Москов: Лекари няма да ходят в ромски махали, ако е опасно

Екипи на Спешната помощ няма да реагират на повиквания в ромските махали, докато не бъде гарантирана тяхната сигурност, заяви министър Петър Москов.

Обратно в новината

Коментари - Москов: Лекари няма да ходят в ромски махали, ако е опасно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виждам лоши дни за д-р Москов. Може би, с политическата му кариера е свършено. У нас читавото се смята за гнило. Да живей Мангалия!

Да се направи платено повикването на бърза помощ, защото това си е проблем от край време, а сега още повече. Циганите са намерили вратичка да ги преглеждат безплатно, и да не се осигуряват здравно.

Когато човек има достойнство, той не ще допусне някой да му посяга. Уважаеми медици, просто напуснете веднага Спешна помощ и "дайте възможност" на обикновения народ да помисли малко, белким му дойде акъла в главата.

лекарите изобщо не трябва да ходят в циганските махали. Изметта не плаща никакви осигуровки, а ще им ходят на място за да малтретират лекарите!

БРАВО НА МОСКОВ! НАЙ-НАКРАЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЯВИ МЪЖ В БГ! НЕ САМО ГОРИЛИ!

БРАВО д-р МОСКОВ! С ТАЗИ ПАПЛАЧ ТРУДНО МОЖЕМ ДА СЕ ОПРАВИМ,КРАДАТ ТОК.ПЪТУВАТ БЕЗПЛАТНО В ТРАНСПОРТА,БИЯТ ЛЕКАРИ! САМО ТАКА

Първите думи на Москов трябваше да бъдат, че ще говори с министрите на вътрешните работ и на правосъдието виновницете да бъдат арестувани и дадени на съд, независимо дали са цигани или не са.

Охоооо, да урежда срещи да говори и т.н. Хайде няма нужда! Трябва да се действа решително и по мъжки! Браво на Москов! Истински МЪЖ! Той трябва да бъде министър-председател, не онзи лъжец, на който не му пука грам за хората!

Решотелно и по мъжки, но в рамките на закона. Иначе - полицаите не хващат бандитите, лекарите не лекуват болните. Затова сме на това дередже, защото не си спазваме задълженията. Всичко е наопаки.

Москов,а защо екипите изобщо трябва да...ходят по места,където малцина са...ЗДРАВНО ОСИГУРЕНИ??? Ти ли ще им плащаш масрафите???

ti kato ne iskash ne xodi nikade be giayr sma4kan ;ima gospot i edin den ;nie romite shte vi klecame,

ами вие и сега го правите ,ние работим за вас ,крадете не си плащате сметките ама сега и помощите като ви спрат ще питате къде зимуват раците и най после не сте роми вие сте Ц И Г А Н И по цял свят ви знаят като такива и това с името е пак извръщение!

Къв един ден бе, манаф, та вие всеки ден го правите

А пък в Англия не искат българи, имат по-лоши от цигани. Защо ли . Имат сяква сволоч , но българите им идват в повече. Партия направиха и спечели не малко. Как да го тълкувам? Що е соволоч?

Трябва ВСИЧКИ да ПОДКРЕПИМ г-н Министъра , защото е абсолютно прав .От утре ще видите по телевизиите как ще плъзнат дон цецита , бат салита и тем подобни елементи , които ще се опитат да го оплюят .

Аз не искам да лекувам цигани, нито да им плащам водата и тока ! Нека да си намерят цигански лекари и да си ги пребиват !

ti kato ne iskash ne xodi nikade be giayr sma4kan ;ima gospot i edin den ;nie romite shte vi klecame,

нещо градивно от тоя с надрусания поглед.

Какво е това "циганин" и има ли той почва у нас?

С какво се различават и как ще защитите г-н Москов, беззащитните старите хора по селата като лекарите , те също не могат вечер да си заспят спокойно и се страхуват от същите тези цигани.призовавам медиите да търсят отговор на този глобален въпрос, кога държавата ще се справи с циганския проблем и да ни показват БХК или тяхните тартори като Цветелин Кънчев.Да отиде една вечер да спи при старите хора по селата които ги нападат и по сред бял ден и ги убиват за една пенсия о т150 лева.тези хора са постуили болниците в които сега се лекуват паразитите цигански.

Сакън,да не закачате циганите,че после-кой,ще гласува,за ДПС-то и "КЛОАКА",а?!

През 2004 г. БХК защитава джихадиста Ахмед Муса Ахмед в Страсбург, чието мото е: Поклон пред тези, които режат глави същите думи джихадистът е използвал и през 2007 г. на местна сватба, свидетелстват хора. Съдът в Пазарджик осъжда Ахмед Ахмед същата година на три години лишаване от свобода условно и на 1000 лв. глоба заради проповядване на радикален ислям, на антидемократична идеология и насилствено изменение на установения държавен строй, опетняване знамето на Република България и проповядване на расова, национална и религиозна вражда и омраза. БХК определя действията на Ахмед Ахмед като мирни, а присъдата срещу него като дискриминационна. БХК са големи защитници и на братя Юзеирови, които издигаха паметници на турски освободители в България.

Няма да лекуваме заразно болните хора, защото е опасно! Е, бихме се съгласили и да ги лекуваме ако се пенсионираме при условията на първа категория труд! Иначе НЕ!

...г-н Министъра да се реши трайно този проблем! Това е проблем не толкова на здравеопазването,колкото на цялото ни общество обаче! Г-н Москов обсъдете и другите проблеми като например отпадането на ДДС върху медицинските изделия! Защо за бедрен пирон в ,,Пирогов,, се заплаща 263 лв. ДДС, поне той да отпадне. С какво е виновна 80 г. жена със счупен крак да заплаща и този данък? За лапачка от страна на политиците ли? Срамота!

Абе Москов, Москвичков ли си къвто си там, не е работата да не ходят лекари в гетата, а по-скоро трябва ченгетата да са нон-стоп там и да въдворяват ред и дисциплина. Особено пътните милиционери вместо да киснат из зад храстите, да взимат по един патлак и да бегат да възцаряват ред и дисциплина сред братските гета.

Само така, Москов! Крайно време е да се вземат мерки срещу тия дромове, дронове и т.н. измет.

Вижте, с циганския произвол скоро няма да се приключи в тази окаяна наша държава, защото няма съд, няма прокуратура, не се спазват никакви закони. Но, поне да ви разсея с един виц, особено актуален по повод това нелепо и тъпа название "роми", което самите цигани не признават. Та, ето вица: седи един мъжага в кръчмата и иска от сервитьора едно малко ромче с кока-кола. Сервитьорът след малко идва с шишето кока-кола и води за ръка сополиво циганче. Човекът изревал, абе, какво ми водиш това цигле тук? Ами, нали искаше ромче, казал келнерът. Абе, не ромче, бе, глупак, ром искам, ром! Сервитьорът казал ОК и след минутка пристига с един мърляв циганин - ето ти ром, нали това желаеш! Мъжагата обърнал масата, плеснал по един шамар на двамата и се изнизал вбесен. Та, така с нашите "роми" - журналята се оляха с название, което никъде в света не се е чувало.

Не ви ли е срам г-да редактори. На кое казвате етнически нетолерантен коментар. На това, че докато спешната помощ отива при неосигурен, някой осигурен може да получи инфаркт и да няма свободна линейка. Това ли е етнически нетолерантен коментар. Или това че който не е осигурен да няма право на спешна помощ. Къде видяхте етнически нетолерантен коментар. А сега малко за етноса. Докога ще носим този етнос на гърба си. С помощи,с лечение, а той за благодарност ще ни краде. Кажете господа редактори.

То е ясно, че циганите са на посъвместна издръжка от български народ - безплатни детски градини, всички социални домове пълни с циганчета, за ток, за вода, социални помощи за раждащите като луди кучки от 12 годишни циганки, жилищни настанявания /виж ж.к."Дружба" до Общината/ и т.н. Е, след като превилигированият етнос в РБ е циганският, за какво равноправие ние Българите "страхливо" си мислим и мечтаем?!? Та нали тези от Парламента им се кланят и молят и не на Бълтарина обещават всеобхватна защита и всевъзможно "цицане" на и без това едвам дишащата ни държавица. За какво се приеха разпоредби в НК за защита на лекарите, като никой не иска да ги прилага или това е поредната порция прах в нашите очи, пълни със сълзи от безправието към БЪЛГАРИНА в Р.БЪЛГАРИЯ.

Ще Ви обърна внимание на тази част от статия.Прочетете я! В циганския език съществува думата дас. В миналото тя е означавала роб, а в настоящето циганите в България наричат Българите със същата тази дума. Според проекта Ромско езикознание и ромски език на Манчестърския университет, циганите наричат другите народи с думата гадже или гаджо и в частност славяните с дас, от оригинална индийска дума за роб игра на думи, вдъхновена от подобността на гръцките думи склавос (роб) и славос (славянин). Така наречените Български цигани (цигани, чийто майчин език е Българският) се наричат от циганоезичните цигани даскане рома, а турците ги наричат гяур ченгенеси (източник: Ромското всекидневие в България, 2006, Алексей Пампоров, стр. 62). Сиреч дас в превод на турски е гяур. За жалост на Български тази дума не може да се преведе, понеже няма Българска дума за небългарин. Накратко казано ние Българите за циганите сме не само диваци, но и роби.

Циганите имат ли нужда от здравна помощ?И ако -да питам защо не си плащат ЗДРАВНАТА ОСИГУРОВКА?Докога Българите ще ги носим на гърба си за ВСИЧКО(ток,вода,храна-буквално всичко).Преди ден един ЦИГАНИН в едно ТВ предаване извади някакъв документ,че му разрешили да плаща по 20лв.за ток-на месец и понеже от ЧЕЗ не му го признавали-той с цялото си нахалство протестира.Що за преференции ползват ЦИГАНИТЕ?

При повикване на бърза помощ да се проверява по номера на ЕГН дали пациента е здравно осигурен или не. Ако не е осигурен се поставя найотзад в списъка с чакащите, ако има такива. Оказва му се спешна помощ според наредбата за спешна помощ която очакваме г-н Министъра да узакони. При нападение на лекар, минимум 1000лв. глоба и общественополезен труд 100 часа.

През 1996 год. се наложи група от десетина човека с три леки коли до нощуваме в румънския град Тулча.Попитах на администрацията би ли могло да си платим за охраняем паркинг, тъй като се страхувахме за колите. Администраторът с усмивка ми обясни че в Румъния "автомобили вече не се крадат".И как така - учудих с пренебрежение аз? Ами така - новият вътрешен министър разреши стрелба на месо по крадците на автомобили - отговаря администратора. Че то сигурно имате стотици утрепани крадци всеки божи ден - учудих се аз. Само двама разстреляни и от тогава нямаме проблеми, бе лаконичния отговор. А полицаите за колко години са в затвора? Полицаите от обикновени сержанти на другия ден бяха произведени в чин лейтенант, а днес сигурно са вече висши офицери...

Има един случай от 70-те години на 20-ти век, в Пловдив. Та там.... Ето за повече информация: www . marica . bg /%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%BE-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-news300033 . html.

Какъв е законният ред да емигрирам завинаги в Румъния?

Да се определят пом. кметски наместници от самите ромски общности, които да осигуряват безпроблемното обслужване от екипите на спешна помощ.

ДА ДАВАТ ДЕЖУРСТВА И ВСИЧКИ членове на партии, депутати и други, които са ползвали ромските гласове на изборите! Зъдължително!!! Там в махалата да дежурят депутати! Това е!

МОСКОВ С ЦАР КИРО ЛИ ЩЕ ПРЕГОВАРЯШ??????КЪДЕ Е МВР ????? КЪДЕ Е КОНТРОЛ ПО ТРАНСПОРТА. НЕ САМО ДА МИ ПРОВЕРЯВАТ БИЛЕТЧЕТАТА. А ШОФЬОРА КОЙТО ОТГОВАРЯ ЗА ЖИВОТА НА ХОРАТА КОИТО ВОДИ Е ДЛЪЖЕН ДА УВЕДОМИ ТОЗИ КОНТРОЛ , ЧЕ В АВТОБУСА МУ ИМА ХОРА В НЕТРЕЗВО СЪСТОЯНИЕ И НА СЛЕДВАЩАТА СПИРКА ТОЗИ ЧОВЕК ДА БЪДЕ СВАЛЕН ?????? ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ?????

portal

Ами те спокойно пребиват и полицаи... значи закачаме полицаи за линейката ОК - ами за полицаите кой да закчим да ги пази ?!?!?

за полицаите да закачат по един от нсбопа-нинджа

ЗАЩО АМЕРИКАНСИТЕ ПОЛИЦАИ СЛУЧАЙНО ЗАСТРЕЛВАТ ПО-НЯКОЙ НЕГЪР . КРАЙНО ВРЕМЕ Е И НЯКОЙ НАШ ПОЛИЦАЙ ДА СГРЕШИ.МАЛКО ДА СЕ КРОТНАТ НАГЛЕЦИТЕ

БРАВО!!!! ТОЗИ МОМЪК ВЗЕ ДА МИ ХАРЕСВА!!!!САМО ТАКА!!!! ДЕРЗАЙ!!!

Сега чак видях изказването на здравния министър. Щял да иска циганските барони да гарантират сигурността на българските лекари в махалите, иначе линейки - йок, нямало да ги пуска в гетата. Да питам тогава и аз: 1. МВР-то закриха ли ги? Щото те трябва да гарантират сигурността на всички, не тарторите в махалата. 2. Тоя почин реформаторският блок ли го измисли? Щото може да го разширим - преговори с Ихтиман да пуснат влака, иначе го спираме, щото се возят без билет и крадат, и т.н. Ще се оправяме някак помежду си, за к'во ни е тая държава, само ни пречи. 3. Ако някой мре, първо го питаме какъв е, после го лекуваме. Даже и да мре в центъра, щом е циганин - да мре, докато Москов не се е разбрал с тарторите. 4. Униформи ще имат ли тия спец-патрули в махалите? Тениска със снимка на министъра? А визи ще трябват ли за влизане в гетото? 4. Покажи ня тия хора как се бориш, как ги псуваш...така де, няма само Атака да ги върти тия номера, и ние ги можем.

Искам да попитам: Расисъм ли е, когато забележиш лоша тенденция при определена раса и пожелаеш да коментираш тази тенденция, както и да предложиш мерки за ограничаването й?

ХОРА НИЕ СМЕ ВИНОВНИ ЦИГАНИТЕ ДА СА ТАКИВА АГРЕСИВНИ . БЯСНА КСЪМ . СЕТРИНТА ПЪТУВАХ В РЕЙС 204.ГРУПА ЦИГАНИ ЕДИНИЯ ОТ КОИТО БЕШЕ ПИЯН ИЛИ СЕ ПРАВЕШЕ НА ТАКЪВ СЕДНАЛ КАТО ДЕРИБЕЙ ГОВОРЕШЕ НА ВИСОК ГЛАС НА ДРУГИТЕ . ДНЕГО СЕДИ БЪЛГАРИН 1,80 ВИСОК КАК НИКОЙ НЕ МУ НАПРАВИ ЗАБЕЛЕЖКА , ЧЕ ЦЕЛИЯ РЕЙС МУ СЛУША ПРИКАЗКИТЕ .ЗАДРЪСТВАНЕТО БЕШЕ ОТ 10- 15 МИН М/У ГРАФА И ОРЛОВ МОСТ .НАКРАЯ НЕ ИЗДЪРЖАХ И КАЗАХ ПРИЯТЕЛИТЕ МУ ДА МУ КАЖАТ ДА ГОВОРИ ПО- ТИХО А ТОЙ ЗАПОЧНА НЕЩО НА ЦИГАНСКИ ДА МИ ГОВОРИ ЗА БОСФОРА .В ОЧИТЕ НА ХОРАТА ВИЖДАМ ВЪЗМУЩЕНИЕТО НО "СТРАХА Е ГОЛЯМ " ХОРА НИЕ САМИ СМЕ ВИНОВНИ С ПАСИВТОНО СИ ОТНОШЕНИЕ .ЗАТОВА СА ГЛЪТНАЛИ ТОЛКОВА ВЪЗДУХ. ЗА Н

Московеца как ще определи при повикване кой е циганин и кой е българин, някои българи трудно се различават от циганите и обратното !?

При циганите - само охрана, без лекари.

Охранителите с автомати и немски овчарки!

Тия от ДРОН да вземат да се гръмнат. Всички, без изключение! Циганите не погазват ли Конституцията като посягат на частната собственост, която е неприкосновена. Като толкова им пазят правата, да ходят те да ги преглеждат, най-добре даже да ги осиновяват, та да не им плащаме социални и т.н.

По принцип си прав, но преди да се гръмнат, поне те да си платят здравните осигуровки.

Българи, време е да заведем граждански иск срещу държавата за дискриминация в полза на ромите. От днес контрола в автобусса да ме провери, ще откажа, докато в автобуса има роми без билети. Поведението на столочна община също е дискриминация към Вас. Събудете се.

Г-н Москов, с какви "лидери" ще преговаряте Вие? С престъпниците-цигани, които не са платили една стотинка за здравно осигуряване? С колко ще поевтинее здравеопазването в България, когато ще трябва да плащаме и на полицията, с цел да запазим здравето и живота на тези така ценни за обществото ни елементи? От едната алчност за власт политиците направиха от циганина фактор в обществения ни живот, пренебрегвайки факта, че циганинът е неук, примитивен и неприспособен. Предлагам сега същите тези политици на смени да придружават, естествено безплатно, екипите на Бърза помощ до гетата и да посредничат между лекарите и своите любимци. Току виж сме извлекли двойна полза, ако възникнат противоречия.

Не знам какво са се разбучали тея от ДРОМ - според данните излиза, че всеки втори ден в някоя циганска махала бият доктор. А специално тези дето бият персонала на Бърза Помощ не си дават сметка, но косвено лишават другите от услугите на линейките.

Ти къде си виждал циганин да си дава сметка за действията, още повече, че заради тях някой друг се лишава от нещо ?

Смятам ,че е правилно циганите да бъдат лекувани от цигански лекари ! Или поне екипите на бърза помощ да е от цигани санитари , както има цигани полицаи за циганските гета .