Заведенията стягат 15 дни бойкот на забраната за пушене

От 15 декември пускаме пушенето в нашите заведения, вероятно до края на годината, за да се види разликата в оборота, когато спазваме забраната и когато не се съобразяваме с нея. Регионалните ни структури имат нагласа до 15 декември да обявят гражданско неподчинение.

Обратно в новината

Коментари - Заведенията стягат 15 дни бойкот на забраната за пушене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На който му се пуши - да си пуши в дома си, а не да принуждава непушачите да дишат принудително цигарения му дим, ... да се задушават, да кашлят и да им сълзят очите, дрехите и те се вмирисват на цигари и вонят с дни.

Смешници!Ще има разлика в оборота,ама не заради пушенето,а заради Коледните и Новогодишни партита!Що не го направихте от 1.11.-до 15.11.-да бехме видели разлика в оборота!Хората нямат пари,затова нямате оборот.Кого заблуждавате-а,да-заблудените гербаджии!!

Боко е ПРАВ! Забраната трябва да остане! Това е единствената правилна и реална държавна политика за каквото и да било от години насам. Аман от тоя тотален никотинов терор!!! Просташки и безочливо те тровеха в парковете, на детските площадки, входовете, асансьорите, офисите, автобусите, такситата - НАВСЯКЪДЕ!!! По-ужасното обаче е друго: войнственността на никотиноманите е едно гражданско СВИНСТВО!!! Да ползваш демокрацията за да си защитаваш ПОРОЦИТЕ, докато тънем в такова дъблоко блато от всяка гледна точка!!! По темата за забраната броя на коментарите с лекота надминават, броя на коментарите по която и да е друга болна тема?! Как не ги боли за ограбените пенсионери - техните майки и бащи, за онеправдания малък и среден бизнес дето им дава работа и хляб, за децата им - децата на България дето растат необразовани, некултурни, затлъстяващи и неспортуващи? Тъй, че ако искат да докажат на себе си и света, че не са просто кофти "матриал", най-добре да си впрегнат неизтощимата енергия да решават далеч по значим за нацията проблем като корупцията например!!!

Наглите твари с ангелски крилца и празни кратуни най-напред да слязат от 20-годишните си таратайки, с които ме обгазяват и ме мачкат всеки ден, да спрат да паркират по тротоарите и около парковете, където си карат отрочетата на игра - и тогава ще се съглася, че аз им вредя с цигарата си повече, отколкото те на мене! Бива да си тъп, ама това граничи с малоумие и е примесено с огромна доза наглост! Или вашите пушеци са по-добри, защото празноглавата фльорца не ги е забранила?

Кукло, решението му е синята зона ;)

Ей, ало! Ти кого наричаш наркоман? А? Знаеш ли, че според закона тютюнопушенето НЕ Е наркомания? Знаеш ли, че мога да те осъд? Имам две виши образования! Умна и интелигентна съм. И обичам да пуша където ми харесва - на вън, вкъщи, в офиса, при възрастни, при деца - НАВСЯКЪДЕ! Ти ли ще ми кажеш, къде да пуша? А знаеш ли, че съм учила и в МА и много добре зная, колко са "вредни" цигарите! Недейте да ме учите! Недейте и да ми пречите да си пуша! Аз ИМАМ права! А вие - нямате ПРАВО да нарушавате моите ПРАВА! Ясно? Ще си пуша колко искам! Ако ми забранят - пак ще пуша! И тогава ще пуша без цигари без бандерол! И ще спра да ходя по заведения! Знаете ли, че аз права по 200, по 250, по 320, по 418 лв. сметка! Само АЗ! От ядене! А като започна да пия? А? Мен кръчмарите ме носят на ръце! Някакви тука житейски дребосъци, работещи за 300 лв. ще ми дават наклон в живота! Кви сте вие бе, знаете ли, че аз съм САМОНАЕТА? Знаете ли? Мога да изкарвам колкото си искам пари! Мога да изкарвам и колкото не искам! Слагам ви в малкия си джоб! Даже - в малкия си джоб, където ми е цигарената кутия - там мога да ви сложа. И да ми кажете после - миришат ли цигарите или не. Тука, някви образи ми обясняват, че пушачите сме миришели гадно! Ей, мушмуроци, вие не миришете ли? А? Миришете разбира се - може би не на гадни фасове. Но миришете! Само да съм чула някой да ме обвинява, че го тровя! Аз не тровя никого - не се навирайте в мен и няма да ви пречат моите цигари! Ясно! Хайде марш да работите, че и аз имам работа - важни дела имам за решаване. Пък и да дръпна 2-3 фаса, че никотиновия глад нещо ме дразни.

Сладурано, може да се пушат и много по-вкусни неща от цигарите... например едни такива кожени пури :)

ето това е селянията вав всеки коментар все за твоите сметки четем,но наи-интересното е че със всеки следващ сумите се увеличават интересно до къде ли ще стигнеш,накрая сигурно ще плащаш сметки по 1000-2000-5000 лева и то само ти,при това само за ядене,а ако решиш и да пиеш какво ли би било :)

Стягали бойкот - ми хубаво. Нека държавата ви напраска едни актове на всичките, които сте толкова отворени, да събере няколко стотин милиона и да построи един затвор, защого за много от вас, друго спасение няма!!! Що за наглост!!! Ама какво повече да очакваме от шепа кръчмари...

"Заведенията стягат 15 дни бойкот на забраната за пушене". А какво ще стане, ако непушачите бойкотираме бойкота!? :)))) Няма такава държава!

Ами да го забранят, но не виждам каква е логичната връзка на коментара ти с темата?... Ако някой пие алкохол /твърд, мек - няма значение, щото 6-7 бири или бутилка вино също стават "твърди"/ как по-точно пречи на здравето и комфорта най-вече на околните в "заведенията"?... По темата - ами нека просто се приеме, че ако едно заведение има две зали, то тогава ще се разделят пушачи и непушачи, а ако няма - ами в единствената зала НЯМА да се пуши. А в кварталните "дупки", наречени кафенета, влизат само безделници, които ближат по едно кафенце /дълго/ с пакет цигари /от "Женския"/ - е там нека "забраната" отпадне...

Заведенията, които се стягат за 15 дни бойкот на забраната за пушене в грубо нарушение на конституционно прогласения принцип в чл. 52, ал. 3 на Конституцията и на чл. 29 от Закона за здравето, който задължава държавните органи и институции да планират, разработват и провеждат политика, насочена към опазване здравето на гражданите чрез осигуряване на здравословна жизнена среда и обучение за здравословен начин на живот - Глава втора на Закона за здравето "Дейности по опазване здравето на гражданите" (ЗЗ), да се закрият и да им се прекрати завинаги дейността. По силата на чл. 52, ал. 3 от Основния закон държавата е длъжна да закриля здравето на гражданите. Благой Рагин си позволява да се гаври със Закона и да бъде над него, което е посегателство срещу законоустановения ред в Република България и е престъпление, а в НК има т. нар. особена разпоредба, който санкционира тежко такива действия.

Уникално тъпи, злобни и безпомощни са това непушачите...

Много е голяма разликата между прост(primitive) и простак. Както е казано за прост човек се има такъв обикновен човек без образование , без възможности за социална или професионална реализация, но може да бъде природно интелигентен , защото се учи от най-великия учител - живота ! А простака е недодялано същество, в повечето случаи с образование, с високо самочувствие без никакво покритие, злобен, нахален, нагъл или с други думи...Смехурко. Глупав и неграмотен е убийствена комбинация, ама и да пише в Дир. бг. коментари..... олеле!Некадърни, прости и жалки хора нахлуха във всички форуми. Това е драги ми Смехурко!

За простак си доста добре образован.... ама простотията е по-силна от образованието

Но като се замисля, пак са по-добри от нас - миризливите пушачи. Здраве да е!

а ти като си толкова умен защо не си малчиш ами пишеш тъпи коментари???

а червенкондьо защо не вдигаше врява, когато се закриваха работни места в далеч по-важни отрасли, като селско стопанство, горско стопанство, химическа промишленост, машиностроене и т.н. Ами ще ми защитава "банановите" отрасли - ресторантьорство, хотелиерство и т.н., дето са перачници на пари

Това със заведенията е лъжа. Препълнени са, даже ги разширяват, за да има покрити места за пушачи. Тези, които реват, че нямали клиенти са фалшиви и са от крещящите пушачи лентяи.

Аз съм пушач и нямам нищо против забраната, дори я подкрепям и считам, че е необходима. Излизам да пуша навън дори при минусови температури и се чувствам жаден, бодър и поизгладнял след разходката. Дано забраната остане, за да докажат някой хора, че имат воля да устоят на натиска на няква малобройна групичка дебили.

А бе нахъсани непушачи такива излишно се дървите и да знаете от мен: - Като не ми се нрави заведението - не влизам в него - никой до сега не ме е накарал насила да вляза. - Заведения много - има място за всички. Защо се натискате точно при нас пушачите? Има толкова много сладкарници, бозаджийници и баничарници за вас. - И още нещо - нито един ресторантьор не се е оплакъл до сега, че някой непушач не е влязъл в заведението му заради пушека.

До всички НЕПУШАЧИ:да не посещаваме заведенията 15 дни и да ги оставим да си пушат на воля и после да теглят чертата дали ще бъдат на печалба.Всички собственици на заведения обричат младия си персонал всяка вечер на убийство с което ги прави престъпници.

Абе, шарено коте такова, ако изразходваш толкова енергия и в работата, колкото за да защитаваш правото си на пушене, цена нямаше да имаш. Спри тая смрад, бе, че от катрана ще станеш сиво-черно, а не шарено коте! :-) С най-добри чувства-от бивш пушач, с 25 годишна практика в пушенето!

Благодаря, може и шарено котле да ме наричаш, няма да ти се сърдя :)

Да не се поопушиш, моля те! Щот шареното си е по-веселко, а другото...е по-сиво котле. :-)

неможе и нетрябва да се променя наи-хубавия закон.повечето пушачи просто излизат навут и всичко е наред.винаги се намират дурвени (по-скоро гумени)глави,на които плащат за да разхвалят хубавото! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ей неграмотници, осъзнайте се! Ако ви се пуши и не уважавате себе си и искате да се тровите - го правете. Не трябва да тровите и околните, които уважават себе си!

Ти ли ще ми кажеш? А, ти ли си мерило за култура? Аз първото си вишу - хем учих, хем работих! Знаеш ли тази работа? Знаеш ли колко добре зная законите и мога да се осъдя ако поискам! И по времето на второто вишо пак работех! Знаеш ли, че от толкова работа докато учех, вече не ми растът косми на едно определно място, а? А от учене - сега без цигари не мога да мисля. Така че, недей да ми се правиш на интересен и да си мислиш, че някакви забрани важат за мен. Аз ще си пуша! Ясно ли ти е? И не си мисли, че съм ядосана нещо - не, забавно ми е. И нещо май искаш да ми кажеш, че не съм интелигента ли? Така лиииии, аааааа? Аз ли не съм интелигентна? Ти колко образования имаш? И какви? Кажи си образуванията! Бързо! Докато си изпуша последната цигара от третата кутия за днес - искам да ми кажеш! Чакам! И всички пушачи - да пушим колкото се може повече! Призовавам ви! Да пушим навсякъде! Дори и в детските градини! Децата от малки да знаят, че като пушат - ще са щастливи. Не като тия непушачи - дето се веселят без цигари. Това не е веселба! Веселбата трябва да е такава - че да се пуши от весело. Както едно време ми пушеше органа от работа! Аз тогава имах орган и свирех на него, да не си помислите нещо цинично! Е така трябва да се пуши! Ясно ли е?

виж сега това че си учила не те прави много умна,да аз имам само средно но това не е критерии за акал то се вижда в коментарите ти,просто не мога да разбера как можеш да напишеш толкова глупости и да претендираш че си мноооого умна и се научи да пишеш висше а не "вишу или вишо имаш и една друга грешка но тя си е точно на мястото можеш да се осадиш ние всички ти разрешаваме и на колкото повече го направиш толкова по-добре!!!

Разбрах какъв е проблема на непушачите! Възможни причини: 1.Не са имали хубаво детство. 2.Не им е обръщано достатъчно внимание. 3.Били са изнасилвани като малки 4.Пасивното пушене ги е увредило. 5.Мрачно БЕЗЕБИЕ! 6.Невъзможност за реализация.

Всъщност, какъв е проблемът на пушачите!? Възможни причини: 1. Не са имали хубаво детство. Не са били открили още сладостта на цигарите. 2. Не им е обръщано достатъчно внимание. Родителите са били скръндзи и не са им давали да дръпнат по някой фас. 3. Били са изнасилвани, като малки. Да, това е сериозна причина човек да пропуши. 4.Пасивното пушене ги е увредило. Разбира се, това, което си причиняват сами не е достатъчно, затова се събират на групи да пушат, за да се увредят по-качествено. 5. Мрачно БЕЗЕБИЕ! Ами, да, при този дим, с който се обгръщат, кой да ги види, че да им се зарадва, не само мрачно, чак е мъгливо. 6. Невъзможност за реализация. Е, тука малко е спорен въпросът, защото ако не се реализираш чрез пушене, няма начин по друг начин да стане! :-)))

Много се извинявам, не си бях изпил хапчетата когато го писах това. ИЗВИНЯВАЙТЕ и моля ДА МИ ПРОСТИТЕ! Но аз съм болен човек и когато и придружителят ми го няма до мен, понякога си забравям хапчетата. МОЛЯ, ПРОСТЕТЕ МИ!

Извинен си за цял ден, колега! Как да ти кажа, кат ме напъне махмурлука и кат препуша и аз не гледам кво пиша, ше ме прощаваш. Аде, със здраве, че то само за него остана да се бориме....

Понеже явно няма как да се разберат пушачите и непушачите за това как да разделят територията в заведенията, предлагам следното: Да обявят понеделник, сряда и петък за дни за пушене, а останалите - за непушене :)

Хората вече мрат жените на по 58 г., а мъжете на 60 все от "хубав живот", пластмасови домати, "чист" въздух, отрови от заводи, атомни бомби и какво ли не.

Отново активно мероприятие,провокирано от някои другари...

А собствениците на заведения ще плащат ли и глобите за гражданите след като са решили да "пускат" пушенето в тях???

Божкеее... цялата държава се оправи, - безработица, няма производство, корупция, няма реална съдебна власт, престъпност, наркотици... те до пушенето опрели

ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЦЕЛ - ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО - ДА НЕ МИСЛИМ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА ДЕНЯ!

за какъв бойкот мечтаят кръчмарите, обществена тайна е, че основните им клиенти са невръстни деца налапали цигарите, получавайки от кръчмаря алкохол, цигари и дрога дори, ами т.нар.грипни ваканции кого обслужват, учениците не могат да са в уч-ще, но в близката до уч-щето кръчма - задължително и сега тези хорица страдат и са нещастни и на как ва цена да е разрешено тютюнопушенето - естествено за сметка на поколението, както и да го мислят, всички знаем, че и сега се пуши предостатъчно и нека не поставяме децата ни след кръчмите.....

Тамън време правителството да напълни хазната, а не само да бие с жандармерията еколози и други мизерници, които се оплакват от живота :D

Ни най-малко не ме интересува как е по света ! След като едно решение е добро, то си е добро, а забраната за пушене.... е точно такова решение! Не съм длъжен да дишам смърделите и лайната на някой си ! И електронните цигари да се забранят , по същия начин! Ми то има и хора дето си пушат в спалните, при новородените си деца, но това е! Да си трпвят децата като искат, аз не желая да тровят и да ми смърдят на мен ! А тия дето мъжете им ги бият като се напият, ми да ги бият, като седят при тях ще ги бият!

Как така?! А моето право да пуша? Ти за какъв се мислиш, а??? Аз имам 2 виши образования. Аз мога да ви цитирам законите, според които пушенето не е наркомания. Следоватепно мога да си пуша където искам. Не ме интересува, че около мен смърди гадно! На вас може да ви е неприятна тази миризма, ама аз си я харесвам! И плюс това - не мириша аз, а цигарите ми! Те са виновни! Искам да пуша и това е! Няма да ме спрете! Ако някой пак ме обвини, че съм наркоманка - ще го съдя! И когато пуша и има някой до мен, аз не го тровя. Цигарите ми може да го тровят, но аз - НЕ! И ако ми каже някой, че го тровя - ще го съдя за клевета! Ясно ли ви е? Споменах ли, че ще ви съдя ако ме обвините? А, споменала съм :) Уф, не съм пушила и няма какво да ми стимулира мозъка - не помня! Ужас, отивам да пална един фас! А вие - искам като се върна - да видя 100 клика в моя подкрепа! Иначе - няма да ходя на заведение и да харча по 200... не - по 358 лв.! Такива сметки правя аз, какво знаете вие, непушачи нещастни! Ще ми обясняват те - 60% не искали да пушат! Ще пушите! Икономиката трябва да се движи - продавачи на цигари, кръчмари, фармацефти, лекари, гробари - трябва да папат! Знаете ли колко народ е това?!

Никой не мисли за здравето на хората. Забраната не е наложена с мисъл за нас и нашите деца! ! И как ще забранят електронните цигари, като това беше една основна цел - определени фирми продадоха огромни количества от тях....

Ами да бойкотират не 15 дена, ами 1000 дена. Аз неща където и да ида да ми димят! Човек не се ражда димящ. Това не е норма на нормален живот! Ако е да, тогава и пиенето, и дрогата, и всякакви други варианти са норма. Ами да ги узаконяват и тях! Не им влизал никой в кръчмте - ами направете така, че да влиза бе, мърди! Или влизата само да пушат при вас? То в повечето е такава кочина (тясно, смръдливо, мръсно, скъпо-, сервитьор-дебили, малък грамаж!!!, равалени или полуравалени стоки и какво ли още не), че е обида да си там. Кой става кръчмар (нарочно ползвам тая дума!)? Масово, койо го мътрзи и не може друго! А ресторантьорството е друга тема. То е като изкуството, като търговията (то и тук всеки дето не може друго и е много лаком се занимава с нея), музиката, рисуването - ИСКА ТАЛАНТ И ЛЮБОВ! Анадънму?

Много неправилно решение. Няма как оборотите до края на годината да не са по-високи от обичайните _ ПРАЗНИЦИ ИДВАТ!! Резултатите изобщо няма да са показателни. Аз съм пушач, но въпреки това приветствам забраната за пушене в ресторанти, кафенета и всякакви обществени места - там просто смърди, когато се пуши. Предпочитам да изляза навън за цигара...

Пълен бойкот на пушещите заведения, моме!

ЗАНН Чл. 24. (1) Административнонаказателната отговорност е лична. ВИЕ КОЙ СТЕ И КАКЪВ СТЕ, ЗА ДА ПРОТИВВОРЕЧИТЕ НА ЗАКОНА И ДА ВМЕНЯВАТЕ КОЛЕКТИВНА ОТГОВОРНОСТ И КОЛЕКТИВНА ВИНА НА ВСИЧКИ ПУШАЧИ ЗА НЕСПАЗВАНЕ НА ЗЗДР.? И Вие сте от "България без дим", а?

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС Чл. 35. (1) Наказателната отговорност е лична. (2) Наказание може да се наложи само на лице, извършило предвидено в закона престъпление. (3) Наказанието е съответно на престъплението. (4) Наказание за престъпление се налага само от установените съдилища. ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ Чл. 24. (1) Административнонаказателната отговорност е лична. (2) За административни нарушения, извършени при осъществяване дейността на предприятия, учреждения и организации, отговарят работниците и служителите, които са ги извършили, както и ръководителите, които са наредили или допуснали да бъдат извършени. Чл. 15. (1) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 1992 г., бр. 102 от 1995 г.) Глобата е наказание, което се изразява в заплащане на определена парична сума.

....Да затварят направо кръчмите и да се хващат на работа. Я колко много работодатели ги чакат за триста лева заплата. Да захвърлят ресторантьорския бизнес и да се захващат на работа. За заплата до 400лв. Ако ли не да стачкуват вечно,аз не искам да се храня в пушалня или да ходя на пушалня.Искам да ходя на ресторант!

ПИТАМ- ЗАЩО 4 МА ОТ 5ТТЕ ЧЛЕНА НА УПРАВИТЕЛНИЯТ СЪВЕТ НА СДРУЖЕНИЕ" БЪЛГАРИЯ БЕЗ ДИМ" ИМАТ ЕООД-ТА, А НЯКОИ- И ПО 3 ЕООД-ТА? СПРАВКАТА Е ОФИЦИАЛНА И ЛЕГАЛНА И Е ОТ ТЪРГОВСКИЯТ РЕГИСТЪР! А ИНАЧЕ ЧКЛЕНОВЕТЕ НА ТОВА ДРУЖЕСТВО НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ВМЕНЯВАТ КОЛЕКТИВНА ОТГОВОРНОСТ И КОЛЕКТИВНА ВИНА НА ПУШАЧИТЕ!

И какво като имат? Ти нямаш ли? Ти знаеш ли, че имам 2 виши? А? Искам да пуша! Ти не искаш ли? Хайде да видим кой кого ще осмърди повече. АЗ ще пуша пи 2 цигари в паралел :) Ти можеш ли?

ДО ВСЕКИ НЕПУШАЧ, КОЙТО СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ТВЪРДИ, ЧЕ ПУШАЧИТЕ ГО ТРОВЕЛИ И СА УБИЙЦИ: НК Чл. 147. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание. ТЮТЮНОПУШЕНЕТО НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ, А ТУК СЕ ПРОВЕЖДА ТРИБУНАЛ СРЕЩУ ПУШАЧИТЕ ОТ ЕДНА МАЛКА ГРУПИЧКА ОТ НПО!

България има много сериозен проблем с цигарите и който не го забелязва или е луд или кон с капаци .Идете до някое училище по време на голямото междучасие и си направете сами изводите .Невръстни деца пушат като строшени печки . Аз съм бивш пушач 13 год съм пушил и вече 7 год не пуша така че имам поглед на нещата и от двете страни. Средно статистическият българин е потънал в кредити и борчове не си плаща сметките на домакинството за да може да смърди в колата ,къщата , работното място , спалнята и тн. Знаете за каква смрад става на въпрос ! Всеки втори българин мрънка , че му е малка заплатата и че не му стигат парите но никои не спира да смърди !?

Г-не, знаете ли за какво отиват парите от акцизите на цигарите, защо се слага акциз на цигарите и защо в републиканският бюджет на не са влезнали едни 300 милиона лева? Ако бяха влезнали, дали нямаше да има пари за коледни добавки на пенсионерите- и пушачи, и непушачи?

ВЪПРОС КЪМ ВСИЧКИ НЕПУШАЧИ- НА ВАС ЛИЧНО, ПЕРСОНАЛНО, КАКВО ВИ ПРЕЧИ ДА ИМА ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ПУШАЧИ, В КОИТО Е ЗАБРАНЕНО СЪС САНКЦИЯ ДА КАЖЕМ ОТ 5000 ДО 20 000ЛВ. ДА ВЛИЗАТ НЕПУШАЧИ И ЛИЦА ДО 18 ГОДИНИ+ ОБСЛУЖВАНЕ ОТ АВТОМАТИ! ВИЕ КОНКРЕТНО КАК ЩЕ СЕ ИНХАЛИРАТЕ С ТЮТЮНЕВИ ПАРИ И КАК ЩЕ БЪДЕТЕ ОПУШЕНИ, АКО НЕ ВЛИЗАТЕ В ТЕЗИ ЗАВЕДЕНИЯ? МОЛЯ, ДАЙТЕ ПОНЕ ЕДИН ЛОГИЧЕН И СМИСЛЕН АРГУМЕНТ, ЗА ДА РАЗБЕРА, ЧЕ СТЕ ОТ РОДА НА ХОМО САПИЕНС, А НЕ ОТ РОДА НА ДРУГИ БОЗАЙНИЦИ, КОИТО НЯМАТ МИСЛОВНА ДЕЙНОСТ!

пречи им и космосът:) защото, ако не беше приет този закон нямаше да се чувстват така велики борци за правда и свобода. сигурно щяха да възстанат срещу черния пипер и лютите чушки, защото повишават адреналина и може да предизвикат наркозависимост:)

Защо непушачите трябва да сме жертви на пушенето?!Когато в заведението се пуши и в компанията има поне един пушач,то се сяда в залата за пушачи.Когато обаче е забранено напълно,то нико не се трови.Кога пушачите са се съобразили със нашето здраве?Какво ме касае оборота на кръчмарите,като така или иначе отново неможеш да седнеш на вечеря с детето си!!!

се намери веднага лоби в парламента на всички групи граждани, които се занимават с всичките закононарушения споменати в наказателния кодекс молим. След това да се гласува закон който да задължава всеки гражданин редовно да пие, пуши, претрепва съседа, пожелава жена му, и т.н. всички тия работи гдето за му забранени от морала, библията, корана, други свети книжки, и останалите закони. После като се научи добре целокупния народ да спазва тоя закон започваме да го санкционираме по останалите и така ще запълним празнините в бюджета. :)))

Снощи към 21 - 700 коментара. Сега - 1100. За една нощ - към 400. Хм... Сичката Мара втасала, само... нали... Ноам Чомски, принцип No1: отвличане на вниманието на простолюдието със шумни, но маловажни теми. Ние май нямаме нужда да НИ ГО отвличат, сами СИ ГО отвличаме. И СИ ГО натътрузваме. Чак до макарите.

хмм, ами ако реша да запаля някое заведение ей така за развлечение, дали ще ви хареса? Щом вие ще нарушавате законите, защо и аз да не ги нарушавам?!

ЗАНН Чл. 9. (1) Приготовлението към административното нарушение не се наказва. (2) (Изм. - ДВ, бр. 101 от 1983 г., бр. 11 от 1998 г.) Не се наказва и опитът към административно нарушение освен в случаите на: а) митнически и валутни нарушения, ако това е предвидено в съответния закон или указ; б) чл. 218б, ал. 1 от Наказателния кодекс; в) чл. 41, ал. 1 от Закона за опазване на селскостопанското имущество. НК Чл. 330. (1) Който запали сграда, инвентар, стоки, земеделски или други произведения, гора, машини, рудник или друго имущество със значителна стойност, се наказва за палеж с лишаване от свобода от една до осем години. (2) Наказанието е лишаване от свобода от три до десет години: 1. ако пожарът е представлявал опасност за живота на някого; 2. ако е имало опасност той да се разпростре и върху други имоти, като посочените по-горе; 3. ако запаленото имущество има историческа, научна или художествена стойност или ако в запаленото помещение се пазят предмети, които имат историческа, научна или художествена стойност; 4. (нова - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) ако палежът е извършен от лице, което действа по поръчение или в изпълнение на решение на организация или група по чл. 321а или организирана престъпна група; 5. (нова - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) ако запалената гора или друго имущество със значителна стойност се намира в защитена територия. (3) Ако в случаите по предходната алинея са последвали значителни вреди, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години, а ако е последвала смърт за някого, когато деецът не е искал и не е допускал това, наказанието е лишаване от свобода от пет до петнадесет години. А СЕГА, ДРАГО НАКАЗАТЕЛНО ОТГОВОРНО ЛИЦЕ , ОТИВАЙ ПАК ДА ПАЛИШ, НО НЕ ЗАБРАВЯЙ КАКВО КАЗВА НК:)

Въпросът е принципен! Нищо няма да паля, нали може да пострадат хора! Не може някой да решава публично да не спазва законите. Нали ако всеки започне да го прави ще стане анархия! Има една приказка: по-добре лош закон отколкото никакъв.

Хайде стига глупости де! Какво общо има марихуаната тук? Това звучи като "Няма да се борим с глада в Африка, защото има и война! Наркотиците и цигарите са два отделни проблема и смесването им е единствено и само признак на безсилие!

Бре... каква е разликата? Никотинът не е наркотик, а?

Опитът да се сравни никотинът с наркотиците е наистина весел. Проблемът с тютюнопушенето няма нищо общо с никотина. Всъщност ограниченията имат за цел да се предотврати вдишването на останалите съставки в дима, които няма как да изброя тук. А в затворени пространства, естествено, вредата от тях е безспорна.

Те това сме Българите - за това че няма да има по 20лв за бабите и дядовците ни за коледа нищо не казваме, а 1 милион за правата на футбола по БНТ може да се дадат; за затворените болници пак нищо не казваме, че нямаме пари да си изкараме празниците щото всички ни бавят заплатите пак нищо. За това че всеки полицай, чиновник, лекар и изобщо всеки който има поне мъничко от тази велика държавна влас ни иска ПОДКУП за да си свърши работата за която е назначен .....ПАК НИЩО!!! Евала БЪЛГАРИ!!! Взеха ни явно най-скъпото на този свят - да не можем да изпушим едно лайно завито в хартия на спокойствие! Напред ощететени и дискриминирани!!! ... а аз явно ще трябва да се махам от тая държава при първа възможност!!!

Ако облекчат забраната - Аз пък ще проведа бойкот на заведения в които се разрешава пушенете по каквото и да било време и помещения. Смятам да създам списък със заведения в които въобще не се пуши и ще го разпространя за да могат всички, които мислят като мен да ги посещават и да им правят оборот. Заведения в които се пуши и мирише на помия - НЕ.

AVOK, Никой не те е хванал за гушата да ходиш в тези заведения.Ходи си в завсведения за непушачи.Толкова е просто.

Аз като пушач,гражданин на тази страна с гарантирани от конституцията права, искам да се върне старото положение със заведения за пушачи и непушачи.По този начин и правата на непушачите са гарантирани.Че то иначе става като в приказката" аз не го искам ,ама и на друг го не давам".Продължавам с реплика към непушачите.Всеки избира как да живее,какво да харесва или нехаресва.Аз не понасям чалга музиката,но не пледирам да забранят тази музика.Не понасям и алкохола и пияниците,но не пледирам да се забрани алкохола и т.н. и т.н.

Не понасяш чалгата, ама ако дъни във всички заведения, така както се пуши във всички кво правим с тебе? Ми ако няколко пияници идват и от вратата те гушкат и се почва браааат ти мен са... И това по цял ден и нощ във всички заведения, дали няма да искаш да се забрани, чалгата и алкохола!

Еми дайде ние, клиентите, през тези 15 дни да не си плащаме сметките в такива заведения...

На деца до 18г. е все още е забранено, така че в заведения, където може да се посещават от деца трябва да е забранено и пушенето. И не ми разправяй как всеки имал право на избор в какво заведение да ходи. Навремето ходехме се детето на плуване в Спортната палата, където имаше заведение във фойаето и беше лисичарник и нямаш избор от къде да влезеш. Същото беше и по моловете - купуваш си нова дреха и като се прибереш, установяваш че смърди на цигари, щото в съседство с магазина има кафене с никотинозависими.

dreadman

Деца под 18 години нямат място в заведения след 22.00 ч.!!! Хайде най-накрая "непушачите" да си напънете нестимулираните органи, които се водят при Вас мозък и да схванете следното: 1.НИКОЙ НЕ ТЪРСИ РАЗРЕШЕНИЕ ДА СЕ ПУШИ В ЯСЛИ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ, ЗАКУСВАЛНИ И СЛАДКАРНИЦИ! 2.Ако си гледате децата по кръчмите след 22.00 ч. е абсолютно лицемерие да циврите за здравето им - почти няма по-грозна картинка от заспиващи деца по маси, столове, че и по земята, докато "родителите" им, били и непушачи се наливат, като смокове без връзка с действителността! 3.НЯМА УБИТИ ОТ ПРЕПУШИЛИ ПУШАЧИ - ИМА ОТ ПИЯНИ! НО ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА АЛКОХОЛ НИКОЙ НЕ ПИСКА НАЛИ! 4.Добре е да не ляляте толкова, кой на какво мишише, как Ви пречел с това и т.н. - половината население в държавата смърди на алкохол, пот, чесън, "лъха" на простотия и неграмотност, проявява излишна и неоправдана агресия, демонстрира пълна дегенерация в следствие на все по-ниска култура и прекомерна чалгализация и перманентно застрашава други човешки животи чрез малоумно шофиране поради закупени, а не изкарани редовно книжки - е да попитам ПО АКТИВНА КАМПАНИЯ СРЕЩУ ВСИЧКО ТОВА НЯМА ЛИ НАПРАВИТЕ, ТО ТОВА РЕАЛНО СЪСИПВА НАСЕЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА! А иначе погледната отвън ситуацията е даже повече от комична - ЕДНА МАСА ХОРА, ПОНЕ 50% ОТ КОЯТО СА ИДЕАЛЕН ПРИМЕР КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЖИВЕЕ, ПРЕДВИД ГРОЗНИТЕ СИ НАВИЦИ В ЖИВОТА, ВДИГА ВОЙ ДО НЕБЕСАТА ЗА ТОВА, ЧЕ ПУШАЧИТЕ ГИ "ТРОВАТ И УБИВАТ"?! Е то някой като реши да се прави на клоун, няма спасение, но тези публични излагации не Ви ли омръзнаха драги "непушачи"....

Вие сте тия,които ревете и то без да се замислите.Дали са деца или големи хора все е неприятно.Но за Бай Ганьо в тази държава най-важното се оказва "правото да пуши".Разбира се,че населението лъха на простотия и неграмотност,но дали се замисли някой кой му ги дава?Не те знам имаш ли дете или не,но дали ще ти е приятно да е непушач и утре да работи в заведение ,където не можеш да видиш събеседника си.Уви,тук си мислим само за нас как можем на воля да си пушим и да си върнем комфорта в заведението.А ресторантите малко да си подобрят качеството на обслужване,не да реват,че нямат клиенти.

Че как няма да има разлика сега почват фирмени банкети чествания и так нататък да не забравят пушачите че и те сте ядат глоби не само заведенията ао са им излишни 300лв да пушат

Аз искам да не ми вониш и да не ме тровиш, но ти решаваш вместо мен и го правиш, без да ти пука. Твоето мнение може да се отнася и за хашиш и дори хероин. Само че това е забранено, а сега пушенето се забранява само на определени места. НЕ ИЗОБЩО! Какво толкова? Пуши си колкото искаш, но не там, където има нормални хора, които не търпят вонята ти. И едно уточнение: пушачите не миришат на цигари, а на тергия, на цигания в най-мръсния вид и смисъл на тази дума. ГНУСНА РАБОТА! аз, аз, та аз!!! Ами ако един ексхибиционист каже, че си е негова работа да си показва оная работа и това не трябва никой да му го забранява?!? Въпросът е, че пречи по някакъв начин на другите, както и един пушач, който нахално претендира да опушва народа на обществени места. Абе, пуши си в кенефа, където си го учил!

dreadman

"АЗ" - само, като видя, че някой почва изречение така ми е напълно ясен, какъв комплексар е! "АЗ" това, "АЗ" онова - наистина не мога да се въздържа да попитам - Кой си Ти БЕ? Какъв си ТИ? ГОСПОД ли си? Божи глас ли си? Ясно, че не пушиш, но нещо НАЙ ли си, не пиеш, всички данъци си си платил, всички задължения, НА-умен ли си, НАЙ-добър ли - що си мислиш, че си нещо повече и отгоре на това, че теб всички те приемат без никакви резерви, и никакви кусури нямаш?! Я по-добре си събуй цървулите и виж дали не са ти скъсани чорапите - може от там да ти мерише!

И... 3. Дали ще решат въпроса с престъпността. 4. Ще могат ли да ангажират Българите в това да променят страната ни в по-добра? Не да ползват европейски пари за лично обогатяване и да изключват населението от общия процес на европейско развитие чрез безработица.

Kalin

Не се хаби за всичко е виновен Станишев,Тройната коалиция и всички преди тях;-)))

Това със Станишев беше първия плик... Втория беше с кризата и светлото бъдеще: как сме по-добре от Гърците и как ще стигнем ЕС по заплащане на труда. Сега е време Борисов да запечата три плика за новия премиер.

До всички непушачи - защо се занимавате да спорите с нарко зависими? Никога няма да излезете на глава с тях. Не си хабете енергията излишно.

Kalin

Тази тема достигна близо 700 коментара.В всеки втори се пише колко били загрижени за децата.Нито един коментар от едната група или другата обаче не коментира и не заклеймява най сериозния проблем сред подрастващите и това че този закон в този му вид с нищо не би го променил.Всеки знае че в и около училищата почти легално се продава марихуана и други такива.....Много сме загрижени за правата си в заведенията но някак си подминавам този факт.А той е стократно по тревожен от това дали се пуши или не в заведенията цигари.Това е лицемерие.А живота е показал че младите винаги са опозиция.Колкото нещо е по забранено толкова е по сладко.Сигурен съм че и в едната група и в другата има родители - вместо да ограничават правата и навиците си да вземат да се обединят и да изкоренят това дилърство около и в училищата!Нали ужким сме притеснени за децата си?

Това за линча ми хареса! Бях се зарекъл да не коментирам повече, но изключение правя може би само за теб. Малко не съм съгласен с теорията за "забранения плод". По врeмето на соц-а, също беше забранено и вярно, че някои с по-слаб дух и воля по този начин се зарибяваха. Но пушенето сред учениците беше по-малко, защото имаше обществена нетърпимост срещу това явление - пушщи деца. Сега с тази криворазбрана демокрация всеки може да прави каквото си иска. А това с наркопласьорите пред училищата някой ден ще го направя. Големият ми син е четвърти клас и съм се зарекъл, ако някой им предлага да го издебна и да го "разубедя". Това свое обещамие ще го изпълня, като съм сигурен, че имат полицейска протекция.

Kalin

При социализма просто училището имаше закони имаше ред имаше уважение страхопочитание.Забраната за продаването на алкохол и цигари на малолетни се спазваше поголовно.Че се е пушело по малко е спорно -пушкомите ги имаше също.Но и милицията беше безкомпромисна на тема наркотици и дилари.Сега сме разграден двор.В името на печалбата всяка лавка будка продва независимо кой е клиента.А диларите си плащат пък за да не ги закачат.В исландия се стигна до линчуване на дилари преди няколко години от обединение на родителите.Не е лошо и тук така да стане.Вместо да се дърляме за заведенията.Там е ясно кое е правилно и кое не стига да се спазва и разделението и правилата за да няма недоволни.

Драги Кен1111, лицемерие е, когато, аха, да почнем нещо паметно, и одма да го торпедираме с безумния аргумент "има по-важно; все още се бият негри; пр.". Да, проблемът марихуана наистина съществува, но на дневен ред е "борбата с тютюнопушенето". Цомпренде ? Апропо, що си мисля, че ако по-принцип не пушиш, то по силата на това обстоятелство не си и склонен да пушиш марихуана ?

Kalin

Цомпренде;-)))Служи едно К отпред и може някой да ти разбере писаниците;-)))Незнам кво общо има глада в Африка с това че се борим против или за една забрана,която опушва децата ни а в същото време не правим нищо че те и без да пушат в заведенията могат безпроблемно да си пафкат марихуна да шмъркат или боцкат.Нали за едни и същи деца говорим?Наркомания било пушенето на легално продаван продукт и да го забраним но нищо да не правим против нелегално продаван продукт?Големи борци за......сме няма що.

Зная сеячи и други във нивата - в другата нива у нас: там ще поникне трънакът, копривата, не позлатеният клас. Гнило е семето в почвата плодната, дето го пръскат они, плодове грозни ще бликнат в народната нивица, грозни злини. Хранят с отрова това поколение, с дело, с примери и с реч... Бъдеще страшно ще жънем в смущение, жънем го даже ний веч... Иван Вазов, из стихосбирката Под нашето небе, 1900 година Сейте разумное, доброе, вечное!

Казваш, че почти легално се продава... Дали е така или не - тема на друг разговор. Но не отчиташ един основен факт - никой не може насила да те застави да си купиш. Потреблението зависи от много фактори. Пък ако в заведенията се пуши, насила те заставят да им дишаш дима. Тази тема е важна за обществото, щото половината българи пушат, зат'ва.

Едва ли някой се заблуждава какви са причините за всичкия този шум. Колкото повече се вдига пушилка около някакви "усилия" живота на хората да стане по-добър, толкова по-малко се вижда липсата на реални действия в тази посока. Като слушам какво говорят политиците напоследък, все по често се сещам за крилатата фраза на един професор "слушам и не вярвам на очите си". Той я беше казал наобратно май, но все тая...

Осем години имах заведение в което се пушеше на поразия. Основните ми клиенти от 10,00 ч. до 20,00ч. бяха предимно ученици,които на едно кафе с минерална вода и 1/2 кутия цигари кибичеха по 2-3 часа. Останалите клиенти си бяха предимно с ограничени финансови възможности. Бедността РАЖДА бедност!

Пожарникарят: Айде, стига с това пушене, че ми се доспа. Като в Осло!

Ако забраната се отмени аз няма да стъпя в заеедение,където се пуши!Нека тогава експертитв изчислят колко оборот има по заведенията?Как може бе да не може да се пребори ганьовския манталитет!!!!!За първи път в живота си не мириша на куче след престой в заведение!!Пътувала съм из ееропа!Никъде не се пуши!Не се опитвайте да ни приравните с Гърция!!!!!

Kalin

В Гърция има тотална забрана по закон-но има и тотално неспазване на тази забрана защото е безмисленна.Ако говорим за приравняване говорим за приравняване с страни като Германия Чехия Австрия Швейцария,Хърватия........където има разумно решение на този казус.Не вярвам да имаш нещо против да живееш с стандарта и устройството на тия държави?

dreadman

Забавен коментар, но доста но без особено съдържание: 1.Няма да ни липсвате, ако не ходите по заведения! 2.Ако се разреши пушеното ще ходим много други вместо Вас и със сигурност ще направим повече оборот. 3.Това да "миришете на куче" не го разбрах - очаквано е да миришете на цигарен дим, аз поне куче да пуши не съм виждал - всички други неприятни миризми вероятно са си Ваши, както и проблемите свързани с тях - пък може и да се окъпете и да сравните........

Драга Боби, какво по-нормално от това да има заведения с различен режим? Нали и подруги критерии човек избира заведение в което иска или не иска да ходи..? Разбира се, че трябва да има заведения за непушачи, където на вас и на другите непушачи ще им е приятно да ходят, но защо отричате правото на хората които пушат също да имат такава възможност за избор? Още повече, че на много места в Европа (поне засега), все още не е въведена пълната забрана..! Точно ние ли трябва да сме "по-католици от папата"..? При условие, че сме най-зле икономически..! Или вие, считате, че 30-40000 в повече отчаяни хора, нямат кой знае какво значение..?