17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Износ от България за Гърция и от там в Турция. Стара изпитана рецепта. Ама то комунист и мислене.....

Спряхме доставката на дървен материал от Коми, която се намира в Русия и вече се появи дефицит на дървен материал.

Бастун, спри изобщо износа. Какво пречи да изнасят в страна от ЕС и от там - за страна/и извън ЕС. Ама кой да се сети.

Една скапана Англия, вече е по зелена от България.

Сега му викат доброволчество бе.

В мощно бригадирско движение за масово залесяване трябва младите атлантически олигофрени да бъдат включени, преди в Беляне на почивка да бъдат откарани .

800 тръжни процедури за добив и продажба на дървесина са с хора на БСП и ГЕРБ, под 55 са с ДПС

Нинова обеща дърва по 60 лева. Сбърка само 3 ПЪТИ. Г-жа Лъжа Нинова.

Според менистера, ако изнасяме дървата за Норвегия да речем няма да има недостиг, а ако ги изнасяме за Тюркие ще има недостиг. Каква е логиката след като и в двата случая дървата не са в България?

И дърва няма. И за износ няма. Щото има огромна разлика между дървата дето се секът за огрев и за които става дума, и дървата които се секът за производство.

Една от успешните практики за съхранение на горите, която не стигна до България е позволяването да се събира паднала дървесна маса без разрешително. Скандинавците и Австралициите вече десетилетия ползват този приом с голям успех. В общи линии разрешават на гражданите си да събират вече паднали дърва за огрев в определните региони (без частни гори и национални паркове) и в определни периоди от годината (традиционно топлите месеци). Прилагам административен пример от Австралия: https://www.dbca.wa.gov.au/parks-and-wildlife-service/firewood В зависимост от нуждите на гората и хората различните държави залагат и максимално допустими количества за лично ползване, които обикновено покриват топлинните нужди на едно домакинство. Основната причина за тази практика е превенцията срещу горски пожари. Пожарите се разрастват най-бързо на места с много паднала дървесна маса и на практика е невъзможно да се пренасят от едно (живо) дърво на друго ако няма шума помежду им. Ще илюстрирам с пример от България. Кога за последно чухте за горски пожар в най-популярните места за екосъобразно къмпиране - Беглика, Широка поляна, Карадере, Иракли, Крапец? Там по 3 месеца в годината огнищата на къмпиращите не спират да горят, а към края на сезона е почти невъзможно да намериш и една суха пръчка на земята. Премахването на административните пречки за събиране на паднала дървесна маса стимулира и икономически най-бедните региони с най-висока безработност. Също така съхранява не малка част от живите дървета, които иначе биха били изсечени за огрев. Единствения негатив е че дървените партийни феодали (ДПС, ГЕРБ, БСП) ще оредеят…

Колко дървесина се добива в споменатите от тебе държави.

Дърва няма Не защото ги изнасяме. Щото не си спомням някой да е изнасял дърва за огрев. Дърва няма, защото още от миналата година спряха сезонната сеч почти напълно. И няма как да наваксаш дървата, дето трябваше да бъдат изсечени И миналата година и тази година. Затова няма дърва-щото не са отсечени.

Няма защото не се засажда.

Не знаех че едно дърво като го засадиш и само се отсича и се самодоставя във вид на дърва за огрев. Дърветата са си там само че никой не ги е отсякъл когато трябваше.

Спрете изобщо сеченето на дърва за огрев. В 21 век ще секат дърва за огрев, защото беднотията принуждава хората да се отопляват с дърва и защото не трябва да купуваме руски горива и да мразим Русия. И нищо не залесяват. Абсолютна простотия и варварство.

Колко души в България се отопляват на газ????????????? Значи много обичам как платените коментатори като тебе пишат безсмислици.

Хехехе значи е ок и дървата че си ги копуваме обратно от германистан.

Какво е процентното съотношение на износа в и извън ЕС?

Обявата е че износа на български дърва за Турция ще става чрез Гърция.

Браво, това е едно добро дело, но забранете тотално износа, че иначе изнасяме примерно за Румъния, а те си изнасят за където си искат. Резачките на дървената мафия ще позаглъхнат скоро.

Спрете износа! Хората в българия още не са си купили дърва, защото няма!!! Има ли правителство или не! Осигурете хората за зимата! Кроят ви шапка!

Виждате ли,няма правителство и е "пир по време на чума",гледат да си разчистват сметките и друго не ги вълнува,дърва, въглища, пелети с цени до небето и по скъпи ще стават

Спрете тотално износа на дървесина от България и ще видите как ще се променят нещата. Това обаче не се прави, защото резнаците и кръговете от фирми на ДПС ще ореват орталъка.

В далавери с горските стопанства потъват над 280 милиона лв. годишно само чрез превратно прилагане на разпоредбите на Закона за горите, съгласно които до 1/3 от дърводобива във всяко стопанство може да се предоставя на т.нар. "местни фирми" или "местни търговци", имащи седалище в съответната община........купуват 3 до 8 пъти по-ниски от пазарните нива.......и се започва после синджир марка и куфарчета по партии

Като го гледаш трупи няма да видиш, нито дупки в гората. Абсурдно е да си го помисли французина даже. Тва дето в Булгаристан се случва е "пълна лудница"

открадна ефтините дърва на народа. Къде са дъравата по 60лв.

Те по нашите пътища ще се изтрепят бре. Ще заличим федерацията с тея дупки по нашите пътища. То ще е трагедия ако кръг има в България.

Най-сетне едно добро решение.Но и за ЕС не бива да се изкарва дървесина. Защото,уважаеми,внЕС повечето държави имат изключително много дървесина.Това,че са по-богати от нас не означава,че трябва да си унищожим горите.Българи без гори не могат.

Ако не беше мощното бригадирско движение и масово залесяване при социализма тези дървета нямаше да ги има. Те са социалистически и атлантиците ги мразят. Ще ги изсекат до последното дърво.

Ей така за едното ядене да поработиш няколко месеца да копаеш дупки и да садиш дървета???

Ако няма гора НЯМА ВОДА Няма вода няма живот глад и смърт Ако не спрат с половината сеч България ЩЕ заприлича и роклесва съдбата на ХАИТИ НАЙ-БЕДНАТА и нещастна държава в света където бедните негра са изсякли всички гори за да ползват дървесина за готвене Хаити и Доминикана са ЕДИН остров Еспаньола Погледнато от сателит о-вЕспаньола е като разрязана торта ХАИТИ е обезлесени а Доминиканскарепублика ЗЕЛЕНА В ХАИТИ са бедните В ДОМИНИКАНСКА вилите на богатите американски гражданин Погледнато от сателит БГ РОДОПИ обезлесени а Северна Гърция ЗЕЛЕНА Във юБългария почиват социално бедни европейци В Гърция богаташи с Яхти

Да ама в Доминиканската република навремето на власт дошъл диктатор и заповядал на армията да пази горите и да разстрелва на място бракониери. За две години били разстреляни няколкостотин човека и незаконната сеч приключила. Затова сега Доминикана е хубава и зелена, а Хаити е пропаднал коптор. По време на Британската империя Афганистан е бил покрит с гори. Изненадващо, но факт. Британците създали свои компании и чрез подкупи на местните организирали сеч и извозване на горите. Така за по-малко от век Афганистан бил обезлесен, климата се променил и територията на страната се превърнала в това което е днес - копие на Хаити ама с планини и ядосани резняци не с расти, а с бради. Нас явно ни готвят да сме следващите. Смърт за дървената мафия!!!

Гледам състезанията на велосипедистите във Франция, Италия, Германия по телевизията само заради пеизажите около пътя от дрона. Защо тези хора не са изсекли всичко като нас, що все къщички без огради на по етаж, два. ........щото не са умни като нас и нямат нашите велики и веститори и политици сигурно. Не ми се мисли ако по българските пътища в планините дрон така снимаше, какво щяха да видят хората в Европа. Ние си го знаем.

Трябва да се спре износа и за ЕС... Кога на някой ще му дойде акъла?

Да се спре износа извън България въобще!!!!!

Трябва да спрат въобще износа на дърва. Обричат българите на студ с тази тяхна лакомия. Не се наядоха на пари тия от дървената мафия.

Мдаа само дето тая криза с дървата и пелетите не е от войната в Украйна, а от септември миналата година и настъпването на пълната промяна. Не мога да си представя как при управлението на Борисов и Герб щяха да оставят хората без дървен материал за сметка на далаверата в износа. Харвардците ни изнесоха лекция как се обира до шушка беден народ, честито.

Дървената мафия работи основно за Гърция. Едва ли има в друга европейска държава такава поголовна сеч, както у нас.С тези темпове, след десетина години ще останем без гори Правилното решение е да се спре въобще износа на дървесина. Но кой ще се лиши от тези тлъсти печалби точно в този момент при тези цени? Мафиотите, които имат лоби в отговорните институции, или чиновници и политици, от които зависи това?

Къде са тия пелети по 600 лева тона да си купя и аз от тях. 950-1200 лв. тона върви в момента и НЯМА никъде на склад... Звънял съм 1 седмица телефони да намеря 1 тон със зор на 1070 лв. Такива престъпници са от дървената мафия и цялото министерство е при тях на хранилка... Очаквам зимата дърва на 300 лв. и пелети на 2000 лв.

Западняците гащите ще ни свалят! В безумното си желание да "подкрепим демокрацията" местните лакеи продават всичко.. Няма шанс територия с 300 евра заплата да съществува на пазар с 3000 евра заплата.. Рай за спекуланти.

Министърът първо да провери какви ги готвят в транспортното министерство, че техният министър публично обеща в ден 1-ви да премахне ТОЛ таксите за 2-клас пътища, тези които са мачкани точно от претоварените дървовози.

Проблемът е износът за Гърция, другарю министър. Едно лице от село Васильово, Тетевенско има склад в Гърция и изнася тетевенската гора там, като я продава по 100 евро м3, а в Тетевен няма дърва за огрев. Според мен трябва да се спре износа извън България т.к. печелят малцина, като стават милионери, за сметка на гората

А добро утро всички го знаят и никой нищо не предприема като мерки защо ли......

тоя е супер противна грозна червена свиня като баща си и останалите

на двойна цена ,сега е момента и за износ на свещи за тях ,там има повишено търсене

е последният гробокопач на неюастната обрулена България първо стартира като маша на врачанската селянка курнелия сляд катарзис докара боклуците киро гела и кокорчо а сега втори катарзис с внуците на червените глигани като гечевци ,крум зарковци и прочие сволач

Дейба тоз фатмак, много ти е бръкнал в дупето като гледам. Явно цялото юмруче е напъхал навътре щом толкова ревеш тук като вдовица за хой. Сигурно и руснаците са ти виновни, че си нещастник и вечер те е страх да загасиш лампата, че да не излязят изпод леглото и те да ти пъхнат по нещо в ревливия задник.

Живеем във времето на Велики далавери и афери- исторически по размер и обхват! Крадат яко и нечувано трябва да се запомни! Следва далавера с тока водата и хляба/зърното сега върви олио газ дърва бензин .

Те в Гърция ги изнасят, какво е спрял на баба си хвърчилото?

Той знае най добре вервай му!

А,в ЕС кога?

България винаги се е управлявала от прости и алчни глигани като тоя гечев ,бакю му , киро гела,кокорчо,боко,курнелия,мангал костов и така нататъка

Мавъра, чехльо, Илия Павлов , всички борчета бае Миле …Станишко цялата им паертия Добра идея е да се направи подробен списък с “бизнесмени” и заслужили политици. Сигурно ще излязат 50-100 страници само имена.И са крали ама яко!

с дърводобива в Габон три реактора на Козлодуй бяха спрени заради него.

тоя червен глиган кой го направи министър !? По препоръка на татко му гечев ли дето фалира държавата при Виденов .

Смешно! Трябва ли да питам колко процента е износа за държави извън ЕС?

Нищожен. Отделно изнасяш за държава в ЕС и от там чрез реекспорт в държава извън ЕС. Елементарно.

Трябва да спре износа ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ. И тази министър е неадекватен.

ПП е продуктово позоциониране и не ми трийте коментара , защото ще ви затрия.

"Пограничните североизточни райони се сече поголовно в момента"

Навсякъде секат това е поредната далавера.А министъра се прави на ударен сега тия дето изнасят за Гърция и Румъния са му платили и той чака да му платят и тез за Турция. Нещастен бръмбар корумпиран!

За износ в Гърция може ли да продължаваме? то за там е и основния износ.

Само си платете на министъра по сто лева на кубик.

Ако гледате снимки от руско турската война ще видите че планините са голи, тук таме дърво, някоя джанка. На път сме пак така да станем. Прави впечатление че от как БСП овладя сектора преди 6 месеца, почна да се сече и райони където никога не се е секло. Пограничните североизточни райони се сече поголовно в момента.

Навсякъде е така! Само яка тояга би помогнала ама няма кой да я завърти по главите на продажните ни управници, много е късно !

Русия ли са изнасяли?!