Българите са сред най-недоволните от доходи и здравеопазване

Българите са сред най-разочарованите в ЕС по отношение на доходите на домакинствата и състоянието на здравеопазването, сочат резултатите от проучване на Евробарометър, представено от Европейската комисия.

Обратно в новината

Коментари - Българите са сред най-недоволните от доходи и здравеопазване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато ни управлява мутренското правителство на ГЕРБ все ще сме бедни и болни.

За съжаление все още много българи не са дорасли и достатъчно узрели да оценят подобаващо всепроникващото благоденствие и безвъзвратния възход вследствие на забележителното управление на Бойко Борисов и ГЕРБ. Пожелавам и на тях скоро да тръгнат към щастието по съградените от министър-председателя доктор Бойко Борисов магистрали и им припомням прелестните стихове от прекрасния химн на ГЕРБ: ГЕРБ нас ни повежда! ГЕРБ - евронадежда, с теб изгрява светлина в нашия дом и сърца!

с теб изгрява светлина по асфалтираната лунна пътека и ПРАЗНИНА в хладилника, в нашия дом и сърца!

Най-недоволни от доходите си!? Как иначе, след като сме най-бедният народ в Европа. Но в тази връзка - срам ме хваща, че при такава мизерия не можем да се вдигнем повече от 50 човека на протест. Май мизерията ни не е само материална, за съжаление.

За следващите 22 години какво ще става? Петър Дънов е казал следното: "Българският народ е приготовляван 5400 години. Казано Е: "Написах ви на дланта Си." Като погледне към дланта Си, Бог вижда къде е българина и си спомня за него. Всички могат да тъпчат българите, но като погледне към дланта си, Бог казва: Те са тук.". Заслужава човек да бъде тъпкан от хората, но името му да бъде написано на Божията ръка. Това значи да бъдеш под зоркото око на Любовта. България ще бъде духовен кредитор, духовен разсадник из целия свят. Българският народ велико бъдеще го очаква и България ще бъде първата страна в света, където хлябът ще се раздава безплатно." А най-близката възможна дата за начало на това блестящо бъдеще, е може би 11.11.2011 г.

И на мен ми се иска да стане това, което си написал, но... очите ми видяха друго като идвах преди 3 седмици. Боли ме за хората в България и затова искам те да живеят нормално. Почти като тукашните дето не мислят много защото държавата им мисли вместо тях. А ние просто им слугуваме...

Атеизмът също е РЕЛИГИЯ. Има си ХРАМОВЕ - държавни учреждения и храмова охрана (полиция). Поповете са различните изпълнители на волята на ПАРТИЯТА /бог/. НАУКАТА е библията/идеологията на атеизма ....и т. н.

Българите са сред най-разочарованите в ЕС по отношение на: 1)въпроса, що е то за майчин и официален език и тяхната употреба 2)доходите на домакинствата За другите "българи", не знам!

Живот си живееме,чак сам си завидях!

какви доходи имат бг хората бе?вие изроди ли сте?? половината са безработни на ч0 години а другите живеят в стрес кога ще ги изритат от работа. драифами се от бг министрите и плевнелиев дано бог накаже децата им

Австрия ??? Бре господа я отидете на лекар или зъболекар при условие че имате осигуровка. Или пробвайте да родите. незнам кой ги прави тези поръчкови статии.

Спрямо българските си смотани доходи ли разсъждаваш така? Не ги чувам австрийците да се оплакват. Особено с техните сладки заплати.

Видохте ли,видохте ли дорде ни докараха брадатите мръсни ниски седесари АААААА??????

Няма да има оправия в България и в следващите 22 години. За бога братя, бягайте! Накъдето ви видят очите.

Народите,които са недоворни стачкуват.Значи или сме доволни или сме умряли.

Не е вярно, че не сме доволни! Недоволните в САЩ, Европа и др. стачкуват! Доволни сме и си искаме възможно най-скоро магистралите, за да бъдат своевременно отдадени на концесия за 30 години на някое партийно отроче. Тука вече да му мислят политиците, на народа му е леко и спи спокойно! Лека нощ, спокойни сънища, сънувайте коледна трапеза...

И пречиствателните, и пречиствателните!.. Тъкмо почти спряхме да позлваме тоалетна хартия, а те нови пречиствателни ни правят. Но много е важно да ги има и да се хвърлят пари точно натам. Майната им на ПРЕСТЪПНО ниските доходи! По-важно е това, което пада под теб в тоалетната да се излъска по европейски, модерно и осъвременено.

Ами има и една голяма група (визирам основно циганите), която трябва да е доволна от здравеопазването. Левче осигуровки не внасят, а някаква здравна помощ все пак получават. За разлика от една доста по-голяма група дето внасяме здравни осигуровки (с които ги лекуват тях), а си плащаме собственото лечение.

България е на последното място сред страните от ЕС по брутен вътрешен продукт на глава от населението.Тогава е нормално да имаме най-ниските заплати и пенсии.Производителността на труда е най-ниската в ЕС,като е три пъти по-малка от средната производителност в ЕС и седем пъти по-малка от тази в Ирландия.

Приятел, Еквадор е със същия БВП, но там няма заплащане под 460 лв, обърнато в наши пари. Литва, която е под нас е с минимално заплащане 460 лв. Дори Гватемала, която е с 11 места под нас дава на работниците си повече отколкото у нас. Ливан, който пък е още по-надолу получават минимум 650лв. Най-сладкото съм ти го оставил за накрая. Етиопия, която е с 2 пъти по малък БВП долу горе се равнява на нашия минимум в заплащането. Не ми говори кое как е.

Много по-зле сме. Пример: В Папуа Нова Гвинея минималната заплата е 2.29 кина. 1 кина = 0.65 лв. По 8 часа, по 22 раб. дена = нашата минимална заплата. БВП на България е 51.000. БВП на Папуа Нова Гвинея е 8.000. Над шест пъти по-малко производство!!! За мен има само една истина - обират ни...и предишните и сегашните!!!

Дай най-напред драги, какво според тебе се включва в съдържанието на понятието производителност на труда!!! Според моите скромни представи, това понятие включва 2,5 милиона пенсионери, 100 хиляди полиция, жандармерия и армия, държавната колониална администрация, милионери, милиардери и други разни безработни. На раменете на един работещ тежат трима лешпери + домашните му спътници. Как ще се създаде БВП след като 2 милиарда лева лапа бойковата банда от контрабанда, калемхаирсъзите - белите якички и те се облажват от данъци и комисионни, партии, парламент ... .ДА ЖИВЕЕ РУШВЕТА! ИКОНОМИКАТА УМРЯ, ДА ЖИВЕЕ ИКОНОМИКАТА!!!

БВП на Албания е 12,964, а на България е 51,989. Минималното ни заплащане е еднакво. Това как ще коментираш?

Въпросното проучване е за страните от ЕС.

Ама голям идиот си!!!

Как така, от герб казват, че живеем добре, вервайте им

Затова не сме и най-зле.

НИЕ В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕМе ДОБРЕ. - Б.Б., Загреб, Хърватска, т. г. Е, поне един от нас се хвали, че живее добре. И ние с гайдите ще живеем добре, ...ДРУГ ПЪТ.

Няма такова нещо! Доволни сме! Д-о-в-о-л-н-и с-м-е! Много сме щастливи. Тази зима седем милиона ще се пързаляме по "Тракия". Доволни сме! Ура! За тия, които умрат от глад, преди да се докопат по пързалката "Тракия" мога да кажа само едно: "Мръсни комунисти, не се научихте..." Д-о-в-о-л-н-и с-м-е! Д-о-в-о-л-н-и с-м-е!

странно защо,аиде бсп-то са нещастници,ама нали сега е светлото бъдеще герб ,от две години ,що така тогава

Алоуууу, вижте първо къде сме в Европа по смъртност , видове заболявания и доходи...... и тогава говорете за живота и здравните услуги тук..

Не съм забелязал .

Какво да коментирам? Числата показват ясно къде хората са добре. Само цар Боко не види.

правят тези проучвания, кого питат? От мен оценката за доходите, здравеопазването, социалната и икономическата политика в България е -100. Като изключим герберастките партийци, не знам дали ще се намери някой да даде по-висока оценка.

господин "много e интересно 17.10.2011 15:20" вас не ви питат защото от вас няма какво да чуят освен мрънкането на баба от опашката за кисело мляко ...

Костов е виновен!

Тц . Ние сме си виновни.

Абсолютно очаквано е да бъде така! как да бъдат доволни хората от начина по който държавата се справя с бедността, при положения че я борим със строеж на магистрали с цел бързо и лично облагодетелстване на "наши хора".