1/3 от пакетираното масло е опасно за здравето

Близо 1/3 от пакетираното краве масло на пазара е опасно за здравето, е изводът на лекари след проучване на Асоциация “Активни потребители".

Обратно в новината

Коментари - 1/3 от пакетираното масло е опасно за здравето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Направиха ни луди , трябва да проверят и другите производители, явно никой не е в нормите , поне да купуваме тези които са на добра цена. Не ми се дават по 4 лв за вносен боклук !

Богомил Николов - ти си идиот!!!"Най-опасната комбинация е, когато консумираме такава мазнина с нещо топло. Като топъл чай тогава повишаваме температурата на стомаха, мазнината се втечнява, абсорбира, после изстива и остава като налепи по кръвоносните съдове" Идея си нямаш от храносмилане!Освен това температурата в стомаха и кръвоносните съдове е ЕДНАКВА!!

ето престъпните производители, които тровят българските деца и население с долнопробни суроватки и масла: 1. FINE FOOD - производител МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРИ България 2. ХРАНИНВЕСТ - производител "Хранинвест" ЕООД - село Кичево 3. Kitchen Butter - производител "Хранинвест" (имитира немско масло) ?! 4. Miltex - производител "Милтекс" КК ЕООД - Варна Всичките отрови се продават в МЕТРО и ФАНТАСТИКО !!!

производител е пак Хранинвест

За всички, които търсят фирмите производителки, които тровят българския народ - има ги в пост на Иван Додов от 08:07 ч. Ако се препечатят по-нагоре от ДИР-а ги трият. Не напразно смаият ДИР.БГ тенденциозно не е посочил фирмите ! Очевидно търсят да предизвикат само интерес и не им пука за населението на България.

Ако този линк изчезне - значи от ДИР-а трият сами себе си ! http://dnes.dir.bg/news_comments.php?id=17492096&page=1&comment=202956

Очаквам прокуратурата да образува производства по член 350 от НК. Незабавно да бъдат съдени тези производители!

Кои са марките на маслото?

След като говорим за маслото , защо не кажем нещо за сиренето и киселото мляко ? Има ли някои от тези храни , които да не вредят на здравето като маслото ?

А какво работи БАБХ - Българска Агенция по Безопасност на Храните? За какво получават заплати??? И не са ли опасни за здравето и маргарините, месата пълни с хормони и каква ли не химия и т.н.?

не е какво работи, защото този отговор го знаем - взема подкупи, а какво яде и какво дава на децата си да ядат?

а бе опасно , опасно , колко да е опасно ТОЧНО пакетираното масло ? от опасна храна се повръща ! веднага и без да искаш . опасен е гладът ! много . гладът е по силен от тока ! тоя статия намирисва .

С изключение на ''Верея'', останалите не ги бях чувала. Веднъж купих масло на ''Верея'' и плесеняса в хладилника. Защо не са включили и ''Дим. Маджаров'' в изследването?

Ето резултатите от теста - link Браво на Активни потребители!

просто не купувайте никакво масло да си го ядат сами

ЗАЩО НЕ СА ДАДЕНИ МАРКИТЕ НА ТЕЗИ МАСЛА? ТАЗИ СТАТИЯ КАКТО И ТАЗИ ЗА ПАСТОРИТЕ Е НАПЪЛНО БЕЗСМИСЛЕНА АКО НЯМА МАРКИТЕ И ПАРТИИТЕ!

Каквато Даржавата-такова и маслото-МЕНТЕ !!!!

Защо не са написани марки на това масло?

Изберете в google - "тест на краве масло" - има достъп до пълна таблица на проверени продукти

а аз от статията и от обяснението на богомил николов разбрах че съм мъртъв, щото си пържа картофките със смес от олио , свинска мас и краве масло . ох

абе още не си ... но скоро! .... няма да ти се размине! ))))

като ги ядеш недей да пиеш чай !! в никакъв случай ! с бира трябва . студена !

1. Нерегламентирано влагане на немлечни мазнини Основният проблем, установен при теста е наличието на немлечни мазнини, което е установено при пет от изследваните проби. Само в една (Масло смес Хранинвест) от тези пет проби наличието на немлечна мазнина е посочено на етикета, но пък измереното количество (50%) значително надвишава декларираното (30%). В останалите четири случая, това нарушение варира между 10 и 50% (Fine Food, Хранинвест, Kitchen Butter), а при марката Miltex достига шокиращите 75%. Заместителите най-често биват твърди растителни масла, например палмово масло, което доби популярност, тъй като години наред се използваше нерегламентирано в производството на сирене. Съществуват обаче подозрения и за използването на хидрогенирани отпадъчни мазнини, свинска мас и др. С две думи - нерегламентираното влагане на немлечни мазнини е незаконна и вредна търговска практика.

Какво ви пречи да сложите линк към таблицата с резултатите от сайта на аktivniроtrеbitеli . bg?

Лапам само грес.

Търся лаборатория за изследване на аминокиселините в храните

НАПИШИ В GOOGLE СУХА КРЪВ И ЧЕТИ КАК СЕ ПРОДАВА МЕСО СЪС СУХА КРЪВ ОТ 20 ГОДИНИ. НО ЗА НЕГО ЖУРНАЛЯТА НЕ ПИШАТ.

Ужас, това пък не бях го чула.....

въпроса с храните е валиден вица за адвокатите: Кога лъже един адвокат? Когато си отваря устата. Аналогично: Вредна ли е тази храна? Щом не си я произвел сам, а е купена от магазин, значи е вредна. Какво има да питате за марки и производители. Само картинките по етикетите са различни.

Защо отново не дадете линк към таблицата с фирмите и резултатите от теста, както сте направили в понеделник в секция "ЛАЙФ"? Вижте, че всеки втори коментар е с обвинение, че не посочвате фирмите.

а без чай ?

пак ни хвърлят една бомба без яснота.не се казва кои марки са вредни.пълно затъмнение.ПРЕДЛАГАМ ДА НЕКУПУВАМЕ МАСЛО,ДОКАТО НЕ СЕ УСТАНОВИ КОИ ФИРМИ СА НИ ТРОВИЛИ И МАМИЛИ.!!!!!!!!

мазнината после изстива и ОСТАВА КАТО НАЛЕПИ ПО КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ?????? този човек идиот ли е??? това да не е дъното на тенджерата??? как може да се допускат толкова лаически изказвания? а иначе наистина е недопустимо да има подобни добавки към маслото, за това няма спор.

Така поднесена "новината" е наистина обидна за всеки притежаващ останки на здрав разум! Кои са фирмите??? Не може да хвърлиш в публичното пространство, такава "бомба" и да гледаш сеир! Съгласни сме, че те са невинни до доказване на противното, но искаме да знаем кои са "ТЕ"! Както и кой поръча и плати това изследване и тези "констатации"! Да смятаме ли, че всичкото масло в магазините е опасно? Защото... на практика, това е изводът от статията. Или... тука има, тука нЕма, познай какво купуваш...

Права си ! Но добитъка не иска да разбере че краве масло се прави от краве мляко ! В нашата община е имало около 5000 крави , сега са под 400 ! За какво масло и какво качество говорим ? В БГ се внася от най-евтиния маргарин , които се пакетира като краве масло ! Пък които остане - остане !

от цялата статия богомил николов ме впечатли най много !свръх сложните процеси в нашето тяло ги е свел до гениално простото с чай се стапя в стомаха , преминава и се отлага в кръвоносните съдове . а ако ям шоколад ! или си глътна дъвката ?

Ами ако се изтеглят от търговската мрежа всички негодни за здравето стоки , какво ще продават тези огромни хамбари.

Защо не се съобщава кои марки масло са тествани и кои 3 марки с най-големи разминавания са изтеглени от търговките вериги /предполагам не всичките търговски вериги/. Докога ще крият информация от първостепенно значение за народа /каквото е здравето/. Кое защитават - здравето на народа или да не накърнят интересите на някои икономически субекти, които откровено мамят.

Ами саламите без месо с много химия и гмо соя,ами шприцованите пилета с много химия и хранени с какво ли не, но не и с ъс зърно?????

Отивате си в Гугъл. Пишете: тест краве масло Отивате на изображения и ще видите таблицата с резултатите и какво са тествали. Или: aktivnipotrebiteli . bg За съжаление много малко марки са тествани, при това (според мен) не най-често купуваните.

"Егати държавата"! Значи открива се, че е опасно за здравето на населението на държавата и толкова! Остава се само с констатацията. Ни прокуратура се самосезира, нито правителството я сезира. Нито пък налага санкции и забранява производството на вредния продукт, нито го изтегля от търговските обекти. Нито дава информация, с кои марки са вредните продукти. Та да се върна към началото: Егати държавата!

Агенцията за безопасност на храните би трябвало да поиска данни от митницата,кои са вносителите на вредното палмово масло и какво произвеждат от него.След това-дела за увреждане на здравето и печалбите им-директно в здравеопазването!

това, че е направено това изследване ок, ама да бяха ги казали коиса тези производители, иначе така просто си говориме празни приказки от 1001 нощи.

aktivnipotrebiteli . bg Тест Масло има таблица!!!

100кг продук судурга. 4чкг палмово масло ,4чл вода ,малко боя, зкг царевично модефицирано нишесте ,20 лг есенвия и 10кг масло. и готово. това маслото *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това е само за маслото. А сиренето и млякото; а малотрайните колбаси и колбасите изобщо; а месото; а водата която пием? А въздухът? А дрехите които носим?

Т.н. български бизнесмени а иначе най-обикновени мутри тази година съсипват производството на масло , следващата година нещо друго ако все още нещо мърда и така 25 години. А иначе световната конспирация срещу българина също е популярна , но ние и сами сме си достатъчни.

Да, няма нужда да се занимава светът с нас, ние можем да си се тровим и самички...

Защо ми изтрихте коментара, при това го изтрихте все едно не съществува - дори не пишете "че не е по темата" ?

БългАриец

Нека напомня полезната информация, че "луксозния (млекарски) щанд на Халите" е на мутра от "службите", която тероризира дребния производител.

Не, че помня да съм купувал досега от въпросните 5 почти отровни марки каквото и да е. Но оттук нататък ще правя масов бойкот на каквото и да е БГ производител млечни продукти. Яжте си ги, боклуци! Отровихте народа за пари, да горите в ада!

Понеже редакторката отново се е автоцензурирала ето престъпните производители, които тровят българските деца и население с долнопробни суроватки и масла: 1. FINE FOOD - производител МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРИ България 2. ХРАНИНВЕСТ - производител "Хранинвест" ЕООД - село Кичево 3. Kitchen Butter - производител "Хранинвест" (имитира немско масло) ?! 4. Miltex - производител "Милтекс" КК ЕООД - Варна Всичките отрови се продават в МЕТРО и ФАНТАСТИКО !!!

Благодаря +++ Дано не те изтрият/скрият преди да са прочели всички. . .

Иван Додов

Изцензурираха ме много деликатно. Изтриха името на редакторката. Да са живи и здрави, защото оставиха това, което трябва да видят българите. Благодаря на цензурите !

И какво е мнението на Цацаратурата по въпроса ? Ще бъде ли някой ПЕРСОНАЛНО наказан, или ще глобят производителя символично ? Кои(???!!!) са престъпните "фирми", които ни мамят и тровят ?

Ами дайте марките защо ги криете,или нека се трови народа.Колко ви платиха за да неги казвате?

link Всеки може да прочете оригиналната статия и марките масло

вижте снимката тук link

Колега, моля дай линка като изпуснеш "ввв", а около / и . оставиш интервал, за да можем да го видим.

Защо не напишат фирмите и марките които са вредни за здравето.Или това са всички производители в България.

ТОВА Е САМО МАЛКА ЧАС ОТ ГОЛЕМИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ПОСЛЕДНИТЕ 25Г. НЯМА НИКАКУВ КОНТРОЛ НИТО ЗА ХРАНИ,НИТО ЗА КАКВИТО И ДА БИЛО СТОКИ.ЗА 25Г. ХОРАТА СТАНАХА ЧУДОВИЩА.НА ВСЕКИ ПЪРВАТА МИСЪЛ Е КАК ДА ПРЕКАРА ЧОВЕКА НАСРЕЩА.ТЕЗИ КОИТО ИМАТ НЯКАКЪВ БИЗНЕС СА ГОТОВИ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО ДА МОГАТ ДА ИЗКАРАТ ПО-ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА.ХОРАТА НЯМАТ ГРАМ ДОСТОИНСТВО И ЧЕСТ.НИКАДЕ В СВЕТА НЕ СЕ ПРОДАВАТ МЕСА И КОЛБАСИ КАТО БОКЛУЦИТЕ В НАС.БЯХ В ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ.ВСИЧКИ ХРАНИ СА КАЧЕСТВЕНИ И ВКУСНИ.МЕСОТО КАТО СЕ ГОТВИ МИРИШЕ НА ВКУСНО,А НАШЕТО МЕСО МИРИШЕ НА ОТВРАТ.

"Няма престъпление,което Капиталът не е готов да извърши за 300% печалба." К. Маркс

След като е толкова опасно и нездравословно, ЗАЩО НЕ СЕ ПОСОЧВАТ МАРКИТЕ? Ще се спре да се купуват и готово.С тези скрити изявлвние само се вреди на всичко Българско, защото хората спират да купуват родното производсво.

има ли родно производство? Няма животни, произвеждаме мляко, сирене, кашкавал и масло. Предлаганите масла са чуждо производство. Но ще ни санкционира ЕС ако се обявят марките.

Иванова

Всъщност има родно производство. Хората на село по малко и трудно, но започват да се връщат към отглеждането и на крави, и на овце, и... Друг е въпросът как им го изкупуват и защо предпочитат да го "пласират" на познати, приятели и съседи. (Тогава поне знаеш, какво има в млякото и сиренето! Леля от село, няма да сложи палмово масло!)

Не знам дали си прав, но тогава излиза, че ЕС закриля престъпниците. Всъщност нищо ново - само още един аргумент за вредата от членството ни в ЕС. Не станаха ли много?

То ако от 20% маргарин се разболееш, то от цял маргарин тутакси умираш. Тъпотия.

Първо.. кажете марките , второ с тия масла да ги намажем министрите и да се хващат за палците....

Маргарин високооборотен, без фибри за да не мирише на дървесина и да не пуши при загряване :)))))))

""Най-опасната комбинация е, когато консумираме такава мазнина с нещо топло. Като топъл чай тогава повишаваме температурата на стомаха, мазнината се втечнява, абсорбира, после изстива и остава като налепи по кръвоносните съдове"," ЧУДОВИЩНА ГЛУПОСТ!