Здравният министър: Одит разкри финансови нарушения в "Пирогов"

Докладът е представен на премиера Николай Денков и на проф. Костадин Ангелов, председател на здравната комисия в парламента

Обратно в новината

Коментари - Здравният министър: Одит разкри финансови нарушения в "Пирогов" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виж кво, гусин министре, не съм специалист по здравеопазване, нито по менажиране на болници, но знам едно - където и каквото и да стане всички ги карат в пирогов , от цялата страна. За жалост ми се е налагало да посещавам спешни центрове в различни части на страната, но това, което се прави в пирогов няма как да се сравни. Не си правете политически упражнения с тази болница - от нея имаме нужда всички. То и без това не остана много, на което да се надяваме в тази тъпа държава

Е! В държавните болници когато дойде нов управител /главен лекар/ много бързо иска да стане богат. И от там е проблема. В частните болници, собственикът няма причина да взима подкупи от дистрибутори и доставчици и няма подобен проблем. Ноооо в София, и не само, всички искат да са директори на държавни болници

ХА-ХА-ХА

А кой контролира частните болници, които никнат , като гъби?!

Този на снимката е голям олигофрен!

Сичката Подмяна вече дава резултати: При здравния министър национален консултант получава слаба оценка на конкурс. Финансовия министър се хвали с повишена събираемост от Спецов - "Мерките по събираемост дават вече резултати." /БНТ/ Усилията на Ухото също дават резултати - "Кметът Терзиев се грижи за софиянци-предлага ни безплатно екстремни тренировки за отлично здраве" https://breaking.bg/analizi/ushite-na-sofiya-igri-na-volyata-v-gradski-usloviya/ "Хубаво" е с една дума при Подмяната...

е как да очакваш по-некадърни от тиквата.. а кажи ми

Ей Тагарев, много си злопаметен и отмъстителен. Заради Еминчо, дето заплашва лекарите в Пирогов и се държа просташки, се опитвате да клатите болницата и директора и. Да знаеш, че вола когато рие, рие на главата си! Ако Министъра на здравеопазването беше мъж на място, дося трябваше да е теглил една майна на Тагарев, да не му се меси в министерството, а не да се минава през Денков. Денков да не ви играе като някоя госпожа от училище - Госпожо, пък той ма удари и обиди моя приятел като му каза пикльо.

Ако Министъра на здравеопазването беше мъж на място, щеше да вдигне крак на правителството на подмяната и до си обере чукалата. В момента ни управлявата талибани - болшевики, възпитани в духа на прогресизма.

Винаги всеки одит ще открие финансови нарушения ! Въпросът - какво ще последва ?

,,Пирогов" все по- трудно подържа илюзията, че е място , което гарантира сигурност по всяко време на денонощието. Затова посещаемостта пада. Освен през зимата- заради неизчистените улици. Хинков, остави агонията да продължи...

Унищожете и Пирогов. То и без това останаха малко държавни болнични заведения работещи.

Не се спряха да гонят директора на Пирогов като се смени властта. Та и тоя дъртак Хинков да не остане назад. Щял да дава на Денков резултата от проверката! Щото оня е страшно компетентен в областта на медицината! Ай сиктир и боклуци!

Сигурен бях че ще намерят нещо След скандала с ония Емин от ППДБЛГБТ само чаках да видя кога ще намерят нещо. Долу ръцете ОТПИРОГОВ боклуци

Намазаха ските на Валката

До неуважаемите кадри на ПТП за България. Пирогов е една от малкото надеждни болници, където се спасяват хиляди животи в реално време. Вие това никак не можете да го разберете, но долу мазните ръчички от лекарите на Пирогов!

То на която и да е от големите болници ако се направи истински одит ще лъснат финансови нарушения. Здравния министър ако иска да направи нещо, а не само да прави констатации да направи повсеместни одити и след това да се предприемат корективни действия. Цялата здравна система е каца без дъно. Чисто статистически ако се погледне бюджета ѝ, спрямо годишната инфлация, спрямо средната заплата в страната, спрямо намаляващото население и спрямо качеството на услугата ще се види, че разхищенията са чудовищни.

Един коментар събрал всичката мизерия на 1 място, браво!

Министърът на здравеопазването Христо Хинков: "В Пирогов нашите са крали, тук не може да пипаме."

Няма никакво значение колко точно са откраднали в Пирогов, това е единственото място в тая държава дето работят квалифицирани лекари, ако закрият МЗ никой няма да разбере, ама фалира ли Пирогов ще виете на умряло всички.

Ако закрият МЗ ще се получи нещо много добро- Пирогов ще погасяват дълговете си,защото са ги натрупали задължени да лекуват здравно неосигурени болни и нещата ще тръгнат ,както трябва.Предполагам,че ако закриат МЗ и не го съобщят по ТВ едва ли някой ще разбере за закриването.

"Реализираните в медицината" "високохуманни и отдадени на професията си" "специалисти", "спасяващи животи на първа линия" пак са крали от парите на хората за здравеопазване, а? Ще пляскаме ли от терастите?

Хахахахах нИ думай

Бутокса открил нередности. Като министър ги забърка, после ги открива.

заради Емин Мустафа. Помните, онзи сопол съветник на друг военен сопол Тагарев,който заплаши персонала в Пирогов. И тогава Валентин Димитров защити медиците. Само че онзи "съветник" не можа да прежали постта си.

Най-точния коментар. Това са очеизвадните причини, заради онова недоразумение Емин и отмъстителния и злобен Тагарев. А министър Хинков, няма ли да си защити подчинените си от Пирогов?

Брей, Йебана държава.

в МЗ всичко е цветя и рози...вместо да си гоните опашката свършете нещо полезно...

МЗ е потресасащ цирк. Добре - одит, хубаво. Какви са финансовите нарушения ? Някой вникна ли ? Директорите са крали ли ? Или са си вършили работата, намирайки начини да скачат през всичките административни и НЗОК безумни регулации ? Може да е едното или другото, или и двете. Министъра седна ли да помисли и да разбере за какво става дума ? Едва ли. Мързи ги да дишат, само празно дрънкане. Ако в одида има констатации за кражби - значи има доказателства - да осъдят директора, или шефа на поръчките ! Да, ама не - директора "изглежда няма да го сменят". Защо дрънка тогава ?? Празноглави празнодумци на килограм :(

Толкова корупция има навсякъде, че само от институциите не го знаят. Може би защото и те бъркат в кацата с меда - до лактите.

Нарушения не правят само мутрата бойко, свинята пеевски, парапета киро, ококорения асен и жълтопаветната измет, която им крепи престъпленията.

къде няма данъчни нарушения, тогава пишете голямата новина.

Като човекът не е наш, трябва веднага да го махнем, нали така ППДБ? Що не пуснете одит на някой ваш човек

Голяма изненада е, че лекуват хората безплатно, което се научава на излизане. Би било хубаво човек да има възможност да направи дарение на конкретно отделение при желание.

Докога хора в следпенсионна възраст ще работят "шофьори", "министри"... неща от които зависят други хора?

Най -- накрая не ви ли омръзна от ,,откритията'' на новите министри? Това било , онова не е така, тука се е мачкало, на друго място се е прехвърляло..... и. т. нататък....Колко време щ е се моткаме да откриваме топла вода или нещо , което го знаят поне 4млн. бълари.? Не ви ли омръзна от анализи , а решения и програми НИ-КАК-ВИ. Колко години минаха от 1989 г.?

Те една електронна здравна карта не могат да направят за 30 години , а ти ги критикуваш за ,,,дребни " неща. Хората в ЕС отдавна я имат , а Израел от 45години.

Как мислите, дали има частна болница с финансови нарушения? Даже и общинските болници /като изключим големите софийски/ нямат финансови нарушения /те повечето са само пред фалит/. Още ли искаме държавни болници, в т.ч. и нова детска болница, която да е държавна?

Дето се вика по стар български обичай само ще си констатираме едни нарушения, но виновни , както обикновено няма да има! Е, може да гръмне някой бушон там за парлама, но реално от тия констатации на министъра нито ползи, нито пък наказани ще има!

Нормално да искат да я съсипят!

Нещо сериозно сте се объркали.

Пирогов без рушвети?Я,пак.

Ще станем като в САЩ където училища и болници трябва да са на печалба иначе ще ги закриват. Нормалните хора ще трябва да се лекуват сами