Въвеждат е-извинителни медицински бележки

Министерство на здравеопазването обсъжда извинителните медицински бележки да станат част от амбулаторния лист.

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат е-извинителни медицински бележки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В близката далечина черна точка се белее, млад старец седи на дървен камък и чете изгорял вестник .... Та и тук така - електронна бележка под формата на отрязък от амбулаторния лист!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Онемявам вече от мъдри политици и двойно по мъдри журналя дето ги слушат и пишат.

"но след 1 април ще започне въвеждането на електронно издаване на такива бележки като идеята е те да са отрязък от амбулаторния лист. " - аз ли съм идиот или отрязакът от амбулаторния лист няма нищо общо с електронна бележка? Нямаше ли един журналист с грам мисъл да попита това? Направо ще падна от такива изказвания, ама в Дира сложили заглавие - въвеждат е-бележки???? На коя земя ходите, срам, мозък, не знам какво ползвате, че едните говорят другите пишат щуротии.

Фалшиви бележки ще има докато правилата се определят от кухи глави в министерството! Аз като родител всяка година "разболявам" детето си за ски почивка! С тези накъсани ваканцийки по 2-3 дена само проблеми на родителите създават! Ни отпуск да вземеш, ти да не вземеш! А зимна ваканция няма! Има коледна по празниците, когато още няма сняг, а и хората са ангажирани със семейни ангажименти! Кога децата да карат ски? Спортът е здраве, а ние не трябва да спортуваме според МОН и затова имаме грипни ваканции! Вижте как е в Австрия и Германия - 1 седмица зимна ваканция, но по различно време за всяка област! Осигуряват равномерна заетост на курортите цяла зима и без презастрояване, а и пистите не се препълнат с тълпи в точно определен пик период!

Ко е му е "Е"-то на подабен тип биляжка?Амб.лист на хартиен носител,отдолу прословутата биляжка,къса джипката,реже и я дава.....че то и в момента в програмата им има подобна форма-Медицинска Бележка! Безумни съждения,вместо да се мисли колкото се може по-скоро да се направи изцяло електронно Здравеопазване!Всеки да си носи пластиката в джоба-чек при джипи,чек в болница....Да,ама не.Тогава как ще се отчитат фалшиви прегледи и пътечки. ОПЛ в момента са натоварени с 4/5 администриране и почти нищо за лекуване.Все нови и нови простотии им лепват в "дейностите".Особено пък това,с 24 часово"разположение"365 дни в годината...пълен абсурд.

Министърът минавал ли е през психо? Според мен още прави държавния бюджет на тефтер...

Незнам какви ще са новите е-бележки, ама сегашното състояние да ходят родителите и те до докторите за да се подпишат удостоверявайки е адско губене на време. Контрола не трябва да става за сметка губене на времето на трудещите се.

Гейберастки глупости. Учениците са малолетни и непълнолетни. Всеки родител/настойник/ може да напише бележка за извинение на отсъствията при някакво неразположение. Не е необходимо децата да посещават винаги лекар и в чакалнята да обменят различни щамове микроорганизми.

притискат държавните болници да започнат да се разпродават вместо да ги финансират. Всичко да стане частно и мафиотите да експлоатират докторята както си знаят. Те пък ще измрат - пенсиите, които сега им слугуват за дребни стотинки, а младите ще бягат далече. А вие си ревете за петте лева. Ще напълнят с индийци, те веднага ще се включват в обслужване интересите на фармацевтичните компании. Как се хили човечето - втора гинка

в училището на дцата ни до 18та им година ги извинявахме родителите, без лекарска бележка. след навършване на 18 сами се извиняваха с валидната са всички в страната лекарска бележка. от 10 клас отпадаш ако направиш определен брои отсъствия. кои ще иска да напусне такова училище?

Жалко ,тъкмо се зарадвах ,че децата ще се научат да правят и фалшиви електронни бележки и с това още повече да наблягат на изучаването на новите технологии а талнтливите да си докарват допълнителен доход от по-тъпите а то пак хартии и отрязъци.Що не пишете за онази гадост дето я искат Дж.питата да искат от пенсионерите пълна такса а после тези измъчени хорица да обикалят по гишета и да се блъскат по опашки и да чакат неопределената дата когато държавата ще се смили да им върне надвнесеното.Сега е време да протестират преди да са ги прецакали и поне Мая Манолова да вдигне шум че то после колко от тях ще доживеят някога да го отменят...

Не съм съгласен с алчните щения на лекарите, но гербаджиите веднага намериха повод да противопоставят едни българи срещу други. Това им качество ги прави по-лоши от поробител и трябва да напуснат властта веднага!

Когато лекарският доход в Бг стане колкото този навън ( съотнесен към средния за страната) , дори не говорим да го надвишава говори за алчните доктори. Докато те лекуват на тези цени си налягай парцалите

Ей, я спокойно - колко пъти по голям е дохода на ВСЕКИ личен лекар спрямо средната заплата 2-3-5 х 1100лв Не се репчи че всички сте АЛЧНИ ГАДОВЕ. ОНКО болен навсякъде плащам такса дори и при личния!! дори се мръщи като и оставя 3лв и винаги оставям 5! .......коментар нужен ли ? /ДЪРЖАВАТА МЕ ОСВОБОДИЛА ОТ ТАКСИ ....честито на мутрите в бяло/

Защо просто като въведат амбулаторния лист и това да не се появява в даскалото дори на тъп мейл или в някакъв уеб интерфейс и учителят, секретарките, директорът, който и да е само да си провери и да приключи въпроса. Другото е още по просто - ако имат електронен дневник, диретно там да се записва от дата до дата болен и край - никога повече няма да се говори за този проблем. Вкарайте един път няколко хиляди смислено да се изразходят и да приключи въпроса.

Тъпото питане включва много неща, които са неясни за престарелите законодатели. Не могат да го осмислят и за това няма как да се направи. През последните години хората се върнаха с век назад - на дърва и въглища. А тук става дума за някакви еретични мисли за уеб интерфейс, електронен дневник .... малииии чудеса на чудесата :) В умът на един политик има две неща : Как да открадна още и как да изменя закона да не ме хванат... А тук говорим за някакви благинки за хората .... Анатема :)