Броят на загиналите от земетресението може да достигне 4 500

Силен вторичен трус разлюля района на непалската столица Катманду ден след разрушителното земетресение в страната, предизвиквайки паника сред жителите.

Обратно в новината

Коментари - Броят на загиналите от земетресението може да достигне 4 500 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евала на руснаците - веднага пращат 2 самолета с военно-полеви болници и спасители! При нижда има готовност за още самолети. Нека другите да се поучат от ефективността на тяхното МЧС (М-во на извънредните ситуации).

Сина ми - Александър Димитров - 26 год. е в неизвестност от сутринта на земетресението в Непал.Той беше на стаж в Катманду - от университета си - в непалска туроператорска фирма.Нямаме връзка нито по мобилния му,нито от хотела му -никой не вдига ! Беше отседнал в хотел Бакпекерс лодж в Катманду. Още в събота потърсих помощ от Ситуационния център към МВНР - оттам ми дадоха телефоните на посолството ни в Делхи - Никой не вдига там съботя и неделя - бездушни чиновници с работно време - а би трябвало да има дежурни !!!

Пожелавам Ви всичко да Е типтоп с младежа, Колега ! - Към ЧервенияКръст - Вече има структурирана Платформа за търсене/комуникация. (Просто гугълирайте по Red Cross.)

Непал е духовната столица на света, щом бедствията удрят там, нищо добро не ни чака

Съболезнования към горките хора, и без друго са бедни, само това им липсваше.....

Hаи голямата трагедия сле 2 та световна воина;Aгресията на Aмерика във Lиетнам 2 000 000 жертви дело на демократична Aмерика

Кво са 2 милиона, в сравнение с изтрепаните от Сталин 30 милиона! Като прибавим още 40 милиона загуби в започнатата от Сталин ВСВ, стават 70! А като прибавим и опитите да се насади комунизъм по целия свят станаха 200 000 000! Не се излагайте с този 1 %! Не стига за Геноцид, виж 200 милиона са предостатъчни! И всичките са на съвестта на Путин, който се пише наследник на Сталин!

Пълен идиот! Какво общо има Сталин с темата? Тъпото си е тъпо (демек американско тролче)!

В източните райони напоследък много често се случва да се помитат древни паметници на цивилацията и културно наследство с общочовешко значение. Било разрушени от "бунтовници", било от "природните" сили!

Баси,колко много тъпанари на едно място....

Е, така е в Мутрочалгария. Простащината българска не знае граници.

Хайде отново безумни обобщения на дежурните безродници страдащи от национален нихилизъм и култ към лъскавото. С други думи душевен махмурлук.

Еверест - Се е люлял здраво също. Съобщава се за Серии лавини. Кадрите/видео материалите - са Потресаващи... Хора, изваждащи Хора с голи ръце ! ...а екипи от САЩ и Канада - Са вече там.

п.с. : А. Непал се намира на ръба между Индийската и Евразийската тектонични плочи. Б. Земетресенията - Не са изключение, но : - след 1934та (16 000 жертви !) - следват Само-малко Чак през 80тте на ХХ век (все около 6-7 степен) с никакви/малко жертви ...а от 2001 насам - Са Все-По-Чести .. (сериозни разрушения, но жертви докъм 10-50)

голямо бедствие

Трагедия за Непал. Все пак те са преди България по свобода на словото.

Непалците са преди България по много други показатели. Най-малкото там няма подобна простащина, агресия, злоба и омраза, каквито се вихрят в мамковината. Дано постепенно земята се успокои и да няма много нови жертви.

Пфююю, както обичайно - най-големите злини идват на главата на най-бедните и скромни хора. Там в Непал ще се справят - те са планински хора, издръжливи и жилави. Както има една приказка Господ ти дава толкова, колкото можеш да понесеш. Ама се чудя как така богатите и много наперените не могат да носят такива товари, а все бедните дето си мълчат и си живеят скромно. Да тресене едно такова в центъра на Европа или в Ню Йорк и да видим кой кум кой сват.

Интересно ми е дали щеше да има толкова плюсове ако вместо Ню Йорк беше писал Москва.

Аре скрий се вече. Изходи се на всички теми.

Американците не ги ли е срам? 1 млн. долара помощ? За пример Норвегия веднага са изпратили 3.5 млн. евро...Не става въпрос за парите, но в момента тези хора имат нужда от помощ - храна, дрехи, лекарства, техника и т.н.

А Путю колко изпрати?

една торба лешници...

Гледай новини повече, ама не само български! Руснаците както винаги са в час (за разлика от американците) и са изпратили 2 самолета с полеви болници, медицински екипи и екипи спасители! Ако ти закъсаш ще ъи изшпатат ли американците помощ?

Спокойно бе!!! Хората го имат в предвид!Просто днес е неделя и печатницити не работят. Ти само кажи колко долара да напечатат?

Не стига, че ги постигна такава трагедия горките хора, ами и се подиграват с тях. Щели да отпуснат един милион долара... Мнооого пари, няма що!

Мощна е природата, а човечетата сме едни мравки пред нея! Вчера гледах снимки от ВВС - ужас някакъв, такава трагедия! Сградите са паднали или подпрени на съседните - като картонени кутийки, а това е от камък и тухли ... Горките хора! Няма спасение от тази сила! Дано спасителите да успеят на повече места навреме ... И да няма много последващи разрушения ... Моля се за тях!

И Буда не могъл да помогне!

Асенееее ...ако се съберат на консилиум Христос, Буда и Мохамед едва ли ще измислят спасителен план за душата ти!

Индия....все едно да кажеш че да речем Витоша е красива планина в турция. ...миналата година бях в Непал(2-и път).Хората са невероятни. 6 пъти съм бил в Индия.разликата е огромна....

а сега що не идеш да помагаш,мамин фуклъо?

Шило

Ужас!

Божие наказание. Годишно продават по над 7000 деца-момичета в Индия....link

И кво всички пляскат минуси, не осъзнавате ли че ако това за продажбата на деца е вярно, значи наистина е Божие наказание?!

Ами ако не е вярно , а е клевета какво Боже наказание ви чака безбожници?

вярно,то българия отдавна щеше да е срината със земята и да не е останало камък върху камък от нея,та нали българия продаде 2,5,почти 3млн.свои деца в странство и сега живее на техен гръб и яде техния хляб,но и на нея няма да й се размине,никоя майка,която е оставила децата си не е прокопсала,това важи както за отделния човек,така и за цели страни

Пляскат ти минуси, понеже си неук и не правиш разлика между Индия и Непал.