Въвеждат е-извинителни медицински бележки

Министерство на здравеопазването обсъжда извинителните медицински бележки да станат част от амбулаторния лист.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо просто като въведат амбулаторния лист и това да не се появява в даскалото дори на тъп мейл или в някакъв уеб интерфейс и учителят, секретарките, директорът, който и да е само да си провери и да приключи въпроса. Другото е още по просто - ако имат електронен дневник, диретно там да се записва от дата до дата болен и край - никога повече няма да се говори за този проблем. Вкарайте един път няколко хиляди смислено да се изразходят и да приключи въпроса.

Не съм съгласен с алчните щения на лекарите, но гербаджиите веднага намериха повод да противопоставят едни българи срещу други. Това им качество ги прави по-лоши от поробител и трябва да напуснат властта веднага!

Когато лекарският доход в Бг стане колкото този навън ( съотнесен към средния за страната) , дори не говорим да го надвишава говори за алчните доктори. Докато те лекуват на тези цени си налягай парцалите

Жалко ,тъкмо се зарадвах ,че децата ще се научат да правят и фалшиви електронни бележки и с това още повече да наблягат на изучаването на новите технологии а талнтливите да си докарват допълнителен доход от по-тъпите а то пак хартии и отрязъци.Що не пишете за онази гадост дето я искат Дж.питата да искат от пенсионерите пълна такса а после тези измъчени хорица да обикалят по гишета и да се блъскат по опашки и да чакат неопределената дата когато държавата ще се смили да им върне надвнесеното.Сега е време да протестират преди да са ги прецакали и поне Мая Манолова да вдигне шум че то после колко от тях ще доживеят някога да го отменят...

в училището на дцата ни до 18та им година ги извинявахме родителите, без лекарска бележка. след навършване на 18 сами се извиняваха с валидната са всички в страната лекарска бележка. от 10 клас отпадаш ако направиш определен брои отсъствия. кои ще иска да напусне такова училище?

притискат държавните болници да започнат да се разпродават вместо да ги финансират. Всичко да стане частно и мафиотите да експлоатират докторята както си знаят. Те пък ще измрат - пенсиите, които сега им слугуват за дребни стотинки, а младите ще бягат далече. А вие си ревете за петте лева. Ще напълнят с индийци, те веднага ще се включват в обслужване интересите на фармацевтичните компании. Как се хили човечето - втора гинка

Тъпото питане включва много неща, които са неясни за престарелите законодатели. Не могат да го осмислят и за това няма как да се направи. През последните години хората се върнаха с век назад - на дърва и въглища. А тук става дума за някакви еретични мисли за уеб интерфейс, електронен дневник .... малииии чудеса на чудесата :) В умът на един политик има две неща : Как да открадна още и как да изменя закона да не ме хванат... А тук говорим за някакви благинки за хората .... Анатема :)

Гейберастки глупости. Учениците са малолетни и непълнолетни. Всеки родител/настойник/ може да напише бележка за извинение на отсъствията при някакво неразположение. Не е необходимо децата да посещават винаги лекар и в чакалнята да обменят различни щамове микроорганизми.

Незнам какви ще са новите е-бележки, ама сегашното състояние да ходят родителите и те до докторите за да се подпишат удостоверявайки е адско губене на време. Контрола не трябва да става за сметка губене на времето на трудещите се.

Ко е му е "Е"-то на подабен тип биляжка?Амб.лист на хартиен носител,отдолу прословутата биляжка,къса джипката,реже и я дава.....че то и в момента в програмата им има подобна форма-Медицинска Бележка! Безумни съждения,вместо да се мисли колкото се може по-скоро да се направи изцяло електронно Здравеопазване!Всеки да си носи пластиката в джоба-чек при джипи,чек в болница....Да,ама не.Тогава как ще се отчитат фалшиви прегледи и пътечки. ОПЛ в момента са натоварени с 4/5 администриране и почти нищо за лекуване.Все нови и нови простотии им лепват в "дейностите".Особено пък това,с 24 часово"разположение"365 дни в годината...пълен абсурд.

Ей, я спокойно - колко пъти по голям е дохода на ВСЕКИ личен лекар спрямо средната заплата 2-3-5 х 1100лв Не се репчи че всички сте АЛЧНИ ГАДОВЕ. ОНКО болен навсякъде плащам такса дори и при личния!! дори се мръщи като и оставя 3лв и винаги оставям 5! .......коментар нужен ли ? /ДЪРЖАВАТА МЕ ОСВОБОДИЛА ОТ ТАКСИ ....честито на мутрите в бяло/

Фалшиви бележки ще има докато правилата се определят от кухи глави в министерството! Аз като родител всяка година "разболявам" детето си за ски почивка! С тези накъсани ваканцийки по 2-3 дена само проблеми на родителите създават! Ни отпуск да вземеш, ти да не вземеш! А зимна ваканция няма! Има коледна по празниците, когато още няма сняг, а и хората са ангажирани със семейни ангажименти! Кога децата да карат ски? Спортът е здраве, а ние не трябва да спортуваме според МОН и затова имаме грипни ваканции! Вижте как е в Австрия и Германия - 1 седмица зимна ваканция, но по различно време за всяка област! Осигуряват равномерна заетост на курортите цяла зима и без презастрояване, а и пистите не се препълнат с тълпи в точно определен пик период!

"но след 1 април ще започне въвеждането на електронно издаване на такива бележки като идеята е те да са отрязък от амбулаторния лист. " - аз ли съм идиот или отрязакът от амбулаторния лист няма нищо общо с електронна бележка? Нямаше ли един журналист с грам мисъл да попита това? Направо ще падна от такива изказвания, ама в Дира сложили заглавие - въвеждат е-бележки???? На коя земя ходите, срам, мозък, не знам какво ползвате, че едните говорят другите пишат щуротии.

В близката далечина черна точка се белее, млад старец седи на дървен камък и чете изгорял вестник .... Та и тук така - електронна бележка под формата на отрязък от амбулаторния лист!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Онемявам вече от мъдри политици и двойно по мъдри журналя дето ги слушат и пишат.

Министърът минавал ли е през психо? Според мен още прави държавния бюджет на тефтер...