Здравната стратегия 2030: Проблемите са ясни, решенията – не толкова

Приоритетите са подобряване на здравето и среда, подкрепяща здравето, ефективно управление на ресурсите с фокус върху здравните резултати, гарантиране на здравната сигурност и намаляване на неравенствата

Обратно в новината

Коментари - Здравната стратегия 2030: Проблемите са ясни, решенията – не толкова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблемът е със заплатите на лекарите, цялата стратегия е основана на това хем да не вършат работа, тоест да вършат работа само за строго ограничена и тясно селектирана таргет група, която да се радва на целия лукс(другите са за ветеринар, специалност примати), хем да си вдигнат заплатите до небесата, хахаха. Това е тактиката, стратегията, петгодишния план, таргета и прочее на цялата здравна какафония, хахаха Оня ден умряха две циганета от кашлица, изкараха че на циганката не и пукало за тях, а един господ знае колко пъти я е гонил доктора с псувни, обиди, овикване и прочее, щот доктор и не му приляга да се занимава с цигани, хахаха (последното е хипотеза, основана на личен опит, хахаха )

България има най-големи разходи в ЕС за правосъдие като дял от БВП, сочат данни, представени от Европейската комисия от миналата година. Вече тези разходи се равняват на около 1 на сто от БВП. В същото време България е на последно място като заделя най-малко финансови средства за здравеопазване от страните в ЕС. Понастоящем страната ни заделя около 4-4,5% от БВП за здравеопазване.

дрОгаре, 2030 година е след пет години! не е след 50!!!

В здравеопазването има големи лобита, които държат системата да е такава каквато е! причината е ясна: обслужва техните интереси! На никого не му пука за крайните резултати. Хората са просто стадо и толкова. Трябва политическа воля, която яко да нагрее държавните търкачи на столове, още познати като държавни служители.