Новородени бебета остават без ваксини

Бебетата между 2 и 4 месеца могат да останат с нередовен имунизационен статус, ако Министерство на здравеопазването не осигури спешно ваксините по новия имунизационен календар, който е в сила от 1 април.

Обратно в новината

Коментари - Новородени бебета остават без ваксини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подигравка с хората, ПОДИГРАВКА С ДЕЦАТА НИ!!като не сте готови не предприемайте крачката..!Да му мислят майките като мен - не стига че за своя сметка слагах ваксината ами сега заради глупоста на шепа хора ваксината е изкупена от всички аптеки и съм принудена да дам на детето си коктеил от други ваксини за да не отидат предишните ни приеми на вятъра

Да не стане само новите ваксини да дадат множество странични реакции понеже не са били проверени защото ще се забави пускането им в мрежата.Не ваксините са спасили света от болестите, а по хигиеничният начин на живот, който е станал възможен с развитието на технологиите.

НАЬЛИ здравето е най- важно;

За бога братя не плащайте осигуровки!(перафразирани думи от не далечното минало...)

Ммм, колко хубаво! Може пък някои майки по този повод да се замислят колко вредни и ненужни всъщност са ваксините.

Абе как до преди няколко седмици имаше Пентаксим във всяка аптека, сега все едно не са и чували за него?! Трябвало търг, заявка от министерството и ала бала за да го поръчат и внесат, айде не нам!! Дадохме на малкия първия прием на ваксината (закупена свободно от кварталната аптека), сега за втория прием едва ли не трябва да отскоча до Гърция да си я купя, щото лекарствената мафия го е скрила, чакайки по високите цени! Вече се чудя дали да не "отскоча" до Гърция със семейството и ... там да си остана! Ебати "новите" чисти като сълза управляващи, ебати държавата!

ВНУЧЕТО МИ Е НА 4,5МЕСЕЦА.ВЕЧЕ СЛОЖИХМЕ ДВАПЪТИ '"ПЕНТАКСИМ' ВЧЕРА ТРЯБВАШЕ ТРЕТАТА,НО НЯМА.ПАК ТРЯБВА ДА КУПУВАМЕ,А НЕ Е НИКАК ЕВТИНА.ДЕЦА ЛИ ???ПО ЕДНО СТИГА!!!АЗ ИМАМ ТРИ ,НО ВСИЧКО БЕШЕ ДОСТАТЪЧНО ЕВТИНО.СЕГА МИ ПИСНА ДА СЕ ВКЛЮЧВАМ КАТО ОСНОВЕН ФИНАНСОВ ДОНОР.И ДОКОГА ЩЕ БАВЯТ ПАРИТЕ ЗА МАЙЧИНСТВО???

затова пък имаме в изобилие ваксини срещу свински грип...спете спокойно!

Така е, един министър си отива,другият не встъпва в длъжност, защото изморените от работа дупедати са във великденска ваканция като първолаците, а т.н. нова министърка се информира от чичко гугъл за всички проблеми в здравеопазването... а, и решава да встъпи по-късно на пост, защото щяла да ходи на конференция ... ББ събуди се, докато уволняваш министри заради грешки на екипите им, в които са включени твои хора как очакваш да се подписват навреме договори за лекарства ... калпави управленци

I po-dobre. Vaksinite nosiat poveche vredi otkolkoto polzi. Ako ne viarvate poglednete statistikite na horata, koito kritikuvat vaksinite, a ne samo na farmacevtichnata mafia. i predi da me opluete - prochetete materiali vstrani.

И после родителите им ще останат без помощи за децата, по вина на същата държава, която ги задължава да се ваксиниран мъниците. Сега или се угажда на ромите, или си е чисто безхаберие!

ВЪЗМУТЕНА СЪМ...НЕ ПОГНУСЕНА СЪМ-КАК МОЖЕ ДА СИ ИГРАЯТ ТАКА СЪС ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА НИ!ИСКАТ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРЧЕТА ДА СЕ РАЖДАТ...ЗА ДА ГИ УМОРЯТ ОТ ГЛАД И БОЛЕСТИ,ЗАТОВА ЛИ?!?АЗ КУПУВАХ С МИЗЕРНИТЕ СИ СРЕДСТВА ВАКСИНАТА ЗАЩОТО НЕ СМЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА КОЯТО ДА ИНВЕСТИРА В ЗДРАВЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ СИ,А СЕГА НЕМОГА И ДА ЗАКУПЯ ПОСЛЕДНАТА ДОЗА ЗАЩОТО ПРОСТО Я СПРЯХА ОТ МРЕЖАТА!!!Е ТОВА НЕ Е ЛИ ПРОСТОТИЯ!!!

Какви са тия изроди, бе??? Как така се търгува със здравето на българските деца? Те и без това стават все по-малко!!! Егати отвратителната държава!!!!!

На свободна продажба по аптеките ваксина Пентаксим беше 61 лв. Да видим сега на каква цена ще излезе след търговете . И не си играйте със здравето на децата ни!!!! Май няма да ви бъде дълго време ....

Като си изберем неподкупен министър, ще подпише... А до тогава бебета ще пораснат и внуците им ще ГО изберат !!!

Нищо,важното е че имаме против свински грип.Да ги бият всичките на онзи,който ги закупи.Опука милион и нещо,все едно ги хвърли на боклука и се размина с една оставка.А от нас ще се чудят колко кожи да съдерат,че им липсвали милиарди.

Който посяга на здравето на децата, болничните и майчинството пада от влас!

Пада от Власт, ама не. Властта премазва винаги най-слабите физически, най-измъчените, бедните... и разбира се интелигенцията.