”Южен поток България” е придобило 358 дка за над 20 млн. лв.

От Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ съобщиха, че на 21 юли е сключен с "Южен поток България" АД договор за покупко-продажба на земи.

Обратно в новината

Коментари - ”Южен поток България” е придобило 358 дка за над 20 млн. лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А "БГА БАЛКАН", заедно и поотделно - офиси, самолети, оборудване, имоти зад граница,Ванката Костов с Виктор Меламед, продаде за 200000 долара!Суперско!

Нека да има и "Южен поток",и 7-ми блок с "Уестингхауз", и АЕЦ "Белене". Тогава ще тръгнем напред.

Каквото щат да правят, аз моите ниви няма да си ги продам, дори за 200 милиона долара!!! Нали Волен Сидеров беше против чужденци да купуват земя!!!

Значи на 21 юли /по тъмна доба /,гадове мръсни. Българска земя продадоха на руските копе...а и то на силно занижени цени. Сега ни го казват. Бесило за тия мама му стара.Пак ни продадоха, Камчийски пясъци продадени сега и тези земи е ми то утре ще станеме Украйна .

Ами да! Къде е Волен Сидеров сега? Да ни защити? Нали протестираше срещу това чужденци да ни изкупуват родната земя???

Тези, които рИват срещу Южен поток, хич не реват срещу Уестингхаус! Що така бе джанъм?

Заровили са се в сметки и лекинко попържват, ту оня, ту другия. Хич и не поглеждат, че "Южен поток България" е Акционерно дружество.

Цена на декар - 57 451,82 лв.! В Имот. вг средна цена на офертите Сна офертите, не на продажната цена, която е по-ниска от таях/ е 14 155 евро, което се равнява на 27 673 лв. Излиза, че държавата ги е продала повече от 2 пъти над средната пазарна цена към момента! В "Мирела" се предлагат 4 декара и 467 кв м. гора във Варненско за 8 500 евро или по 1 902,84 евро на декар, което прави по 3 720 лв. на декар.

продали земята си и вие, общински кметове,-продали държавна земя, кажете истината каква е! По колко лв за декар ви изплатиха? Колко получихте "дефакто"? От вас зависи да разберем истината! Има ли далавера и ако има - да знае обществото на кого да му се "издърпат ушите"!

За да сме точни! Иначе е абсолютно вярно!

Алооооооооооооо! ДАНС,МВР,г-н Цацаров,знаете ли вече КОЙ е получил тези ПАРИ? Има ли СПИСЪЦИ? Къде можем да ги ВИДИМ?

55000 за декар, много или малко?

Не ги смятай така, я пробвай да купиш 1 декар на морето за 55000 да те видя, там са милиони за 1 декар и при това ако успееш да намериш подобен имот ще си голям късметлия. Знам за имот на Доган около кк Камчия, продаваше се за 10тина милиона в евро...

тая цена дето си я обявил е за първа линия. иначе гори и пустеещи земи колкото щеш.

..... като за последно. Този "Южен потоп" май ще ни струва финансов фалит. Другарю Путин, ако това стане, ще си спомним нашата поговорка "дружбата си е дружба, ама сиренето с пари". Така, че спокойно ще може да ви съдим в Хага за предизвикване на фалит.

Той Б.Б. за тава се разсърди разбра, че не са го включили в далаверата.

Абе ти малоумен ли си или какво, те крадът като за последно за да продадът земите на супер занижени цени а ти си мислиш че някой друг се разсърдил че не е включен в далаверата... Могат да претупат Южен поток, могат да претупат и 7мия реактор точно за 1 седмица и то на правителство в оставка и пак Бойко им е виновен. Абе хора осъзнайте се, то бива кретенизъм ама чак пък токова.

В белите страни има едно такова правило 2-3 месеца преди оставката, да не се сключват никакви договори. Един месец преди 21 юли се знаеше, че правителството си отива. Ако в ГЕРБ сте мъже, ще направите необходимото работата да отиде в съда. Само, че предполагам, че техните хора ще бъдат сменени тихо от наши и това ще е.

вчера в "лице в лице",за първите 2 мин.,М.Манола 3 пъти каза Б.Б.,че Б.Б.!егати параноята!!

И какво трябва да се коментира? Това е чисто и просто едно съобщение.

Е, коментираме къде точно се продава декар ливада за по 55000 лв. Не трябва ли да го коментираме, като това са наши пари?

вие добре ли сте въобще

Е, смятайте си. Не ми пречите. :-) Накрая да не ви излезнат криви сметките.

Никъде не се споменава за разходите за подкупи ! Колко струва един чиновник или експерт ? Дано не са се продали за жълти стотинки!

на цената че не разбрах ??

законноста в България! Не може да се обяви, че проекта е замразен, а в същото време да се пробутват сделки по него. КОЙ ще плаща неустойките по него? КОЙ?

това че един проект е временно спрян не изключва това да се работи по него и да се подготвя особено когато е ясно че ще бъде реализиран когато се напасне към правилата. и стига глупости кой ще плаща. със сигурност няма да е данъкоплатеца

Баси цената за декър баси чудото!

Ей това не мога да го разбера - защо като имаме вече една тръба от Русия, защо ни е втора, като така или иначе по първата има достатъчно газ?

Гледай, какви въпроси задаваш... Как защо?! Нали наши фирмички и т.н. трябва да приберат някое милионче...

И двамата нямате представа защо, нали? Ами тя първата минава през Украйна. И никой не може да спре Украинците да си точат газ без да плащат. И, вероятно, потокът газ по първата тръба ще бъде спрян окончателно. Елементарно, Уотсън.

експертно крадене на дървавни пари-5ш000 за декат! ине билексперт орешарски и не искал да подава оставка; как ще иска?!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бoклуци болшевико- комуноидни ,разпродадохте държавата за жълти стотинки

Сматам си: От други медии се касае за 358 дка(не хиляди) ГОРСКИ площи, което не кой знае колко. Площта на България: 110 994 кв.км 358 Декара = 0.358 кв.км Става дума за 0.32% от площта на България, дано съм го сметнал правилно ;-)

Сложи още три нули след запетаята и процентът ще е верен- 0,00032%.Иначе сделката си е сделка- трябва да бъде сключена по пазарни цени!!!А дали е морално да се продава по този начин бг земя- всички знаем.

Наемниците на пусин засадиха една голяяяма тръба в задния му двор...колко трябва да си проЗт за да вярваш, че пАтока ще го бъде ?!

а колко трябва да си проЗД за да не вярваш????

За Южен поток не съм сигурен, за за седми блок в Козлодуй яко ни изработиха с най-скъпият в историята на човечеството експериментален реактор.

По този начин мафията на БСП си гарантира, че тя ще строи.

Имаш предвид мафията на ДПС и Доган?

ДИР какво ни занимавате с тоя мъртъв проект??? ЕС може да изкара дълго без руски газ - еврокомисар по енергетиката Йотингер.

мъртви са твоите укри,ЮП си е жив.

Южен поток не е приоритет на ЕС. И няма да го има, не и докато Русия не се изтегли от Донбас и Крим. Купили си някаква земя, ами да си я държат. Честито на печелившите.

Крим и Донбас са руски,набий си го в психарския мозък бе....

Крим е на татарите, а Донбас е на украинците. Чечня е на чеченците, Ингушетия е на ингушетите, Дагестан е на дагестанците, Приднестровието е на Молдова, Осетия е на Грузия. А тъпите руснаци си мислят ,че всичко е тяхно. И то защото Сталин обичал да трепе хора наред и да ги ги праща да живеят където му скимне. Маха местното население и заселва руснаци от майната им.

Русия си е в тях, крим и донбас са руски , разбра ли западна подлого , ти се изтегли на запад .

Южен поток България АД Ще си остане с тази земя и трябва да я засади с нещо, защото за тръбопровод няма да я ползва. Не и докато не цъфнат налъмите.

ще я засади с бегейци.айде бягай да спиш,ненормалник...

Може ли така да се вместя измежду изцепките в тая он-лайн кръчма. Та за какво се вика тая вечер, че някакво дружество изкупува земя или че я изкупува на безценица? Ако е първото, какво точно ви притеснява? Че то в България от смесени дружества така се изкупиха стотици хиляди декари! Сега ли се сетихте да ревете? за тия 300 декара?! Ако е за цената, може ли някой да ми каже колко прави 20 млн. разделено на 350 дка? Да, точно 60 хиляди лева на декар - значи или редакторът е кьорав или изпускаме страшна делавера.

Много точно отбелязано, господине. Наздраве!

Тия експерти да си скъсат дипломите! Това са супер високи цени!!!!

И от мен наздраве. От мурзилки, гербилки и всякакви други "илки", тук рядко се среща смислен коментар. Благодаря за участието.

наздраве господа, но в загланието е пропуснато че декарите са в хиляди

земята е изкупена за 10 милиона, останалото са такси, в интернет има и документи. това че редактора не прави разлика между цена на земята и таски за прекатегоризиране си е само негов проблем. между другото ва съседство с тая земя едни други са купили земя за инфраструктура към потока и занеш ли каква е цената, и то без прекатегоризация

Ако знаеш, защо напpаво не кажеш?

АБЕ КОЙТО СЕ Е ЗАХВАНАЛ С БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПРОКОПСАЛ !!! И АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ДУПЧАТ ЗА ШИСТОВ ГАЗ - ВИЖТЕ КАК ПРИРОДАТА НЕ ДАВА БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ ! ВСЛАЧЕША ПО ЧЕРНОМОРСКИЯ НИ БРЯГ-ПОТОПИ В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ ГРАДУШКИ БИЯТ ПО ЗАРАЗЕНИТЕ НИ ЖИТНИ ПОЛЯ И т.н. ИСЯКОХМЕ ГОРИТЕ АМА ВАЛИ ДА НИКНЕ НОВА ! АБЕ ЧИСТИ ЯКО ВСИЧКО КОЕТО ИСКАМЕ ДА ПРОДАДЕМ И ДА ИЗРОВИМ ОТ МИЛАТА НИ БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ !!!ЛОШО Е ТОВА ЧЕ НИ РУШИ ДОМОВЕТЕ -САБИРАНИ ПРЕЗ СОЦА ! СЕГА НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА СИ КУПИМ И ДА ПОСТРОЙМ !!!!! АМА ЗА ТОВА ЗАСЛУЖАВАМЕ ЧЕ 25 г ИЗБИРАМЕ ТЕЯ ГЛУПАЦИ ДА НИ ОГРАБИХА И РАЗРУШИХА БЪЛГАРИЯ !!

На някои клавиатури пише Caps Lock. На другите има стрелкичка надолу. Научете ги тея символи да го ева...

То да беше само това, ами граматикатааа, от осми клас липсва. Пък всеки дава акъл и иска да стане депутат.

Чудесна новина е че ЮП върви въпреки протестърите,деформаторите и другата подобна паплач....

Стига се пенели ве, нали ви го каза човекот - Южен поток ще има! И шистите така или иначе са в историята, а тия веи е въпрос на време да ги национализираме или народът да ги запали - къв хубав огин ке стане ;))) бай дъ вей боли ли като ви вадят зъбките? ;))

След като КТБ и аха мата, помислих че кутето няма да има пари за мурзилките поне за известно време. Е, в голяма грешка съм бил...

Персонални виновници: БСП ДПС

дирниците, и как коментара е извън темата, при положение че в него ставаше дума за цената, на която е продадена земята. а и защо ли в други саитове има едни документи, в които пише 10 м лева, само при вас са 20 м, или вие включвате цената за промяната на категорията към цената на земята. дали не се опитвате да се сложите на някой, за да криете че земята е продадена между 3 и 7 пъти по евтино, отколкото върви там

Гнусни русофилистици. Само шистов газ ще ви оправи!!! И България!

то е ГЛАДНО с + или - за него е все тая

А НА ТЕБ ЩЕ ТИ НАДУПЧА ГЪЗА ДА ИСКАРАМ ШИСТОВИТЕ ПЛАМАЦИ !!!!

Туземни рашофильофчета, не е ли най-изгодно за България да има повече световни производители на въглеводороди, което ще понижи цената им, или вие държите единственият производил и доставчик на света да са азиатските чизмари ?

мноого сте прости значи - сигурно живеете в панелки по Соц. тертип , навярно поне 1н от близките ви работи в завод остатък от соц.-а , навярно 1-вата кола в която сте се качили като деца е соц. продукт (Лада,Жигули,Москвич")... а сега мухльовци такива ми кажете какъв кяр видяхте от американците освен скъпият ток на Марица Изток и 2-ра ръка таратайки на които се возите и се правите на бели хора

ти пък, кога русофилчетата ги е интересувал интереса на България, нали ако има повече доставчици, цените ще паднат и руснаците няма да могат да си пълнят джобовете на наш гръб

тия песни бяха и при ЕРП-тата, повече достачици, ще избирате, дрън-дрън - по-зле стана.

Б.Б. се завръща на бял кон и ще хвърчат тръби като клечи за зъби виж аутобан до Козлодуй може и да се построи та да не си трошат американците возилата из дупчестия път

От 2009г. ЩАТИТЕ са НОМЕР ЕДНО по добив на газ /конвенционален + шистов/, а от 2015. стават ПЪРВИ и по добив на петрол. Шистовите технологии се развиват с главоломна бързина, като стават все по-бозопасни и все по-ефективни. Най-големите шистови залежи са в Китай, който е дал концесии на японски компании, също много напред с технологиите. Да видим тогаз кому чизмарите ще продават въглеводори ?

Бумът на шистовите технологии се сравнява с технологичния бум в Силиконовата долина, който размаза империята на злото и тя клекна като на.рана!

"Според МААЕ американските залежи от шистов газ са достатъчни, за да изместят сегашните лидери по износ Саудитска Арабия и Русия. Но в доклада на МААЕ пише още нещо, което е хубаво и родните лобисти-защитници на американските шистови компании, обясняващи колко безопасен е фракинга, да прочетат залежите стигат само за пет години. След това всичко ще се върне по старому СА и Русия ще си върнат позициите."

Шистовият газ е кьор фишек!

тръба дето ПОДПИСАХА преди месец да строи НЕ СИ ПРОЧЕЛ.... Дето от Сахалин щяла да влиза в Китай. Пък след това - заедно и още с дръпнати очи до ЮЖНАТА КОРЕЯ ЩЕ Я СТРОЯТ....

pmotikov@abv.bg

Когато стане тръбата, тогаз говори, а това дет съм написал е реалност настояща.

време е да си оправите цифрите! Продадените декари са 358 000, а не 358. Елементарно е и да се пресметнете, че 57лв е цената на декар, а не на квадратен метър. И това, ако не е на безцевица...

От други медии се касае за 358 дка(не хиляди) ГОРСКИ площи, което не кой знае колко. Площта на България: 110 994 кв.км 358 Декара = 0.358 кв.км Става дума за 0.32% от площта на България, дано съм го сметнал правилно ;-)

Ако 57500 лв. на декар Ви се струват евтино....що не проверите цените на земеделската земя, която се купува на поразия из цяла България бе говеда с говедата ви!!!

Коло са декарите последно...тези от заглавието на статията в ДИРА(358) или тези цитирани от НОВА(358000)...?

Би ли ги продал на Обама или друг амрриканец? Не? Или би си продал българската земя и на ислямист щом е за пари. Та.... какво ще кажеш сега.

Да ги връщат. Че да не си ги върнем с бой.

ПО ДОБРЕ ЮЖЕН ПОТОК - А НЕ ШИСТОВ ГАЗ В БЪЛГАРИЯ !!! АЗ ЩЕ СИ ПРОДАМ ЗЕМИТЕ ЗА ТРАБИТЕ НА Ю.П !!!! НЕ ИСКАМ ЗЛАТНА ДОБРУДЖА ДА Я ДУПЧАТ ЗА ШИСТОВ ГАЗ!!!!

Pesh0

Шъткай си земите , ама тези които са държавни , защо трябва БСП то да ги харизват без пари .

А по повод на милионите за отчуждаването ЧЕХЛьо тогаз министърин отчуждаваше така: На собствениците по списък се отрежда цена от 40 стотинки, превеждани служебно в банкова сметка по ЕГН. Една пикня в градската тоалетна струва по-скъпо, негодуват местните жители. И ПРОТЕСТИРАХА С ЛОЗУНГА СЛЕД КАТУНИЦА ИДВА РЕД НА ДОЛНА ДИКАНЯ. 4883 дка по 0,40 лв кв м СА СИ БАЯ ПАРИ за някой друг

Южен Поток е шанс за нас, а шистовият газ е разорение на природата ни.

Много интересенчовек българинът!?! Ти му показваш, че някой го краде безобразно, а той вика няма проблем - другия ни краде по-безобразно! Нека изключим американците, защото за техните комбинации може да пише до сутринта, дайте да сиктердосаме и братушките, защото след всяко настъпване на техните интереси, в България настава мор и се сменят правителства. Последните две правителства бяха свалени от москва незабавно след: 1. Спирането на АЕЦ Белене 2. Спирането на Южен поток Ей Ви на тема за размисъл...

Много тъп русороб трябва да си, за да сложиш минуси на такъв рядко смислен коментар. Амо то в БГ много тъпанара, затова сме на това дередже!!!

южен поток напредва; - ще стане малко преди Белене и малко след тръбата бургас - александруполис... Бърже другари сключвайте много милиардните договори...