Иконописецът Йордан Опиц излезе предсрочно от затвора

Иконописецът Йордан Опиц, който бе осъден на 5 г. "лишаване от свобода" за убийството на крадец, излезе от затвора предсрочно.

Обратно в новината

Коментари - Иконописецът Йордан Опиц излезе предсрочно от затвора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз

Не ми пука нито за пишлемето, нито за родителите му... Много добре е направил, че го е застрелял.

Незаконното оръжие е най-доброто нещо за излизане от опасни ситуации. Пищова е като оная работа: извадиш ли го веднъж трябва да го ползваш!

Съдия Марковски плачи за това, че не е получена и стотинка, защото чака процента си-ненаситни адвокати на дявола!

убиецът скоро ще може да рисува Страшният Съд . от натура .

Аз

Кога е това "скоро"?

В тази държава се води война, а гражданите винаги са губещи. Колко правилно го е казал човечеца. А починалия лека му пръст с 90 задържания от полицията.

този е убиец . и Господ знае това .

И какво излиза ако иска човек да бъде добър гражданин в България, трабва да търпи да го оберът, крадци, да го бият бандити, после да го оберат адвокати и съдии и накрая да компенсира държавата че въобще се е родил.

А какво ще стане, ако всеки добър гражданин ликвидира един лош гражданин? Дали ще се оправим? Или добрия гражданин ще трябва да гръмне по още десетина лоши? Труден въпрос.

Въпросът е хубав, но исторически никоя страна не се е оправила от лошите ей така от само себе си. Примери много. Май те показват точно обратното.

Този човек е убиец . Момчето е убито на улицата. Нормалната присъда е 15 -20 години ако не беше в България-

Ако бях млад и прост, бих казал, че крадеца си е получил заслуженото.Но вече на една друга възраст мога да кажа, че момчето не е трябвало да умира.Иконописецът за мен е хладнокръвен убиец.А за да се достигне до тази трагедия сме виновни всички ние, с действие, и най-вече бездействие.

Убитият има 90 престъпления. Вие малоумни ли сте всичките? Трябваше у вас да дойде наркомана "на гости" и после го защитавайте.

loyola

Това, че някой е прибиран от полицията, не означава, че всеки надъхан, с незаконно оръжие, може да застане на стълбището на пусия и да го отстреля!

Вярно, по принцип! Но случайно могат да те приберат 1-2-3 пъти, но 80-90, това вече си е чист рецидивизъм! Явно не му е бил чист косъма на юнака, а на човека му е писнало да го правят на маймуна! В случая трябва да носи отговорност МВР-то, което не си е свършило работата.

Тоя дятка си е за разстрел бе!Какво като е рисувал икони.Как може да стреляш по невъоръжен човек и да имаш присъда по-малка от тази ако убиеш животно...

знаете ли защо в Румъния няма кражби на коли ? дадоха им право ако видят крадец и да го застрелят на място. след първите два трупа, кражбите са станали 0 % . та и тоя , наркоман, крал и пребивал , има 90 висящи дела, какво искате да го направят - да го почерпят с хляб и сол на стълбището ли ? освен това, много спорно е кой наистина е застрелял наркомана.

няма такова правило. И как ще докажеш,че някой е крадец. Че ова ще е оправдание да се изпозастрелят хората. Казваш-убих го, той е крадец. Дори и да не е. И КРАЖБИ В РУМЪНИЯ ИМА-справка в Крайова-много са бързи техните крадци. Нашите са като пионерчета!

Ами предлагам първо да ги питаме, като ни отговорят, тогава....

Верно е. Дръннаха ми колата за 3 минути. Да си взема цигари и я отпънаха.

Охрана на НДК и Централата на Гробарите. Наблицо, в Южния парк, се цтрои Крематориуц за нарушителите влецли бец негово благоволениец . В днешния брой на "Цпигел"

Защитавате крадците и наркоманите защото все още не сте пострадали,малоумници!!!!!!!!!!!

"Йордан Опиц" е най-големият резил на България през този век. Но не човека Йордан Опиц, а случая "Йордан Опиц". А иначе всички трябва да действаме като човека. Нека да ни затворят всичките!

Да направим подарък на човека, "калашников" със сандък патрони. Един смел българин страдащ от циганизацията, заслужава го.

убитият младеж е чист българин . Но убиецът нещо има загар...

Не знам какъв е убития, нито какъв е убиеца. Като ти идва неканен в дома, не те интересува, дали е българин, циганин, турчин, евреин, руснак или американец.

Наричайте нещата с истинските им имена - не "иконописец", а "осъден за убийство" е излязъл от затвора. Той не е бил там, защото е рисувал икони!

sawo

ОК - "Осъден за убийство на крадец е излязъл от затвора". Така по-добре ли е?

Да, по-добре е. Иначе хората ще си помислят, че в България пращат в затвора за рисуване на икони.

Господа, бихте ли обяснили на бабичките на село, бити, изнасилени, ограбени и убити, че този рецидивист с 90 присъди, който държавата не може да озапти, им е приятел и не бива, ама в никой случай не бива да бъде отстрелян?!! И да ги убедите, моля, че в момент когато пак се е готвел да краде, но не успява, понеже са го изненадали, та скача през джама и пуква, те трябва да му отслужат панахида! А за Опиц какво, искам да ми е комшия! Точка! Казах!

лъжа. Няма 90 присъди. Но виж убиецът е с две присъди-за убийство и за незаконно оръжие.

Да, за жалост няма 90 присъди. Има 90 регистрации. Ако имаше само 9 присъди и ако беше влязъл поне 5 пъти в затвора да му сцепят дупарата и да изкара 5 абстиненции до лудост... Нямаше да се стигне до тук, щеше отдавна да е мъртъв и да храни червеите.

Значи понеже си непознат, ако отиваш в чужд вход-примерно на гости всеки може да стреля по тебе-щото не те знаем кой си ,какъв си, не те знам осъждан ли си, или си законопослушен-но превантивно-да стреляме всеки непознат. Примерно на нова година ако отидеш на гости-да стреляме по тебе-неподнат си , в чужд вход. Ми по тази логика-всички софиянци да отстрелваме навляците в града ни-дошли от селата, не ги знаем какво търсят-превантивно да ги отстрелваме,, така ли?

sawo

Точно така. Правилно си разбрал. Странно само как никой досега не е стрелял по хора, които просто отиват на гости. Ако все пак ти лично каниш на гости хора, които случайно са задържани 90 пъти от полицията, а те от своя страна решат да навестят и съседите ти по пътя, то тогава е добре да се замислиш какви хора викаш в дома си...

Ето един човек, който ходи по Нова година на гости на непознати. Ей, внимавай да не сгрешиш да дойдеш в нас! Овчарката ми е много върла, Макаровия - много надежден.

Каза и се насра. Простите отговори на сложните въпроси винаги са с вкус на изпражнения. Българските били смрадливи, макар да е спорно дали са най-смрадливите.

Законът трябва да бъде такъв - завариш ли крадец в свещената си и неприкосновена частна собственос, да не носиш отговорност за това, което може да се случи на крадеца. Крадците са не само крадци, но и убийци! Знаете ли, колко хора заболяват или си отиват преждевременно, заради стрес, причинен от крадци. Ако има такъв закон, който да защитава не крадците, а пострадалите от техните посегателства, да видим, колко смелчаги-крадци ще се осмеляват да влизат в чуждите домове. Честните хора най-после трябва организирано и твърдо да изразят своя протест срещу закона, който фактически не им позволява да се защитят сами, след като тези, на които им плащаме за това, не си вършат работата

Че убитият не е бил в жилището му. Бил е във входа. няма намерено откраднато. Ти на гости на други хора в чужди блокове никога ли не ходиш. Ми то е рисково да не те застрелят тогава.

Улицата, а ти се въртиш като обран еврейн ! За много умен и хитър ли се мислиш, другар ?

123 1:това за котките се ДОКАЗА, че е измислица. повтарям : ИЗМИСЛИЦА. ясен ли съм, лековерна глупачке? потретвам: НЕ Е СТРЕЛЯЛ ПО КОТКИ И КУЧЕТА. лъжата дойде след случката, когато му е било конфискувано самоделното оръжие вече - и най-вероятно е дошла от активистки - защитнички на крадците. 2: няма такова нещо като 'отишъл при приятел' 3: доказано е, че загинали е обирал не е дин път тези входове 4: НЕ Е доказано, че изстрелът на Опиц е причина за смъртта.

Доказано е,че си прехвърля апартамента на сина си, синът го ипотекира, взима кредит, не връща кредита, банката му взема апртамента. тази врътка я прави,за да не плаща кръвнината. тоест-все едно апартаментът е продаден на банката за нелоша сума-банката взима апартамента, а синът задържа парите от кредита. И това прави по времето на процеса. Явно е бил наясно,че не му е чиста работата на убиецът. Защото -сега си имат парите, апартаментът е при банката, в противен случай родителите на убития щяха да го отнемат чрез ЧСИ. Тоя е и убиец с незаконно оръжие, и тарикат. И няма да купи никога друг имот, нито ателие-защото всеки купен иот отива при родителите на момчето. Тоест тоя до края на живота си ще има статут на безимотен.

Ами, като знае каква е съдебната система в България, ще направи всичко възможно да си спаси имота, разбира се!

Родителите на момчето са отгледали наркоман и крадец! А сега протягат алчни лапи към парите на другите! Ако те бяха стока, детето им нямаше да гние под земята! нямат право на нищо! Да ходят да работят, да видят как се изкарват пари с честен труд, а не с кражби! Опиц е прав, че нищо няма да им даде! Не заслужават!

Каква самоотбрана, бе. Момчето е било във входа, не е било в апартамента му. Къде е шяло да ходи и какво да прави не се знае. На какво основание го е застрелял като няма престъпление? Опиц е хладнокръвен убиец.

ти, май си от БХК.

Прав си. Все едно ако някой младеж отиде при пирятелката си да го застрелят , щото е непознат. Ми аз като ходя при приятелката ми-не ме познават нито съседите, нито нейните родители(щото ме крие от тях и не иска да ме запознае с тях). Тоест е рисково да посетиш приятелката си в блока й. Щото не се нае дали няма да попаднеш на някой луд да стреля! В убития младеж-НЕ 3Е ИМАЛО НИЩО ОТКРАДНАТО! Убит е в гръб.

При плащането на данъци ми се водят идеални части и от стълбища и коридори, така, че са моя собственост. Впрочем преди около 20 години на стълбището в нашия блок (не в жилището) един серсемин щеше да изнасили едно момиче, което още не ходеше на училище. То толкова се уплашило, че не се сетило да извика. Случайно бабата на детето излязла от апартамента и го подплашила.

Поредният престъпник на свобода. По български. Дори, когато се вижда, че не се разкайва за нищо, рисувайки икони. Сатрап, избивал котките в своя квартал. И лайняният аспект на така нареченото "обществено мнение" му съчувства. Пак по български. Бре, тая българщина!

поредният на свобода са онези 20 сладурчета, пребили почти до смърт две момчета в рейса до Орион. а Опиц - да е герой не е, но за мен не е и отрицателен персонаж.

Въпросния Опиц е осъден и за незаконно оръжие. Лице с пищови, далеч преди случая. не спазил закона, поставил се над закона и добре се въоражил незаконно, за да убива в гръб!

Тамм който се провинява, ДУММ.., съчмата в корема, А оня бягя, и потскача като простреляна сърна и умира+ Опиц гордо си глади мостака, Нова го кани, при Брадарите?

Неграмотнико, пише се поДскача, а не потскачв. Пише се мУстак, а не мостак. Боже, какви награмотни и малоумни хора се пръкнаха в тази нещастна държава от третия свят!

по-долу писахте че защитавал имота си .... Защитавал е и СЕБЕ СИ, защото ако е нямал оръжие е могло да стане много грозна схватка, защото крадците са безкомпромисни. Тръгнал е да бяга и защото е видял пистолетааааа, замислете се!

Някои се заблуждават като смятат, че Опиц е невинен. Напротив, всички материали публикувани по случая, сочат неговата безусловна вина. Стрелял е в беззащитното момче и го е убил като куче.А вчера по тивито безочливо твърди, че то не е загинало от неговия изстрел.Наглец! Допринася и за смъртта на приятелката му.Затрива не един , а два живота!

На тези, които обвиняват иконописеца ще им пожелая само едно: Дай Боже на всеки от вас крадец у дома му, за да ви видя как ще реагирате и каква песен ще пропеете!.......а, иначе нищо лично!!!

в закона !!! трябва да гласи: всеки доказано находящ се в чужд от неговия имот с цел умишлен грабеж, нападение или друго по смисъла на закона престъпление срещу личността, да знае, че и да не е самозащита, неговото евентуално от страна на собственика на имота покушение НЯМЯ ДА ДОНЕСЕ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ И ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА. Ще има ефект точно след първите 5 убийства. Ясно е, че спец крадците също ще се подготвят подобаващо, но поне по-дребните хиляди битови случаи ще намалят драстично .....

кой набеди и вкара в затвора г-н Опиц, кой ще понесе моралната отговорност (ако има морал) икой ще компенсира престоя му в затвора и защо съда мери с двоен аршин - за убийство на пътя дава условна присъда, а тук - ефективна, кой колко плати и получи исканото...

Аз пък въобще не съжалявам за убития крадец.

По кучета и котки не може, но по хора може? Да ви имам ценностната система!

Не по хора, а по айдуци :)

а с какво едно коте или куче може да заслужи куршум? разбира се, че по хора трябва да може, особено по тези, които си го търсят

Йордан Опиц излезе от затвора предсрочно и дано влезе обратно скоро...

кой си ? Марковски ??? Или скърбящ тотално неуспешен родител, виновен за случилото се с детето му ???

ако се въоръжават гражданите ще стане зле- особено както сега няма и казарма и младите изобщо не си дават сметка за отговорността.

това е чудесното оправдание, заради което въоражени са предимно крадците, убийците и циганите.

Всеки се изказва подготвен или не - важното е да има коментар. Нещата не бива да се приемат едностранно и еднозначно - просто иконописецът е действал по сталински, крадецът не е дошъл за праскови. Когато има рецидив от 90 обира тези хора трябва да се заселват принудително в Странджа и да не се пускат от там - след толкова престъпления е нормално да загубиш гражданските и човешки права. Оибрджиите да живеят заедно с тези бежанци, които също са подобни на тях. На това му викат джунгла и който оцелее ще може да гледа свободата през телената ограда.

БРАВО на Опиц! Всеки би трябвало да постъпи като него! Хване ли крадец в имота му - НА МЯСТО! И без никакви последици! В последствие стрелеца да получи награда за "обществено полезен труд"

откровен убиец кото БТв направи герой. Нищо чудно същата телевизия защитаваше до последно друг убиец- Ставийски.

Как можеш да сравняваш двата случая... Единия пиян като свиня кара и убива на пътя, другият защитава имота си !

Не е вярно второто. Момчето се е качвало по стълбите във входа / там живеел негов приятел / и този го е гръмнал. Не е влизало никъде. Той самия го каза / гледах го, преди да влезе в затвора /. Бил ограбван няколко пъти, с този се разминал по стълбите. Хваща го параноя, че ще влиза в дома му, отива, грабва си пушката и го подгонва по стълбите.

Откровена куха лейка, мислеща (с четвърт полукълбо) абстрактно. Що не си представиш ситуцията, в която е бил Опиц (обиран не за пръв път!), не се опиташ да се поставиш на негово място, пък после да плямпаш.

Абе, нещастник - никой не оправдавам, бе. Обяснявам - какво каза, самия той. А теб, утре, като те гръмнат в гръб, защото някой бил стресиран от кражби или друго, което не е твоя отговорност - си спомни - какво си писал. Има престъпление - следва наказание. Но да убиеш човек, по съмнение за престъпление, което евнтуално ще извърши си е УБИЙСТВО. Скапаняк.

Държавата е била длъжна да гарантира сигурност на данъкоплатеца Опиц. Обраният няколко пъти преправя пистолети и става параноичен. Ако извика полиция след обира ще нацапат светлите му мебели с черно (за отпечатъци) и няма отмиване.

Не знам дали е правилно че е пуснат или не, но Опиц няма и капка разкаяние че е отнел човешки живот.

И правилно-за такъв боклук и аз слабо бих се разкайвал...

"човешки"?!?

Тоя дебелак Марковски се ояде от бандитски пари и работи тенденциозно против добруването на обикновения българин.Дано и той да си го намери скоро...Йордан Опиц е достоен човек за всеки,който го познава. Всеки от нас на негово място би направил същото,ако не е п*а. Лежа само под давление на изкривената реалност в която живеем...

"Той е убеден, че държавата може да се справи с битовата престъпност. Предлага парламентът да разпише ясни законови правила за неизбежната самоотбрана, за да се знае кога един човек от жертва може да се превърне в престъпник." Прав си, Опиц, но кой да те чуе . . Може би само Патриотичният Фронт.

Гледах аналогичен случай в САЩ ,когато една майка застреля крадеца докато тя беше в къщи с детето си.Даже я наградиха за смелата постъпка.Опиц трябва да го наградят за достойната постъпка ,че е спасил още много домове от грабежи!!!

Абе хора, като чета как защитавате крадеца и плюете срещу невинния човек лошо ми става. Може ли 90 пъти да го задържат и да го пускат? Ами това младо ко*пеле очевидно няма страх от нищо, ами тогава нормално да го гръмнат, защото това е единствения начин да го спрат. А ако вие защитавате крадеца, ви пожелавам утре някой такъв да влезне да ви обере, и изнасили, да видя тогава каква песен ще запеете. В България правата на човека започват и свършват с правата на крадците. А полицията неможе даже и себе си да защити.

като пишете, че стрелял по котки и кучета, нека да бъде осъден затова. относно убииството на крадеца, човека категорично е невинен.

Не защитавам убитият крадец ,той рано или късно щеше да си намери майстора ,но Опиц си е завършен убиец ,първо се е снабдил с незаконно оръжие ,често го е използвал по улични кучета и котки ,и най-вече стреля по човек в гръб извън имота си ,на улицата .Тези две години затвор надали ще стимулират към добро .

Допиши си името де, добави и "х" накрая.

loyola

Абе хора, мислете трезво! Тука случая се представя силно изопачен. Какви са фактите - Йордан (бивш сътрудник на МВР, който се има, че стои над закона) има НЕЗАКОНЕН газов пистолет, ПРЕПРАВЕН на боен (само затова се лежи според НК). Второ, бил е обиран няколко пъти (закоето се е назлобил, разбираемо е). Чул че някой се качва по стълбите и решил , че това е крадеца или поне ще си го изкара на този човек! Излязъл на стълбите с цел умишлено убийство на невъоръжен човек. Заплашил е въпросния човек, който като видял накъде отива работата, побягнал (много ясно, да ти изкочи някой с пистолет на стълбите, ясно че ще побегнеш). И когато момчето излязло от зградата героя Йордан го гръмнал в гърба.

Ами ти разреши случая-да не би да беше там? Що не застреля бабата от горния етаж,а именно бандит с 90 задържания? До гуша да ти дойде от пишман-детективи!

Пищови лъска, със сачми ги тъпче, котенцата по улицата да истрепе? Опиц е на РБ колтур- гордоц ! Опиц е иконопиц, и хуманиц !

ОПИЦ Е НЕВИНЕН! НЕЗАСЛУЖЕНО ИЗЛЕЖА ПРИСЪДАТА. ТАЗИ ДЪРЖАВА НЯМА ЗАКОНИ, НА НАС КАКВО НИ ОСТАВА ОСВЕН ДА СЕ БРАНИМ, НИЕ НЕ СИ ЗНАЕМ И ПРАВАТА. ДОСТОЕН ЧОВЕК Е ОПИЦ!

От направенете коментари виждам, че все още сме примитивно общество. Възхищават се на един УБИЕЦ!

От написаното от теб ,виждам че си примитивна персона,подкрепяш един крадец рецидивист

крадците да се оцтрелват на място за да се пестят средства на нефелната съдебна система. браво на опиц да хиляди!

Родителите изобщо не трябва да получават нищо от човека! Не може от престъпното си нехайство и мързел да ползват облаги! Отгледали са престъпник, а сега искат и пари за това да получават!!!! Егати наглеците!

Има. Този, отстреляният, де, на колко години е? Пълнолетен ли е? Има ли и носи ли отговорност за действията си? Някакви си самоназовали се "родители", които носят отговорност за възпитанието и поведението му до 18 г.(което е друга тема), сега, след като са го направили престъпник, претендират за "кръвнина". А "безукорният" български съд им я присъжда. Вместо това, българският съд трябваше да се обърне към прокуратурата, за да им бъде повдигнато основателно обвинение в подстрекателство на пълнолетен гражданин към престъпление, при това многократно. А обществото къде спи по този въпрос и защо не е обсадило съдебната палата? Отговорът е прост като народа, съставляващ това общество: Няма общество. Има стадо.