По-натоварените болници ще получават повече пари

Болниците у нас ще се финансират по нова методика. Тя ще дава ясна представа за стойността на всеки пациент, преминал през болница, съобщи здравният министър.

Обратно в новината

Коментари - По-натоварените болници ще получават повече пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Министъра говори непрофесионално и скандално!Може да има инсулти при алкохолици,но 90% са на неалкохолици,на възрастни хора които получават инсулт или инфаркт, не от пиене,а от лошо качество на живот,стрес и некачествени храни,като хидрогенирани масла например слагани икономично във всички фабрични храни запушват кръвоностните съдове,а пенсиите недостатъчни за нормален живот,та да не говори глупости,а да провери статистиката!Бърза помощ изобщо не е адекватна,ако болния не е с кръвно 200 горна граница,нито на място правят кардиограми,да не говорим за диагностика!В болниците икономисват от лекарства и престой!Забавената диагноза,ненавременното и неефикасно лечение инвалидизират хората!

Каква е тази "реформа"? Защо не се направят индивидуални партиди на всеки човек и той да знае с каква сума разполага в здравната си сметка както е в Германия например? Ако всеки има лична партида всеки ще внася здравни осигуровки и проблема ще се реши. За крайно бедните и трайно безработните може да се осигурява лечение от държавата в една болница във всеки град и тогава разходите за здравеопазване ще са много по-ефективни. Явно управляващите не желаят да направят това защото здравната каса е една бездънна яма от която се харчи безразборно

Не може! Нашата "здравна " система е солидарна! Тази солидарност се изразява в следното: 2 милиона и малко българи, които работят в реалния сектори се осигуряват за здраве с 8%-ни ЗВ, плащат здравето освен на себе си и на останалите около 5 милиона! И когато им се наложи да ползват здравни услуги, в 50 % от случаите винаги нещо доплащат! Това е положението, Гинке! Аз на тази система ѝ викам всичко друго , но не и солидарна за тези 2 милиона! За сведение на опонентите - държавата и през 2016 ще продължи да осигурява "своите групи осигурени" с 4 % ЗВ! Пита се ЗАЩО?!

И аз пуша ,но за депутати и министри ,за висши държавни служители и техните близки сме предвидили лечение в Правителствена болница.Тя е извън обсега на закона.Ние не плащаме и данък здраве.Докато сме на власт ще е така.А "простолюдието " да диша смрад ,да се лекува с генерични лекарства /впрочем някои от тях вместо да са по-евтини като Клонарекс ,преди Ривотрил ,са в пъти по скъпи- Клонарекс от тази година 14 лева ,до миналата 2,40 /,да лежи в болници с по 2-8 легла в стая ,да ползва тоалетните на Черни и пр.като пуши ,пие и яде сланина и мас.

Не може да се запълни дупката в здравната система защото тя е изградена на порочна основа. Мисленето на лицата, администриращи здравеопазването е извратено."Остойностяване на пациент" е израз на лице, което трябва да бъде хоспитализирано. Не трябва здравните заведения да са търговски дружества, това е първопричината за проблемите. Касата трябва да финаснира само държавни/общински болници, на принципа на покритие на територия, не за извършена дейност. Не по клинични пътеки или брой приети пациети. Ако в едан област са приети по-малко пациети това може да означава, че хората са профилактирани по-добре и са здрави, вместо да са станали пациети. Но за сегашната система това е проблем, защото не могат да се остойностят ?! Може болниците да имат някакви стимули,които да отчитат чисто медицинските им постижения и принос разбира се, но да са търговци е абсурдно и това е, което води до лавинообразното нарастване на броя на болниците, желаещи да се включат в смученето.

Pesh0

ти си поредното разочарование , което ще си замине . Дали с теб ще си замине Борисов си е негов избор .

Москов остава зад идеята си за въвеждане на данък вредни храни. Подкрепи го и премиерът Бойко Борисов. "Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици, трябва ли други да му платят лечението? Да пие в определени граници, колкото казва медицината. Това е първопричината да сме на първо място по брой на инфаркти и инсулти. Това е начинът, по който ние живеем, каза на здравния форум премиерът. ........................... А БЕ , ТИКОВОБКУК ЛЕН...ТИ КАТО ПИЕШ САМО КАЧЕСТВЕНИ УИСКИТА ...ПЛСКАШ СИОМГА , ЧЕРЕН ХАИВЕР И КАКВИ ЛИ ГЛЕЗОТИИ...МИСЛИШ ЛИ БЕ , НЕЩАСТНИКО МУТРН , ЧЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ?! А ПУТЕ ТИ БЕ ИЗЧАДИЕ ...СИГУРНОСТРУВАТ КОЛКОТО СРЕАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА НА БЪЛГАРИТЕ!! КОЛКО ДОЛЕН И НАГЕ ЧОЕК ЗА ДА КАЕ ТАКИВА ДУМ?НАГЪЛ МАФИ ВСИЕ ОКОЛО ТЕБЕ ...ДОЛНА НАГА СГАН МАФИОТИ...

Много странно разсждава здравния министър-градове като Хисаря,Белослав и др. малки все едно не живеят българи-ами,ако си на почивка там и няма кой да ти помогне. За мен това е мисъл на парче-не мащабно.България е едно цяло и той обижда по този начин всички българи.Ето един прост начин да се хванат надписванията в болниците-да сложат камери и да се записва.Но той е лекар, а "Гарван,гарвану око не вади".

Когато Тиквата те изрита като мръсно коте Как ще погледнеш хората и колегите си в очите за ИДИОТИЗМИТЕ които вършиш Петре

Толкова е объркан този човек! Не знам кой го лекува и по какви пътеки, но не върви на добре!

Дано през тези 5 години тежки реформи министър Москов не е министър, защото сигурно ще трябват още повече от пет. Пълно безумие! Този човек непрекъснато измисля нови небивалици! Толкова ли е трудно да види какво правят другите подредени страни и да вземат това, което е подходящо за България. Ние сме на светлинни години в здравеопазването от страните от ЕС и не само.

Не разсъждаваш правилно.Споменато беше,че за здравеопазване харчим 3,2 милиарда.Т.н. "нова методика" е мангизите да отидат в "правилните хора" - разбирай гербаджиите!Ти какво си мислиш?Че бесепарите с болници ще се уредят ли?Неееее...по "новата методика" няма да се получи!Те това е всичко!Нищо ново - много пари се въртят там.Трябва да се прилапат,че само от магистрали ли ще крадем?

Това ми прилича на тъпотията с делегираните бюджети в УбразУванието. Повече бройки / а не живи хора/ - повече мангизи. Не е трудно да се сети човек, че всички ще искат да се изкарат на книга пренатоварени..... А прецаканите ще сме пак ние с вас!

Докато не се въведе електрона здравна карта всичко са празни приказки и прах в очите на хората. Защо нито един здравен министър до сега не предприе тази стъпка. Страхуват се от някой или всички са свързани с голямата далавера ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ?

Празни приказки . Трябва анализ , който да се направи от чужди специалисти.

НАТОВАРЕН НЕ ЗНАЧИ КАЧЕСТВЕНО ЛЕЧЕНИЕ! ТОВА Е БЪРЗООБОРОТНО ПРЕТУПВАНЕ СЪС ШУТ НА ПАЦИЕНТА...

Отскоро стана ясно, че парите за здравеопазване догодина ще са намалени наполовина. Логично е да измислят разни хватки за да прикрият това от населението. Има един фактор за оценка качеството на здравеопазването - смъртността. Водим в Европа по него, но догодина ще се удвои.

защо населението не гласува коя болница да остане и kоя не?

... не, г-н Премиер, не съм съгласен и за "първопричините". Това, което посочвате, са предотвратими събития. Те се превръщат в реални рискови фактори поради липса на здравна профилактика и излагане на стрес. За липсата на профилактика обвинявайте системата на обществено здравеопазване. За стреса - как да кажа - според Вашите думи: Това е начинът, по който НИЕ живеем.

Изниква въпросът: А ''КОЙ'' ще ''уЦЕНЯВА''? ТОЯ ,КОЙТО БРОИ ''БЮЛЕТИНИТЕ'' ЛИ?

ТОЯ КУКОВЕЦ СЪВСЕМ ИСФИРЯСА КАКВО СТАНА с другата му глупост да дели заболяванията на пакети

Доктори, пригответе комисионните...

ГОЛЕМИ ''РЕФОРМИ'',ГОЛЕМО НяЩО!?

ГЪРБ-авите болници ще получат пари, другите ще духат супата.Мдааа...

деер

Ало, 95% от лекарския персонал е необразован! Какво правите? .....Върнете БЛС и БЗС на лекарите,, а не на паразитите с медицински дипломи !!!!

не е болница, отдавна вече е бакалница. идеята е да произвежда повече трупове за да е печеливша инвестицията. и всичко функционира нормално, банката печели.

вчера ходих до военната болница и представете си 5 души стояха на вратата и пропуска да пазят,на тел не ти дават информация ето къде отиват парите кой е тръгнал да ги гърми тези болни хо ра и вместо да ги дадат парите за лекарства техника или за лекарите ги дават ей на такива пиещи кафе как да не се ядосваш в същото време от някои пътеки са махнали упойките много искам на москов да му направят колоноскопия без упойка или да му искат 150 лв за упойка при пенсия 200лв ооооовремена

''По-близките до управници болници /''НАШИТЕ'' БОЛНИЦИ/,ще получат ПОВЕЧЕ КИНТИ''.

Подавам молба да бъда остойностена от г-н министъра.

А как ще определите кои са по-добрите болници или пак ще давате на ваши ,а другите да умират.Мръсници не ви омръзна да се гаврите с хората.

Значи най.много пари ще падат за Правителствена болница, ВМА и МВР-болница. Другите и особено малките болници - кучета ги яли!

Тролетариатът трябва да проумее, ( жалкото е, че няма с какво) че "безплатно" здравеопзаване няма!!!

Сбъркал си кавичките - сложи ги на "здравеопазване". И кое му е безплатното на нещото, за което всеки месец ти удържат вноска и отделно си доплащаш за щяло и нещяло - според статистиката българите доплащат за здраве 50%, а останалите европейци - 20!

Слагай си го където поискаш!!! Но не пиши простотии!!!! При средната работна заплата за страната българинът внася 70-80 лв. Европеецът внася 300-400 евро. Цената на мед. апаратура е една и съща. К'во да ти обяснявам????

Pesh0

Все се чудя , дали Москов , не е заложена причина , за която да падне правителството на Борисов . Москов изчезва , Борисов се извинява , че е бил подведен . и Готово ......

Така е но след нова година.

Ако престанете да мислите СЪС И ЗА ЗАДНИЦИТЕ си може и да се промени нещо....

Добре де - всичко ми е ясно за болниците и т.н. Никой една дума не казва какво става със зъболекарите. В момента това което отпуска касата и за една пломба годишно не стига. Кога ще имаме нещо смислено и в тази посока?

По-добре не питай за нещо по-смислено, защото ще ти направят да плащаш по 30 лв на месец застраховка само за зъби и пак ще получаваш една евтина пломба и един изваден зъб. Така си е добре.

Това което очаквахме от този мошеник естествено няма да стане. Лъжата, че ще преструктурира здравеопазването, ще го направи достъпно за всички и т.н. и т.н беше една голяма лъжа. Целта на Москов е както се очакваше, да срине всички по-малки болници , от там и качеството на здравеопазването и да напълни гушите на софийските и някои по-големи други като тези в Плевен, Пловдив, Варна и Бургас. И без това маститите доктори в София изкарват по над 10 000 лв на месец, а някои дори стигат 50-60 000. Москов не е некадърник, той е поредния престъпник инищожаващ и малкото което е останало като здравеопазване. До 10 години всички ще трябва да ходите в София, иначе умираш! Всеки ден го виждам с очите си, все по-зле и по-зле! Бог да пази България от булгаристанската мафия!

"Болниците у нас ще се финансират по нова методика. Тя ще дава ясна представа за стойността на всеки пациент, преминал през болница"... А къде остана фактора здраве на "остойностения пациент" не разбрах?! И как ще се пребориш с търгашите в бели престилки, които в името на "остойностяването" са готови да подлудят един човек, измисляйки му нови и нови болежки и подлагайки го на ненужни за човека изследвания, но носещи пари за болницата?! КАК ще се прави тънката разлика между "нужни за здравето" и "нужни за болницата" "медицински грижи"?! Това не видях как ще контролираш, Москов!!!

Дано се има предвид, че по-големите ще получават повече или тези с повече пациенти ще получават повече. Щото иначе "по-добрите" (какво за бога значи това, ако някоя болица е лоша, оправете я) ще са тези на нашите хора.

Pesh0

Москов проблема ви е че накарахте докторите , да работят , като еднолични търговци . Сега ама те работели като еднолични търговци . Добре кажи в прав текст , какво можете да осигурите , защото е ясно , че лечение , не можете и разрешете на хората , да излизат от системата . Хем не съм ползвал , хем да плащам с лихвите , хем няма да ползвам , и съм ЗАДЪЛЖЕН

Мокооов , Москов , не знам колко хора ще излекува здравната ти система , но сериозно почвам да се питам колко време ще трябва да се лекува самата здравна система след теб.

все повече на спортна гимнастика - може и да си дигнеш крака високо - но съдиите определят оценката

Ще се лекуват само тези, които имат пари да си го платят, ... затова изобщо не трябва да има здравно осигурителни вноски.

Правителствена Болница Най-добрата болница , - най -много пари за нея !!! И там ще се лекуват само най-добрите , политици , депутати и др. висши избрани !

Москов е като маймуна с калашник в здравеопазването... Способен е да открие и унищожи и малкото положителни дадености в тази система.

Маймуните са по-човеколюбиви.

И какъв ще е резултатът от това плащане на "по-добрите" болници ? Ще ви кажа - ще останат една шепа болници, предимно в София! НЯМА ТАКИВА ГОВЕДА ПО СВЕТА!!!!

Братът на Меглена Кунева д-р Георги Кунев е анестезиолог, приятел и колега на д-р Москов. Те са от една нарко група. Братът на Меглена Кунева го намериха вдървен по време на дежурство от предозиране с хероин. Кога и тази пляка ще бъде намерен вдървен, за да се отърве българския народ от такъв виден "реформатор" ?

До него май седи Боко Сланинев Това е от вездесъщата СЛАНИНЕВА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

"Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици, трябва ли други да му платят лечението? Да пие в определени граници, колкото казва медицината. Това е първопричината да сме на първо място по брой на инфаркти и инсулти. Това е начинът, по който ние живеем, каза там премиерът.... Да питам, а на вас кой го плаща?Такива нареждания и Тодор Живков не е давал! Инфарктите и инсултите идват не само от сланината, а от "прекрасния" живот в държавата ни. Нещо за напрежението и високото кръвно, споменахте ли?! Колко лични лекари посещават пациентите си с инсулт в домовете, въпреки че са длъжни да го правят?! А вдигането на вноските пак за сметка на хората, ще доведе ли до по-малко кражби?! То и децата вече знаят, че с вечното вдигане на такси, данъци, глоби, икономика не се прави и държава не се управлява.

А и защо народът яде сланина и други боклуци? Кой и как го докара да яде боклуци? И сега като вдигнат осигурителната тежест за хората (за което си прав) и вкарат данък "вредни храни", ще ядат още по-големи боклуци. Като се добави и споменатият от тебе стрес - те ти инфаркти и инсулти за закуска, обяд и вечеря.

Докараха ги тези, които дават наставления сега. А и не се знае освен, че "държавата няма да плаща" ..и в кой пакет ще попаднат...

несто си се обаркал за дом.посестениж. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всеки личен лекар има график за амбулаторни прегледи и домашни посещения.

Този смъркач на кокаин жив ли е още?

Най-добрите болници са тези, които лекуват по-малко хора, та да им остават спестени средства.

Не, не и не! Социализмът ни е научил - "на всички по равно, независимо от заслугите! Равни в мизерията". Всичко останало е недопустимо.

са недопустими, но се случват не при социализма, а най-вече сега.И твоето гнетящо "чувство за хумор"- също.

Там е работата, че не е чувство за хумор, а обективната реалност. И аз нямам никаква заслуга за това, че просто я казвам.

Pesh0

Социализма не ни научи , че неможе , някой да са по равни . Това е проблема и на демокрацията . Иначе за хората , социализма си е по добро общество (поне този който беше у нас )

Социализмът ни научи, че може да взимаме пари, без да работим. Че няма нужда да си добър - работа има за всички и колкото и да се стараеш, все еднакво ще получаваш. И като го харесваме толкова - защо позволихме да излезем от него? ;))

По добрите Болници ще получават повече пари,каза Москов,за да могат такива като Генерала Тонев да източват като ВМА 10 милиона лева.