Затягат мерките за сигурност на Летище София

Повод са установени при тайна проверка на ЕК пропуски при преминаването на пътници с ръчен багаж

Обратно в новината

Коментари - Затягат мерките за сигурност на Летище София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи да ми искат подкупи могат, ама да си вършат работата - не..

lu4ka

Е да де, ама това в чекирания багаж го крадат. Как и къде да си сложим багажа тогава???

"Повод са установени при тайна проверка на ЕК пропуски при преминаването на пътници с ръчен багаж". Въпросът на въпросите е, мога ли да осъдя летището, че няколко пъти ме е излагало на риск.

не си опитал, не си успял

Чудовищно нелюбезен персонал на летище София. Във Варна също не са цвете, но тия в София просто нямат аналог. Единствено в италия веднъж една недоклатена леля се озъби, но това беше по-скоро изключение.

аз пък никога съм нямала подобен опит напротив ...

Цялата статия е едно —— БЛЯ БЛЯ БЛЯ БЛЯ ! Нищо конкретно !

Пътувам често, и предимно само с ръчен багаж. Направило ми е впечатление, как винаги тук ме карат да събувам обувки, които на идване не бяха и погледнати дори, на другото летище. При проверките на течности тук винаги взимат плика и разглеждат нещата. За разлика от другите летища, питат има ли течности в плик, аз казвам да.. и пускат чантата на лентата. Преди дни плейстейшън, който винаги вадят от багажа в БГ, си мина най-спокойно на парижкото летище. Прави впечатление, че въведените мерки след 11 септември, доведоха до милиони конфискувани кремчета, парфюмчета, водички, спирали и червила. Неща които не са използвани никокога, за атентати или да навредят на някого. Харесва ми как ЕК се грижи за нас, и нашата сигурност, както политиците много ги е грижа за нас. Определено това няма нищо общо с нашата сигурност.

През 2016 г тъпаците изхвърлиха бебешка храна на сина ми, 2 бурканчета. Сега се сетили да затягат режима след като са им пратили проверка. От цяла Европа имаме най-високомерния и намусен наземен персонал. Смятат, вероятно, че че държат Господ за шлифера, щом са получили работа там.

Се изхвърля бебешка храна ако бурканчетата са над 100 мл. Неслучайно вече повечето бурканчета са по 33мл.

в сащ бебешката храна е изключена от правилото за 100мл. ако е над 100мл е разрешена след като се тества. предполагам че и в еропа би трябвало да е така.

Не лъжи. Бебешката храна не е изключена в САЩ. Изключено е млякото (натурално) или тип хумана което американците наричат "формула".

Palni GLOUPOSTI Patouvam postoianno v EU i ne samo. Na letishte Sofia sa edni ot nai-dobrite proverki

Проверки, които изглеждат стрикнти не е задължително да са стриктни. Намусени, груби и ровещи служители не гарантират добра сигурност. За справка виж американските и британските летища, където персоналът по охраната в повечето случаи е усмихнат и изглежда, че не "рови" много, но профилирането на преминаващите и начина, по коойто се преглежда ръчния багаж е много комплексна процедура и обученията и тестовете са нон-стоп... особено след 11-ти семтември.

Относно сигурността на летището, тя беше високо оценена дори и от външни експерти. Но с даването му на концесия условията на служителите се промениха. Много от опитните напуснаха. Резултатите са налице.

ФАРС !!! ДРОГАТА Е ТРАНЗИТ

Сме по католици от папата. Единствено на Хийтроу някой от Азия или от източната част на Европа е по зле от наще. Никъде другаде не съм попадал на такива тиквеници. Бил съм от карибите до Катар.

Къде си бил ти, ве, лешпер? Най-много да си опрял до Солун!

се преселия двама австрийци и трима италянци и не щат да чуят за европата

Шенген ли

Това е почти безсмислен цирк. През последните години подобни проверки из Европа, САЩ, Канада показват, че всичките тези мерки не могат да спрат злонамерени индивиди да прекарат опасни/забранени предмети. Има един израз на английски - "locks keep the honest people honest", буквалният превод е "ключалките държат честните хора честни". Тези проверки единствено гарантират, че редовните пътници няма да качат оръжие/ножове/забранени субстанции на борда. Но, реално не могат да спрат злонамерените.

Че на летището в Австрия още не знаят на коя страница в българския паспорт е датата на валидност бе... а в Германия редовно питат на границата "ама Вие тук ли живеете от толкова години?!" ;) Ми щом вие не знаете, няма проблеми, г-да полицаи... Аман от идиоти.

Поради друга причина те питат...ама как да разбереш :)

Шенген на върба.