Поскъпват оранжерийните зеленчуци

Оранжерийните краставици са поскъпнали през тази седмица с 11 процента - до 1,11 лв./кг по цени на едро, съобщиха на БТА от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).

Обратно в новината

Коментари - Поскъпват оранжерийните зеленчуци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега вече станаха оранжерийните домати и краставици в Швеция и нашите търговци ги внасят оттам затова цените се вдигат

В тая наша държава на абсурдите щом сега поскъпват оранжерийните домати и краставици предполагам януари ще поевтинеят поне с 10%.

И ЩО ЯДЕМ ОРАНЖЕРИЙНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ ПОСРЕД ЛЯТО ...

Еми Ива вземете се организирайте , докарайте ги в София например и продавайте - без прекупвачи.Докато сами не затворите веригата производител-клиент винаги ще сте губещи за сметка на прекупвачите.

Като има толкова много ВУЗ-ове, с повече места от броя на кандидат студенти, ще има прости висшисти и няма да има домати. Ей сега гледах по TV един, който говореше нещо, а би трябвало да гледа домати.

Искам си паскъпват, беееее!!!

Еми паскъпват, как няма да паскъпват, като минават през няколко прекупвачи. То всичко в България затова паскъпва. Още ще паскъпнат.

В България, в която преди 20-ина години циганите се замерваха с домати, които се търкаляха навсякъде и практически бяха без пари, сега ядем безвкусни оранжерийни домати посред лято, чиято цена расте на всичко отгоре. А и тези оранжерии къде са, защото многото български бяха изпотрошени и опустошени след ликвидацията на селското стопанство под вещото ръководство на селянина/!/ Ж.Желев и незабравимия демократ и държавник Ф.Димитров. Добре че за радост на Милен Цветкови и нему подобните агитатори бананите са поевтинели с 0.6%, защото при социализма много се измъчихме поради липсата им от пазара почти през цялата година. Вижте и другите цени, сравнете ги с тези в недемократичните времена и си признайте, че за всичко са виновни комунистите. Нашата сила е в простотията!.

dori s tova poskupvane realnite ceni na pazara sa po visoki. Banani pod 2 lv ne sum vijdal. Olio pod 3,50 ne sum vijdal. Iaica pod 18 st ne sum vijdal.

елате да видите за колко ни изкупват зеленчуците от борсата в град лубимец направо им ги подаряваме а какви са цените по магазините кои печели не и произвогителите те са винаги на загоба.

Тъпмин, наистина ПАСКЪПВАТ! Неграмотен шопски гяур!

Признавам си ,че когато прочетах този материал ми стана студено и сякаш чух коледни песни и скърцащ под обувките сняг .На какви ли не чудеса е способна нашата посттоталитарна пазарно-монополо -мафиотска икономика.Уж пазара ни е свободен но всеки който излезе да продава уж законно и уж свободно веднага разбира ,че ще му се налага да изхвърля развалящата се стока но не е здравословно(в пряк и преносен смисъл) за него и бизнеса му да я пусне на по-ниска цена с малка печалба или дори да не търпи загуби.А обикновения човек брои стотинките и се чуди и мае що за чудеса вижда.

Споко,цената на папаята и маракуята намалява,тарото и кокоса запазват стабилно ниво,така че нещата са под контрол.Както са спаднали и цените на вентилаторите-не можем да допуснем голяма дефлация и да сринем борсовите цени на международния пазар.Както би казал министър Петър Димитров.

най-обичам съветите, тоя дет иска производителите да се организират сами и да ги докарат до софия да се хване с един бус и да отиде да ги купи от любимец и да се пробва да ги продаде в софия на голяма печалба и като изяде на втория курс бухалките или го намерят в някоя канавка - пак ще си говорим.

Мигленка -----на награмотен и шопски нямам нищо напротив ........ но ако желаеш да употребяваш думата гяур препоръчвам ти да ми я кажеш в лицето ...... автоматично си правя извода че си от помашки произход (дано да съм прав де че иначе лошо говори за теб) и настъпваш една тема дет по добре да не я зачекваме

Алооо дир.бг! Инсталирайте си електронен редактор на български език за да ви поправя грешките! Не вярвам много да са пАскъпнали!

Мдаааа, явно паскъпват. Изобщо всичко паскъпва напоследък!!