Коментари - Ананиев ще ”лекува” болниците с нов модел | dnes.dir.bg
назад

Ананиев ще ”лекува” болниците с нов модел

В рамките на няколко месеца ще разработя нов модел за регистриране, функциониране, управление и финансиране на медицинската помощ.

Обратно в новината

Коментари - Ананиев ще ”лекува” болниците с нов модел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако му дават някаква пара за тези работи,направо си е за панделата! И тези,които му ги дават!

удобен човек! зам министър на финансите при костов сакскобургов станишевич борисов герджиков и сега министър при борисов! член на съвета на директорите нанефтохим член на надзорния съвет на банка дск член на ус на здравната каса член на надзорния съвет на булгартабак холдинг член на съвета на директорите на булгаргаз член на надзорния съвет на българска банка за развитие сега ще оправи и здравеопазването! и то в рамките на няколко месеца!!

Ако и Ананиев като човек с опит и такъв извън системата не се справи, по-добре болните вместо да влизат в болниците за да умрат, да изживеят последните си дни извън тях и да лишат лекарите от приходите им преди да ги умъртвят.

Тъжно, но факт. В много малки пък и по-големи населени места в страната вече няма хора. Всичко е на доизживяване. За най-голямо съжаление, няма и лекари и сестри. Така че подкрепям желанието за пренареждане на системата. Дано Ананиев да се справи без емоции, прагматично и полезно за обществото. И още нещо -дано не му сложи прът в колелата отново популизмът на Премиера.

ДА СЕ ПЛАЩА СЛЕД ИЗЛЕКУВАНИ БОЛНИ, ДА ИМА ОЦЕНКА НА КАЧЕСТВОТО СВЪРЗАНА С РЕЗУЛТАТИ

Колко години реформи, колко далавери, побъркаха хората

ДжиПи-тата при сегашния модел са абсолютно ненужни. Достатъчно е във всяка от бившите поликлиники да се открията по 2-3 приемни кабинета, да има по една лаборатория, ултразвук и рентген и това е. От там хората се насочват към специалисти при нужда и така.. За спешната помощ - разпределени центрове за спешна помощ по райони. За София например около 7-8. Линейките с парамедици, за бърза немеса и превоз.. не е работа на лекари и сестри да се друсат по разбитите улици, за да мерят кръвно и дават успокоителни - докторите в болниците...

Едно време беше така. Отиваш на лекар и влизаш при който е на работа. Веднага ти пуска кръв и урина и след 2 часа вече имаш яснота по случая си.

како маро, само с кръв и урина може да се изясни само от коя точно венерическа болест си заразила комшията!

Здравеопазването е съсипано още от Радослав Гайдарски !От онзи хахо !Да !Енергетиката я съсипа Станишев !Вече Енергото във Варна се казва "Енерго Север ".А не "Енерго-Про ",както досега.

Просто няма нужда от 300 болници в тази държава и това трябва да се разбере накрая. Общинските болници нямат капацитет да лекуват по много причини. Всеки в България,който има наистина нужда от лекар отива в София или частна болница или бившите окръжни болници. Това е факт. И колкото по -бързо се преструктурира здравеопазването толкова по -добре за младите лекари. Освен това в никоя напреднала държава няма лекар в линейка. Навсякъде пациентите се извозват до спешен център от парамедици. Просто е лукс лекар в линейка. Моля направете справка. Не става дума за пари според мен, а просто за Добролята управление, има способни лекари да управляват. Просто младите трябва да имат шанс.

Идеята ти е добра,ако болниците бъдат разпределени равномерно по територията на страната. Например в Кюстендил, Пловдив, Бургас за Южна България и Видин , Плевен и Варна за Северна България. !! !Останалите да мрат по место живеене.

Още "кръвопиецът" бай Дянков ви каза, че се дават предостатъчно пари за здравеопазване, но никакъв резултат няма. Затова той не искаше да дава повече пари без реформи в тази бездънна каца. По негово време се даваха 3 милиарда лева годишно, сега вече са 4 милиарда.

Хайде сега провери за нормалните държави какви средства се отделят за здравеопазване. С трици маймуни не се ловят.

Рецептата е ясна. Дайте да им дадем още пари, че 4 милЯрда са малко. За сравнение - при Иван Костов бяха 1.5 милиарда. Разлика в здравеопазването аз не съм забелязал.

Ясно, ще последва план за тотално ликвидиране на държавните и общински болници!

Ооо,неграмотний и неосведомений.Кирил Ананиев е бил зам.министър на финансите в различни правителства от времето на СДС.Ползваха го и царистите и БСП-то,щото им правеше бюджета и за това по простия начин е казано и се използва бюджетар.А ти си баничар.

Баничарите не знаем прости начини, те са за вас!

За да управляваш болница,се искат умения и знания.Защо болницата в Монтана няма задължения?Ще ви отговоря.Защото за доктор Тодоров това е призвание и има качествата да управлява. :)

Тъпнята която измисли Иванчо костов и направи болниците общински съшност си беше цел здравето да стане частно и да има голямо лапане каквото е сега!

Така реформират и МВР....Ще наемат частни охранителни фирми,вместо полицията да си върши работата. Не вярвам да имат смислена идея и за здравеопазването... а пък от счетоводител...очаквайте рязане на разходи и пак рязане. Не знам БСП какво си въобразяват... Чунким не познават Ананиев...

пълна анархия е в много отрасли но най вече тя е май в здравеопазването.след рИформите виждаме какво стана и става там и всеки идва и все оправя оправя и си отива и те така.А ще карат да си плащат здравни вноски защо ? Обаждат им се вчера в бърза помощ а те отговорили на човека да се предвижел с такси

Ами имало е 13 екипа,а за София са нужни 90.Като има направят заплатите 7-8000 лв ще има екипи,Дотогава ще ходим в спешната с каруци!

Не споря може и прав да си но ако София стане примерно 6-8-9 милиона тогава ? Както е в други столици тогава наистина май с каруци !

Тоя излекува армията,сега ще излекува и здравеопазването. Гарантирано от ГЕРБ.

Това министерство е най-оборотно на министри.Та този ,докато се натутка Баце ще си даде оставката за пореден път и пак няма да има реформи.Докога бе,джанъм?! ГЕРБ не смее да пипне ни МВР,ни админисрация,ни образование,ни правосъдие и така ни,ни,ни...само да лапаме еврофондовете "дотогаз,докато сме на власт".

още един малоумник ,тъпанари кой седне променя и така до без край,а ти народе тъп умирай и си трай. утре ще сложат друг малоумник и той ще променя и променя и променя

Повечето болници са почти фалирали и с дългове - държавните и общинските. До края на мандата ги фалираме всички и частни болници поемат лечението. Избирателно. Приемат когото искат и то с таков заболяване, за което знаят, че няма да има загуба. останалите - на погребална агенция. Все пак гроб управлява. Гроб вкарва у гроб.

ЩОМ КАТО МОЖЕ ЕДНА БОЛНИЦА ДА Е ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО, ТО ТОГАВА ЛЕКАРИТЕ СА БАКАЛИТЕ, А ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА СТОКАТА. А В ТЪРГОВИЯТА ПЕЧЕЛИ ТОЗИ, КОЙТО Е НАЙ ГОРЯМ ИЗМАМНИК. ЧЕ КАКВА ПРОКОПСИЯ ЧАКАМЕ ТОГАВА. СБЪРКАНО БИЛО ЗДРАНЕОПАЗВАНЕТО- В СБЪРКАНА ДЪРЖАВА, ВСИЧЩО Е СБЪРКАНО.

Дали ще има време. Ако отмените приемането на Истанбулската конвенция ще имате време за здравната реформа.

Ананиев е дългогодишен деец на касата и проводник на политиката й, който доведе до фалита на малките болници по схемата: малки лимити за тях, орязване от пътеки поради завишени изисквания за техника и специалисти, постоянно нарастващи немедицински разходи на болниците /нормативно определени/, намаляване на цените на клиничните пътеки. Всичко това е за да отиват парите към новооткритите вериги от части болници, създадени за източват касат със скъпо оценени клиични пътеки. Всеки постъпил в такава болница в крайна сметка отнася коронарография, понеже от нея се изкарват едни страшно добри пари с минимални разходи. А болните не са желани никъде и ги лашкат към държавните болници за да бъдат лекувани от истинските им болести.

този път не са се заяли като костилка на задник за всяка инициатива на ГЕРБ и приемат тези намерения на Ананиев,значи министъра е на прав път и единствен досега приет от всички партии,а не като бившите министри-докторя със високопарните си изхвърляния и глупости които вършеха.

повтарят за реформа и нов модел откак се сформира банда трета Борисова ама никой не чуваше.

С една дума, СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА, ще стане по-зле. Терминал 2 и напускане. Вече става въпрос за физическо оцеляване

сериозно ли очаквате ное работещ модел от герб. от тях крадене и корупция само. БСП откак се е сформирала Боко-3 бандата повтарят за реформи и нов модел. Герб узря най-сетне ама какво от това. Герб и реформа. На свинче звънче. Някой вярва ли герб да оправи нещо, камо ли образование и здравеопазване.

Тези длъжници са много специални. Искам и аз да съм длъжник на някого и затова той да има да ми дава.

статут на общински и държавни болници. Само в такъв слуай могат да бъдат подкрепени от БСП. Странното е обаче че не виждях никъде в списъка на страните които ще го обсъждат...ПАЦИЕНТСКИ ОРГАНИЗАЦИИ. С други думи....тия дето дават парите -няма да имат думата ли?

Сегашния болничен модел го знаем всички. Отиваш при доктора и той ти казва: Виж сега, има избор на екип. Но по добре ми дай тия неща на мен и аз ще оправя нещата. Като дойде време да се оправите с доктора той ти казва една сума, която е каж-речи за 4 екипа. Но вече нямаш избор, иначе се получават т. нар. лекарски грешки, от които никой не е застрахован. След като мине операцията ти казва, абе виж сега за да не се получат некои усложнения трябва да минеш едни прегледи ама през моя кабинета - на частно, нали се сещаш. И какво се получава; доктора ползва цялта база на болницата, а вс е за него.

ИМА ПЕЧЕН ФИНАНСИСТ И БЮДЖЕТАР ЗА МИНИСТЪР,ДОРИ И ВЪВ ДРУГА СФЕРА И СТРУКТУРА.ТОВА Е ПЕЧЕН АДМИНИСТРАТОР КОЙТО ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ И ПОНЕ,АКО НЕ НА 100% ТО ДОНЯКЪДЕ ЩЕ ВЪВЕДЕ РЕД ВЪВ ТОЗИ РАЗГРАДЕН ДВОР - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.а ДОКТОРЯТА НЕ ГО ХАРЕСВАТ И ПЛЮЯТ ЩОТО ЛЕКА ПОЛЕКА ЩЕ ИМ ВРЪТВА КРАНЧЕТАТА.

Печени само в хлебарницата и ресторанта трябва, а бюджетар е интересно название. Това като ключар, алармлар, гепар, нещо с джамбазлък ли е свързано?

"Ананиев ще лекува болниците с нов модел." Хммм... А болните, г-н министре, по стария ли? Питам, щото парите за здраве си ги плащаме, за да се лекуваме ние - когато трябва, а не да оправяме моделите на болниците.

герб вече никога. Ноияв модел викам други да го правят. Ако можеха щяха да са го направили герб. Не могат. Нищо освен кражби не могат. Между другото това с ноия модел отдавна го говори опозицията.

Дай Боже и него някога да го лекуват финансисти, когато му се наложи!

Как се разпределят клиничните пътеки? Ами от началника.В коя държава лекарят не знае каква ще му е в краят на месеца заплатата.Едни полуват едно други кой ги знае.На кого са нужни стотици болници като могат да се преструктурират.Ами вземете пример от други Европейски държави.

За да си докарат големи заплати започнаха да осакатяват и убиват здрави хора.

Лечението е връщане на старата система и лекарите на заплата без достъп до парите за здраве на хората.

На европейска заплата.Не на комунистическа!

Когато и пациентите са на европейски заплати.!