Юнкер: Преговорите между Гърция и кредиторите напредват

ЕК, ЕЦБ и МВФ ще се опитат да постигнат "конкретен напредък" по отношение на дълга на Гърция до 11 май. Юнкер и Ципрас отбелязаха напредък в преговорите.

Обратно в новината

Коментари - Юнкер: Преговорите между Гърция и кредиторите напредват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

''...цитирано от ТАСС .'' ''В съобщението се подчертава, че "ЕК, ЕЦБ и МВФ споделят обща цел - да помогнат на Гърция да постигне финансова стабилност и растеж".''

"система, която трябва да бъде справедлива, финансово устойчива и ефективна за предотвратяване на бедност сред възрастните хора" кога "нашите" управляващи влечуги ще поставят това на дневен ред. Евала на гърците

И накрая нищо няма да платят гърците - май натам отоват работите! Така ще могат да вземат нови заеми на чисто :)

Европата и гърците да ги постигне това което нас ни постигна.

Ако ги управляват българските мутри, може и да стане, ама надали!

Браво на гърците,които туриха пръст на цялото ни правителство и всички онези,които бълваха мръсотий срещу тях.Те ще се оправят,ние с това пра- вителство-никога!

не само с това, с никое вервай ми

Ако имаше някакъв напредък, той шеще отдавна да е обявен. Напомням, че уж трябваше до днес да има финализирана договореност. Предишният краен срок пък беше до предишната среща на финансовите министри от Еврозоната. По-преди пък срокът беше до по-предишната среща и т.н. Вместо след края на днешния срок двете страни да излязат с изявление за постигнати договорености, излиза Юнкер и казва, че двете страни ще се опитат да постигнат договореност до по-следващ срок. Казано иначе, никакъв напредък няма и шансът да бъде постигнат до 11 май (понеделник) е нищожен.

"ЕК, ЕЦБ и МВФ ще се опитат да постигнат "конкретен напредък" по отношение на дълга на Гърция до 11 май" Някои може да се "възхищава" колкото си иска на "успехите" на Гърция в преговорите, но горният текст, преведен от езика на дипломацията означава: до тук за нищо не се рабрахме, но ще продължим да натискаме длъжника.

Пичове, има някаква геополитическа игра между Гърция и САЩ. Ето затова МВФ обърна палачинката в последния момент и притисна ЕС. Накрая Европа (Германия) ще клекне.

Волфганг Шойбле: Гърция не трябва да се надява на финансова помощ от Русия и Китай 6 Май 2015 22:30 Агенция "Фокус"....Никой в света не е готов да реши дори частично проблемите на Гърция, коментира финансовият министър на ФРГ .Шойбле намира за малко вероятен сценарий, при който Русия, сама изправена пред сериозни икономически изпитания, отпуска финансова помощ за балканската държава. Той напомни, че положението на Руската федерация се влошава допълнително от европейските санкции, рухването на рублата и отслабването на доверието на международните кредитори. Китайците също не дават пари даром, подчерта Волфганг Шойбле и допълни, че Германия и Европа като цяло имат готовност да подадат ръка на Гърция.

досега какво са им подавали??

Браво на Ципрас и Варуфакис-хора които знаят интереса на държавата и хората и го отстояват. Нашите подлоги" политици" не са способни на това .Всъщност заради тяхната низост и слабост никой не ги уважава и не ги кани -жалко е ,че под общ знаменател това е косвена оценка и за нас дето сме ги избирали. Както се казва прост народ -слаба държава .

След 15 години Борисов ще е на 70. Тогава по телефона ще се натресе на измамник от Левски. Терминала за втечнен газ и всичко дето има ще стане собственост на някой предприемчив ром. Фичето с колелото

Юнкер, се е притеснил за гръцките пенсионери ! Ами защо не се заинтересуваш как живеят българските пенсионери, а и въобще Българите , като цяло ! За да видиш какво знчи мизерия !...

Защото за българските пенсионери и въобще за България нашият Премиер не може да постави никакъв въпрос! Той ползва български език и донякъде жестомимичния в частта с прегръдките, които езици в ЕС не ги разбират! След това при преговори настъпва неудобство и всеки бяга от него!

Моде, каратето му е като на балерина.

ЮНКЕР Е ЖАЛАК В СРАВНЕНИЕ С ВИЗАНТИЕЦА. ПРАВЕТЕ СМЕТКА НАШИЯ ФЕЛТФЕБЕЛ БОЙКО КОЛКО Е СМЕШЕН, ЩОМ ЛИЖЕ ЗАДНИКА НА БАРОЗО И ЮНКЕР. КАК ДА НЕ МУ ИЗВАРТИШ ЕДИН ЦИГАНСКИ ШАМАР В СУПЕРМАРКЕТА

Би заден значи Ципуракис. А ето ви малко от предизборните му обещания, с който направо удари в земята нашият най-голям популист - Педро Съселов: "Той обеща на своите последователи една обособена позиция: договорите за кредити с кредиторите ще бъдат прекъснати, ще се сложи край на мерките за строги икономии, незабавно ще се спре обслужването на дълга, ще се вдигнат пенсиите и минималната работна заплата, ще се създадат 300 000 работни места. Кредитите на много от задлъжнелите семейства ще бъдат опростени, заплати до 12 000 евро няма да се облагат, а непопулярният данък върху недвижимите имоти ще бъде отменен. На международните кредитори ще им бъде наложено ново подстригване на дълга. По-голямата част" от гръцкия държавен дълг в размер на 320 милиарда евро в момента трябва да бъде отписан, обещава Ципрас. Около десет хиляди държавни служители, които са били уволнени през предходните години под натиска на Тройката, ще бъдат възстановени на работа. 100 ДНИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ПРАКТИЧЕСКИ НИЩО ОТ ТОВА НЕ Е ИЗПЪЛНЕНО"

Гърците са наивници. Как мислят- дали германците, чиито данъци са 46-48% - т.е. на 1000 евро 47% от тях са данъци -са готови да наливат евро в бездънната гръцка касичка, при положение, че гърците считат за чести и гордост да НЕ плащат данъци на собствената си държава?

Да не би Юнкер сега да е научил за Сирни заговезни и за това така да прегръща Ципрас,сякаш му намигва "извинявай,нали знаеш как е!"

МВФ вчера каза на европейските кредитори да си гледат работата и да забравят половината гръцки дълг. Разправям ги тия работи от една година, че ще станат така, но платената соросоидна гмеж ме обвиняваше, че съм русофил и рубладжия.

С тази разлика, че ЕС е ОСНОВНИЯТ кредитор на гърция, а не мвф , така, че- нещата не са прости....

Защо ще се провали Е.С ! Юнкер с €30 572 заплата, €50 000 - да се премести в Брюксел .Еднократно Юнкер е получил 50 703 евро за преместването си в Брюксел. Досегашният председател на Европейския съвет Херман Ван Ромпой ще получава стотици хиляди евро, за да не прави нищо, писа наскоро британският в. "Дейли телеграф". Изданието е изчислило колко ще получава Ван Ромпой през следващите три години и е констатирало, че той ще вземе над 500 000 британски лири (631 000 евро). След оттеглянето си от поста Ван Ромпой ще получава по 133 732 лири на година (168 105 евро), което е 55% от основната му заплата. Преди четири години Ван Ромпой беше остро критикуван, когато използва официалния си кортеж от пет автомобила, за да превози семейството си от Брюксел до Париж, откъдето да отидат на частна почивка на Карибите.

Слушай и прави, точно каквото казвам! Веднага да смениш дилъра! Това е непростимо. Мозъкът ти се е "полирал", като билярдна топка. Заплати над 10к в евро, на месец - са рядкост и хорара деро ги вземат са малко, досра малко... Нилс Чвор(Бор)

И да се опитавате и да не се опитвате все тая ! Краха на еврото е неизбежен и на долара също . Петролът мина 60 долара за барел . ЦИТИРАМ : Eксперт: Колапсът на финансовите пазари в Европа започва на 1 октомври . Мартин Армстронг определи на 90% риска от срив на еврото .В интервю за Ди Велт американският финансист Мартин Армстронг определи битката за еврото като предрешена и загубена и определи на 90% риска от колапс на общата европейска валута. Армстрог е известен с точните си прогнози, когато става дума за катаклизми на финансовите пазари.

Добре, че ме предупреди навреме. Обръщам всичко в рубли. :))

Нищо категорично и сигурно няма но все пак рублата се повишава това е факт . Може и в гривни и злоти . Не го слушай този натрапен американец , майка му е в Комунистически Виетнам била е с Маккейн и са опъвали не само него а и нея а оня където ги е опъвал е 2 ви братовчед на Путин ...

Нийл... Не Митко Армстронг... Всичко е така, само малкото име е сгрешено - Нийл Армстронг е първият човек стъпил на Марианската Падина с бос крак. Гаргарин

той мисли друго.

Византийците трябва да бъдат изритани с шут от еврозоната и да се гърчат в хиперинфлация! Никой не е длъжен да ги хрантути тия крадливи мързеливци.

сме в еврозоната и не се гърчим в мизерия, нали!

не. И не сме в еврозоната.

Браво бе пич, Зе ми думите от усттата...Искам като ида в Солун ...да плащам за хотел 5 евро/нощ, за двойна стая,.... такъв да им е курса драхма/евро.... Да видят от де извира бензина....пардон... зехтина... :)))

СИРИЗА иска репарации за 250 милиарда евра. каква е тази сума, та гърците са били тогава пълни мизерници и не са виждали парите как изглеждат. Гърция е това което е благодарение на ЕС и Студената война. Как така едни козари ще искат 250 милиарда. репарации.

Е ми тикво, избити са десетки хиляди техни граждани в концлагерите - предимно евреи но какво от това, както и хиляди участници в съпротивата. Секвестирано е производство на хранителната и леката индустрия и е насочено към фронта (както и в България). Разрушени са жп линии, пристанищни съоръжения, кораби и т.н. за да се възпрепядства настъплението на съюзническите войски. Заграбени и изнесени са финансови и културни активи и ценности.

Ама те после съпротивата я избиха самите хунтаджии, подкрепяни от краварите. Така че репарации йок, няма кой да ги иска. Първите бомбардировки с напалм, не са във Виетнам а в старите български комитаджийски селища в тн Северна Гърция.

Гърция? Газопровод и руския пазар на земеделската си продукция. Те санкции май не спазват.. За отличници като нас един..

Ние българите дрънкаме глупости.25 години нашите жени и сестри подмиват задниците на гръцки пенсионери за 200-300 евро Гръцките манафи ги оправят... Когато гъркиня дойде в България да прислужва на майка ми, която взима пенсия от 600 евро, тогава можем да кажем,че гърците са зле! Толкова по Гърция!

Ще дойдат. Скоро.

Защо на Гърция дават толкова много пари, а са по-богати от нас! А ние си траем и не смеем да гъкнем, а сме най-мизерната държава в ЕС?

Защото не искаме да храним децата си с пари които не сме изкарали.

ме разсмя, колко си "принципен"! Верваш ли си като си говориш, и чуваш ли се,а

Гърция плаща 10 пъти по високи пенсий от тези у нас и то със заеми. България взема заеми за да пълни гушите на управляващите.

Гърците са единни и родолюбиви.Готови са да бранят националните интереси на всяка цена.Само нашите продажници продължават да лъжат и съсипват собственият си народ.

Щом казваш.

ма ти си не бил русофил бре, ти си гръкоман

Къф гръкоман е измекяр, правещ евала на народ, който умишлено закопава бъдещето на децата си.

a.chenchev@abv.bg

я потрай малко чичовото с таз твойта "гръкомания",щото тука /у гречко става въпрос/ сме има- нема къде 3-400 000 иляди българци-гурбетчии всяка година!!!!И /поне на мен де/ не мисе ще да хапя ръката дето храни 1/3 от населението целокупно...та така!!!!

Моля за пояснение, били единни родолюбиви. Между тебе и това което ни обясняваш няма нищо общо. Хем си русофил, хем говориш за родолюбие. Ако си българин разбирам че си продажник. Ако си руснак, мисля че нямаш работа тук.

Най -лошо е хората да си позволяват .. да демонстрират че нещо им е все тая..скапани игрички ясно ли е ? а гърците го правят ,ама няма да успеят..така

Какво единодушие само, Шойбле, Ла Гард,Юнкер и още знайни, и незнайни чиновници, след като си изплакаха мъката взеха че размислиха и почнаха да правят мили очи на лошите гърци...

лоши за нас , но добри за тях !

Дирници,защо не пишете,че Юнкер обвинява англосаксонците в мераци да разрушат ЕС?

Juncker ne e li anglosaksonec

Той е от Люксембург. Там са между германци и французи.

Това заглавие иде да рече, че гръците пак се уредиха! Ще има сиртаки, бузуки, та даже и Узо!

Умния мисли а глупака тъне в кал и мизерия браво на тях.

Да поздравим гърците с добре дошли в Клуба, който ние напускаме.

Гърците отдавна са се уредили!По целия свят се продава Узо,Метакса,маслини и зехтин!Останалото са "али-бали"!

Покупателните възможности в страна с високи заплати и високи цени и в страна с ниски заплати и ниски цени са сходни. Хората обаче са все едно от различни планети. Първите са длъжни да работят здраво, за да оцелеят. Вторите обикновено им стига икономисване и свиване. Възпитават се два коренно противоположни манталитета. Гърците със сигурност не са работарите - те просто си харчат готови пари. Но ние със (само-)ограниченията съвсем сме (само-)смачкани.

Сходни са когато сравняваш страни от два различни свята (Германия и Египет например) Когато говорим за две страни от една и съща общност обаче, където 90% от цените са почти еднакви, това не е вярно!

дядo_star

Заплащането на труда в България и Германия не е съпоставимо при приблизителна съпоставимост на цените. Тезата е валидна в широк обхват - налага ли се да се трудиш - правиш го, жив си и изглеждаш така. Можеш ли с малко - спестяваш енергия, мислене, движение и съответно имаш и такъв вид.

Дори и в момента германските ЖП машинисти стачкуват за по-високи заплати. Ти кога за последно си се борил за по-високо заплащане? Гърците ще се борят, но за съжаление са изпапали и увеличенията си. Единственото им спасение е да продават острови. И това ще направят скоро.

Когато си истински родолюбец , а не подлога на гейовете няма начин да не успееш. Ципрас е и наша надежда , та нали е и с български корени. Успех от сърце на гръцките патриоти.

лари , това от къде ти дойде ?

Знам го , Божидар Димитров го каза по тв+

VIPER

Не сте ли разбрали , че по телефон работа не се върши?

Не мога да ги понасям тия.Дигат ми кръвното с простотиите им.

а гладните в БГ понасяш ли ?

Я кажи, къде няма гладни и всичко е справедливо да ходим там. И не знам за кои гладни говориш, но тия търбуси по улиците не са от недояждане. Пробвай да си намериш къде да ядеш в петък вечер да речем, без резервация. И да, говоря 4 езика, може би не трябва да ме сравняваш с някой дето и майчиния си не говори добре, а?

стана ясно положението. Гърците има да си чупят чиниите по таверните, а нас все повече ще ни натягат гайките. Предателите никъде не са желани - дори не ни включиха в ракетния щит на нато... Та кой е простия?

Гърция е зле,няма оправия и не е за завиждане.

Да живее СИРИЗА !

ами да живее ,СИРИЗА, кой и пречи ? и БКП да живее ! и КПСС тоже !

зa кaкво им е тоя щит,сaмо мишени дa стaвaт,тоя щит е голa водa !

Русия ще изкупува ли евросубсидираните гръцки домати за 30 години напред, или обеща само да помисли.

След третия пакет, ще има ли четвърти? А пети? Кога ще се връщат тези пари? Или много питам.

Абе, такава цензура на новините нямаше и при Тато! Какво става? Ето на какво акцентира Юнкер: 1. Не трябва да позволяваме Гърция да излезе от еврозоната, защото АНГЛОСАКСОНСКИЯТ свят ще се опита да бутне еврото. 2. Русия действа с похвати от 19 век, но сигурността в Европа е немислима без нея. трябва диалог. Защо всяка новина се изкривява и изопачава? Хората чета много източници и тия евтини номера не минават! По-добре си казвайте истината!

Цензурата по времето на Тато беше такава, че ти вече щеше да пишеш дълги, сълзливи обяснения в V-то районно, защо линията ти е различна от тая на Партията.

Напредват, г-н Юнкер, напредват. МВФ вчера предложи опрощение на половината гръцки дълг, нещо което предвиждах от година, от началото на новата гръцка финансова криза и правителството на СИРИЗА. Но соросоидите не вярваха, защото са неуки и платени.

ти си ярка светлина на световният финансов хоризонт ! отписване ! редукция ! опрощаване !?