Правителството смята, че всички сгради трябва да имат застраховка

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Добромир Симидчиев призна, че ако бъде въведена задължителна застраховка на всички сгради това няма да бъде прието добре от всички хора. Той обаче потвърди, че целта на правителството е в бъдеще всички обособени имоти да имат някаква застраховка.

Обратно в новината

Коментари - Правителството смята, че всички сгради трябва да имат застраховка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е действие,което ще облагодетелства само и единствено застрахователите! Земетресения не стават всеки ден навсякъде в България. Би било ефективно такова застраховане,ако покрива щетите от каквото и да е непредвидено обстоятелство,като например дори и от спукана водопроводна тръба или прегорял електрически проводник.

Защо никой не казва, колко пари ще получат хората, които са се застраховали? Отговорът е 0 лева! Причината: застраховаш имота за 100 000 лв., имаш щета за 500, но трябва да направиш самоучастие от 2%, т.е. не от сумата на щетата, а върху всичките 100 000 лева, което е ... 2000 лева. Това важи само за застраховки земетресение!!! Къде е Комисията за финансов надзор? Да не говорим, че няма застраховател, който да те застрахова срещу наводнение, особено ако имота е близо до язовирна стена!!! Стига вече плакахте за тези застраховки! Застрахователите само лапат едни пари!

Правителството смята, че на застрахователите трябва да се помогне днес, за да помогнат те,-утре! Изват избори!

Какви застраховки, пък и задължителни, то с тия заплати няма да са достатъчни за нищо. Само ще ни точат. Тая държава за какво е тогава, да не може да поеме разноските, когато се наложи. Пълни некадърници! Живеят на наш гръб, ама как си живеят...

А аз смятам че е по лесно вместо заплати, правителството да разпределя купони за храна и услуги!

Правителството смята, че трябва да се сложи на всяко свинче звънче :-)

за да няма съмнение, че става въпрос за нова далавера, застpаховането да се извършва от независима немска или швеицарска фирма.

цветелина B. да направи отделна застрахователна фирма, която да прави застpаховането - по тарифите, които прилагаше банката SIBank.

А аз смятам,че праветелството трябва да има по-голям контрол на качеството на строителство,а не само да търси гражданите на БГ за застраховки,данъци и пр.

Единственото, което имат хората е някаква собственост, построена законно или не. Преди ни ограничаваха да имаме само по едно жилище, сега искат да ни отнемат и него. Много им се иска да сме зависими, да ни дърпат за всичко, всички искат да отнемат. Защо са ви тези хора, като им вземете всичко? По-щастливи ли ще сте? Богатството не е в това колко имоти си окрал и хора разплакал, а колкк си ощастливил! Върнете се назад във времето и вижте онези работодатели как са се отнасяли със своите работници, които са ги хранели. Първо дом са им строяли, за да бъдат заедно семействата. Това го разбраха и социалистите и също при всяка фабрика и завод се строяха ведомствени жилища.

В зората на червения мутрокапитализъм имаше застраховки със стикери и бой с бухалки ..... А сега застрахователите подкрепяни от правителството са във всеки дом :)

Действай Добре, още една застраховка, доброволна и задължителна - щети причинени на жилищни сгради при утилизация на боеприпаси. Този вид щети са като, че ли по-чести от земетресенията!?

Целта на гейберастите е лишаване на българите от имотите им. Борисов е професионален рекетьор. Мутрите основно се занимават с рекет. Застрахователи.

Давай, Макс, аз нямам кво освен опашката си...

Не стига че пълним гушата на държавата с данък сгради, ами сега и на застрахователите да пълним гушите. Да вземеш пари от застраховател в случай на бедствие, все едно да получиш от умрял писмо. Ако на зстрахователите се наложи да плащат масово обезщетения, те ще фалират. Но Алианц банк казаха по телевизията, че всички ипотекирани имоти имат застраховка за земетресение.

и сега кво- всички да си ипотекираме имотите ли , а тези дето са под наем ???

Предлагам да се направи по добре застраховка на работодателите работиш плащат ти заплатата тогава хората които са били на работа ще си вземат изработеното и няма да се молят на никой за изработените си пари . Примери хиляди , ОЦК Кърджали , Кремиковци БДЖ и още много знайни и незнайни заводи и предприятия магазини и други които не са давали заплати на хората с месеци. Първо да решат този проблем на хората другото само ще си дойде на място , но " любимата " партия "мисли" за хората само около изборите с по две кебапчета и 4 години ни дере кожата.

Политик да си излезе много мръсна работа. Желая на всички нормални люде никога да нямат общо с политиката.

Докога толкова прости хора ще се опитват да ни лъжат.Този ако трябва да си изкара хляба сам и с честен труд за сол няма да може да спечели.И той с измислена диплома на бакалавър,която си написал сам се опитва да ръси мозък.Но това може да мине само пред Б.Б. защото оня не е в час перманентно.Спасението е вече всички да се вдигнем и...., ами каквото стана с Чаушеску,с Кадафи и т. н.А на следващите избори пак гласувайте за най-добрия министър-председател измежду всички футболисти.И си изберете една дебеличка стругарка за председател на.... вие си знаете.

Да бе, що не вземат да си идат!!!

Щом смятането, дами и господа, ви се отдава, да видим има ли полза у нас от застраховане при заметресения. Застраховането е паричен фонд с присъщите му нужди от набиреане, управление и разходване на парични средства. Идеята за фонда работи ефективно само при малък процент лица, имащи нужда от обещетение. Заметресенията често причиняват масови щети, съответно и възмездяванията ще бъдат символични. За да успеят да възмездят всички, застрахователите ще трябва отключат други техни парични фондове, а опита от последните две десетилетия сочи, че този вид саможертва в момента не се приема. Затова, на този етап - ползата от тази застраховка е отрицателна. Иронично е, но ако годишно се заделят по 250лв. в собствена сметка - ползата ще е по-голяма отколкото възмездяването, получено от застраховка при заметресение.

Браво!!!Браво!!!Браво!!!Браво!!!Браво!!!Браво!!!

Не дай Боже, лошото се случи. Представете си, според житейския ви опит в България, какво ще получите, кой и как ще го получи. Това, че е решено да се помогне с 325 лв. държавна /т.е. наша/ пара на пострадалите е човешко, но трябва ли да го вземат пак от нас хилядократно и ежегодно. Който има възможности и вяра в застрахователи- да се застрахова, а който не се е застраховал- да не чака помощ за възстановяване от държавата, а да търси от роднини и близки. И по- добрия сценарий- ако в следващите 100 г. няма разрушителен земетръс, кой ще прибере зорлем взетите от хората пари за застраховките.

Държавата, това са "застрахователите" от СИК и ВИС, начело с Боко - "тиквата".

СИМИДЧИЕВ,ТИ ЗАЩО НЕ СИ СИ НАПРАВИЛ ЗАСТРАХОВКА СРЕЩУ БРЪМБАРИ В ГЛАВАТА?

верно бе, какъв е смисълът на "данък сгради"... за какво го плащаме?

Да си българин е клопка. Българинът е послушен не от страх, а от скептицизъм и отчаяние! Прозрял е, че положението е непоправимо.

Нашата цел, на избирателите е тези управляващи да се махат по-бързо и да отиват на майната си. Тези хора просто не се усещат какви глупости вършат и предлагат на мизерстващите българи. Актуалният въпрос е: ЗА КАКВО НИ Е ВЪОБЩЕ ПРАВИТЕЛСТВО НА ТУНЕЯДЦИ?

"ЗА КАКВО НИ Е ВЪОБЩЕ ПРАВИТЕЛСТВО НА ТУНЕЯДЦИ?" Отговор: За да събират /дерат кожи/ данъци и да ПРОВЕЖДАТ геноцид, заплануван с програмата на Ран и Ът. Действие след отговора: "Turn OFF". Начало: 11 часа, на 7 юни в Плевен.

Кога да имаме застраховки,преди или след СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ДОХОДИ?

Имам усещането,че се намирам в лудница и от всякаде се чува-КУ-КУ,КУ-КУ,КУ-КУ.Кога ще дойде края на това изкукване.

еи ало правителството стига смяташ погледни народа си даите им хляб ,половин българия рови в кофите за буклук опомнете се малко докато не е станало късно,даите на народа си глътка въздух

коку

Задължителната застраховка не е застраховка, а данък! Пряк или косвен, вие си решете... Да я включват в данък сгради и да се приключва....

Е как да я дадат тогава на нашите момчета с вратлета? Ако е застраховка сам им я даваш, по желание.

Правилно, всички трябва да се кримнализират и всяко изнудване на хората трябва да е със закон и да е задължително: саниране, здравни, топлофикация, вода, застраховки и ако не се плащат отнемане на имуществото!

Абе аз разбирам че всеки човек в определен период през живота си среща финансови трудности и една допълнителна такса от 200-250 лв на година е излишен лукс. Но пък съгласете се че има хора които през последните 30-40 години не са ковнали и един пирон в апартамента си, а едно жилище, както и всичко останало изисква подръжка. След като имаш собствено жилище което струва 100-150 000 евро по пазарни цени, просто нямаш право да мрънкаш че данъците, такса смет и разходите по него са ти високи. Някак си не е нормално. Иначе аз имам застраховка имущество която е към ипотечния ми кредит и преди нова година съседите ме наводниха, дойдоха си застрахователите, написаха протокол и след 2 седмици имах в банковата си сметка достатъчно пари за да оправя белята. Не съм съгласен застраховката да е задължителна, но пък който не си направи да си поема разходите по щетите при евентуален инцидент, без да мрънка че държавата, съседите и папата са му длъжни за нещо.

Пешо, когато са те наводнили, във вашия блок си бил само ти с такъв проблем. Стане ли голямото земетресение и падне ли блокът, автоматично ставате няколко десетки/стотици апаратаменти за обезщетяване. Умножи го по броя на всички пострадали сгради и сам си отговори, защо аджеба сънародниците не вярват на сълзи, и защо се дърпат от застраховка. Възможно ли е изобщо подобно упражнение в български условия, където застрахователите са най-вече от средите на дебеловратите и умеят само да взимат, не и да дават? Въпросът е риторичен.

ама всички сгради не смятат така

ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ ЗАДЪЛЖИ СТРОИТЕЛИТЕ ДА СТРОЯТ БЕЗОПАСТНО А ЗАДЪЛЖАВАТ ХОРАТА ДА СЕ ЗАСТРАХОВАТ, ЗАЩО НЕ СПРАТ ВНОСА И ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЦИГАРИ , А ЗАБРАНЯВАТ ПУШЕНЕТО. ИМА НЕЩО СБЪРКАНО В ТАЗИ ДЪРЖАВА.

Господа управляващи - намалете ни таксите смет, намалете ни данък сгради и разни данъци, които плащаме и ще си правим отново застраховки на жилищата. За колите - какво колентирате - нали вие пак ни ги натерсохте тези задължителни застраховки и разни там винетки, а пътища с дупки. И основното е - повишете ни стандарта за живот - не мислете как да въведете и данък въздух!!!!

Никога няма да си застраховам недвижимото имущество!Каква щета покриват застрахователите?Знае ли г-жа Лиляна Павлова?Нищо не покриват и само размотават хората!До 1992 г.редовно имах имуществена застраховка,но когато стана наводнение ми признаха два реда от по 1,5 линейни метра фаянсови лочи 20/20 и две ленти от по 2.5 лин.метра тапети и то само,ако им представя фактура,а в ония години кой ти издаваше фактури за труд и материали?Никой!И така не усвоих нито една стотинка от застраховката си.Ето защо никога повече няма да се застраховам,а ако даде господ живот и здраве сами ще се оправяме,така както винаги е било.Когато направят минималната заплата и минималната пенсия по 1000/хиляда/евро,тогава може й да се застраховаме,топлоизолираме и т.н.,защото сега парите ни стигат само за хляб и сол.

Пак ще измислят начин да изскубят от народа 100000000 лв . Преди имаше застраховка но тя беше 3-5 лв на година и като си се застраховал в държавна компания няма риска да не ти платят както сега .Ако има застраховка тя да бъде за всичко на имота без други доплащания и условия .А цената да не е повече от 20 лв .

Правителството може да си смята колкото иска, ама няма да стане!!

"Правителството смята...,, правителството изобщо не може да смята - какви застраховки при тези мизерни пенсии!

Целувай ръката на св БОКУ БОКУ, че все още имаш статут на пенсионер! Като не си съглЯсен иди в четвъртък от 11 часа пред "Алекасандър Невски" или в Плевен, след 2 дни, или пред кметството си да "пушиш" на открито или да пиеш "студена вода за светията, дето всеки месец му се подписваш за пенсията. ЖИВЕЙ НА ПУК НА ДУШМАНИТЕ СИ И СИ ПРАВИ СЕКУРО, когато става въпрос за даване на пари. Нека душманите (като световният бандит Дянков) да спрат да грабят и да започнат да дават. Господ вече не е каил, питал съм Го. Ако не се сеферясат след земетресението на 22 май и не спрат да пълнят гушите на Бориславова и на американците от ТЕЦ "Марица", май май този път ще се мете вече "Стълбата" на Христо Смирненски.

Дай Боже, половин София да рухне! В японският град Кобе след земетресението там, "комората" даде пари за да се възстанови градът. За София "билденбергерите", като Цветелина Бориславова ще дадат необходимите за възстановяване пари. Нали сега, от няколко дни ние вече, плащаме допълнително още 6% от 0,17 лв за kWh, за "зелена енергия", на тази си същата благодетелка?!

Не се моли за подобни неща, защото ако половина София рухне ще ни се наложи да закрием държавата. А колко хора ще умрат.....това теб не те интересува, нали? Вместо да благодарим на Господ, че ни запази живи в онази нощ, ние само богохулстваме и се правим на интересни.

Всеки ден благодарим на Бога,че сме живи и здрави,че ни нахрани,но народа е казал "Помогни си сам,за да ти помогне Господ!",а ти не си мисли,че София е България,защото ако я няма другата България и София няма да я има!Да ни пази Бог от земетресения,други природни бедствия и празномислещи,от другото сами ще се пазим!

Щяло " да ни се наложи да закрием държавата" ?! Ай сиктир на такава държава на мафията. Тя ще бъде ликвидирана и без моето "богохулстване". А това, че италианците дават жертви при земетресенията е нищо, пред това което Господ им спестява - ИЗБУХВАНЕТО ОТНОВО НА ВЕЗУВИЙ. Париж'93 - "ГОСПОД Е БЪЛГАРИН!"

А ромите ще плащат ли ?А в сеизмичните райони как ще се плаща?При какъв мащаб на земетресение застрахователя ще обяве фалит?

Абе този добре ли е, или просто защитава интереса на застрахователите!?!? Народа не обича застрахователите, а причините са известни.

А как да се застраховаме от решения на Правителството начело с Б.Б. като това последното? А?

Да имам нормално условие на труд,нормален пазар на каквото и да било и не на последно място не искам да ме управляват аборигени. Колкото до Лилето-желателно е да се застрахова всяка стая където влиза с Фидос-ва.

Работата запича. Паразитите се чудят какво ново да измислят. Искат да получават тлъсти заплатки и щедри бонуси, но в никакъв случай да не се местят в провинцията защото не им е удобно. Паразитите у нас представляват добре закрепил се слой от обществото: политици, чиновници, министри, депутати, нотариуси, значително количество адвокати, магистрати, кметове, общинари, банкери, митничари, застрахователи, високопоставени данъчни... Господа Паразити, тия благинки дето ги имахте досега, а именно рушвети, незаслужени хонорари, заплати и бонуси няма вече кой физически да ви ги плаща. Икономиката умря, нацията грохва и волското ни търпение е на изчерпване, защото ножа опря до кокала. Известно е че паразитите разум и съвест нямат - те имат желание да процъфтяват до последния дъх на гостоприемника, което и наблюдаваме сега с последната ви УМНА идея за нови приходи.....

Точно.

Дали ще е индивидуална застраховка или катастрофичен пул - няма значение. Сами сме си създали държава, която се опитва да реши проблем, непознат в развитите пазарни общества, с непазарни мерки. Да не би задължителната гражданската отговорност за МПС да се купува от всички? Такова ни е мисленето! 20 години се проваляме да си сменим чипа - нито образованието ни, нито съдебната система, нито семейството успяват да ни направят практично, мислещо и отговорно общество. Да си собственик на актив/капитал дава не само права, а и куп отговорности. Да започнем с нещо по-просто - да обясним на живущите на първите етажи защо трябва да си плащат разходите за асансьор, въпреки, че не го ползват.

Най после един смислен и умен коментар!!! След всичките простотии, които прочетох...

яяя това с асансьора пак го обясни.че нещо не го разбрах.Това ми звучи КАТО ОБЯСНЕНИЯТА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЛАЩАШ ЗА НЕЩО КОЕТО НЕ ПОЛЗВАШ.

Ами държавата събира данък сгради. Нека автоматично ни застрахова, щом ще е задължително. Или сега пък ще лепим стикери долу в ляво на всеки прозорец на апартамента и застраховката ще е на база брой прозорци? Всъщност защо и Го на колите не я прави държавата със събраните данъци за автомобилите, щом е задължителна?

Нямам вече търпение-КОГА ЩЕ СИ ОТИДАТ.

Никой не си тръгва доброволно от топла хранилка:)))) Само с нетърпение не става, иска се и акъл, но при сегашната изборна система не е ясно за кого и освн това "щафетата" просто се предава от партийка на партийка.

ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ КОЛАТА Е ДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО,А КАЩАТА НЕДВИЖИМО!?!?

Ама са забравили да те запишат в първи клас и така 20 години!

А правителството СМЯТА ЛИ,ЧЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА ЕДВА ОЦЕЛЯВАТ,А САМО СЕ ЧУДИ С КАКВИ ДАНЪЦИ ДА ГО ЗАРОБВА.ТО НЕ СА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗДРАВНИ ОСИГОРОВКИ,ТО НЕ СА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗАСТРАХОВКИ,А ЗА РАБОТНИ МЕСТА И ЗАПЛАТИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ МИСЛИ