофьор и така си карат ден за ден. точно, където трябва да бъдат, никога не са там. не знам, как имат въобще съзнание и самочувствие на мъже!

Пътя от/към Созопол е мн. натоварен и това недомислие което направиха /след построяването на Била/ преди основното кръстовище трябва да се реши по друг начин. Спряха светофара, защото ставаха огромни задръствания. Пешеходците пресичат м/у колите винаги. Това е само на единия лъч от кръстовището, което всъщност се намира на 150 м по-нагоре.

Мислех да напиша няколко неща, но Пешо по-долу ги е написал доста точно и затова е оплют подобаващо... Жалко за жертвата, разбира се, нелепа смърт е това, но нека си го кажем в прав текст - пешеходната пътека ти дава предимство според ЗДП, но не и според физичните закони! Непрекъснато наблюдавам как различни индивиди, и мъже и жени, изскачат пред МПС-та сякаш за да ги предизвикат "Хайде, де, сгази ме, като съм на пешеходна пътека!" Ненужно, безсмислено и направо тъпо поведение... Вярно, че преди години никой не спираше и не даваше предимство, но тези времена отминаха или поне в София... Но да се отива в другата крайност и да се очаква, че еднотонна кола, двутонен бус или двайсет тонен камион ще заковават на място, без инерция и спирачен път си е наивно, направо малоумно... Ако се поставяхме малко повече на мястото на другия, щяхме да сме на съвсем друго място като общество и държава, си мисля аз... Но уви, не е така!!!

Добре е да се отбележи факта, че ЗДвП дава предимство на пешеходците след като са стъпили на пеш.пътека. Преди да стъпят на нея, трябва да се огледат, и да стъпят само когато е безопасно, т.е. когато няма коли, които са твърде близо и няма как да спрат безопасно.

ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ СИ ПИЧ, то в България други няма, особено зад волана. У нас жертвата винаги е виновна, философите са много / ама без световен принос/, такива като теб и Пешо наспорил господ, затова убийствата от шофьори са ежедневие- от тях не си защитен дори и в бебешка количка на тротоара, нито в пешеходната зона можеш да си караш велосипедчето, нито да пресечеш на зебра безнаказано - ВИНАГИ ТЕ ЗНАЯТ, ТЕ СА ПРАВИ И КРАЙ, ТОВА Е - СЪОБРАЗЯВАЙ СЕ, ЩОТО НА ВОЛАНА Е БЪЛГАРСКИЯТ МЪЖ - НАЙ-СТРАХОТНИЯ СВЕТОВЕН ФЕНОМЕН. ПИЧ, ТА ДРЪНКА!!!! КАТО ДЪРЖАВИЦАТА СИ, РЕПУТАЦИЯТА СИ И БРОЯ НА ТРУПОВЕТЕ ПО ШОСЕТАТА.

Не съм се изказал за конкретния случай, защото не познавам нито обстановката, нито ситуацията... Говорех по принцип и струва ми се доста ясно казах, че както шофьорите, така и пешеходците са участници в движението и трябва да се съобразяват с някои очевидни неща, като инерцията например... На което ти отговаряш с куп завоалирани обиди, твърдейки че АЗ съм (дървен) философ?!? Остани си със здраве...

ти малоумен ли си, човека много хубаво го е обяснил

Абсолютно е сигурно че има хора такива които описвате, но също толкова сируен съм че Пешо и ПИЧ не са от тях. Самият факт , че пишат текстовете си без (Вашия) нецензурен и арогантен начин, определено показва опита им да обяснят неща, за които Вие не сте дорасли, а е трябвало да Ви научат в Училище.

По принцип си прав. Жалко за жената,но физичните закони са си такива каквито са ,и ПРЕДИМСТВОТО не може да ги промени. Все пак трябва да се изчака заключението на следователите.

Браво пич, много си точен!

Съобразяване с пътните условия. Ако има пешеходна пътека подхождаш към нея със скорост, която ти позволява да спреш ПРЕДИ пешеходната пътека. Не 30 метра след нея, когато вече си пътник към затвора, защото си направил някого пътник за някъде другаде. Ако ти тежи много колата ще караш по-бавно и това е. Да гледаш на това, че някой си ползва предимството като на лична обида или заяждане говори за сериозни личностни проблеми. Пич...

По-долу писах за недомислиците в Закона. В случая има и още едно което е най-вероятния проблем в момента. На път с две платна в една посока не трябва да има пешеходна пътека , без тя да е повдигната, със светлинен сигнал или нещо от сорта. Имай в предвид че левия (в бързата лента) не вижда какво става в дясната заради спрелият в дясната, а в дясната може да спре кола по разни причини, било то да слезе пътник, било от недобросъвестен друг шофьор който си купува баница. И преди да ме опонираш, първо виж колко от загиналите пешеходци са загинали точно по този начин и се замисли, заслужава ли си толкова хора да са в гроба и още толкова в затвора, само заради точка в закона.

Каква е тая пешеходна пътека на това място?? На снимките изглежда безумно, а и преди светофара била. Големи недомислици има по пътя, жалко.

Не знам кой тъпак е казал, че колите с ляв завой трябва да не са с предимство дори и пред пешеходците. Представете си ситуация, дълга колона коли и тъкмо намериш пролука за преминаване и.... пешеходец. Спираш да чакаш, а вече дошлите коли (които са с предимство) ги задръстваш... Просто уникално. Пешеходеца е по-уязвим и за това му се дава предимство от закона, но пък трябва да се отчете и факта, че колата или камиона има спирачен път, за разлика от пешеходеца, следователно пешеходеца е по-лесно да спре от колата .

За това чакаш...а не на полусъединител между насрещно движещите се и изведнъш гледаш майка с количка или пенсионер на пътеката и какво правим??

Явно не сте ме разбрали. Аз давам път на пешеходците, казвам че нещо е сбъркано в закона. Моля не четете само част от коментара, а се опитайте да седнете зад волана и да разберете за какво Ви говоря.

Засега като тъпак се очертавате само Вие. Щото с такива опити за съждение...

Ужас, горкото момиче. Да почива в мир ! Иначе снимката е нормална, вижда се работника легнал на оглед.

Лека и пръст на момичето! Съболезнования на близките и.

Още една нелепа смърт, крайно време е да се вземенат мерки за такива кръстовища криещи голям риск за пешеходците!

Аз предлагам на всяко подобно кръстовище по един снайперист, и, който наруши правилата или отнеме на някого предимството: изстрел в главата. Да видиш колко учтиви ще станат всички, и водачите, и пешеходците.

крайно но справедливо решение!!!!

малко ти се виждат жертвите ли??? Аз предлагам да си дадем сметка, че освен нас има и други хора около нас и да ги уважаваме и да внимаваме, когато силата е в наши ръце. ТОВА, КОЕТО ПРЕДЛАГАШ Е ТОТАЛНА БЕЗМИСЛИЦА - всичко е въпрос на възпитание, а с пушка се постига само терор - и стрелеца е човек, ами ако го е яд???????

Как може Дир.бг да си позволява да помества такава снимка! Много жалко! Изключително опасна и неосигурена пешеходна пътека!

На снимката не е жертвата, а човек който оглежда камиона. Има го и на другите снимки! Така, че ДИР не са поместили нещо ужасяващо!

Пешеходната пътека на светофара до кръстовището си е ОК, но до Билата трябва да се премахне и да се сложи подлез за пешеходци поради натовареното движение точно по този булевард. Там си отварям очите на четири за пешеходци, те също за коли

Крайно време е КАТ да се закрие - и без това единствената им работа е ДА МААТ ДЮНЕРИ И ДА КЛЕЧАТ В ХРАСТИТЕ /страшно опасен и отговорен труд - могат да те бутнат като изкачаш от храстите и тичаш за подкупа - класифициран в недоразумението БГ като първа категория/. А забравих и да издава на всякакви малоумници книжки срещу съответният подкуп. ТОЗИ Е ВЗЕЛ КНИЖКА ЗА ПРОФЕСИОНАЛЕН и не спира на пешеходна - какво очаквате от останалите дали само подкуп.

Люлката на РБ- патриотизЪма. Пристанище на Дървосекачите. Не е редно така да питам, Боже, но защо тая млада невинна душа! Ние само се мъчим, политиците и те само ни мъчат, ми карай от нас! една бабичка

Пешеходците не трябва да имат предимство на пътя! Това е! По същата логика автомобилите трябва да имат предимство пред влака на прелеза. Ама защо ли не е така, а?

На натоварен път да но при рехав трафик защо не?

Градът е урбанизирна територия, което значи, че е за пешеходци. В града няма пътища, а УЛИЦИ. Предимства колите имат на пътя, извън града.В Мюнхен в жилищните квартали разрешената скорост е 30 /ТРИДЕСЕТ/ км/час, в целия град - 50 км/час - и никой никого не гази - въпрос на взаимно уважение и толерантност. НО НИЕ ИЗБИВАМЕ КОМПЛЕКСИТЕ СИ ЗАД ВОЛАНА, ОТ ПОЗИЦИЯ НА СИЛАТА - и си съсипваме жалкия и без това животец. Като излезат извън България, всички започват да спазват закона, а тук - разпасана команда. И после обясняват колко СПОКОЙНО било там. Ами ??????

Предполагам, че в Мюнхен пешеходците се ОГЛЕЖДАТ, преди да стъпят на пешеходната пътека. И, ако някое огромно превозно средство се движи с разрешените 30 км/час, просто го изчакват да премине. Защото 20 тона камион не спира толкова лесно. Впрочем, и велосипед да е, няма спиране, ако изскочиш внезапно пред него. Па било то и на пешеходна пътека.

трябват сериозни наказания иначе тези безумни убийства няма да спрат И много камери! Ама КАТ не иска камери, щото хранилките ще спрат

Няма на снимките пешеходна пътека, както е казано и в не един коментар! Оправете си заглавията и спрете да всявате смут! Съболезнования за близките, пожелавам внимание на всички пресичащи и каращи. Запомнете, че смъртните случаи стават винаги когато не са спазени най-малко три основни правила. Спазвайте правилата!

ако имаше повече акъл в главата .... това че не са снимали пешеходната пътека не ти пречи да провериш поне в гоогле стрийт преди да се обесняяваш и да вярваш на другите лаладжии нали ;)

Няма пътека. Край. Не трябва и да има. Трябва да си играем с таблети когато пресичаме, а шофьорките да говорят по телефоните и да правят снимки в движение

при заглавието, което са сложили тези снимки са подвеждащи. В заглавието има пешеходна, на снимките няма. Нещо повече, на снимките ясно виждам абсолютна липса на каквато и да е логика от пешеходна пътека там, значи още по-подвеждащо. А ако трябва да гледам мястото на "гоогле" , то защо вече вместо снимки не ни дават само координати, пък ние да си ги гледаме на стрийт виу местата, ще си представяме и хем ще си спестим графичността.

Напротив, точно на това място има пешеходна пътека, но нали не смятатате, че камиона като е сгазил жената е заковал върху пешеходната пътека за да го снимат там. Снимката е направена впоследствие при извършения оглед за който стана споменаха по-напред в коментарите. А че там трябва да се осигури безопасно преминаване на пешеходците е така, защото освен Била там са построени и Лидл и други нехранителни магазини. Светофара регулираше движението, но наистина от години не работи. А това че стават задръствания със светофара не е причина да не работи. Напротив, след като са дали разрешение за строеж на всички тези магазини трябва да се осигури и безопасен достъп до тях.

какво прави без документи на патя тази особа.....винаги е задалжително да се носят документите.....глоба за близките и,че не е носила документи...това е!!!!

Луд ли си??

Значи ако на теб ти се случи такова нещо и нямаш документи, всичко е ок, само родителите ти трябва да платят глоба...В твое лице деградацията стига предела си.

Съболезнования на семейството и близките ! ----- Е Прекалено. - Незабавно Тотално Задействане на контролните органи ? - Създаване на Патрули от Съществуващите структури на общините Локално ?

Дир.бг Вие сте дебили. Може ли такава снимка да сложите ? Това е човешка трагедия,а за вас морална ерозия. Как ще се почувствате,ако жената беше ваш близък и е изтупат тук след подобен инцидент ?!? Мислете малко с празните си тикви.

Това е май един от екипа оглеждащ камиона, Колега... - Да, Дир.бг Трябваше да поясни !

На снимката се вижда работник - какъв ти е проблемът?

Проблема е че dir.bg са сложили снимката провокативно, което от тяхна страна си е проява на откровенна дебилна клюкарщина. Не мога да си представя IQ-то на редактора прикачил снимката към новината. Нивото на dir.bg пада всеки изминал месец. С хрониките си, повече приличат на кварталната клюкарка разпенила се да обяснява през оградата "не съм от тях как Сийке"... А защо ние ги четем е един друг въпрос.

лека и пръст на женицата и горко му на водача на камиона! съгласен съм,че е грозна гледка,но според мен точно такива снимки трябва да се показват,защото иначе няма оправия! едно е да видиш лъскаво Aуди на витрината,но съвсем друго е да видиш същото в някоя катастрофа или случай като тоя! не автомобилите блъскат хора,а стоящите зад волана на мпс-тата! в Eвропа е практика да се слагат на показ катастрофирали автомобили,така,че когато ги видиш,инстинктивната реакция те кара да отдръпнеш кракът от педала и да се огледаш! аз бих предпочел да виждам такива неща(катастрофирали автомобили) покрай пътя,отколкото кръстове и цветя. човек има чувството понякога,че пресича гробище,а не кръстовище или ...

Лека и пръст на тази жена жертва на диващината. И шимпанзета биха рабрали, след 25 години контакти с Европа, че на пешеходна пътека се минава бавно, с повишено внимание и се спира винаги когато има хора които се готвят да пресичът.

На тази пешеходна пътека почти никой не спира и пешеходците много добре го знаят това и затова изчакват. Трябва да се махне от там!

Не може изобщо да се коментира ,това че пешеходна пътека не била на място.Длъжен си да спреш и да дадеш предимство на пешеходеца.Наказанията в България са прекалено ниски.В цивилизованите страни никой не оспорва правата на пешеходеца.Само в България коментират,че пешеходеца се бил появил внезапно на пещеходната пътека.Всеки е длъжен да спре и да даде предимство на пешеходеца,даже и в случай,че той не пресича на пешеходна пътека.Докато това не стане правило и закон за шофьорите жертвите по пътищата ще се увеличават.

Мога да ти кажа, че във Франция въобще не те отчитат ако си на пешеходна пътека. Може би е защото всеки пресича както му падне, но не спират на пешеходна пътека!

Когато станем Франция ще разбереш!!!

Pesh0

мога да ти кажа , че в германия , като стъпих за първи път . спирам на пешеходна пътека с предимство, махам на колата да мине и от колата ми махат да мина . После взе да ме псува и аз минах, за да освободя движението. От тогава просто минавам бързо , да не преча на движението, което спира . В Бургас е почти по същия начин , няма шофьор , който да не спира на пешеходна пътека .

maximvassilev@

Подкрепям, 15 години съм живял във Франция и 70% от водачите не спират, в последните години в България се спира много повече на пешеходни пътеки от страните в Европа, а в случая допускам, че шофьорът на камиона може и да не е видял жената навреме, при такъв камион от мястото на водача долу вляво не винаги се вижда добре има ли препятствие.

Жалко за живота на детето, жалко за почерненото семейство, жалко за всички нас. Лека й пръст. По едно време в Бургас патрулките стояха до пешеходните пътеки и се случи голямо превъзпитание на шофьорите. Спазваха се не само ограничения но и спираха на тези пътеки за пешеходците. Тази акция не беше краткотрайна и имаше добър и дълготраен ефект, дано се повтори.

Научете се бе шофери преди пешеходна пътека се намалява и се оглеждате за пешеходци!!! А пешеходците да се научат, че като пресичат да се оглеждат, а не да гледат какво става във фейса на смартфончето!!! Проста нация и това си е....

Никой не казва че си е гледала телефонът. Може само да го е държала.

Само го е държала и няма да види 20 тонен камион...доообре

Нито виждам пешеходна пътека на снимките, нито пък на това място може да съществува нещо подобно, щом двете платна са разделени от непрекъсната бетонна мантинела.

Напротив, точно на това място има пешеходна пътека, но нали не смятатате, че камиона като е сгазил жената е заковал върху пешеходната пътека за да го снимат там. Снимката е направена впоследствие при извършения оглед за който стана споменаха по-напред в коментарите. А че там трябва да се осигури безопасно преминаване на пешеходците е така, защото освен Била там са построени и Лидл и други нехранителни магазини. Светофара регулираше движението, но наистина от години не работи. А това че стават задръствания със светофара не е причина да не работи. Напротив, след като са дали разрешение за строеж на всички тези магазини трябва да се осигури и безопасен достъп до тях.

И шофьорите, и пешеходците ни са калпави. А за снимките - какво да коментирам съвременните журналисти...и в гащите на умрелите ще се набутат

Зомби-апокалипсисът е настъпил, очевидно е. Виждаме го всеки ден - вървят някакви хора и гледат в някакви устройства и няма кой да им даде правилното хапче ...

Свалете снимката! Близките трябва да Ви съдят! На близки не се позволява да идентифицират жертвите заради психическата травма, която е непоправима, а вие публикувате това ... Направо крещите за един добър адвокат да ви разкаже играта в съда.

какви жертви видя на снимките?

На снимка 1 под камиона е служителя от снимки 6 и 7

на снимката под камиона е един от бачкаторите, които е на другата снимка

Прав/а сте! Но самият факт, че снимката е подвеждаща, е красноречив ...

А тъпаците в парламента искат да се разреши завой на червен светофар. Няма такива бездарници. До кога ще е тази война? До кога ще се убиват хора по пътищата и виновните ще имат още книжки, да не говорим, че са на свобода!?