За 7 дни екзекутираха четвърти затворник в Арканзас

В американския щат Арканзас снощи беше екзекутиран четвърти осъден на смърт за седмица, предадоха Франс прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - За 7 дни екзекутираха четвърти затворник в Арканзас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В САЩ има десетки случаи, при които се доказа, че има хора осъдени на смърт или доживотни присъди, за престъпления, които не са извършили. Тези хора бяха освободени и обезщетени с пари! Как се обезщетява убит човек! След, като системата греши, няма право да убива хора!!!! Това прави американците кръвожадни убийци и изобщо не съм възхитен от тях!

а може би трябва правосъдието да бъде като в русия?

Ще повърна. Каквото и да са направили тези хора САЩ в лицето на съда се превръщат в още по големи изроди. НЕ НА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ. ТОВА НИ ВРЪЩА В СРЕДНОВЕКОВИЕТО, КОГАТО СА ГОРИЛИ ВЕЩИЦИ.

И БГ трябва да се въведе отново смъртната присъда и най вече за корумпирани политици да не забравяме че рибата се вмирисва от главата виним ромите няма държава анархия навремето имаше казарма младежта се учеше на ред на труд на дисциплина корумпираните политици я махнаха заповед на ЕС и Вашингтон затова в БГ така ще бъде

Евала! шапка им свалям-при нормалните хора е така-смърт за убийците!!При нас те имали права, те били болни , те били бити-СМЪРТ ЗА ЦЯЛАТА ТАЯ ИЗМЕТ!!!

Защо така техният ХК не съди държавата за правата на осъдените, или демокрацията има много измерения.

Просто нашия ХК е добавка на ДПС. Управляваното от Кремъл ДПС! Пиши ако нещо не ти е ясно !

Този юнак, както го е докарал на цвят, у нас щеше да е на свобода с 3 висящи дела.

Така като го гледам, е трябвало да пледират не за интелект на дете, а на маймуна.

Тоава е истинска демокрация! САЩ и смъртната присъда са най-добрият пример за най-великата демокрация на света и всички ние трябва да се учим от техния пример! Турция скоро ще го направи!

В БЪЛГАРИЯ УБИЙЦИТЕ И ИЗНАСИЛВАЧИТЕ БЕЗЧИНСТВАТ. УБИЙЦИТЕ ПО ПЪТИЩАТА СЪЩО. НО ИМ СЕ РАЗМИНАВА.ЗАЩОТО В КЕНЕФА БЪЛГАРИЯ ПРАВО НА ЖИВОТ ИМАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ЦИГАНСКАТА ИЗМЕТ. НИЕ,НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЕ. БЛАГОДАРЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВНИЦИ,КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ САМО КОЛКО ПАРИ ЩЕ ОТКРАДНАТ ,ДЕПУТАТИТЕ В КОЛКО КОМИСИИ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ САМО ДА СМУЧАТ ПАРИТЕ НА НАРОДА.

" убил мъж на над 40 и няколко години" :D Някой редактор не чете ли статиите, преди да ги публикуват.

Американците са много лъжливи и подмолни "демократични" копе-ета! Гръмко пропагандират защита на човешки права и хуманност, отмяна на смъртната присъда, но самите те не са я отменили и редовно убиват неудобни затворници.

коефициент на интелигентност става дума, защото човекът успял да избяга от затвора, да открадне кола и да стигне още по-далече. Мисля, че адвокатите нещо лъжат, хич не изглежда да е глупав.

Око за око. Три пъти убил. За съхжаление, не може да бъде убит три пъти.

Да-ам! Така е в най-демократичната страна на света! А, в България нарушаваме човешките права! Ами прави са, определено ги нарушаваме, като престъпниците безчинстват, защото знаят, че ще им се размине - дали смъртно наказание или някакво друго не е толкова важно.

Разчистват хората. Правилно! Така си трябва!!!

В истински белите страни /като тази/ не отмениха смъртното наказание и няма да го отменят. Защото са бели, и защото най- важното за тях е поддържането на ред в страната ! Ние обаче сме европейци и ни е страх да не ни оберат нощес докато спим.

Много ги бавят и си губи смисъла смъртното наказание!

Имат си закони и си ги спазват!

ДО ДАДА-НЕ РАЗБРА САРКАЗМА МИ! КРЕТЕНА СИ ТИ!И СИ ПИЙ ХАПЧЕТАТА ЧУКУНДУР!!!

В САЩ НЯМАТ ЛИ КОМИТЕТ ЗА ЗАЩИТА НА ПРЕСТЪПНИЦИ,КАКТО ТУК ИМАМЕ БХК???

Не четеш ли бе кретен? Пише си че са протестирали противниците на смъртното наказание.

Ма на привържениците и на губернатора им дреме на шмайзера за протестите. А при нас една къща не искат да бутнат щото била единствена на родата мангусти. Вчера я гледах една от виетнамските общежития дето държавата трябвало да и даде понеже мамка и татко и не и беле оставили.

За всяка изпълнена подобна присъда ли ще бъдем уведомявани. С каква цел? От какъв зор? Толкова ли няма по-интересни и оптимистични новини от тази? Ако щеш и в САЩ се случват доста по-различни, интересни неща, ами споделете нещо друго, за оправяне на настроението.

На нас не ни трябват престъпници в САЩ, но на вас ви трябват, защото аз така искам . . . . !

Появяват се странични ефекти - възможни са сърбежи и обриви :)

САЩ не отговарят май на критериите за прием в ЕС , щом имат смъртно наказание!Даа , САЩ са все пак шефове в НАТО ,но виж Турция ще го отнесе!

Ти на турски гроб ли плачеш ? Правиш ли разлика м-ду САЩ и Турция или потенциала ти не стига за нещо повече от форумен спамер? В САЩ екзекутират доказани престъпници, докато Ердоган ще екзекутира своите политически противници и защитници на светската държава ... схващаш ли разликата!?

А аз питам, след като в САЩ, никой не иска доказаните престъпници да съществуват, защо в Европа ги искат и защо в някои Европейски страни, като България например ги освобождават или ги съдят условно. Така при следващото убийство, за всеки такъв се пише, какъв рецидивист бил, с колко присъди и т.н.т. Нашия съд да не е на заплата при Статистическия Институт ? Да не говорим за Доказаните престъпници по високите етажи на властта . . .

Да, не отговарят, поради което и не ги приемат! :))) Нека си седят там и да гният в тресавището от дългове, сиромашия, проституция, наркомания и всички останали пороци, присъщи за загниващото капиталистическо общество! Ние ще ги изчакаме да изгният както трябва и след това ще опапаме мушмулите под импирилистичното дърво! :)) Нека гният!

Къде са ЕС и ЕК да осъдят този варварски акт от страна на САЩ.

А по-демократично ли е да се харчат парите на дънакоплатеца , за да могат доказани серийни убийци и изверги да се излежават по килиите? Не е ли по-добре тези средства да се използват за образование или здравеопазване например?! Ако и в Европа имаше смъртно наказание може би това щеше да действа поне малко отрезвяващо на радикалните елементи от афро-азиатската паплач!

Ако изнасилят и убият твоята дъщеря, ще те питам пак за мнението ти.

колко демократично..., не че съм против...

Извършил убийство, избягат от затвора.... и след това още две убийства... Съжалявам, но не могат да ме убедят, че е с интелект на малко дете. Виж ако беше съден тук в БГ нищо чудно да бяха повярвали на адвокатите, нали се досещате защо.. :)

Че какво значение има интелектът му? Такъв е опасен за хората и следва да бъде обезопасен, което става по един доказан начин. И там са го направили, в смисъл убили са го. Ако го бяха боцнали с инжекцията още след първото убийство, нямаше да ги има другите убийства. Просто и ясно!

ЗА УБИЙЦИТЕ - СМЪРТ!

Много интересно бе. Защо само Негри избивате вече незнам коя година подред? Ту на улицата, ту в Затвора

ЗАЩОТО МНОГО СА СЕ НАПЛОДИЛИ

А защо в България затворите са пълни с роми?

Така се регулира популацията им.

Стига бе ! Ердоган искал тепърва да го връща това смъртно наказание, а САЩ са толкова напред в тази пуста демокрация....

Не във всички щати, обаче!

"изтича срокът на годност на съставка, използвана в смъртоносните инжекции". И какво, като изтича - инжекцията няма да произведе действие ли? Или може би ще стане по-смъртоносна от необходимото? Смъртното наказание си е жива извратеност. Каквото и да е направил осъденият, с какво сърце и душа този, който ТРЯБВА да изпълни присъдата му бие инжекция или му пуска ток, или го застрелва? После не се ли чувства сам той убиец? И изобщо палачите по затворите колко смъртни присъди издържат да изпълнят, преди да откачат? Ами ако осъденият се окаже невинен? Ами ако е бил невменяем? На фона на това приказките за "хуманно изпълнение" на смъртно наказание звучат като измислени от болен извратеняк.

Да ,жива извратеност си е да използваш съставка ,на която изтича годността.За три убийства трябва или разчекване с коне или набиване на кол!А може и жив да го одерат!

Отнесете въпроса към комисията по правата на човека в ООН, председателствана от Саудитска Арабия.

В затвора убиват ПРЕДИМНО виновни. Във воините убиват ПРЕДИМНО невинни. Кое е по-хуманно?

Извинявам се! Открих си правописна грешка. Да се чете "войните"!

Така е ,за това още от древноста , а и до сега в народите с определена религия ,се прилага принципа на родовата вендета при изпълнението на наказанието на виновния ... Осъденият виновен ,присъдата да му бъде дадена от роднините на жертвата ,както и ...изпълнението и ... А ако питате мен ,за някои фрапиращи случаи ,като този с красивото момиче ,студентка от Свищов , Вероника,убита в гръб ,връщайки се от работа ,с удар с тесла в главата ,за ...няколко лева ....ДОБРОВОЛНО ,ЛИЧНО АЗ ,ДОРИ С ОГРОМНО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ ,БЕЗ НИКАКВО УГРИЗЕНИЕ НА СЪВЕСТТА ,БИХ МУ ИЗПЪЛНИЛ СМЪРТНАТА ПРИСЪДА ....БЕЗ ДА СЪМ НИКАКЪВ РОДНИНА... Дори ще приложа и известно "творчество" за да удължа пътя му към АД-а възможно най-дълго ...

мислим по един и същи начин :)))))) постнах след теб :))))

А защо не го обесихте? Негрите се бесят преди процеса и ако има грешка се реабилитират по късно. Не е необходимо данъкоплатците да го издържат и хранят години наред.

готин, ти прочете ли въобще статията? този е осъден на доживотен за убийство (доказано), избягал е и е убил човек да му вземе колата и после е убил още един в катастрофа !!! и да е невменяем, за чий е нужен на някого в този свят?!? ще създаде и възпита читаво поколение ли? или ще подобри теорията на гравитационните вълни? или ще създаде някакво лекарство? с парите които ще струва на данъкоплатците доживотната му присъда ще се направи нещо смислено в държавата. са си представи оня м.а.л.о.у.м.е.н ром в велико търново дето уби студентката с чук за 10лв. :) ... той на кого и с какво ще е нужен и полезен на някого та да живее в затвора доживот :)))

ей това е - не трябва да се изхвърля нищо, платено от данъкоплатците...