Предложиха 5000 лева таван на заплатата за здравните осигуровки

Заместник-министърът на здравеопазването Кирил Добрев е подал оставка, съобщи пред журналисти новият министър Десислава Атанасова след среща с четири национално представителни пациентски организации. Те предлагат да отпадне тавана на заплатата, върху която се плаща здравна осигуровка.

Обратно в новината

Коментари - Предложиха 5000 лева таван на заплатата за здравните осигуровки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

10 000 лева. НЕкакси по хубава е тази сума..И да не отговарят за нищо пред съда. Дами и господа, сред нас са накацали извънземни.

Тези министри май живеят на друга планета, за тях 5000 -20000 хил.лв.са достатъчни за охолния им живот, а ние със заплати и пенсии 200 лв. сме по зле от бездомните кучета, що за народ сме ние, заспали в дълбок зимен сън или изпаднали в кома!!!!!

Ех, че сметчици. И как не е фалирала НЗОК още с безконтролното раждане на мургавия контингент? И дали бюргерите са по-прости от нас, че не я признават "напълно солидарната" здравна система?

bobsyn@

А защо никой не казва колко точно пари трябва да отделя всеки човек за здравеопазване, за да не си играем богат беден. Просто казваме всеки работодател плаща Х лева на месец за здравеопазване на човек без значение размерът на заплатата. Респективно тази сума да се кореигира всяка година според инфлацията, цените на лекарствата и т.н.

Значи за работещи и бизнесмени вноските да се вдигат до безкрай, както всички цени в тъпата държава (по 2-3 пъти в годината), а останалите (знаеш кои) да ползват наготово? Съгласен ли си?

На Десислава Атанасова, колегите и викат КУХАТА ЛЕЙКА.

защо не разделите вноската на 2 части - една задължителна минимална част за солидарна система и друга част, която да отива по лична партида и да си върви с човека до смъртта му да речем. Еновременно и солидарна и лична система. Малко сложно за нашите мозъци ама не може за мангалите луди пари да даваме и все да доплащаме по болниците. Кой събере достатъчно в личната сметка да знае , че няма проблем.

Много добро предложение! И точно затова няма да се приеме.

А Минчо много добре папа, гогато един идиот го направи шеф на болницата , живееше с младата си нова жена и бебето при тъста, сега го вижте на Дунава х... кв. вили по селата мангизи, колелото е зая здраве и парлама. Само ЦСКА минчо малък!

Сега плащам 160 лв. на месец, с тях лекуват циганите, които не внасят здравни осигуровки, а аз си плащам когато имам нужда от лечение. А тези искат да ми вземат 400 лв. на месец. Това е най-прекия път за засилване на сивата икономика.

Айде стига комунизъм и солидарност! 7% върху 2к са 140 лв, а върху 300 лв. са 21 лв. Разликата е 6.6 пъти, услугата една и съща, т.е. никаква. При 5к лв. разликата става 16.5 пъти (пъти)!Направете индивидуални партиди, нива на услуги, и ценобразуване, пък тогава може и върху 20к да се осигуряваш ако искаш. Кеф ти правителствена, кеф ти Пирогов, кеф ти чужбина стига да имаш вноски.

ЗО са 8%. Икато си такъв бехаберник значи вземаш 300лв. За какво са пениш?

Добре е, че поне поема отговорността за лекарствената политика. Така ще е ясно кой е виновен за цените на лекарствата, ако не спаднат осезаемо.

Абе аз всяка година за здравни осигуровки плащам по 2000 лева. В същото време съм принуден да се лекувам по алтернативни методики, които са доста по ефективни - хомеопатия, традиционна китайска медицина и т.н. Защо да пълня допълнително гушите на корумпираната бюрокрация и на фармацевтичните компании между които се разпределят 80% от медицинските осигуровки.?

Какви са тези пациентски организации които предлагат увеличение на тавана? Кой нормален човек ще иска да плаща ЗО върху 5000 лева? Виж ако парите следват човека да, но!!! Как не разбират, че при това статукво няма как да се съгласят хората за такъв таван. Ако ЗО остане 100% солидарно не може да се продължава. Ако се преразпределят парите и примерно солидарната част стане 10% а останалите 90% остават в партидата на човека тогава да.

Съвсем разумно. Солидарност - да, но до определен процент. Оттам-нататък - лична партида. Така много по-трудно ще може да се краде от парите ни за здраве.

Айде стига глупости. И 2000 лева е много. Аз цял живот плащам на 2000 и не получавам нищо. На практика плащам за другиго, а сега искат да плащам на 5000. Какво получавам повече. Разберете, че осигуровката не е данък. Когато пащаш повече, трябва и да получаваш повече. В момента всички получаваме еднакво, значи и здравната вноска трябва да е еднаква за всички!

два на два метра.

Хайде и Раденовски да си ходи ! Щом Чавдар Маринов - бившия шеф на Медицински дейности в министерството си ходи и този мръсник да подава оставка !

A, не! Айде първо да си запушите "пробойните" в кацата и после да ми говорите за увеличаване тавана! От 10 г. се осигурявам върху сума , много близка до сегашния максимум от 2000 лева. И какво плучавам като "здравна услуга" - нищо, без да си доплатя. А пусто все се оказва, че има нещо за доплащане. Затова, уважаема, първо си реформирай системата, запуши дупките, докарай го до там, че плащащите ЗО да не доплащат непрекъснато и за елементарни неща и едва тогава - можеш и да повдигнеш въпроса за вдигане на тавана!

Много пъти съм задавал този въпрос, ще попитам пак, дано някой отговори: - Защо средствата от моята осигуровка не се трупат в МОЯ ЛИЧНА СМЕТКА и когато се наложи да знам с какви пари разполагам и да избера как да се лекувам? - Каква е разликата между този който се осигурява на минималната работна заплата и този с максимален осигурителен доход? - Как ще ме стимулирате да се осигурявам върху цялата заплата? Извод: Така се изгражда сивата икономика

Боже, защо все така се случва!? Докато се докопат до властта- все дрънкат за облекчения, ниски цени, добри условия за бизнес... Дойдат ли на власт- започват с увелчения на данъци, нови такси, нови по-високи цени и всякакви чиновнически пречки пред нормалния бизнес!

Здравеопазването не е бизнес!!!

От кога?

Напротив, в България си е чиста търговия откакто направиха лекарите ЕТ, а болниците - търговски дружества!

каза ли го това на фармацефтичните компании? Нали знаеш кой е шев на Софарма?

Предлагам таван за МАКСИМАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД 5000 лева, за да влязат пари в НОИ, както предлагаше и д-р Тренчев! За здравните осигуровки да си остане както е сега - 2000 лева, че и по-малко, толкова са заслужили!

Това си е жив комунизъм. Хайде да вземем още от тези които така и си плащат навреме и издържат голяма част от сивия сектор.

Нямам думи...Такъв ерудит

Дайте ми поне едно основание да плащам здравни осигуровки. Винаги си плащам, винаги се лекувам с пари. Пресен пример. На 18 март вдигнах 39,7 температура. Всеки ден ходих при джипито и срещу такса 2,70 ми изписваше прахчета колдрекс. Поисках да ме насочи към специалист - нямала талони. Попитах поне към какъв специалист да се самонасоча - нямала идея. Платих си кръвни изследвания 15 лева, консултация уши нос гърло - 25 лева, ренггенова снимка 20 лева, консултация с пулмолог 25 лева, за да ми кажат, че имам вирусна пневмония. После слагане на абокат 15 лева, 10 лева за поставяне на инжекция, още една снимка за 20 лева...Питам за какво дотук ми послужиха осигуравките? Масово с хората около мен става същото - за всичко се плаща, дори за инжекциите. Та за какво да плащам още по-високи осигуровки? За вашите бонуси ли?

Ще плащаш, щото неосигурената циганка трябва да нацвъка безплатно 10 циганета, а после и да ги лекува безплатно, а ако асан я набие, пак да я лекуват безплатно.

В подкрепа на колегата по-горе да попитам, ако се осигурявам на 2000 лв. примерно ще получа ли по-добро здравеопазване от Бай мангал който е на социални помощи и само смуче от държавата и краде от домовете?????

такива пози и чалъми на кво отгоре и за каква се мисли -само по медиите висят и дават интервюта

Не, че съм против, но веднага увеличи заплащането в спешна помощ, само защото баща й работи там. Ако не беше, щеше ли някой да се сети за тези служители, че работят на ръба на мизерията!

Дреме ми, че някакъв зам-министър бил подал оставка. И въобще не ме интересува кой е министър и кой-зам. Искам културно и възпитано отношение от страна на докторите. За професионализъм няма да говоря- професионалистите отдавна заминаха в чужбина. Но искам, ако ми се наложи да родя например, да не викам баба Пена да помага, а да родя културно и възпитано в болница. Ако пък имам херния например- пак културно и възпитано докторите да ме оперират без да се пазарят за цената на платното, което ще ми сложат. А цената на лекарствата пък да са със същия процент от работната ми заплата, какъвто е в щатите. И въобще, защо не закриете и министерството, и здравната каса, и държавата, за да не храним никакви илюзии.

Тези Гербаджии станаха смешни.Такова чудо да се сменят министри като бирени шишета не е имало.

Е, най-после да имаме секси министърка.

Кое и е сексито бре, селските костюмчета или прическата от 60-те???

Правилно е юрисконсулт-без "т",но "юрист",когато не е сложна дума.

"Досега Вичев беше директор на русенската болница, където Атанасова преди години е работила като юристконсулт. Той също е гинеколог...." Е, ясно е, че я познава много добре,а и с калинки не иска да работи.... Само сексапил не стига, за да си здравен министър....

Д-р Вичев е нормален човек и добър лекар. Попадала съм му в ръцете и съм му благодарна. Ще върши работа.

всеки ден се подават оставки от цялата работа пати народа,цените ръстат, всекидневно нещо поскъпва,а заплатите на хората са в застой скоро нищо няма да се промени в тази държава

Ясно! Сега здравното ни министерство ще се командва от русенския психодиспансер.

+1

Д-р Вичев е уважаван гинеколог и няма нищо общо с Психодиспансера.

Да си уважаван гинеколог и да ставаш за зам.министър са 2 различни неща.

Прочетете статията на Кеворкян в днешния вестник "Преса". Той я е охарактеризирал най-добре. link

добра куротросака *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тази от снимката много ми харесва ,защото има много интелигентен поглед !

Сигур не само погледът и е ентелегентен, по-надолу да я видиш... ентелегентка и половина! Министерка с труд се става да го знаеш!

става за хипнотизатор, змиица не ти трябва, Психо!

Относно т.нар. програма за борба с рака на маточната шийка - тук ще се въведе ваксината Silgard, която масово я рекламират по моловете, но тя е отровна и дори е забранена в други европейски държави! link

Женицата е неграмотна, но веднага започна далаверки с опасни ваксини.

това маце може би има по вече счупени х,,,, отколкото години трудов стаеж карай да върви боко тиквата е велик

Не знам този Кирил Добрев защо не става за зам.министър , но научих защо Трайчо Трайков и д-р Константинов не ставали за за министри: 1.Много са възпитани. 2.Не играят бридж-белот. 3.Знаят английски ,пък не не са казали едноконгречюлейшънс на премиера си. 4.Не играят футбол. 5.Носят очила. 6.Не могат да вдигнат 120 кг. от лежанка. 7.Не са почитатели на Лепа Брена и Цеца Величкович. 8.Не са от Левски 9.Бащите им не са пожарникари. Пък не членуват и дори в леката кавалерия на партия ГЕРБ.

А знаеш ли защо станаха???!!

Сложете и един ветеринар в министерството, погледай тръгнала работата !

Поредната калинка на ГЕРБ

На уволнението вече оставка ли му се вика? Не че го защитавам, щото нищо не е направил, ама като го гледам тоя пенсионер нищо добро не ни чака. Такава липса на кадри е просто ужасна. Пък то и мисъл няма. Що не си седя в Русе, бе Вичев? На тез години министър, за кога?

тая от кое котила е произлязла само пози тук трябва работа не знам дали стана ясно на тази неграмотна пасмина докога .Клати се за кой ли път и тая няма нищо да направи.

Може да е Боце, но е любовница на Пламен Нунев ! А той е член на изпълнителната комисия на ГЕРБ ???

Боце ли си моце ли си незнам но заради такива като тебе сме на това дередже. Само плюете . Организирайте си среща и си плюйте в лицата селяндури неграмотни!

Камък ми падна от сърце! Разбрах, че сме на това дередже заради мен! Аз пък мислих, че управляващите ни от години са изключително крадливи и най-вече напълно некадърни безхаберници!

Господи прости и, тя не е виновна

Боце!!! Тая природно недоразумение от къде я измъкна!? Тъпа, проста, комунистка на Н-та степен! Големи бъркочи ще сътвори, да знаеш! Като начало щяла ни отнеме гражданството, че не и плащаме здравните вноски да ни ги краде! Па то при соца не смееха да ни го отнемат, бре! Супер тъпа муцка!