Много жертви и ранени, срутени сгради и земен трус след взрив в US завод

Мощна експлозия избухна в завод за изкуствени торове в Уест, Тексас. Има жертви, над сто души са ранени. Разрушени са много сгради. Взривът е предизвикал земен трус.

Обратно в новината

Коментари - Много жертви и ранени, срутени сгради и земен трус след взрив в US завод | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съгласна съм с това ,че не трябва сляпо да следваме американските и европейски практики.Аз съм експерт по Екология и санитарен инженер.Ние работихме по една Наредба 7 за здравна защита на селищната среда , която определяше фиксирани отстояния на всички видове производствени и други дейности он границата на населените места.Тази на ледба МЗ я отмени и сега всеки си прави каквото си иска и където си иска , така ,че и ние не сме застраховани?

Продължавайте да тровите Земята - Вашата Майка с боклуците и химикалите си! Един ден ще се говори не за стотици загинали а за милиони.

ако не беше жалък щеше да си смешен.

Трагедия- но за обикновеният американец! Мощният химически концерн ще пробута скромни суми на наследниците, а за безопастността на работника няма да има промяна!Жалко за загиналите!

Ужасна трагедия. Както някои вече писаха - никой не е застрахован... имаше подобен случай и в Тулуза (там се опитваха от експлозиви да правят тор). Жалко за загиналите - те са били обикновени хора, работещи (дори и тези в периметъра на пораженията). Затова НЕ разбирам злорадството на някои от пишещите - чуждото нещастие не може да те прави щастлив, ако си нормално човешко същество. Приказките за Възмездие... хайде, моля - баш тия бачкатори от 2700 души градче са най-големите грешници. А с индианците и комунистите - направо счупихте "щуротомера"!

добре че доиде демокрацията у нас,та ни затвориха торовите заводи,с което ни избави от такива злополуки (иронично)

"Представител на пожарникарите предположи, че причината за взрива още не е уточнена" Май нищо не се знае но и това не е сигурно

Нека да видят те като бомбят други народи как се чувстват другите.

Да, по-лек 0.586 пъти.

От последния брийфинг на шерифа на Уест пряко предаван по Фокс Нюз: между 5 и 15 жертви и повече от 170 ранени. Първо е имало пожар, след около 25 минути е бил първия взрив. И всичко това е нa около 20 мили от ранчото на GWB.

БОГ ДА ПРОСТИ ЗАГИНАЛИТЕ И ДА ПОМОГНЕ НА РАНЕНИТЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ!!!!!

Супер новина с оргазъм за т.н."еколози"! Един отровител на почвата по-малко !

Добре, т.нар. "Идиот" :D

Какво ли обичате Вие ?

Направете Гоогле на "Policeman Killed Instantly By An Ammonia Gas Tank " има видео на Ютюбе което показва как действа газообразния амоняка ... Бог да го прости полицая ...

Аз съм прост 2ен българо-американски магистър по инженерна химия - от такива неща не разбирам .... трябва да проверя в учебника

Като не ги управляват наши политици така е.Няма заводи няма жертви.

Документален филм-нов световен ред - Проект на безумните Bg Sub ИЗГЛЕДАИТЕ ГО! ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ .

95% от хората не знаят ,че амониевата селитра освен изкуствена тор е мощен експлозив. В откритите рудници се използва смес от нафта и амониева селитра ,под името нафтонит.Ако е имало складирана амониева селитра ,дори и директно да не е третирана,достаттъчно е било да се детонира от някакъв първичен локален взрив.Жалко ,защото това е страхотна трагедия,за това градче и целият щат.

Газхолдер с течен амоняк е гръмнал , а не амониева силитра - амониевата силитра не гърми по тоя начин ...

Че складирана амониева селитра може да е била детонирана от първичен взрив.Толкова мощен взрив не може да е само от един газхолдер.А пък не съм убеден че амоняка е така възпламеним,че да се взриви от една искра.

Амониевата селитра не се взривява току така. Към тази която е предназначена за тор отдавна се прибавя в процеса на производство флегматизатор, който прави взривяването невъзможно. Селитрата, предназначена за експлозиви (амонал, аматол и др.) се произвежда отделно, в ограничено количество и под контрол. Газа амоняк може образува с въздуха взривоопасна смес. Все пак, не знаем подробности.

Точно със селскостопанска тор са открити взривните свойства на селитрата.Някога струпана на купчина в един стопански двор ,се втвърдила .Собствениците решили да я разбият с динамит.Ефекта бил опостушителен.Взрива бил хиляди пъти по мощен от очакваният от динамита.

В Тексас всичко е огромно. Така е и с тази трагедия. Със сигурност сега Холивуд ще направят и филм.

Търсим статисти измежду българите-юнаци - които издържат на такива аварии и ги посрещат с усмивка!

Я бегом в панелката да опнеш една домашна шльокавица, докато мустакатата жена не те е сбарала да драскаш простотии по форумите хахаха мизерен балкански плъх!

Още един парцал... радвай се докато е време ... че току виж утре чеченците са срутили някоя сграда с 100 руски пияндурника вътре :)

Заради такива боклуци като теб - които се радват на смъртта на невинни хора !!! Няма лошо да си руска подлога, но да избиваш по този начин комплекси те прави пълен парцал...

Само да помоля дира има ли вариант да се забранят коментарите под такива статии ? На кому е нужно да четем профанската радост на метило- панелните скотове които вярват че за собствената им тъпоумност са виновни американците?

Хамериканците предизвикаха световната икономическа криза с малоумните си кредити. Така че естествено че те са виновни за всичко.

а не ти ли хрумва в тъпата глава че американците са донесли много по-голям ръст в световната икономика иначе техните проблеми не биха засегнали европа и света?!

Българските кредити най-умните кредити,от тях по умни са само руските кредити...Боже,боже...По малоумни кредити от ЧОВЕШКИТЕ такива за щяло и нещяло няма.Независимо от националноста на човека...

ПОЗДРАВИ ОТ МЕН И НЕ НЕ СА ТЪПОУМНИ НАПРАВО СА СИ ТЪПИ. ПРИЛАГАМ СЛЕДНИЯ ЛИНК НЕКА ПОВЕЧКО ХОРА ГО ИЗГЛЕДАТ ИНТЕРЕСНО Е КОЛКО СА УМНИ МИЛИТЕ И КОЛКО СА СЪС ВСИЧКИЯ СИ.link

Ами за да разбереш Американците нека да ти кажа , че в нашия град има 400 китайски средношколци които завършват средно образование в наши училища срещу заплащане ... Това лято училищното настоятелство праща 4 члена да събират още ученици срещу заплащане ... Отделно китайчетата живеят при приемни американски семейства и плащат за квартира ... ТОВА Е ЦАР ДОЛАР - ГРЕШКА НЯМА :)))

Лошата новина е, че догодина НЯМА да ги има китайските инвестиции! Китай е готов за нов икономически модел, който доколкото схващам, не включва американският долар.

delly

Здравейте, преди всичко разчитаме на здравия разум, чувството за солидарност, а и доброто възпитание. Винаги сме се обръщали към нашите потребители с молба да спазват добрия тон в дискусиите! Хубав ден!

Милионите избити индианци приветстват подобни събития

избити от кого? от европейци или? + това нали не вярваш че българите при толкова местения навсякъде са посрещани с цветя и рози?!

Американците са корав народ и ще се оправят. Никой не се самоубива защото къщата му е изгоряла до основи и няма къде да живее. Не е лесно да се почне отначало, но американците не са ревльовци.

Напротив ! САЩ са най- голямите ревльовци. Една бомба 3 жертви и ореваха целия свят.

Аз тук освен български ревльовци и мърморковци други не виждам!

А като им писне от видеоигри взимат чифтето и отиват на лов в някоя детска градина като Пясъчния извор :)

Или се палят от радост пред някоя българска институция!

Трагична новина , достатъчно кървава за да й скочат журналята.Съболезнования за пострадалите. Промишлени аварии се случват навсякъде . Повтарям - навсякъде по света. Не виждам защо трябва да се натрапва събитието като водещо. Мен лично повече ме интересува ставащото в България , на Балканите или в Европа. Леко ми дотяга тая натрапена усарска сага. Със здраве : )

САЩ май вече не е много сигурно място за живеене ...

добър път в московското метро

Когато заварчика се казва Чикарито и е взел диплома за заварчик от тексаски колеж за 2 месеца срещу 5000 долара , стават такива работи - пожар в химкомбинат :)

Друго си е да се казва Серьожа и да жули по литър водка преди по време и след висококвалифицирания си труд, вследствие на 10 години безплатно обучение...

Гръмнал е газхолдер за течен амоняк - като гледам на сателитната снимка били са два единия към 8000 тона другия 4-6 хиляди тона .... Сега имат проблем с теч на амоняк от другия танк. а амоняка е по-тежък от въздуха и затова се стели ниско над земята - където мине облака всичко почернява - като изгорено със горелка (амоняка е силна основа) ... ... За втечнения пропан бутан , като тоя в газхолдерите на Нефтохима:), ТНТ еквивалента е е около 1.2 т ТНТ екв. на тон втечнен газ .... Не знам колко му е ТНТ еквивалента на 1 тон течен амоняк но ако да речем е на половина от това на пропана , значи са гръмнали към 5000-6000 тона тротил ...

във връзка с трагедията, препоръчвам по-стриктен контрол върху дейността на подобни предприятия, както и съответните служби, да използват целия наличен ресурс за предотвратяване на подобни събития. За целта биха могли да се ангажират и БГ специалисти, тъй като явно личи неспособността на службите в САЩ да се справят сами.

Срам ме е че съм българин.

Въпрос на собствен избор.Имате право да се срамувате,да се чувствате зле и др. подобни.Бих се радвал, ако предложите нещо с което да се променят нещата към по - добро.

тва не са българи бе тва са русофили а това е по-лошо от руснаци щото руснаците биха проявили човечност но не и безмозъчните им лакеи

не са русофили,болшевики(на англииски булшит(bulshit)) са

Американците разгониха фамилията на целия свят. ИНДИАНСКОТО ОТМЪЩЕНИЕ ИДВА!!!!

Ние явно сме разгонили фамилията на Индия - щото тук циганското отмъщение е в пълен ход!

Под такива новини коментарите трябва да са забранени, за да не може Ганьовската комунистическа ПАПЛАЧ да злорадства за смъртта на невинни хора! Всички знаем, че българина е злобен и прост и много завистлив...

Ти изобщо наясно ли си колко азотно торови заводи има у нас и колко хора работят там и в свързани към тях производства или само си плямпаш колкото да не заспиш.Аман от празнодумци...

ТОВА Е УДАР НА ХИЗБУЛА И ИРАН,С УЧАСТИЕ НА БАЛИСТИЧНА РАКЕТА ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ... АЛАХУ УАГБАР..

Алла я в бар!

Идиотът иречек пак са го изтървали от 4ти километър. Залива ни нонстоп с герберастко-седерастката си логорея.

Добре че американците си нямат станишка, представям си какво плюене и злоупотреба с паметта на жертвите би било :D

Не внимават - това става...

И да внимават и да не внимават бомбите ще си гърмят. Просто на света му писна от щатите.

Ба ли мааму ?!

Сега разбрахте ли защо си ликвидирахме заводите? Колко са прозорливи нашите политици последните 23 години!!!!!!

Особено азотно-торовите.

Много грехове имат да изплащат Американците!Винаги има НАКАЗАНИЕ за всички сторени ЗЛИНИ!

От две години съм американски гражданин - какво има да плащам?

огромен дълг имаш да плащаш, пич, най-големият в светь!

О, ще плащаш и още как. В момента, в който си станал US гражданин, семейството ти вече дължи 550 000 USD на държавата, толкова е дългът ти, дори да не го знаеш и дори 1 долар да не си видял от него. И ще го плащаш до гроб, че и след това. И дори няма да можеш да напуснеш страната, ако чичко Обама не ти разреши. И това ще стане скоро, вервайте ми.

изчезни клоун

Е само у нас ли ще гърмят бомби!? Нека и в Америка да почувстват силата на силата на взривовете!Те си го заслужават!

Тези хора нямат нищо общо с "американските бомби". Просто работници. А селитрата си е взривно вещество. Не му трябва детонатор. При определена влажност и температура се взривява. Има и други такива случаи в миналото.

обикновен боклук

Който си има заводи да си му мисли.

Независимо дали злополучният завод е бил за амониева селитра или експлозиви, явно е, че там не са отделяли достатъчно средства за мерките по безопасност и съответните кадри са били НИСКО ПЛАТЕНИ. Алчността на самонадеяните "бизнесмени" винаги води до социални беди. Уви, абсолютно прави са форумците тук, които правят паралел с родната бг действителност.

Амониевата селитра /нитрат/ е в основата на много взривни вещества. Амониева селитра + алуминиева пудра=амонал; амониева селитра +гориво /нафта, бензин/=Анфо. За детонацията на тези взривни вещества е необходим междинен детонатор или много силен пожар. Да не забравяме 19.12.1978г. когато гръмна ВМЗ Сопот, аварин стават навсякъте и при всеки обществен строй. Бог да прости загиналите и оздравяване на ранените!

Нали не се опитваш да обясниш, че подобни трагедии са нещо нормално - може би обичаен процент за инженерен риск? Човешкият мозък трудно приема такива ужаси... Горките хора! Дано тяхната гибел накара алчните хуманоиди да се замислят.

особено при някои приятелю, особено при някои

Бог да прости загиналите и да помогне на ранените.

Този тип заводи са си чиста бомба със закъснител.Там има всякакви химикали и препарати,които по някакъв начин са дали реакция и резултата е този.

В завд за естествени торове едва ли ще избухне нещо сс магнитут 2,7 по Рихтер! химията, която си позволяват да добавят в храната ни не само избухва, а и трови. докато им апрости лумпени, които да купуват най-евтиното, и останалите ще сме в кюпа с отровата. А като назвам най-евтиното, него купуват мързеливците, за да пестят... труда си. Човек може да е прост и раобтлив, и пак ще е заможен. Но прост и мързелив, виж това вече е истински лумпен и целеви сегмент на комунисти и социалисти.

Глупост върху глупост. Къде си чул или видял завод за естествени торове??? Не коментирам останалото, но като втори вариант потърси личния си лекар, ако не ти помогне към мен

На чичо ми кошарата. Произвеждаше естествен тор и като ширпотреба вълна, месо и мляко.

Драги, по-скоро ти самият си един завод за естествени торове.

Историята се повтаря. За справка - Опау. Без съмнение е взрив на амониев нитрат. Как се е взривил - не е ясно, но без детонатор (да се чете бомба поставена в склада) или пожар не става. Разликата е, че сега никой не смята амониевата селитра за безопасно вещество.

Нищо особено - всеки ден стават такива нещастия, никой не е застрахован.

Изобщо не е така - тук ще ти разкрият цялата "истина"!

Американски Челопеч + Петолъчката. А къде са им били контролните органи?

На обучение в България!

kokobrais

CCCCCCNN