Коментари - Отпадат направленията на хартия, ще има 600 нови линейки | Днес.dir.bg

Отпадат направленията на хартия, ще има 600 нови линейки

Направленията на хартия, с които пациентите посещават лекари-специалисти, се заменят с електронни. Купуват 600 линейки. Анкета ще определя кой е социално слаб.

Обратно в новината

Коментари - Отпадат направленията на хартия, ще има 600 нови линейки | Днес.dir.bg

Коментари

Всяка линейка с полицай -шофьор и лекар кардиолог-без мюсюлманска вяра-вярата пречи на бързата реакция.В СПЕШНАТА ПОМОЩ ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА БЪРЗО,НО НЕ ДА УМИРАТ,А ДА СЕ СЪБУДЯТ ЗА ЖИВОТ ПАЦИЕНТИТЕ-ДА НЕ СЕ ПРЕДОЗИРАТ С НАРКОТИЦИ!Полицай-шофьор-те имат знания за механика и могат да пускат син сигнал,да глобяват не далите път на Линейките,събират доказателства за ...Мерцедесите са предпочитани от циганите.

Най накрая нещо разумно се предлага. Особено това с направленията. Така всички ще сме равнопоставени.

В Спешната помощ да не работят мюсолмани-вярата им пречи!

Господин Министър. Вземете фишовете на медиците в Спешната помощ и лично се убедете колко % увеличение ни е дадено. Не са 20. Някой пак Ви е излъгал.Или Вие лъжете!!!

А върху съвестта на лекарите кой да поработи? Как от търговци печалбари отново да станат ЛЕКАРИ?

Както каза преди време бившият полски президент `от електротехник президент лесно,обратното-изкючително трудно`.

Г-н Москов. Сигурно ти е ясно,че всичко зависи от бюджета с който разполагаш.Няма никакво значение дали ще имаш хартиено или електронно направление. Все тая.Лимита е същият. Бройките няма да се увеличат,защото "пари нема". И прав е един друг колега,че не линейки , а лекари ,фелдшери и мед.сестри няма,които да работят в Спешната помощ с тези смешни заплати.И спрете с лъжите.Обещаните 20 % за увеличение на заплатите не са толкова. Проверете лично, по места ,а не се доверявайте на писарушките си

Все трябва да започне отнякъде...Поне има идеи ,за разлика от Атанасова, която само дрънкаше.

Не виждам реална разлика между направление написано на хартия и електронно.И двете ще се дават от личния лекар и за двете ще има лимит.

И този не започна от най-главното,спиране на кражбите.Нищо няма да направи.

Плащаме на ЕС 850 милиона, подхвърлят ни благодеяние 85 милиона за спешна помощ !!! Thank You ES ! Grateful forever !

Нещо не ми стана ясно, каква е разликата между направление на хартия и електронно ?!?! Нали и при хартиеното направление, лекарят вкарва информацията в компютъра ! И болният като си вземе хартийката-направление и отива в която си иска болница ! Сега с електронното как ще е ?

През годините се създаде голяма диспропорция и фетешизиране на лекарската професия въобще-куцо кьораво което се кичи с "лекар" се величае .Но когато се заговори за задължения и отговорности все космоса им пречи.Един лекарски съюз липсата на конкуренция и неглижирането на пациента това се превърна в "правилната линия". Имам достатъчни възможности и си плащам вноските една нощ ми се наложи да извикам бърза помощ и познайте след 3 разговора -това бе едно унижение то обяснения накрая се наложи да отида с такси .Имах микроинфаркт . Превърнаха се в търтеи нормално е понякога да ядат пердах като няма контрол.

Но хващането, И, държането му, Е, превъзходно! Оценка : Абаут мн. добър Инструкторка: баба ТудоркЪ

анестезиолог, та той лъжи кат ром. Хаха а тази наредба дето я измислиха за специализантите е още по голяма глупост от преди. Такава каша ще стане след тоз анестизиран анестезиолог че ще се чудем какво е станало.

Вие ли сте алтернативата на която да повярваме...?

Не съм сигурен, но много скъпо ми се вижда една линейка да струва 400 000лева .Ако се предположи , че автомобилната част,която е приблизително един луксозен бус струва 100 000 то тогава оборудването струва приблизително 300 000.Доколкото знам един перфектен кардиограф на agilent technologies струва някъде към 100 000 лв, но нека не се забравя , че това са мерцедесите на кардиографите.Същото се отнася и за изделията на фирмата Anritsu То тогава за по дребните неща ще отидат някъде към 200 000лева ,нещо множко ми се вижда ,все пак в линейката няма 16 срезов томограф сметката е надписана

Забравяте комисионните.

Има ли значение, при положение, че вместо линейка за същите пари могат да вземат някой поръчков мерцедес, за да возят някой новоизлюпен депутат влязъл по погрешка в парламента?

Лекари липсват,не линейки.

Личните лекари са наистина една"гара разпределителна"!Абсолютно са излишни,особена ако имам електронна здравна карта.Само си губим времето при тях,пък да не говорим за смехотворната потребителска такса,коята JP-си слага директно в джоба,а и трябва да му се кланяш да благослови да ти даде направление.Станахме на просяци пред тях. Ба

Понеже си много грамотен/а - пише се GP а не JP /няма да ти обяснявам защо/. И още едно нещо - и в транспорта има гара разпределителна. Без нея не може.

JP ne e kato JB.

Aко в BG хората си мислят, че с тая мижава вноска по здравната осигуровка имат право на добро здравеопазване, то тогава погледнете на запад. Mосков е избрал европеиски режим на модел, но за да работи този, вноската трябва да се увеличи. Hе е приятно, но е вярно.

Г-Н МОСКОВ НИКЪДЕ НЕ СПОМЕНАВАШ КАК ЩЕ СПРЕШ ЗВЕМАНЕТО НА РУШВЕТИ ОТ ЛЕКАРИТЕ ?

Ей, министре, като отново ще има определен брой направления, защо аз като плащащ на максимум осигуровки ще имам същият таван, като този, който плаща осигуровки на 500лв например?

А може да имате и по-малко направления дори, ако нямате хронични заболявания. Тъй като те ще се определят според специфичните нужди на пациента, а не според сумата на здравната осигуровка.

българският доктор менгеле-москов сигурно никога не е чувал за частно здравеопазване, за здравни застраховки и за демократичен избор на хората за какво и кога да плащат. предлагам му първо да се запознае със здравните системи в демократичните и развити страни, преди да се опитва да налага на всички българи диктатура на държавния монопол и здравен рекет, наречен "здравни осигуровки". това не ви е фашизъм, нито комунистическа диктатура, доктор менгеле, пардон москов.

Кои по-точно демократични и развити страни??? В които изборът е на пациента дали да се осигурява или не...

От тона Ви лъха неуважение към Г-н Москов. Лично аз не го приемам да не кажа и нещо по остро. Мисля ,че хора като него би трябвало да бъдат уважавани най малко за това че имат смелостта да назоват проблемите в системата и започнат реформи. И още нещо: Когато един ръководител бъде назначен на такъв пост ,и ако иска да се възползва от позицията си, последното нещо което би направил е да хвърля камък в блатото. Извини се - нищо няма да ти струва !

ха-ха-ха! 2020 год. 7 мил. балгари

все му блестят очите - наркоман ли е, талибан ли е, или просто член на ДСБ от школата на другаря Костоффф?

Защото хапва за закуска БСПри, на обяд ДПСра и на вечеря атакисти.:))) За предястие русофили - путинисти.

освен американски и турски членове друго едва ли похапва.

изглежда че хер флик го е страх от микрофона да не го ухапе, та така го държи с два пръста. идеите на доктор муерте за задължителни здравни осигуровки са абсолютен фашистки рекет и лишаване на хората да имат избор за собственото си лечение.

Браво, докторе, с теб сме, действай с твърда ръка! Троловете да те плюят, на тях затова им плащат. А ти действай затова, за което сме те избрали! И знай, че ако те махнат, 90% от лекарите сме готови с оставките си!

Държавата е в толкова окаяно състояние,че се чудят,какви форми на отказ от изпълнението на конституционите й задължения да измислят.

Не е истина-Москов как е хванал микрофона:-)

Ами това, което споделяш, е мн0го важно обстоятелство! За да допълня фантазията ти, ше спомена, че ако човек жестикулира и със свободната ръка, тази която държи микрофона, отговаря на жеста на свободната. И ако е жест, съответстващ на мащаб на процес или на учудване, държането на микрофона е съвсем естествено. Друг в въпросът защо журналистите са изкарали тази снимка и отговорът е ясен. Педераси са българските журналисти. Нямат акъл, а само нюх за безмислени сеири.

Жалко. Стана най-лошото, което очаквахме с надежда за промяна. Кои са социално слаби в БГ? Циганите - нямат жилища, нямат работа , (нямат и акъл). Те ще се ползват с права. А някой трайно безработен българин, дето притежава една пзнелка, за да не живее на полето - какво - ще трябва да я продаде ли? Жалко, Москов. Наистина се надявахме на нещо по-справедливо.

Не виждам подобно твърдение в статията. От къде си го извади? Че циганите ги хрантутим, е ясно, но адресът не е към Москов и не е от днес. Така че си поправи мерника.

Това с анкетата е пълен идиотизъм! Изобщо не вярвам, че ще бъдат купени 600 нови автомобила за спешна помощ. Трето - то просто няма лекари, които да ги обслужват и изобщо не виждам как ще им бъдат увеличени заплатите на спешните медици, освен евентуално с 20-30 лв, което е направо смешно. Междувременно депутатите сигурно няколко пъти ще си актуализират заплатите, защото са им много "ниски"!

Москов се опитва да приложи дясна политика, базирана на основните ценности на дясното - патриотизъм, християнски ценности и капитализъм. Това от своя страна подрежда ценностите на обществото от индивида към семейството и институциите. До сега имахме нещо, което беше смес от комунизъм и "модерно ляво", което така и паркиралите мерцедеси пред Позитано, 25г не са си изяснили. Успех на Москов и другарите с дискова херния вследствие на снишаването от началото на прехода, да замълчат и да се учат как се прави.:)

християнски ценности и капитализъм?

По наследство ли ти е, или си го придобил плиткоумието?:)

Капитализмът е икономическа система, при която търговията, индустрията и средствата за производство се контролират от частни собственици и с цел печалба в условията на пазарна икономика. ----------- Сега ще ми обясниш ли къде е проблемът с христянството?

от всекиго според възможностите, всекиму според потребностите Да живее капитализма!

Г-н министър, смятам, че не е необходимо да правите анкета за мен, защото съм здравно осигурена без прекъсване, отделно имам и допълнително здравно осигуряване. За последните 4 години съм ходила на лекар три пъти. И трите пъти си платих прегледа, направленията и медицинските. В същото време всеки месец държавата ми удържа пари, за да може да преглежда путките на бременните циганки безплатно и да хоспитализира пияни повръщащи цигани.

Аз пък за последните 20 години не съм ходил на нито един преглед. До GP съм ходил 2 пъти за задължителна бележка към работодател. Също си плащам всички вноски, които държавата иска от мен. И въпреки това съм успял да остана човек и да се спася от ксенофобията, заляла целокупното българско население! И за нещасти на министър Ксенофобов му задавам едни по-различни въпроси, на които той няма отговор, защото толкова си може!

Кое точно наричате ксенофобия?

Това е чувство за несправедливост, а не ксенофобия.

"По думите на министъра след индивидуална анкета ще се установи дали е социално слаб и тогава ще бъде здравноосигурен през механизмите на държавата" А познайте сега кои ще са "социално слабите"...

Това категорично не е вярно. Към момента, за да издаде направление, лекаря го въвежда в информационна система и разпечатва листа с направлението. Каква е разликата с това което прелга Москов? ЗА ДА СЕ ПРОМЕНИ СИСТЕМАТА, ТРЯБВА СРОКА НА НАПРАВЛЕНИЕТО ДА Е КРАТЪК - НАПРИМЕР 7 ДНИ. АКО НЕ СЕ ПОЛЗВА - ОТПАДА. ТАКА ДРУГИЯ НУЖДАЕЩ СЕ ГО ПОЛЗВА. ТОВА ПОНЕ С МАЛКО ЩЕ ОБЛЕКЧИ ХОРАТА, ЗАЩОТО ПРИ СЪЩИТЕ ПАРИ КАКТО И ДА ГО ВЪРТИШ, ВСЕ ЩЕ Е ЗЛЕ.......... Да се закупят линейки - това е винаги добре. Да се облекчи и стимулира работещия в спешна помощ - отлично! За това поздрави.

Не знам дали си съгласен, но си идиот. Защо не предложиш еднодневен срок на направленията, Мунчо?

Прав си за срока от 7 дни. Не е приемливо. Нека да е както сега - 30 календарни дни. Но ще ти кажа, че има доста несериозни пациенти, които не го използват и то реално изгаря - не се използва и отпада от лимита на лекаря за периода. Нека да е така - след като в рамките на 30 дни не е въведено в електронната система като използвано да се връща като бройка на личния лекар и да го даде на друг пациент.

Няма нищо по -жалко от човек който десет години е безработен.Твърдението ми не се отнася до хора с тежка степен на инвалидизация.

Не е жалко, а тъжно! Откъде се пръкнахте мръсни, охранени , крадливи мутри без капка жалост към хората и болката им. иди в някое село, говедо, з да видиш как се живее.

На думи май всичко е о'кей!Само не разбрах,докато ни оценяват,кой е по-по социално слаб няма ли вече да сме малко по-по-умрели?Европа да ни дава пари за реформи,при положение,че внасят наши лекари-нещо не ми се връзва.Да не стане като с ТЕЛК-овете?Знам едно със сигурност-имаш ли пари,отваряш врати.Нямаш ли- даваш мило и драго.Тъй,че д-ре-успех!1

От 10-ина години се водя безработен в смешна и жалка България. Не бих дал и стотинка на мизерната държава и шайката, която я управлява. Въпроса е принципен, не финансов.

Подкрепям!

Всъщност, не ми е ясно защо министър Ксенофобв си е поставил като фикс идея, че проблемът на здравеопзаването е, че имало хора, които не плащали? За няколко години в здравеопазването парите се увеличиха неколкократно и резултатът е един и същ. Дори да успее да прибере всички дължими пари с колко ще се увеличат още парите в здравеопазването? Два пъти? И ще му стигнат ли вече тези пари? Докато не се заеме със самите доктори, където е всъщност разковничето на проблема, министър Ксенофобов, ще си остане просто един ксенофоб с пламък в очите!

Т.е. ти намираш за напълно в реда на нещата аз да поемам лечението ти, защото внасям ЗО, а ти да се възползваш от моята "солидарност", като не плащаш?! Ма ти си бил голям "тарикат", бе;о)) И какво значи "колко пъти са се увеличили парите в здравеопазването" - те не идват от въздуха, "тарикате", те идват от ЗО на внасящите българи, които ТИ реално ощетяваш!

Лично ти няма как да ми поемеш лечението, защото не съм и нямам намерение да опирам до българско здравеопазване. По една проста причина - докторите в България, превърнаха здравеопазването в това, в което митничарите превърнаха митниците! Така, че прецени сам какво намирам за "в реда на нещата". И между другото, след като "уникалният" ни министър се е заел само със събиране на пари, чул ли си го да каже колко всъщност пари му трябват. Той толкова си може, че и това няма как да прецени!

Ей"глупак"! Парите в здравеопазването не идват само от вноски! Колко ти се увеличиха вноските в последните години, при условия, че парите за здравеопазване са нараснали с ПЪТИ. Аман от немислещи хора!

Защо го наричате "Ксенофобов? Или не знаете значението на тази дума? Макар че се разочаровах от това, което е решено, не мисля, че той е ксенофобов!

До момента, в който не чуя министър Ксенофобов да повдигне темата за "търговците в храма", демек докторите, не мога да го приема насериозно и да се заблуждавам, че си е поставил за цел да оправи българското здравеопазване!

Ами да ги изгоним тези търговци от храма и да сложим на тяхно място попове и ходжи, а вместо линейки да се закупят направо катафалки.

Точно твоя тип решение е възприел и министър Ксенофобов, само че по посока на другата страна!

Ами аз като дам сто и петдесет лева на месец за цигари и още толкова за алкохол, ме то не ми остават пари за да си плащам здравните осигуровки.Така че бъдете добрички мили мои сънародници да поемете грижата и да ме осигурявате - пенсионно, здравно и т.н.И да не забравите за засртаховате къщата ми, колата и ми и ... бе каквото там трябва.А наздраве и бегайте да бачкате.

Не само линейки,но и катафалки трябва.Бяхме повече народ имахме по-малко поликлиники и болници.От там са големите разходи.Искаме всеки да си има лична здравна партида в която да се събират осигурителните вноски и при смърт тези пари да се наследяват.

Направи си доброволна здравна застраховка. В същото време си задължен да си плащаш и здравните осигуровки определени от държавата.

Г-н министър,защо аз трябва да върша работата на докторите.Кой измисли работодателите да издават бележки за болничните на хоспитализирани болни и други с по продължително лечение за период от 3г.назад?Защо?Нали всеки пациент има картон и всеки б.л.трябва да е нанесен.Лекарите не могат ли да пресметнат по картона колко болнични са ползвани.Мисля ,че би било по редно джипето да следи и издава този документ.Нищо тук в тази държава не може да се оправи.Това е 100%.

По думите на министъра след индивидуална анкета ще се установи дали е социално слаб и тогава ще бъде здравноосигурен през механизмите на държавата. ---------- Върти-суче и все около парите, горкият, толкова може. Може ли да ми обясни колко от сегашните наплащащи ще отпаднат от здрвна помощ след анкетата и колко пари ше се спестят от това - НИКОЛКО. Защото всички, които и сега не шплащат според анкетата ще влязат в графата социално слаби!

Българският доктор менгеле (хер флик москов) още преди да заеме длъжността министър, би трябвало да е наясно, че няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ здравни осигуровки в нито една демократична държава. никой не може да задължи хората да плащат на държавен монопол, какъвто москов иска да превърне здравната каса. комунизмът отдавна си отиде г-н москов, за да задължавате хората да ви плащат рекет. вече има частни болници и частно здравеопазване и хората трябва да имат избор, дали да си плащат на частни лекари, или да наливат т.нар. "здравни осигуровки" всеки месец в кацата беза дъно, наречена здравна каса. защото има много случаи на българи, които плащат цял живот на системата, и накарая когато имат нужда, пак биват изнудвани да плащат за лечение, за болници, за дарения, за избор на доктор, екип, лекарства и т.н. идеите на москов за задължителни здравни осигуровки са абсолютен рекет и лишаване на хората да имат избор за собственото си лечение.

Тематичен: Две социологически агенции правят проучване за дължината на члена на мъжете в България. Едната агенция излиза със заключение, че средната дължина на члена е 15 см, , а според другата, тази дължина е 25 см. Установено е, че разликата в заключенията се дължи основно на методите на проучване, използвани от агенциите. Едната агенция е правила измервания, а другата е пуснала анкета:)

Вън от здравеопазването! Стига идиотщини ,наистина тук ще останат само пенсионерите!

Няма социално слаби - има социално мързеливи. Помощи само на инвалиди и вдовици.

Вдовиците инвалиди ли са?

Е, как да не са инвалиди - лишени са от член... (по закон, ама то и основно джиповете са за инвалиди с по една инвалидна пенсия)...

Д-р Москов се захвана здраво и ако успее да реализира целите, ще докаже, че "който иска да свърши нещо, търси средства - който не иска, търси причини". Той очевидно прави първото. Адмирации за електронната здравна карта, която ще сложи ред - реална помощ когато е необходимо и невъзможност да се злоупотребява. Не знам как ще стане с анкетите, защото щом ги правят хора, може да се получи същото както с инвалидните пенсии, недай, Боже! Нужен е строг контрол и наказания.

Европа ще ни дава пари да си оправяме здравеопазването.... нещо не ми се вярва. То е умряло във всички страни на Европа, там неистово търсят наши лекари и сестри. В България няма да позволят то да стане по-добро. Тоя министър нещо плещи празни приказки, пък вие му вярвайте.

Няма лошо човек да е "Тома Неверни", но в случая си "Тома Оглупелия". Москов е доказал, че иска нещо да се свърши в тая скапана държава.

АДМИРАЦИИ ЗА МОСКОВ ,САМО ТОВА С АНКЕТАТА НЕЩО МИ КУЦА!

"С наличието на електронната здравна карта, вие спрямо собствените си медицински потребности, ще имате кодирани в нея брой изследвания и направления. Те ще бъдат съобразени с реалното ви здравно досие и с реалните ви потребности", обясни Москов. 1. Кой ще преценява нуждата ми от "определен брой изследвания и направления" - личния или специалист? 2. Имаш няколко хронични болести - да кажем язва, алергия и т.н. Това означава ли, че всеки първо трябва да отиде при съответния специалист, който да потвърди, че ги имаш и после да ти се определи броя изследвания и направления? 3. Ако преценката ще я прави личния, но той например е със специалност педиатър - дали преценката му ще е достатъчна?! Изобщо, хайде да има повече яснота какво и как смятате да правите преди да стоварите на главите ни поредната "промяна", която ще ни създаде само ядове и загуба на време! Подчертавам, че не съм противник на идеята - само искам нещата да бъдат изчистени, преди да почнете да ги прилагате върху нещастните ни пациентски глави!

Коментари - Отпадат направленията на хартия, ще има 600 нови линейки | Днес.dir.bg

Отпадат направленията на хартия, ще има 600 нови линейки

Направленията на хартия, с които пациентите посещават лекари-специалисти, се заменят с електронни. Купуват 600 линейки. Анкета ще определя кой е социално слаб.

Обратно в новината

Коментари - Отпадат направленията на хартия, ще има 600 нови линейки | Днес.dir.bg

Коментари

Всяка линейка с полицай -шофьор и лекар кардиолог-без мюсюлманска вяра-вярата пречи на бързата реакция.В СПЕШНАТА ПОМОЩ ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА БЪРЗО,НО НЕ ДА УМИРАТ,А ДА СЕ СЪБУДЯТ ЗА ЖИВОТ ПАЦИЕНТИТЕ-ДА НЕ СЕ ПРЕДОЗИРАТ С НАРКОТИЦИ!Полицай-шофьор-те имат знания за механика и могат да пускат син сигнал,да глобяват не далите път на Линейките,събират доказателства за ...Мерцедесите са предпочитани от циганите.

Най накрая нещо разумно се предлага. Особено това с направленията. Така всички ще сме равнопоставени.

В Спешната помощ да не работят мюсолмани-вярата им пречи!

Господин Министър. Вземете фишовете на медиците в Спешната помощ и лично се убедете колко % увеличение ни е дадено. Не са 20. Някой пак Ви е излъгал.Или Вие лъжете!!!

А върху съвестта на лекарите кой да поработи? Как от търговци печалбари отново да станат ЛЕКАРИ?

Както каза преди време бившият полски президент `от електротехник президент лесно,обратното-изкючително трудно`.

Г-н Москов. Сигурно ти е ясно,че всичко зависи от бюджета с който разполагаш.Няма никакво значение дали ще имаш хартиено или електронно направление. Все тая.Лимита е същият. Бройките няма да се увеличат,защото "пари нема". И прав е един друг колега,че не линейки , а лекари ,фелдшери и мед.сестри няма,които да работят в Спешната помощ с тези смешни заплати.И спрете с лъжите.Обещаните 20 % за увеличение на заплатите не са толкова. Проверете лично, по места ,а не се доверявайте на писарушките си

Все трябва да започне отнякъде...Поне има идеи ,за разлика от Атанасова, която само дрънкаше.

Не виждам реална разлика между направление написано на хартия и електронно.И двете ще се дават от личния лекар и за двете ще има лимит.

И този не започна от най-главното,спиране на кражбите.Нищо няма да направи.

Плащаме на ЕС 850 милиона, подхвърлят ни благодеяние 85 милиона за спешна помощ !!! Thank You ES ! Grateful forever !

Нещо не ми стана ясно, каква е разликата между направление на хартия и електронно ?!?! Нали и при хартиеното направление, лекарят вкарва информацията в компютъра ! И болният като си вземе хартийката-направление и отива в която си иска болница ! Сега с електронното как ще е ?

През годините се създаде голяма диспропорция и фетешизиране на лекарската професия въобще-куцо кьораво което се кичи с "лекар" се величае .Но когато се заговори за задължения и отговорности все космоса им пречи.Един лекарски съюз липсата на конкуренция и неглижирането на пациента това се превърна в "правилната линия". Имам достатъчни възможности и си плащам вноските една нощ ми се наложи да извикам бърза помощ и познайте след 3 разговора -това бе едно унижение то обяснения накрая се наложи да отида с такси .Имах микроинфаркт . Превърнаха се в търтеи нормално е понякога да ядат пердах като няма контрол.

Но хващането, И, държането му, Е, превъзходно! Оценка : Абаут мн. добър Инструкторка: баба ТудоркЪ

анестезиолог, та той лъжи кат ром. Хаха а тази наредба дето я измислиха за специализантите е още по голяма глупост от преди. Такава каша ще стане след тоз анестизиран анестезиолог че ще се чудем какво е станало.

Вие ли сте алтернативата на която да повярваме...?

Не съм сигурен, но много скъпо ми се вижда една линейка да струва 400 000лева .Ако се предположи , че автомобилната част,която е приблизително един луксозен бус струва 100 000 то тогава оборудването струва приблизително 300 000.Доколкото знам един перфектен кардиограф на agilent technologies струва някъде към 100 000 лв, но нека не се забравя , че това са мерцедесите на кардиографите.Същото се отнася и за изделията на фирмата Anritsu То тогава за по дребните неща ще отидат някъде към 200 000лева ,нещо множко ми се вижда ,все пак в линейката няма 16 срезов томограф сметката е надписана

Забравяте комисионните.

Има ли значение, при положение, че вместо линейка за същите пари могат да вземат някой поръчков мерцедес, за да возят някой новоизлюпен депутат влязъл по погрешка в парламента?

Лекари липсват,не линейки.

Личните лекари са наистина една"гара разпределителна"!Абсолютно са излишни,особена ако имам електронна здравна карта.Само си губим времето при тях,пък да не говорим за смехотворната потребителска такса,коята JP-си слага директно в джоба,а и трябва да му се кланяш да благослови да ти даде направление.Станахме на просяци пред тях. Ба

Понеже си много грамотен/а - пише се GP а не JP /няма да ти обяснявам защо/. И още едно нещо - и в транспорта има гара разпределителна. Без нея не може.

JP ne e kato JB.

Aко в BG хората си мислят, че с тая мижава вноска по здравната осигуровка имат право на добро здравеопазване, то тогава погледнете на запад. Mосков е избрал европеиски режим на модел, но за да работи този, вноската трябва да се увеличи. Hе е приятно, но е вярно.

Г-Н МОСКОВ НИКЪДЕ НЕ СПОМЕНАВАШ КАК ЩЕ СПРЕШ ЗВЕМАНЕТО НА РУШВЕТИ ОТ ЛЕКАРИТЕ ?

Ей, министре, като отново ще има определен брой направления, защо аз като плащащ на максимум осигуровки ще имам същият таван, като този, който плаща осигуровки на 500лв например?

А може да имате и по-малко направления дори, ако нямате хронични заболявания. Тъй като те ще се определят според специфичните нужди на пациента, а не според сумата на здравната осигуровка.

българският доктор менгеле-москов сигурно никога не е чувал за частно здравеопазване, за здравни застраховки и за демократичен избор на хората за какво и кога да плащат. предлагам му първо да се запознае със здравните системи в демократичните и развити страни, преди да се опитва да налага на всички българи диктатура на държавния монопол и здравен рекет, наречен "здравни осигуровки". това не ви е фашизъм, нито комунистическа диктатура, доктор менгеле, пардон москов.

Кои по-точно демократични и развити страни??? В които изборът е на пациента дали да се осигурява или не...

От тона Ви лъха неуважение към Г-н Москов. Лично аз не го приемам да не кажа и нещо по остро. Мисля ,че хора като него би трябвало да бъдат уважавани най малко за това че имат смелостта да назоват проблемите в системата и започнат реформи. И още нещо: Когато един ръководител бъде назначен на такъв пост ,и ако иска да се възползва от позицията си, последното нещо което би направил е да хвърля камък в блатото. Извини се - нищо няма да ти струва !

ха-ха-ха! 2020 год. 7 мил. балгари

все му блестят очите - наркоман ли е, талибан ли е, или просто член на ДСБ от школата на другаря Костоффф?

Защото хапва за закуска БСПри, на обяд ДПСра и на вечеря атакисти.:))) За предястие русофили - путинисти.

освен американски и турски членове друго едва ли похапва.

изглежда че хер флик го е страх от микрофона да не го ухапе, та така го държи с два пръста. идеите на доктор муерте за задължителни здравни осигуровки са абсолютен фашистки рекет и лишаване на хората да имат избор за собственото си лечение.

Браво, докторе, с теб сме, действай с твърда ръка! Троловете да те плюят, на тях затова им плащат. А ти действай затова, за което сме те избрали! И знай, че ако те махнат, 90% от лекарите сме готови с оставките си!

Държавата е в толкова окаяно състояние,че се чудят,какви форми на отказ от изпълнението на конституционите й задължения да измислят.

Не е истина-Москов как е хванал микрофона:-)

Ами това, което споделяш, е мн0го важно обстоятелство! За да допълня фантазията ти, ше спомена, че ако човек жестикулира и със свободната ръка, тази която държи микрофона, отговаря на жеста на свободната. И ако е жест, съответстващ на мащаб на процес или на учудване, държането на микрофона е съвсем естествено. Друг в въпросът защо журналистите са изкарали тази снимка и отговорът е ясен. Педераси са българските журналисти. Нямат акъл, а само нюх за безмислени сеири.

Жалко. Стана най-лошото, което очаквахме с надежда за промяна. Кои са социално слаби в БГ? Циганите - нямат жилища, нямат работа , (нямат и акъл). Те ще се ползват с права. А някой трайно безработен българин, дето притежава една пзнелка, за да не живее на полето - какво - ще трябва да я продаде ли? Жалко, Москов. Наистина се надявахме на нещо по-справедливо.

Не виждам подобно твърдение в статията. От къде си го извади? Че циганите ги хрантутим, е ясно, но адресът не е към Москов и не е от днес. Така че си поправи мерника.

Това с анкетата е пълен идиотизъм! Изобщо не вярвам, че ще бъдат купени 600 нови автомобила за спешна помощ. Трето - то просто няма лекари, които да ги обслужват и изобщо не виждам как ще им бъдат увеличени заплатите на спешните медици, освен евентуално с 20-30 лв, което е направо смешно. Междувременно депутатите сигурно няколко пъти ще си актуализират заплатите, защото са им много "ниски"!

Москов се опитва да приложи дясна политика, базирана на основните ценности на дясното - патриотизъм, християнски ценности и капитализъм. Това от своя страна подрежда ценностите на обществото от индивида към семейството и институциите. До сега имахме нещо, което беше смес от комунизъм и "модерно ляво", което така и паркиралите мерцедеси пред Позитано, 25г не са си изяснили. Успех на Москов и другарите с дискова херния вследствие на снишаването от началото на прехода, да замълчат и да се учат как се прави.:)

християнски ценности и капитализъм?

По наследство ли ти е, или си го придобил плиткоумието?:)

Капитализмът е икономическа система, при която търговията, индустрията и средствата за производство се контролират от частни собственици и с цел печалба в условията на пазарна икономика. ----------- Сега ще ми обясниш ли къде е проблемът с христянството?

от всекиго според възможностите, всекиму според потребностите Да живее капитализма!

Г-н министър, смятам, че не е необходимо да правите анкета за мен, защото съм здравно осигурена без прекъсване, отделно имам и допълнително здравно осигуряване. За последните 4 години съм ходила на лекар три пъти. И трите пъти си платих прегледа, направленията и медицинските. В същото време всеки месец държавата ми удържа пари, за да може да преглежда путките на бременните циганки безплатно и да хоспитализира пияни повръщащи цигани.

Аз пък за последните 20 години не съм ходил на нито един преглед. До GP съм ходил 2 пъти за задължителна бележка към работодател. Също си плащам всички вноски, които държавата иска от мен. И въпреки това съм успял да остана човек и да се спася от ксенофобията, заляла целокупното българско население! И за нещасти на министър Ксенофобов му задавам едни по-различни въпроси, на които той няма отговор, защото толкова си може!

Кое точно наричате ксенофобия?

Това е чувство за несправедливост, а не ксенофобия.

"По думите на министъра след индивидуална анкета ще се установи дали е социално слаб и тогава ще бъде здравноосигурен през механизмите на държавата" А познайте сега кои ще са "социално слабите"...

Това категорично не е вярно. Към момента, за да издаде направление, лекаря го въвежда в информационна система и разпечатва листа с направлението. Каква е разликата с това което прелга Москов? ЗА ДА СЕ ПРОМЕНИ СИСТЕМАТА, ТРЯБВА СРОКА НА НАПРАВЛЕНИЕТО ДА Е КРАТЪК - НАПРИМЕР 7 ДНИ. АКО НЕ СЕ ПОЛЗВА - ОТПАДА. ТАКА ДРУГИЯ НУЖДАЕЩ СЕ ГО ПОЛЗВА. ТОВА ПОНЕ С МАЛКО ЩЕ ОБЛЕКЧИ ХОРАТА, ЗАЩОТО ПРИ СЪЩИТЕ ПАРИ КАКТО И ДА ГО ВЪРТИШ, ВСЕ ЩЕ Е ЗЛЕ.......... Да се закупят линейки - това е винаги добре. Да се облекчи и стимулира работещия в спешна помощ - отлично! За това поздрави.

Не знам дали си съгласен, но си идиот. Защо не предложиш еднодневен срок на направленията, Мунчо?

Прав си за срока от 7 дни. Не е приемливо. Нека да е както сега - 30 календарни дни. Но ще ти кажа, че има доста несериозни пациенти, които не го използват и то реално изгаря - не се използва и отпада от лимита на лекаря за периода. Нека да е така - след като в рамките на 30 дни не е въведено в електронната система като използвано да се връща като бройка на личния лекар и да го даде на друг пациент.

Няма нищо по -жалко от човек който десет години е безработен.Твърдението ми не се отнася до хора с тежка степен на инвалидизация.

Не е жалко, а тъжно! Откъде се пръкнахте мръсни, охранени , крадливи мутри без капка жалост към хората и болката им. иди в някое село, говедо, з да видиш как се живее.

На думи май всичко е о'кей!Само не разбрах,докато ни оценяват,кой е по-по социално слаб няма ли вече да сме малко по-по-умрели?Европа да ни дава пари за реформи,при положение,че внасят наши лекари-нещо не ми се връзва.Да не стане като с ТЕЛК-овете?Знам едно със сигурност-имаш ли пари,отваряш врати.Нямаш ли- даваш мило и драго.Тъй,че д-ре-успех!1

От 10-ина години се водя безработен в смешна и жалка България. Не бих дал и стотинка на мизерната държава и шайката, която я управлява. Въпроса е принципен, не финансов.

Подкрепям!

Всъщност, не ми е ясно защо министър Ксенофобв си е поставил като фикс идея, че проблемът на здравеопзаването е, че имало хора, които не плащали? За няколко години в здравеопазването парите се увеличиха неколкократно и резултатът е един и същ. Дори да успее да прибере всички дължими пари с колко ще се увеличат още парите в здравеопазването? Два пъти? И ще му стигнат ли вече тези пари? Докато не се заеме със самите доктори, където е всъщност разковничето на проблема, министър Ксенофобов, ще си остане просто един ксенофоб с пламък в очите!

Т.е. ти намираш за напълно в реда на нещата аз да поемам лечението ти, защото внасям ЗО, а ти да се възползваш от моята "солидарност", като не плащаш?! Ма ти си бил голям "тарикат", бе;о)) И какво значи "колко пъти са се увеличили парите в здравеопазването" - те не идват от въздуха, "тарикате", те идват от ЗО на внасящите българи, които ТИ реално ощетяваш!

Лично ти няма как да ми поемеш лечението, защото не съм и нямам намерение да опирам до българско здравеопазване. По една проста причина - докторите в България, превърнаха здравеопазването в това, в което митничарите превърнаха митниците! Така, че прецени сам какво намирам за "в реда на нещата". И между другото, след като "уникалният" ни министър се е заел само със събиране на пари, чул ли си го да каже колко всъщност пари му трябват. Той толкова си може, че и това няма как да прецени!

Ей"глупак"! Парите в здравеопазването не идват само от вноски! Колко ти се увеличиха вноските в последните години, при условия, че парите за здравеопазване са нараснали с ПЪТИ. Аман от немислещи хора!

Защо го наричате "Ксенофобов? Или не знаете значението на тази дума? Макар че се разочаровах от това, което е решено, не мисля, че той е ксенофобов!

До момента, в който не чуя министър Ксенофобов да повдигне темата за "търговците в храма", демек докторите, не мога да го приема насериозно и да се заблуждавам, че си е поставил за цел да оправи българското здравеопазване!

Ами да ги изгоним тези търговци от храма и да сложим на тяхно място попове и ходжи, а вместо линейки да се закупят направо катафалки.

Точно твоя тип решение е възприел и министър Ксенофобов, само че по посока на другата страна!

Ами аз като дам сто и петдесет лева на месец за цигари и още толкова за алкохол, ме то не ми остават пари за да си плащам здравните осигуровки.Така че бъдете добрички мили мои сънародници да поемете грижата и да ме осигурявате - пенсионно, здравно и т.н.И да не забравите за засртаховате къщата ми, колата и ми и ... бе каквото там трябва.А наздраве и бегайте да бачкате.

Не само линейки,но и катафалки трябва.Бяхме повече народ имахме по-малко поликлиники и болници.От там са големите разходи.Искаме всеки да си има лична здравна партида в която да се събират осигурителните вноски и при смърт тези пари да се наследяват.

Направи си доброволна здравна застраховка. В същото време си задължен да си плащаш и здравните осигуровки определени от държавата.

Г-н министър,защо аз трябва да върша работата на докторите.Кой измисли работодателите да издават бележки за болничните на хоспитализирани болни и други с по продължително лечение за период от 3г.назад?Защо?Нали всеки пациент има картон и всеки б.л.трябва да е нанесен.Лекарите не могат ли да пресметнат по картона колко болнични са ползвани.Мисля ,че би било по редно джипето да следи и издава този документ.Нищо тук в тази държава не може да се оправи.Това е 100%.

По думите на министъра след индивидуална анкета ще се установи дали е социално слаб и тогава ще бъде здравноосигурен през механизмите на държавата. ---------- Върти-суче и все около парите, горкият, толкова може. Може ли да ми обясни колко от сегашните наплащащи ще отпаднат от здрвна помощ след анкетата и колко пари ше се спестят от това - НИКОЛКО. Защото всички, които и сега не шплащат според анкетата ще влязат в графата социално слаби!

Българският доктор менгеле (хер флик москов) още преди да заеме длъжността министър, би трябвало да е наясно, че няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ здравни осигуровки в нито една демократична държава. никой не може да задължи хората да плащат на държавен монопол, какъвто москов иска да превърне здравната каса. комунизмът отдавна си отиде г-н москов, за да задължавате хората да ви плащат рекет. вече има частни болници и частно здравеопазване и хората трябва да имат избор, дали да си плащат на частни лекари, или да наливат т.нар. "здравни осигуровки" всеки месец в кацата беза дъно, наречена здравна каса. защото има много случаи на българи, които плащат цял живот на системата, и накарая когато имат нужда, пак биват изнудвани да плащат за лечение, за болници, за дарения, за избор на доктор, екип, лекарства и т.н. идеите на москов за задължителни здравни осигуровки са абсолютен рекет и лишаване на хората да имат избор за собственото си лечение.

Тематичен: Две социологически агенции правят проучване за дължината на члена на мъжете в България. Едната агенция излиза със заключение, че средната дължина на члена е 15 см, , а според другата, тази дължина е 25 см. Установено е, че разликата в заключенията се дължи основно на методите на проучване, използвани от агенциите. Едната агенция е правила измервания, а другата е пуснала анкета:)

Вън от здравеопазването! Стига идиотщини ,наистина тук ще останат само пенсионерите!

Няма социално слаби - има социално мързеливи. Помощи само на инвалиди и вдовици.

Вдовиците инвалиди ли са?

Е, как да не са инвалиди - лишени са от член... (по закон, ама то и основно джиповете са за инвалиди с по една инвалидна пенсия)...

Д-р Москов се захвана здраво и ако успее да реализира целите, ще докаже, че "който иска да свърши нещо, търси средства - който не иска, търси причини". Той очевидно прави първото. Адмирации за електронната здравна карта, която ще сложи ред - реална помощ когато е необходимо и невъзможност да се злоупотребява. Не знам как ще стане с анкетите, защото щом ги правят хора, може да се получи същото както с инвалидните пенсии, недай, Боже! Нужен е строг контрол и наказания.

Европа ще ни дава пари да си оправяме здравеопазването.... нещо не ми се вярва. То е умряло във всички страни на Европа, там неистово търсят наши лекари и сестри. В България няма да позволят то да стане по-добро. Тоя министър нещо плещи празни приказки, пък вие му вярвайте.

Няма лошо човек да е "Тома Неверни", но в случая си "Тома Оглупелия". Москов е доказал, че иска нещо да се свърши в тая скапана държава.

АДМИРАЦИИ ЗА МОСКОВ ,САМО ТОВА С АНКЕТАТА НЕЩО МИ КУЦА!

"С наличието на електронната здравна карта, вие спрямо собствените си медицински потребности, ще имате кодирани в нея брой изследвания и направления. Те ще бъдат съобразени с реалното ви здравно досие и с реалните ви потребности", обясни Москов. 1. Кой ще преценява нуждата ми от "определен брой изследвания и направления" - личния или специалист? 2. Имаш няколко хронични болести - да кажем язва, алергия и т.н. Това означава ли, че всеки първо трябва да отиде при съответния специалист, който да потвърди, че ги имаш и после да ти се определи броя изследвания и направления? 3. Ако преценката ще я прави личния, но той например е със специалност педиатър - дали преценката му ще е достатъчна?! Изобщо, хайде да има повече яснота какво и как смятате да правите преди да стоварите на главите ни поредната "промяна", която ще ни създаде само ядове и загуба на време! Подчертавам, че не съм противник на идеята - само искам нещата да бъдат изчистени, преди да почнете да ги прилагате върху нещастните ни пациентски глави!